- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.597
- 208
- 30
Öyle güzel anlamışsınız ki yaşadığınız için bakın nasıl anlıyorsunuz hiçbir şey yokken evet atak gelebiliyor çok teşekkür ederim duanız içinyazdıklarınız içimi rahatlattı
insanlarımız eğitim bile alsalar o kadar cahil ki bazen.Mesela ben bir yıl önce ağır bir beyin tümörü ameliyatı oldum kafa kemiğimde çökme oldu basınç var ilaç kullanıyorum hala.Ama bazı üniversite mezunu arkadaşlarımdan şunları dinledim bu sene:ayy kuzum tek çocuğun var bu pandemi dede hazır evdeyken bir çocuk daha yap ta kardeşi olsun çocuk yalnız kalır ilerideeeolur mu, benim daha hastalığın başı olmasına rağmen hastaneye yatırdılar,1 hafta kaldım çok ağır geçirdim ve gripti. 25 yaşındaydım daha. Düşünün o zaman corona olduğumu diyabet olduğumu bilmediğimi. İnsanlar bir şeyimiz yok zannedip rahat davranıyorlar, gizli kalp diyabet çok önemli.
Ağzınızdan bal damlıyor nasıl iyi geldi bilseniz çok sağolunÇok sevindimbiliyorum bu hastalıklar akıl vermekle amaaann takma yaa demekle geçmez hatta çok sinir bozucu laflardir. İnsan biraz rahatlatıcı şeyler duymak ister ben o dönem öyleydim birileri iyi biseyler söyleyin ya derdim çok iyi gelecek lütfen bana iyi biseyler söyleyin derdim
Bende şimdi size diyorum ki, herşey çok güzel olacak. Tevekkül ettginizde hiç bişey sizin yazdığınız o korku dolu senaryolar gibi olmayacak. Evet bazen imtihan edilcez,evet bazen uzulucez ama o anlarda her zaman bize bı güç verilcek. Ve bu dünya da herşey geçici guzelliklerde uzuntulerde acilarda hiç bişey sonsuz değil bı gün bitecek.☺ Bulunduğunuz anin tadını çıkartın emin olun ya çocuğuma bişey olursa piskolojisiyle mutsuz umutsuz hasta olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımıza aslında en büyük zararı biz veririz.
Sana da çok geçmiş olsun canım bir daha o günleri yaşama inşallah takma sen milleti ağzı olan konuşuyor bana da sürekli 2.yi yap diye diretiyorlar benim tercihim bir çocuk ne diye karışırlar anlamıyoruminsanlarımız eğitim bile alsalar o kadar cahil ki bazen.Mesela ben bir yıl önce ağır bir beyin tümörü ameliyatı oldum kafa kemiğimde çökme oldu basınç var ilaç kullanıyorum hala.Ama bazı üniversite mezunu arkadaşlarımdan şunları dinledim bu sene:ayy kuzum tek çocuğun var bu pandemi dede hazır evdeyken bir çocuk daha yap ta kardeşi olsun çocuk yalnız kalır ilerideee.pesss dedim içimden pesss sanki onlar bakacak ben doğurunca doğumda ölme riskim de var üstelik biliyorlar
Ağzınızdan bal damlıyor nasıl iyi geldi bilseniz çok sağolunhatta ekran fotosu aldım yeniden okurum diye kaygı korku çok kötü bişey gerçekten insan gerçek gibi yaşıyor bir de korona eklendi üstüne sadece kendimize de kaygılanmıyoruz ya sevdiklerimizi kaybedersek diye bu dönemde annemi tembihleyip duruyorum lütfen bak kalabalık yerlere gitme diye ne yaptı biliyor musun geçen Ayasofyanın açılışına gitti Bursadan
eski çalıştığım yerde sürekli şeker düşmesi çıkmasıyla ilgili şaka!! yapıyorlardı. Bide çok güzel moral veriyorlardı, ayy her gün nasıl insülin yapıcaksın, ben tatlısız aslaa duramam, çocuğun da olmaz artık, karşıma geçip sen yiyemezsin şimdi diyip 3 er 5 er baklava yemeler ....insanlarımız eğitim bile alsalar o kadar cahil ki bazen.Mesela ben bir yıl önce ağır bir beyin tümörü ameliyatı oldum kafa kemiğimde çökme oldu basınç var ilaç kullanıyorum hala.Ama bazı üniversite mezunu arkadaşlarımdan şunları dinledim bu sene:ayy kuzum tek çocuğun var bu pandemi dede hazır evdeyken bir çocuk daha yap ta kardeşi olsun çocuk yalnız kalır ilerideee.pesss dedim içimden pesss sanki onlar bakacak ben doğurunca doğumda ölme riskim de var üstelik biliyorlar
valla ölüm hariç hastalık ekonomik sıkıntı vs.her şeyle baş ediliyor da boş insanlarla başedilmiyor .İnsanlardan soğuyorsun yaş ilerledikçe.mesela ben ingilizce öğretmenliği yapmış bir kadınım.bu sene bir kaç veliye teklif yaptım online ve whatsaptan ücretsiz ders vereyim çocuklarınız geri kalmasın dedim .2 si nazlandı kabul etmediii ayyyy biz hoca tutacağız bile dedi biri.insanları aşağılamak asla tarzım değil ama.4 yıldır aynı ayakkabı kabanı pantolonu giyen okula 100 tl bağışa zorlanan kadın nasıl özel ders aldıracak saati en az 100 tl den şaştım kaldım.bana biri böyle teklifte bulunsa hemen kabul ederim valla.benden eğitimli arkadaşlarımdan 2 fazla bilgi öğrensem mutlu oluyorum ben. BuSana da çok geçmiş olsun canım bir daha o günleri yaşama inşallah takma sen milleti ağzı olan konuşuyor bana da sürekli 2.yi yap diye diretiyorlar benim tercihim bir çocuk ne diye karışırlar anlamıyorum
Aynı terapistim gibi konuştunuzÇok üzgünüm aynı annemi anlatmışsınız bende sürekli annemle babamı tembihliyorum ama hic doğru düzgün dikkat etmiyolar Allah korusun Allah muhafaza etsin inşallah bişey olmaz kocaman insanlar odumuz kopuyor onlara bişey olcak diye ama zorla da bişey yaptıramayizkisiz dua edin yine tembihleyin ara sıra ama bunları hayatınızın merkezine koymayın çünkü düşünceler sizi korktugunuz şeylerden korumaz sadece daha çok korkmanızi sağlar. Kafanızda kotu seneryolar çoğalmaya başladığı an deyinki bunların aslında hiç biri olmayacak, ha eğer olursa o zaman düşünürüz şimdi sağlığımız sıhhatimiz yerinde mi evett çok şükür,huzurumuz yerinde mi evet çok şükür,ailemlemiyim e eveeet çok şükür ☺ e o zaman beynim rahat bırak beni de anı yasayayim deyip geçelim
Aman Allahım nasıl insanlar ciddi misiniz yaeski çalıştığım yerde sürekli şeker düşmesi çıkmasıyla ilgili şaka!! yapıyorlardı. Bide çok güzel moral veriyorlardı, ayy her gün nasıl insülin yapıcaksın, ben tatlısız aslaa duramam, çocuğun da olmaz artık, karşıma geçip sen yiyemezsin şimdi diyip 3 er 5 er baklava yemeler ....
düşünün ben zaten şoktaydım ,ağlıyorum evde sürekli, ömür boyu sürecek bir hastalığı öğrenmişim genceciğim, hastanede yatarken arayıp biz de şimdi çikolata yiyeceğizzzz sen bir daha yiyemeyeceksinnnn.. Allahım ... o günlere gittimAman Allahım nasıl insanlar ciddi misiniz ya
Siz bakmayın öyle giyinenlere asıl para onlardavalla ölüm hariç hastalık ekonomik sıkıntı vs.her şeyle baş ediliyor da boş insanlarla başedilmiyor .İnsanlardan soğuyorsun yaş ilerledikçe.mesela ben ingilizce öğretmenliği yapmış bir kadınım.bu sene bir kaç veliye teklif yaptım online ve whatsaptan ücretsiz ders vereyim çocuklarınız geri kalmasın dedim .2 si nazlandı kabul etmediii ayyyy biz hoca tutacağız bile dedi biri.insanları aşağılamak asla tarzım değil ama.4 yıldır aynı ayakkabı kabanı pantolonu giyen okula 100 tl bağışa zorlanan kadın nasıl özel ders aldıracak saati en az 100 tl den şaştım kaldım.bana biri böyle teklifte bulunsa hemen kabul ederim valla.benden eğitimli arkadaşlarımdan 2 fazla bilgi öğrensem mutlu oluyorum ben. Busite de bile neler öğrendim insanlardan neler
Kızcağız napsın özeniyordur çevresindekilereSiz bakmayın öyle giyinenlere asıl para onlardaben de az tanımadım öyle insanlar kardeşimin okulunda bir kız vardı giyimi kötüydü kardeşimin fazlalıklarından verdik kalitelidir üstelik sonra bi duyduk ki babası cimriymiş kaç tane araçları kaç katlı binaları olduğunu öğrendik ama kızı şimdi çok iyi üniversitede iyi bir bölüm okuyor ama gelin görün varlık içinde sefalet maalesef böyle insanlar da var acımıyorum artık ben kimseye siz de size istekte bulunmadıkları sürece boşverin fazlasıyla ilgilenmeyin üzerinize düşeni layıkıyla yapın yeterli
Bu geçirip geçirmediğinin testini yapmıyorlarmı acabaYarın yine iş var. Sil baştan baslayacak herşey. Metroda çift maske, iş yerinde tek maske ama sürekli dezenfektan, kolonya. İşin garip yani akşama kadar en az elli kişiyle muhattap oluyorum ve çalıştığım birimin nüfusu 100 kişi.
Aklıma geçen şey geldi.kl
Kızım nisan ayının başında ciğer enfeksiyonu geçirmişti. O dönemde de ben ağır griptim eklem agrim, baş agrim halsizligim vardı. Acaba coronaya mi yakalanmıştır da kızımın ciğer rontgeninde enfeksiyon çıkmıştı bilemedim. Gerçi benim kronik rahatsızlıklarım da var o kadar basit atlatacagimi sanmıyorum ama insanin aklına da geliyor.
Bu geçirip geçirmediğinin testini yapmıyorlarmı acaba
Aynı terapistim gibi konuştunuzannem hem tansiyon hem şeker hastası babam da tansiyon hastası bizim için bu kadar endişelenme diyorlar elde değil bazen aşırı abartıyorum sanırım aynen öyle düşünceler daha çok korkmama neden oluyor bundan sonra sen benim 2.terapistimsin
Merhaba, sanırım öğretmensiniz, bir konuda fikrinizi sormak istiyorum, şimdi yaz sonu sınıflar havalandırılacak vs belki bir nebze daha sağlıklı bir ortam oluşabilir. Peki kış gelince nasıl olacak, hava eksilerdeyken cam kapı açılamayacak, grip olanlar olacak, devlet okullarında hijyen sorunu malum zaten, kışın alınacak tedbirlere dair konuşuluyor mu hiç eğitim camiasında?Ögretmeni şikayet etmeyin .Sınif ortaminda oyle bir an geliyor ki,resmen nefes alınamiyor.Bunu hissettiyse kısa süreligine cikarin demistir.DYK da zorunlu olmadigi icin size yollamayin cocugunuzu diyebilirler.
antikor testi yapiyorlar yaBu geçirip geçirmediğinin testini yapmıyorlarmı acaba
bence artik insanlari sürü bağışıklıgina itiyorlar zorla.Bugün KPSS'ye girdim. Mart ayından beri hiçbir yere gitmeyen ben için çok büyük bir kalabalık olmuş oldu. Hatta son dakikaya kadar acaba gitmesem mi diye de düşündüm. Çok ciddiye alarak girmiyorum çünkü atama sayılarımız komik rakamlar, sadece 2 yılda bir puan elimde olması için giriyorum.
Sınıfa girdim kesinlikle sıralar arasında mesafe yoktu, ortalarda bir yerde oturdum. Önümde oturan arkadaşın ter kokusunu çift maskeyle aldım diyeyim siz anlayın mesafesizligi. Sınavı beklerken bir arkadaş maskesi çenede hapşırdı ya sabır dedim içimden.
Sınav başlamak üzereyken gözetmenler yönergeleri okuyordu. En sonunda "sınav başladığında maskenizi çıkarabilirsiniz" dedi.Ben yanlış duydum herhalde dedim sınıftan da ses çıkmadı. 10 saniye durdum dayanamadım. "zaten mesafemiz yok bir de maske takmayı insiyatife mi bırakıyorsunuz" dedim. Gözetmen "bizim çıkarmamız yasak ama sizin isterseniz çıkarma hakkınız var" dedi. "siz zaten oldukça uzaksınız ama bu mesafede maske çıkaramayiz biz bence" dedim onlar ÖSYM müsaade ediyor falan derken arkadan bir kızcağız bence çıkmamalı dişimizi sıkalım kimse çıkarmasın dedi. Sagolsun destek oldu diğer 18 kişiden çıt çıkmadı. Sınav esnasında maske çıkaran sadece 1 kişi gördüm. Bir başka arkadaşımın sınıfında da olmuş bu izin meselesi onlarda çoğu çıkarmış. Acaba ben ses çıkarmasam bizde de çıkarırlar miydi diye düşündüm. Hanımlar böyle mantıksız şeyler varken ben bu kadar vakaya şaşırmamak lazım diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?