bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Risk altindakiler için güzel bütün aşılar o virüsü vücudunuza verir bu demek değil zature geçirecek olduki yakalandı daha hafif atlatmasini sagliyacaktir doktorunuzda gerekli bilgiyi verir .

Sen kendini burada denge unsuru mu zannediyorsun.

@gul2016 bu bölümün en sevilen kişisidir. Keşke ben onun yarısı kadar olabilsem.
İyiki yorumu yapmışım benim sayemde kadına teşekkür ettiniz bir iki iltifat ettiniz yarar sağladığımı düşünüyorum

Rica ediyorum şu topikte yazanlara laf atıp polemik yaratmayın, insanlar zaten aylardır pandemi yüzünden strese girdi, topikte yazıp korkularını anlatmaya çalışıyorlar, neden yazmalarına laf ediyorsunuz ki?
Hoşlanmıyorsanız, kimin yazısı rahatsız ediyorsa profiline gider göz ardı et butonuna basarsınız yazdıklarını görmezsiniz olur biter.

Çok çok geçmiş olsun, inşaallah hafif atlatır ve inşaallah kimseye bulaşmamıştır.

Zatürre aşısıyla ilgili fikrim yok ama zaten aşılar bildiğim kadarıyla pasif virüsler, doktor gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır ama panik yapmayın bence, bebekken ben de kızıma menenjit aşısı yaptırmıştım, tüm aşıları bir yana, menenjit aşısını yaptırdığıma şükrettiğim hastalıklar geçirmişti kızım, zatürre aşısının da belki hafif yan etkileri olur annenizde ama uzun vadede hele de pandemi sürecinde çok yararını görecektir.

Tedbirli şekilde gidip cok vakit geçirmeden dönebilirsiniz, yanınızda kendi dezenfektanınız bulunsun. Biz de bugün bayram harçlıklarıyla biraz eglensin cocugumuz diye avm'nin icindeki oyun alanina gittik ilk defa. Degisiklik oldu. Dışarısı çok sicak olunca kapali alanda vakit geçirmek istedik, şükür ki tenhaydi.

Tabii ki dikkat ediyoruz. Anne-k.valide dışında bayram ziyareti yapmadık.

Tabii. Duyanlarin tepkileri öyle oluyor, ondan dedim, yoksa paranoyak degiliz dediginiz gibi. Ben fazla haber takip etmem ama eşim takip eder, sizin gibi yabancı kaynaklari da okur, cesitli bilgileri önceden haber verir:) Akıl almaz seyler olur bazen dediginiz gibi.

Kaygı çok arttığı için yine yazmak istedim. Çünkü sosyal medyada saçmasapan duyumların da çok yayıldığını görüyorum şu sıra, kaos ortamından beslenen bir kitle olduğunu da inkar edemem. Adam borsacı, COVID-19 hakkında tıbbi bilgi paylaşıyor mesela. Doktora yapmış başına Dr. unvanını koymuş, millet hekim sanıyor. Neyse.

COVID-19 pek çok farklı sıkıntıya yol açabiliyor. Nörolojik birtakım bozukluklara, akciğer yetersizliklerine vs. yol açabiliyor mu, evet. Ama bu tarz farklı komplikasyonların görüldüğü hasta sayısı çok az. Öldürüyor mu evet öldürüyor ama herkes ölmüyor. Bir şeyin kendisinden ziyade yarattığı o korku yıkıma yol açıyor. İnanın yapacağınız şey çok basit, burada en baştan beri yazıyorum. Maskenizi çıkarmamak ve insanlarla mesafenize dikkat etmek. İnancınıza göre dua etmek, meditasyon yapmak vs. Yeni bir normalimiz var artık, buna göre hayatımıza devam etmek zorundayız. Sonsuza kadar kendinizi hayattan izole edemezsiniz, bunu ne insanlar kaldırabilir ne de ülkeler.

Benim eşim hekim, kapar kapmaz hayatı kararacak olsa herkesten önce o kaçardı, görevini yapmazdı. Bu hastalık basit bir grip ya da zatürre diye nitelendirilemeyeceği gibi başınıza gelecek en kötü şey olarak da nitelendirilemez. İtalya'da futbolcuların çoğu COVID geçirdi, hala futbol oynamaya devam ediyorlar. Bu hastalık istatistiklerde ne yazıyorsa o, açın bakın. Ne daha fazlası ne daha azı. Sürü bağışıklığı, aşı, doğal bağışıklık hepsi biraz biraz etkiliyor ama tek etken de değil.

Sosyal medyada (özellikle Twitter'da) her gördüğünüze inanmamanızı tavsiye ediyorum psikolojik sağlığınız açısından. Burada hastalığı kapanlar ya da yakınları varsa çok geçmiş olsun diliyorum.

Ya zaten yazılmayan söylenmeyen şey kalmadı ki.
Zaman zaman birbirinin zıddı şeylerde yazıldı.

Ya zaten yazılmayan söylenmeyen şey kalmadı ki.
Zaman zaman birbirinin zıddı şeylerde yazıldı.

Evet, bu da çok yoğun kafa karışıklığına sebep oldu. Yani yazılanların hepsine yanlış diyemem ama doğru da diyemem. 2-3 hastada görülen şeylere herkeste görülüyormuş gibi yazılıp korku pompalandı hep, tepkim ona. Korku pompalamadan da insanların dikkat etmesini sağlamak mümkün.

Yazdığınız şey o kadar iyi geldi ki. Gebelik testim pozitif çıktı, çarşamba günü doktora gideceğim. Stres oldum. Bi de sigara kullanıyordum, öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım ama stresi iliklerime kadar hissediyorum felaket tellalları yüzünden.
Biri hamileler yakalanınca kurtulamaz yazmış, gördüğümden beri kanım çekildi. Yazdığınızı okuyunca bi rahat nefes aldım, sağolun.

verem aşısı canli bir aşı bu soylediginizden yola cikarsak hepimizin verem olmasi gerekirdi
aşı vucudun o mikrobu tanimasini sagliyor o mikroba bagisiklik olusturacak kadar doz veriliyor vucut o mikrobu taniyor ve tekrar karsilastiginda tedbirli oluyor antikor uretmis oluyor diyelim bir nevi.
zature olmaz ama belki asi yan etkisi olarak atesi cikar vs.

Rusya aşı bulmuş, ne zaman gelirburalara
once kendi halkini saglama alir sonra parayi basan dis ulkeler alir uretim oldukca sirayla bu ulkelere dagitim yapilir sizce bize sira ne zaman gelir bu durumda
bende bugun esime parasini gonderip kisiye ozel asi alabiliyomuyuz diye sacma sapan bir soru sordum caresizlikten
seni özel uçakla gelip alacaklarmis aşı icin merak etme dedi bana

Ogluma zaturre aşısı yaptirmistik küçükken
Her hangi bir yan etkisi olmamiştı
Ama ilkokul çağların da zaturre ye yakalandı ve bir hafta hastanede tedavi görmüştü
Doktorumuz zaturre yapan birden fazla mikrop olduğunu aşı olsa bile bu hastalıga yakalanabilecegini söylemişti bize
Kalp hastası oldugu için yaptirmiştik biz bu aşıyı
Belki aşı daha hafif atlatmasını sağladı bilemiyorum

Geçmiş olsun, atlatacaksınız merak etmeyin. C vitamini ve çinko desteği de alabilirsiniz doktorunuza danışarak.

Edit: Özür diliyorum gebelik testinizmiş yanlış okumuşum. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…