bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ben fikrimin arkasındayım düğün yapıyorlarsa maske taksinlar herkes maskesiz evimin önünden gelen giden düğüne gidiyor kimsede maske yok kaç kez maske takın uyarısına rağmen
Evet bunun denetlenmesini yapsın birisi sürekli beklesin uygulamada yanlışlık var dışarıda maske takmayan dugundede takmıyor çalışanlar risk altında ne yapsınlar dün akşam konser görüntüleri vardı kimsede maske yok dipdibe insanlar canlı yayın yapıyorlar niye oralara sorun olmuyor ben bunu anlamiyorum begenmemeniz önemli değil buda benim düşüncem kış geliyor bu insanlar ne yapacaklar

bana niye laf ediyosunuz ben miyim sorumlusu? sadece düğün yapanlara değil kim bilinçsizse herkes için aynı şeyi düşünüyorum. ayrıca ne demişim evimin önünden geçtiler düğüne gidiyorlar kimsede maske yok demişim çalışanlara kadar girdiniz

Merhaba, bugün düğüne giden akrabam kovid 19 dan vefat etti. Ailesi evde ve ağır geçiriyorlar maalesef bi kaç aile de o düğünde enfekte olmuş. Aşağı yukarı 20 kişi benim tahminim.Bu 20 kişi çarpı bilmem kaç?? İnsan hayatından mühim değildir maddi kazançlar. Hepimiz sıkıntı çekiyoruz. Ama maddi kaygılarla bu duruma devam edemeyiz. İlla şu zamanda evlenicem diyorsa sade bi nikah yapılır, geçilir. Neden yani tedbirlere uymak bu kadar zor anlayamıyorum.

Başınız sağolsun öncelikle. Yazdığınız yoruma bırakıyorum

esimin is yerine esnek calisma yazisi gideli 1 hafta oldu hala bir aciklama yok
korona olmalarini bekliyolar sanirim.
şu durumun su hale gelmesinde en cok kimlerin emegi varsa önce onlara gitsin
Benim eşimin amiri "o yazıda ihtiyaç kadar personel diyor, bizim hepinize ihtiyacımız var" demiş.

Binali Yıldırım ve eşine de kovid teşhisi konulmuş.
Evde geçireceklermiş süreci.
Kendi tweetlerine göre, "vücut kırgınlığı" nedeniyle müracaat etmişler Ankara Şehir Hastanesine.
Sağlık Bakanı ise, Binali Yıldırım'ın durumuyla ilgili tweetinde, "gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter" demiş.

Allah bizlerin mevcut-olası hastalarımızı da Sayın Bakanımızın sevdiklerinden eylesin inşaallah, ne diyeyim...
Kimse hasta olmasın, ama velev ki oldu, vücut kırıklığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesine gidip, hop diye test yaptırabilenlerden, sonra da hop diye ilaç alabilenlerden olsun tüm hastalar.
Allah tüm hastalara şifa versin.

Şuan böyle bir konuda nikah yapın geçin dedim diye empati yoksunu olarak etiketlendim. Çok zor gerçekten. Ekonominin çarkları dönsün diye insanlar hayatlarını riske atabilir sonucu çıkıyor. Kimse üzerine düşeni yapmıyor kurallara uymuyor hal böyle olunca da biz düğün, tatil gibi keyfi gidilen yerleri yanlış buluyoruz.

Basınız sağolsun öncelikle benim demek istediğim düğün sektöründe çalışanlara bir destek yok sadece yaz sezonu 4 ay çalışılan bir meslek bu insanlar kira fatura kredi ödemelerini nasıl yapacak pozitif olanlar evde durmuyor sokakta düğünde heryerde geziyor bilerek bulastiriyor nasıl gecinecek bu insanlar buna devletin bir çözüm bulması lazım maddi bir destek olsa kendilerini riske atıp çalışmak istemez dugun sektöründe ama napicaklar çözüm yok Allah herkesin yardımcısı olsun

Yorum yazdığınız için cevap verdim ben size bişey demiyorum ama çözüm yok inanın düğünü geçtim hadi devlet diyor karantinada kal patron diyor bişey olmaz gel çalış bu kafalardaki insanlar yüzünden hiç bir şekilde temizlenemeyiz mümkün değil demek istiyorum

Saolun. Pek bilgim yok ama bi çok sektöre destek olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendi göbeğini kesiyor işte. Düğün sektörü dediğiniz yerde hiç hafife alınacak bi ortam değil yani. Baya insanlar kapalı kapalı salonlarda virüs saça saça oynayıp, göbek atıyor. Sonrası malum. Şuan küçük esnaf kirasını ödeyemiyor, kepenk indirmeye ramak kaldı. Üst üste çekilen kredi ödemeleri vs. Ama işte bişe gelmiyor elden. Önceliğimiz şuan insan hayatı. Oturup şu sektör bu sektör ağlayamayız ki. Bekleyip göreceğiz. Nede olsa kimse evde durmuyor deyip ipin ucunu bırakamayız değil mi? Size bu durum mantıklı geliyor mu?

kızlar dişim şişti diye antibiyotik içsem mi kararsız kaldım bağışıklığı çok etkiler mi ya..
bağışıklık için c vitamini takviyesi alicam eczaneye gittigimde
of aynen bende de bugün başladı, üç gündür boğaz ağrım vardı, ağzımda da aft gibi bir şey, bugün de yirmilik dişim şişmiş ağrıyor, çektirmem gerek ama çektirmedim. Daha önce iki defa olmuştu, 2-3 senede bir tekrarlıyor, daha önce de boğaz ağrısı ile başlamıştı. Benim evde antibiyortik de yok ve yazdırmak için de gidemem. Sizin dişiniz ağrıyor mu? ağrınız varsa antibiyotik için gerekirse antienflamatuar özellikli ağrı kesici alın. Bir de yoğurt yiyin. Yapacak bir şey yok, malum diş hekimlerine güvenip de gidemiyoruz... çok geçmiş olsun

benimkide sol üst yirmilik dişim. çektirmek gerek sanırım yoksa sürekli durtecek ama şu dönemde de gidemem çektirmeye .. ben de ağrı yok ben dış fırçasıyla fırçalarken biraz fazla fircaladim orayı şişme ve kızarıklık var.
gargara aldım eczaneden o bana iyi geldi size de yazabilirim markasını.. aklınızda bulunsun cok geçmiş olsun

İstanbulda özel bir hastane buna nasıl çözüm bulmuş biliyor musun ilk önce Covid testi yapıyormuş sonra diş muayenesine alıyormuş ne güzel değil mi keşke devlet hastanelerinde de böyle olsa çok geçmiş olsun canım

teşekkür ederim bende gargara var, uyguluyorum, bir de kantaron yağı sürüyorum.

Aslında önlemlere uyulsa düğünler de olur düğün salonu sahipleri de mağdur olmaz illa ki düğün salonları başında kamu görevlisi mi olmalı kurallara uyulmadığında ceza yazmak için ama uyulmuyor salon sahipleri içeri belli bir sayı insan alsa ve istenen kurallara uydursalardı sonuç bu olmazdı şimdi ağlanıyorlar para kazanamıyoruz diye geçen çok yakınımdan biri düğün hiç de 1 saat sürmedi dedi 3.5 saat eğlendik dedi neyse ki onun gittiği salonda çok az kişi vardı ama ya diğer salonlar düğününe gitmediğim bir yakınımla tlfda konuştum dedi ki bana gayet herkes geldi düğüne kimse de Covid olmadı dedi şaşırdım kaldım düğün sahipleri de herkese davetiye veriyor verme kardeşim sayı neyse onu ver kimseyi riske atma herkes kurallara uysa böyle olmazdı sonuç şuanda düğün salonu sahiplerine de hak veriyorum ne diyim onlar da yatırımını o sektöre yapmış baktığı bir ailesi var gençler de evlenenler de düğün yapmak istiyor onlar da haklı ama kurallara uyularak herkes organize olsaydı böyle olmazdı kardeşim ille de devlet ille de devlet düğün salonu olanlar içeri kapasitesinin belli bir oranını alsaydı böyle olur muydu ben tatile gittim 5 yıldızlı bir otel oldukça da büyük bir otel sadece 200 aile konaklıyordu yemek açık büfe ama kendin almıyorsun görevliler veriyor masalar arası oldukça açık bir şekildeydi yemeğe gelen insan sayısı da örneğin ilk 3 kat saat 7 ile 8 arası diğer 3 kat 8 ile 9 arasıydı profesyonelce davransaydı herkes durum bu hal almazdı

Antikor testidir muhtemelen canım, yine de etkili bir yöntem ama normal virüs testinin yerini tutmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…