- 14 Temmuz 2011
- 2.989
- 10.121
- 408
- 40
Risk altindakiler için güzel bütün aşılar o virüsü vücudunuza verir bu demek değil zature geçirecek olduki yakalandı daha hafif atlatmasini sagliyacaktir doktorunuzda gerekli bilgiyi verir .Arkadaşlar aşı konusunda bir şey danışmak isterim, tabi doktora da soracağız ama yaptıran varsa bilgi almak istiyorum. anneme zatürre aşısı yaptırmak istiyorum ama böyle aşılarda önce o virüs bünyeye veriliyor sanırım. Zatürre virüsü anneme verilecek ve annem zatürre mi geçirecek anlamadım. Koah olduğu için kaldıramaz, elimizle kadını zatürre mi yapmış olacağız yani?
Sen kendini burada denge unsuru mu zannediyorsun.
@gul2016 bu bölümün en sevilen kişisidir. Keşke ben onun yarısı kadar olabilsem.
Senin sıkıntın ne. Derdin varsa Bdv de konu açİyiki yorumu yapmışım benim sayemde kadına teşekkür ettiniz bir iki iltifat ettiniz yarar sağladığımı düşünüyorum
Gerçek hayatta da böyle sevilmeyen biri misiniz?İyiki yorumu yapmışım benim sayemde kadına teşekkür ettiniz bir iki iltifat ettiniz yarar sağladığımı düşünüyorum
Çok çok geçmiş olsun, inşaallah hafif atlatır ve inşaallah kimseye bulaşmamıştır.Halama covid teşhisi konuldu hastaneye yatirmislar ve diğer hala ve amcamlarimla görüşmüş.bayramda konuşmuştuk heryerim ağrıyor dedi ama ben hava sicak ceyran yaptı hasta oldu sandim onada oyle dedim, bugün ateşlendi. Şuanda iyi inşallah böyle devam eder diğerlerine bulaşmamıştır
Arkadaşlar aşı konusunda bir şey danışmak isterim, tabi doktora da soracağız ama yaptıran varsa bilgi almak istiyorum. anneme zatürre aşısı yaptırmak istiyorum ama böyle aşılarda önce o virüs bünyeye veriliyor sanırım. Zatürre virüsü anneme verilecek ve annem zatürre mi geçirecek anlamadım. Koah olduğu için kaldıramaz, elimizle kadını zatürre mi yapmış olacağız yani?
Tedbirli şekilde gidip cok vakit geçirmeden dönebilirsiniz, yanınızda kendi dezenfektanınız bulunsun. Biz de bugün bayram harçlıklarıyla biraz eglensin cocugumuz diye avm'nin icindeki oyun alanina gittik ilk defa. Degisiklik oldu. Dışarısı çok sicak olunca kapali alanda vakit geçirmek istedik, şükür ki tenhaydi.Valla annem şimdi koçtaşa gitmek istedi. Hayır demek istemiyorum artık çünkü hayata küstü neredeyse. Birazdan götüreceğiz ama benim kulaklarım tıkandı stresten, midem bulanıyor resmen tansiyon hastası oldum bu yaşta korkudan. Orada da onun burnundan getiririm kesin..
Tabii ki dikkat ediyoruz. Anne-k.valide dışında bayram ziyareti yapmadık.İyi bayramlar olsun hepimize inşallah.
İnşallah tedbire, mesafeye dikkat ediyorsunuzdur.
Biz bayram diye biraz annemlerle biraz da kayınvalidemlere uğradık.
Mesafeli oturduk.
İnanın buralar cayır cayır yanıyor, yarım saatlik yolun sonunda deniz, güneş ve kum var ama biz hasret kaldık.
Sabrediyoruz...
Ama internette ve televizyonda görüyorum ki insanlarımız maalesef salgını çoktan unutmuş...
Tabii. Duyanlarin tepkileri öyle oluyor, ondan dedim, yoksa paranoyak degiliz dediginiz gibi. Ben fazla haber takip etmem ama eşim takip eder, sizin gibi yabancı kaynaklari da okur, cesitli bilgileri önceden haber verir:) Akıl almaz seyler olur bazen dediginiz gibi.Bir söz vardır: Paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez.
Ama ben paranoyak değilim. Sadece geleceği öngörebiliyorum bunu da elimdeki mevcut bilgilerle yapabiliyorum. Kahin medyum hiç değilim.
Aşı konusu tam bir muaama. Burda derin oyunlar oynanıyor. Mesela geçen sene Economist Dergisinin kapağında çok ilginç bir resim vardı: Bir adam köpek gezdiriyor. Köpek de adamda maskeliydi. Ama adamında tasması vardı ve yukardan bir el adamın tasmasını tutuyordu. Ben geçen sene salgın olacak dedim ve çevremdeki herkes bana kızdı.
Ya zaten yazılmayan söylenmeyen şey kalmadı ki.Kaygı çok arttığı için yine yazmak istedim. Çünkü sosyal medyada saçmasapan duyumların da çok yayıldığını görüyorum şu sıra, kaos ortamından beslenen bir kitle olduğunu da inkar edemem. Adam borsacı, COVID-19 hakkında tıbbi bilgi paylaşıyor mesela. Doktora yapmış başına Dr. unvanını koymuş, millet hekim sanıyor. Neyse.
COVID-19 pek çok farklı sıkıntıya yol açabiliyor. Nörolojik birtakım bozukluklara, akciğer yetersizliklerine vs. yol açabiliyor mu, evet. Ama bu tarz farklı komplikasyonların görüldüğü hasta sayısı çok az. Öldürüyor mu evet öldürüyor ama herkes ölmüyor. Bir şeyin kendisinden ziyade yarattığı o korku yıkıma yol açıyor. İnanın yapacağınız şey çok basit, burada en baştan beri yazıyorum. Maskenizi çıkarmamak ve insanlarla mesafenize dikkat etmek. İnancınıza göre dua etmek, meditasyon yapmak vs. Yeni bir normalimiz var artık, buna göre hayatımıza devam etmek zorundayız. Sonsuza kadar kendinizi hayattan izole edemezsiniz, bunu ne insanlar kaldırabilir ne de ülkeler.
Benim eşim hekim, kapar kapmaz hayatı kararacak olsa herkesten önce o kaçardı, görevini yapmazdı. Bu hastalık basit bir grip ya da zatürre diye nitelendirilemeyeceği gibi başınıza gelecek en kötü şey olarak da nitelendirilemez. İtalya'da futbolcuların çoğu COVID geçirdi, hala futbol oynamaya devam ediyorlar. Bu hastalık istatistiklerde ne yazıyorsa o, açın bakın. Ne daha fazlası ne daha azı. Sürü bağışıklığı, aşı, doğal bağışıklık hepsi biraz biraz etkiliyor ama tek etken de değil.
Sosyal medyada (özellikle Twitter'da) her gördüğünüze inanmamanızı tavsiye ediyorum psikolojik sağlığınız açısından. Burada hastalığı kapanlar ya da yakınları varsa çok geçmiş olsun diliyorum.
Ya zaten yazılmayan söylenmeyen şey kalmadı ki.
Zaman zaman birbirinin zıddı şeylerde yazıldı.
Kaygı çok arttığı için yine yazmak istedim. Çünkü sosyal medyada saçmasapan duyumların da çok yayıldığını görüyorum şu sıra, kaos ortamından beslenen bir kitle olduğunu da inkar edemem. Adam borsacı, COVID-19 hakkında tıbbi bilgi paylaşıyor mesela. Doktora yapmış başına Dr. unvanını koymuş, millet hekim sanıyor. Neyse.
COVID-19 pek çok farklı sıkıntıya yol açabiliyor. Nörolojik birtakım bozukluklara, akciğer yetersizliklerine vs. yol açabiliyor mu, evet. Ama bu tarz farklı komplikasyonların görüldüğü hasta sayısı çok az. Öldürüyor mu evet öldürüyor ama herkes ölmüyor. Bir şeyin kendisinden ziyade yarattığı o korku yıkıma yol açıyor. İnanın yapacağınız şey çok basit, burada en baştan beri yazıyorum. Maskenizi çıkarmamak ve insanlarla mesafenize dikkat etmek. İnancınıza göre dua etmek, meditasyon yapmak vs. Yeni bir normalimiz var artık, buna göre hayatımıza devam etmek zorundayız. Sonsuza kadar kendinizi hayattan izole edemezsiniz, bunu ne insanlar kaldırabilir ne de ülkeler.
Benim eşim hekim, kapar kapmaz hayatı kararacak olsa herkesten önce o kaçardı, görevini yapmazdı. Bu hastalık basit bir grip ya da zatürre diye nitelendirilemeyeceği gibi başınıza gelecek en kötü şey olarak da nitelendirilemez. İtalya'da futbolcuların çoğu COVID geçirdi, hala futbol oynamaya devam ediyorlar. Bu hastalık istatistiklerde ne yazıyorsa o, açın bakın. Ne daha fazlası ne daha azı. Sürü bağışıklığı, aşı, doğal bağışıklık hepsi biraz biraz etkiliyor ama tek etken de değil.
Sosyal medyada (özellikle Twitter'da) her gördüğünüze inanmamanızı tavsiye ediyorum psikolojik sağlığınız açısından. Burada hastalığı kapanlar ya da yakınları varsa çok geçmiş olsun diliyorum.
kendine çok dikkat et ve dışarı cıkmamaya çalış annene de söyle rehavete kapilmasinHangi şehir burasıAnkara mı?
verem aşısı canli bir aşı bu soylediginizden yola cikarsak hepimizin verem olmasi gerekirdiArkadaşlar aşı konusunda bir şey danışmak isterim, tabi doktora da soracağız ama yaptıran varsa bilgi almak istiyorum. anneme zatürre aşısı yaptırmak istiyorum ama böyle aşılarda önce o virüs bünyeye veriliyor sanırım. Zatürre virüsü anneme verilecek ve annem zatürre mi geçirecek anlamadım. Koah olduğu için kaldıramaz, elimizle kadını zatürre mi yapmış olacağız yani?
once kendi halkini saglama alir sonra parayi basan dis ulkeler alir uretim oldukca sirayla bu ulkelere dagitim yapilir sizce bize sira ne zaman gelir bu durumdaRusya aşı bulmuş, ne zaman gelirburalara
Ogluma zaturre aşısı yaptirmistik küçükkenArkadaşlar aşı konusunda bir şey danışmak isterim, tabi doktora da soracağız ama yaptıran varsa bilgi almak istiyorum. anneme zatürre aşısı yaptırmak istiyorum ama böyle aşılarda önce o virüs bünyeye veriliyor sanırım. Zatürre virüsü anneme verilecek ve annem zatürre mi geçirecek anlamadım. Koah olduğu için kaldıramaz, elimizle kadını zatürre mi yapmış olacağız yani?
Yazdığınız şey o kadar iyi geldi ki. Gebelik testim pozitif çıktı, çarşamba günü doktora gideceğim. Stres oldum. Bi de sigara kullanıyordum, öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım ama stresi iliklerime kadar hissediyorum felaket tellalları yüzünden.
Biri hamileler yakalanınca kurtulamaz yazmış, gördüğümden beri kanım çekildi. Yazdığınızı okuyunca bi rahat nefes aldım, sağolun.
O arkadaş covid olmamişGeçmiş olsun, atlatacaksınız merak etmeyin. C vitamini ve çinko desteği de alabilirsiniz doktorunuza danışarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?