- 29 Aralık 2010
- 8.421
- 23.885
- 548
Gerçekten de eğer şehre veya semte göre değişmiyorsa çok organize çalışıyorlar sağlıkçılar kaymakamlık ve emniyet. Mesela test için de şehrin en büyük devlet hastanesine gittim korka korka şimdi kesin ana baba günüdür de sinir hastası olur çıkarım diye, iyi denk geldi sadece 4-5 kişilik bir sıra bekledim doktor da ikiletmeden testi yaptırdı. Önceki hafta tenhadır diye ilçeye gitmiştim ama oradaki doktor test yapmamıştı iyisin diye.Ne güzel böyle devletimiz ilgileniyorsa yasakların da geleceğini sanmıyorum bakanın sayfasında yasaklar gelmeli diye millet bas bas bağırıyor ama şuan iflas eden firmalar dolu bilmiyorum ekonomi hiç iyiye gitmiyor altın bir hafta da 10 TL artmış çeyrek olmuş 766 kendi önlemimizi kendimiz alıcaz sanırım devlet devlet diyoruz da nereye kadar kolay değil insanlar önlemini almıyor ki az önce TV de gördüm Murat Yıldırım ünlüyü görenler fotoğraf çektirmek için saldırıyor adam maskeli halde hayır diyemedi diğerlerinde bi tanesinde bile maske yok düğünlere gelince öyle 1 saat falan sürmüyor herkes bilsin öyle gitsin en yakınımda biri gitti 3.5 saat eğlendik dedi senin msjın altında da eklemek istediklerimi ekledim kusura bakma canım inşallah tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz
14 gun karantina yapiyorsunuz belirti verirseniz gidip test yaptiriyorsunuzHanimlar size bir sey danışacağım.Şimdi ben covid testi pozitif cikan ogretmen arkadasimla temasliyim .Hal böyle olunca bana ve arkadaslarima müdürümüz sizi saglik bakanligindan arayacaklar vs dedi.Kendisinin de bir bildigi yok.Bu temaslilar icin prosedur nasil oluyor bilen var mı acaba?
Aa gerçekten düğün sahibi hepsi korona mı oldular?Gerçekten de eğer şehre veya semte göre değişmiyorsa çok organize çalışıyorlar sağlıkçılar kaymakamlık ve emniyet. Mesela test için de şehrin en büyük devlet hastanesine gittim korka korka şimdi kesin ana baba günüdür de sinir hastası olur çıkarım diye, iyi denk geldi sadece 4-5 kişilik bir sıra bekledim doktor da ikiletmeden testi yaptırdı. Önceki hafta tenhadır diye ilçeye gitmiştim ama oradaki doktor test yapmamıştı iyisin diye.
Ekonomi konusunda da söylediklerine katılıyorum, gönül ister ki ekonomimiz daha güçlü olsun da daha sıkı tedbirleri yapabilelim fakat tüm hayatı aylarca durduracak bir ülke sanmıyorum ki olsun. Dünyada hiçbir ülke ekonomik açıdan tam bağımsız değil birbirleriyle ithalat-ihracat yapıyorlar domino taşı gibi bir ülkedeki bir sektör dursa öbürü etkilenir. Tabi daha zengin ülkeler ekonomik kriz anında sosyal yardım konusunda vatandaşı mağdur etmiyordur. İş dolayısıyla biliyorum ki üretim devam etmeli, mal ve hizmet üreten birimler durdurulamaz ancak dönüşümlü/vardiyalı/evden çalıştırılır. E haliyle bu da göze almak zorunda olduğumuz bir risk, en azından aldığımız mecburi risklerin zararını en aza indirgemek için sosyal lükslerimizden biraz feragat etsek, orada burada gezip durmasak, tatil ve düğün meraklısı olmasak, daha sorumlu insanlar olsak. Daha 10 gün önce bir yakınım 1000 kişiden fazla misafirle çocuğunu evlendirdi, şimdi ailece pozitifler ve ergenlikten yeni çıkmış çocukları bağışıklığı düşük olduğu için hastanede yatıyor.
gecen gun tup bebek drumuz instagramdan bir canli yayin yapti bu arada biri bu soruyu sordu sizce sayilar dogrumu diyerekŞuandaki sayılar bence doğru değil ölüm sebeplerine korona yerine kalp krizi falan yazıyorlarmış ekonomiyle alakalı büyük ihtimal instagramda bakanın sayfasındaki yorumları okuyunca inanılmaz korktum
Evet Ömer Döngeleoğlu hoca da tedavi görürken kalp krizi geçirip de vefat etmişgecen gun tup bebek drumuz instagramdan bir canli yayin yapti bu arada biri bu soruyu sordu sizce sayilar dogrumu diyerek
dr da korona tedavisi gorup iyilesip korona testi negetif cikip atiyorum 2 gun sonra kullanilan ilaclardan kaynakli kalp krizi geciren bir hasta olursa bu hastayi bulusaci hastaliktan öldü kabul etmiyorlar dedi.
bu kullanılan ilaçlar nasıl bir etki ediyorsa artık..Evet Ömer Döngeleoğlu hoca da tedavi görürken kalp krizi geçirip de vefat etmiş
Belki ilaçtan olmayabilir virüs ciğere ve diğer bölgeleri etkiliyormuş ondan kaynaklı da olabilir bi kardiyoloji uzmanı TV de anlatmıştıbu kullanılan ilaçlar nasıl bir etki ediyorsa artık..
Teşekkür ederim sizin de dediginiz gibi yapilan bir sey yok.Semptom gosterirsek teste gidecekmisiz tek bildigimiz bu simdilik.Bildiğim kadarıyla şuan için yapılan bir şey yok 14 gün izole olmanızı isteyebilirler eniştem covidden hastanede yattığı halde evdeki temaslılara test yapılmamıştı sonradan onların da şikayetleri başlayınca evde tedavi altına alındılar
evet olabilir.. her kafadan bir ses cikiyorBelki ilaçtan olmayabilir virüs ciğere ve diğer bölgeleri etkiliyormuş ondan kaynaklı da olabilir bi kardiyoloji uzmanı TV de anlatmıştı
Teşekkür ederim benim duyumumda bu sekilde.Bekleyecegiz artik.14 gun karantina yapiyorsunuz belirti verirseniz gidip test yaptiriyorsunuz
kullanilan ilactan ziyade bence hastalik kanda pihtilasma yaptigi icin oluyorbu kullanılan ilaçlar nasıl bir etki ediyorsa artık..
ilaçsız atlatma ihtimali varmı acaba bu hastalığı belirtisi olup gitmeyen de cokkullanilan ilactan ziyade bence hastalik kanda pihtilasma yaptigi icin oluyor
bizim 2 3 akrabimiz korona oldugunu bile bilmeden atlatti.ilaçsız atlatma ihtimali varmı acaba bu hastalığı belirtisi olup gitmeyen de cok
onu ben de aklıma getiriyorum ben Ocak sonunda çok fena grip oldum hatta ateşim 40a vurmaya ramak kalmıştı kendimden gecmistim gecede 2 kere soğuk duşa giriyodum.. sırt ağrısı vardı yatamıyodum ve normal gripten farklı olarak burun akıntısı yoktu ama kuru öksürük vardı uyutmayan.. aynı şekilde tat ve koku asla alamiyordum tesadüf mü diyorum kendime bilemiyorumbizim 2 3 akrabimiz korona oldugunu bile bilmeden atlatti.
ama belirti verip ilacsiz atlatan varmi bilmiyorum.
tedavi goren akrabalarimiza 3 4 gun 8 er tane ilac vermisler gunde bir kac kere
eve yollayincada agri kesici ve antibiyotikle devam etmisler tedavilerine .
benim sahsi fikrim bu hastalik bize marttan önce geldi çunku; kuzenim, dayim, teyzemin kizi ve amcamin kizi bu sene cok feci bir grip atlattilar.
belirtilerde tam olarak covit gibiydi agiz tadi olmadigindan gunlerce yemek yemeyen oldu kusanlar oldu 1 ay yattilar resmen evde.
dayim mesela o gripten sonra hala kendini tam olarak toplayamadi
belkide bu sekilde cok atlatan oldu
katılıyorum.. bağışıklık güçlü olunca kronik de bir rahatsızlık yoksa bence hafif şekilde geçiyoraypare ackerman birde şu var pozitif vakalara bakan hemsire bir arkadasim her zaman bağışıklığı iyi olan kazanir der
yani bağısıkliginiz iyiyse hafif belirtilerle ilac kullanmadanda atlatabilirsiniz sanirim
bence tesaduf degil.onu ben de aklıma getiriyorum ben Ocak sonunda çok fena grip oldum hatta ateşim 40a vurmaya ramak kalmıştı kendimden gecmistim gecede 2 kere soğuk duşa giriyodum.. sırt ağrısı vardı yatamıyodum ve normal gripten farklı olarak burun akıntısı yoktu ama kuru öksürük vardı uyutmayan.. aynı şekilde tat ve koku asla alamiyordum tesadüf mü diyorum kendime bilemiyorum
ben kisin grip bile olmam cok fazla.katılıyorum.. bağışıklık güçlü olunca kronik de bir rahatsızlık yoksa bence hafif şekilde geçiyor
öyle düşününce ben o sıra dışarda gezdim 1 gun öncesi o zaman etrafa da çok bulasnasi gerekirdi ama belki de bulasmistir bilemedim böyle olan çok kişi var. ya çok güçlü bir gripti ya da korona daha önce geldibence tesaduf degil.
benim kizimda iranda vakalar gorununce son kez bir avmye gotureyimde top havuzuna girsin dedim
ordan geldikten 3 4 gun sonra kizimda ates yukseldi once a ne oksuruk ne hapsuruk 3 gun 39.5 larda gezdi atesi dus aldiriyorum biraz dusuyo yarim saat sonra bakiyorum tekrar cikmis
3 gun surdu bu boyle sonra kusmalar basladi yedigini cikariyo falan sonrasinda kuru bir oksuruk basladi ama cigerleri agzindan dokulecek sanki cocugun kusmaya basladiginda sarimsakli sut icirmeye baslamistim kaşık kaşıkta olsa veriyordum oksurugu o tamamen 1 gunde kesti ama hic ne burnu akti ne hapsurdu degisik bi gripti
ben bir ara diyet yapıyordum işte bu dediğim hastalığı o zaman atlattm sonra hemen meyveli ıhlamur çayı limon vs içtim ama iğne vurdurdum ondan 2 gün sonra toparlandimben kisin grip bile olmam cok fazla.
evde herkes kırılır hepsine bakarim burunlarinin dibine girerim onlar 10 gunde atlatir ben en fazla 1 gece ateslenirim bagisikligima hep cok guvendim ama iste kronigim beni o korkutuyo.arkadasada soyledim bunu bagisikligina guveniyosan kronikmissin falan cok onemli olmuyor dedi oda bana sizin dediginiz gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?