bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Gerçekten de eğer şehre veya semte göre değişmiyorsa çok organize çalışıyorlar sağlıkçılar kaymakamlık ve emniyet. Mesela test için de şehrin en büyük devlet hastanesine gittim korka korka şimdi kesin ana baba günüdür de sinir hastası olur çıkarım diye, iyi denk geldi sadece 4-5 kişilik bir sıra bekledim doktor da ikiletmeden testi yaptırdı. Önceki hafta tenhadır diye ilçeye gitmiştim ama oradaki doktor test yapmamıştı iyisin diye.

Ekonomi konusunda da söylediklerine katılıyorum, gönül ister ki ekonomimiz daha güçlü olsun da daha sıkı tedbirleri yapabilelim fakat tüm hayatı aylarca durduracak bir ülke sanmıyorum ki olsun. Dünyada hiçbir ülke ekonomik açıdan tam bağımsız değil birbirleriyle ithalat-ihracat yapıyorlar domino taşı gibi bir ülkedeki bir sektör dursa öbürü etkilenir. Tabi daha zengin ülkeler ekonomik kriz anında sosyal yardım konusunda vatandaşı mağdur etmiyordur. İş dolayısıyla biliyorum ki üretim devam etmeli, mal ve hizmet üreten birimler durdurulamaz ancak dönüşümlü/vardiyalı/evden çalıştırılır. E haliyle bu da göze almak zorunda olduğumuz bir risk, en azından aldığımız mecburi risklerin zararını en aza indirgemek için sosyal lükslerimizden biraz feragat etsek, orada burada gezip durmasak, tatil ve düğün meraklısı olmasak, daha sorumlu insanlar olsak. Daha 10 gün önce bir yakınım 1000 kişiden fazla misafirle çocuğunu evlendirdi, şimdi ailece pozitifler ve ergenlikten yeni çıkmış çocukları bağışıklığı düşük olduğu için hastanede yatıyor.

14 gun karantina yapiyorsunuz belirti verirseniz gidip test yaptiriyorsunuz

Aa gerçekten düğün sahibi hepsi korona mı oldular?

Evet bizim buradaki hastanelerde düzgün çalışıyor içeri teker teker alıyorlar hiç ikiletmeden de testi yaptılar hastane yönetimi ile alakalı olabilir bu durum

Şuandaki sayılar bence doğru değil ölüm sebeplerine korona yerine kalp krizi falan yazıyorlarmış ekonomiyle alakalı büyük ihtimal instagramda bakanın sayfasındaki yorumları okuyunca inanılmaz korktum
gecen gun tup bebek drumuz instagramdan bir canli yayin yapti bu arada biri bu soruyu sordu sizce sayilar dogrumu diyerek
dr da korona tedavisi gorup iyilesip korona testi negetif cikip atiyorum 2 gun sonra kullanilan ilaclardan kaynakli kalp krizi geciren bir hasta olursa bu hastayi bulusaci hastaliktan öldü kabul etmiyorlar dedi.

Evet Ömer Döngeleoğlu hoca da tedavi görürken kalp krizi geçirip de vefat etmiş

Teşekkür ederim sizin de dediginiz gibi yapilan bir sey yok.Semptom gosterirsek teste gidecekmisiz tek bildigimiz bu simdilik.

ilaçsız atlatma ihtimali varmı acaba bu hastalığı belirtisi olup gitmeyen de cok
bizim 2 3 akrabimiz korona oldugunu bile bilmeden atlatti.
ama belirti verip ilacsiz atlatan varmi bilmiyorum.
tedavi goren akrabalarimiza 3 4 gun 8 er tane ilac vermisler gunde bir kac kere
eve yollayincada agri kesici ve antibiyotikle devam etmisler tedavilerine .
benim sahsi fikrim bu hastalik bize marttan önce geldi çunku; kuzenim, dayim, teyzemin kizi ve amcamin kizi bu sene cok feci bir grip atlattilar.
belirtilerde tam olarak covit gibiydi agiz tadi olmadigindan gunlerce yemek yemeyen oldu kusanlar oldu 1 ay yattilar resmen evde.
dayim mesela o gripten sonra hala kendini tam olarak toplayamadi
belkide bu sekilde cok atlatan oldu

aypare ackerman birde şu var pozitif vakalara bakan hemsire bir arkadasim her zaman bağışıklığı iyi olan kazanir der
yani bağısıkliginiz iyiyse hafif belirtilerle ilac kullanmadanda atlatabilirsiniz sanirim

onu ben de aklıma getiriyorum ben Ocak sonunda çok fena grip oldum hatta ateşim 40a vurmaya ramak kalmıştı kendimden gecmistim gecede 2 kere soğuk duşa giriyodum.. sırt ağrısı vardı yatamıyodum ve normal gripten farklı olarak burun akıntısı yoktu ama kuru öksürük vardı uyutmayan.. aynı şekilde tat ve koku asla alamiyordum tesadüf mü diyorum kendime bilemiyorum

aypare ackerman birde şu var pozitif vakalara bakan hemsire bir arkadasim her zaman bağışıklığı iyi olan kazanir der
yani bağısıkliginiz iyiyse hafif belirtilerle ilac kullanmadanda atlatabilirsiniz sanirim
katılıyorum.. bağışıklık güçlü olunca kronik de bir rahatsızlık yoksa bence hafif şekilde geçiyor

bence tesaduf degil.
benim kizimda iranda vakalar gorununce son kez bir avmye gotureyimde top havuzuna girsin dedim
ordan geldikten 3 4 gun sonra kizimda ates yukseldi once a ne oksuruk ne hapsuruk 3 gun 39.5 larda gezdi atesi dus aldiriyorum biraz dusuyo yarim saat sonra bakiyorum tekrar cikmis
3 gun surdu bu boyle sonra kusmalar basladi yedigini cikariyo falan sonrasinda kuru bir oksuruk basladi ama cigerleri agzindan dokulecek sanki cocugun kusmaya basladiginda sarimsakli sut icirmeye baslamistim kaşık kaşıkta olsa veriyordum oksurugu o tamamen 1 gunde kesti ama hic ne burnu akti ne hapsurdu degisik bi gripti

katılıyorum.. bağışıklık güçlü olunca kronik de bir rahatsızlık yoksa bence hafif şekilde geçiyor
ben kisin grip bile olmam cok fazla.
evde herkes kırılır hepsine bakarim burunlarinin dibine girerim onlar 10 gunde atlatir ben en fazla 1 gece ateslenirim bagisikligima hep cok guvendim ama iste kronigim beni o korkutuyo.arkadasada soyledim bunu bagisikligina guveniyosan kronikmissin falan cok onemli olmuyor dedi oda bana sizin dediginiz gibi

öyle düşününce ben o sıra dışarda gezdim 1 gun öncesi o zaman etrafa da çok bulasnasi gerekirdi ama belki de bulasmistir bilemedim böyle olan çok kişi var. ya çok güçlü bir gripti ya da korona daha önce geldi
ben bir ara diyet yapıyordum işte bu dediğim hastalığı o zaman atlattm sonra hemen meyveli ıhlamur çayı limon vs içtim ama iğne vurdurdum ondan 2 gün sonra toparlandim

Paylaşıldı mı bilmiyorum. Buraya bırakayım.

Alıntı

Adana'da anestezi hekimi ve Adana Tabib Odası Yntm Krl.Uyesi Dr.Figen Demir Kardeş'in yazısı:
Böyle bir paylaşım yapmak istemezdim ama sanırım tam zamanı...

Gidiyormuş gibi algılanan corona gümbür gümbür geliyor... Dikkatinizi koruyun. İşin kötüsü, hastalığınızda naz yapabileceğiniz, bir yudum su verecek, eşiniz, çocuğunuz yanınızda olamayacak.

DAHA NASIL ANLATILIR, BİLEMEDİM??

Gözlerinizi kapatın, ağır bir hastalık ânınızı düşünün, hani tüm kaslarınızın ağrıyıp, kemiklerinizin sızladığı bir hastalığınızı.

İnsanın saçının ucu ağrır mı, saçlarınızın ucu bile sanki ağrıyor; saçlı derinizin, başınızın ağrısından bahsetmiyorum bile!!

Sırtınıza onlarca kiloluk yük binmiş gibi, elinizi kaldırıp bir bardağa uzanmak ne kadar zor olabilir ki ama olmuyor işte çok zor, hiçbirşey için enerjiniz yok!

Adım atacak hâliniz yokken karın ağrısıyla tuvalete taşınmak boğazınızdan su dahil bir lokma zor geçerken ishalle devamlı kayıp ve halsizliğinizin gün geçtikçe artışı. Hayatınızda hiç bu kadar yalnız hissetmediniz, gördüğünüz sadece doktorlar, hemşireler...

Size verilen ilaçların yan etkilerini söylemiyorum bile. Ve en önemli şey, lütfen şimdi ağzınızı burnunuzu kapayıp nefesinizi tutun, kaç dakika böyle kalabildiniz 1, 1.5, 2 dakika, o kadar mı demeyin o kadar kısacık bir süre...

Nefes açlığınız gitgide artıyor, aldığınız nefesi dokulara taşımak için kalbiniz iki katı hızda çarpıyor ama nafile yetmiyor, doktorlar size nefes olmak için ağzınızdan bir tüpü soluk borunuza yerleştirdi.

Hani son aylarda haber bültenlerinde sıkça duyduğunuz olay var ya o gerçekleşti: 'entübe oldunuz', artık akciğerlerinizin işlev görür hâle gelmesi için insan gücüne mekanik cihazların gücü de eklendi, ama yok, olmuyor; bu virüs pıhtılaşma sisteminiz dahil tüm sistemlerinizi öyle programlı ve sinsice ele geçiriyor ki ne akciğeriniz ne kalbiniz artık mücadele edemiyor.

Sonsuzluğa göç ederken geride gözyaşları içinde eşiniz, dostunuz, anneniz, babanız belki de küçücük yavrularınız kalıyor, haber bültenlerindeki vefât sayısını yükseltmek dışında artık bu dünyada başka bir hesâbınız, geçireceğiniz tek bir dakikanız dâhi kalmadı!

'Akşam akşam moralinizi bozmak istemezdim' diyemiycem, evet lütfen artık moraliniz bozulsun!

Şu düşünün diye size çizdiğim senaryo her gün yüzlerce, binlerce kişinin hayatının trajik senaryosu.

Lütfen artık bir silkinin, kendinize gelin!! Siz tatil yapıyorsunuz, cafelerde barlarda üstüste tepinip açılışlarda binlerceniz nârâlar atarak yerlerde yuvarlanıyor ve virüsü yayıyorsunuz ya; sizin yüzünüzden bugün 3 meslektaşım daha hakkın rahmetine kavuştu.

Onlarca doktor, sağlık çalışanı ölüyorken vicdânınız sızlasın desem, vicdanınız yok, endişe duyun, biraz üzülün desem çoğunuz da yürek bile yok, ben onu anladım.

Daha bu tatilcilerin yurdun her yanındaki evlerine dönüşü var, okulların açılışı, havaların soğuyup enfektivite artışı var...

Pekçok ilde yoğun bakım yatağı şu an yok, kalmadı, büyük illerde valilik hastanelere haber gönderiyor, yoğunbakımlarınızda gelecek hasta piki için yer ayırın, elektif vakaları almayın diye.

Lütfen günlük vaka sayılarını, artış hızları ve vefat sayılarını 'Türk Tabipler Birliği'nin sayfası veya bulunduğunuz illerin Tabip Odaları'nın sayfalarından' takip edin.

Bunları söyleyen odaları, hekimleri, 'halkı galeyâna getirmekten' susturuyorlar. Ben bir anestezi hekimi ve Adana Tabip Odası yönetim kurulu üyesi olarak halkımı hastalığa karşı korunmaları, kurallara uymaları, pandeminin ciddiyeti hakkında bilgilenmeleri için uğraşıyorum, bu galeyâna getirmekse varsın öyle desinler!

Tüm ülke bu savaşı yenebilmek, daha çok canlar vermemek için bunları söylemek zorundayım, çünkü ben ülkemi, insanları, ömrümü verdiğim mesleğimi çok seviyorum.

Daha nasıl anlatabilirim ki, nasıl?, olayın ciddiyetini anlamanız, kurallara uymanız için illâ ki yakınlarınızdan birileri mi ölmeli, ölen binlerce kişi size yetmez mi??

Dr. Figen Demir Kardeş

Lütfen ne olursunuz mümkün olduğunca çok paylaşın, sorumsuz birkaç insanı uyarabilmiş olabiliriz belki.
Sağlıklı kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…