bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Günde iki tane olan sıtma ilacı (hidroksiklorokin), ilk gün sabah akşam 8'er sonraki günler 3'er içeceğiniz ilaç antiviral (favipiravir). Farklı ilaçlar yani ikisi, sebebini bilmiyorum ama verdikleri ilaçlar her yerde aynı değil. Çevremde kimine sadece sıtma ilacı verdiler kimine ikisini birden. Bana da ikisini birden verdiler.

Bana da şüpheli hastalık demişler, cüzzamlı gibi

Yani benim anlayamadığım ilaçlar farklı olabilir fakat hangi insan oğlunun bünyesi kaldırır bunu sabah,akşam günde 8tane İlacımın adı favimol 200mg.
Yan etkileri geçtim akut böbrek yetmezliği bile yapabilir bu kadar ilaç.Bu favimol sıtma ilacımı yoksa antiviral mi?

Teşekkür ederim açıklamalarınız icin.
Ben çifte vatandasim. Almanya da yaşıyorum. Testi de almanya istiyor diye yaptırdım. Test yaptiriken hic sıra beklemedik. Sanırım ramada otelin karşısı bir poliklinikti.
Şimdi uçağa binmem icin tekrar yaptırmam lazim. Ama bebegimle oralara nasil gidecegim kim götürecek bilmiyorum.
Bir de negatif çıkacak mi ???
O yüzden yurt tan çıkmanın başka yollarını aramam lazim. Hollanda veya isviçre test olmadan kabul ediyor sanirim. Ama önce karantina yi bitirmem lazim sağlıkla sıhhatle insalllah.
Hep beraber atlatırız bu pis virüsü insalllah

Size belki yaparlar test çünkü yurt dışına çıkacaksınız bir nevi zorunlu, bunu ifade ederseniz evraklarınızı da götürürseniz yaparlar muhtemelen.

Gün içinde çok kalabalık oluyor, akşamüstü giderseniz daha sakin oluyor. Geçmiş olsun.

Akciğere inenlere farkli akciğerde bulgu olmayanlara farklı

Hastaneye gitmeye korkuyorum sadece boğaz ağrısı ve ishal covite kanıt mıdır?
Kendimi yoklayıp duruyorum ama anlayamıyorum

Şimdiye kadar özene bezene baktığım aslanlar gibi bedenim bir kutu ilaçtan herhalde çökmez diyerek içtim ben :)) Antiviral o ilaç. Sonuçta bu hastalığın ilacı yok tıp dünyası da napsın deneysel tedaviler uyguluyor üstümüzde. Araştırmalara merakım vardır, pubmedde (amerikan ulusal tıp kütüphanesi) favipiravirin covidde tedavisi süresini kısalttığına dair bir araştırma var, 1600 mg uyguluyorlar o araştırmada yani 8 tablet. Çin uygulamış araştırmayı belki de ona istinaden 8 tabletle başlatıyorlar.

Merhaba. 5 gundur grip gibiydim. Cok hafif Burun tikanikligii bas agrisi hafif oksurugum vardi ama oksuruk 2 gundur cogaldi. Afedersiniz sorun su olacak coronada da oksurunce balgam cikaran var mi suphelenmeli miyim. Acikcasi üsüttügumu dusunuyorum sicak-soguk ortam degisimi oldu. Umarim aydinlatan olur.

Bende kendimi grip yada nezle oldum saniyordum.Burun tıkanıklığı,koku alamama ve akabinde hapşırma ile başladı.Oncesinde de şiddetli kuyruk sokumu agrisi vardı.Halada var.Bugün pozitif olduğumu öğrendim lütfen ihmal etmeyin.

O kadar saçma olayın içindeyim ki anlatamam size.
1. HES kodum var karantina süremi öğrenmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
2. Sağlık bakanlığı personeli, aile hekimim karantinamın 14 gün olduğunu söyledi , ilaç getirenler 10 gün dedi. Arayan kişilere de soruyorum 14 diyorlar. Ama gelin görün ki koronayı ve karantina süresini atlatan patronum 11. Gün beni işe çağırıyor çünkü onlara ve diğer çalışanlara 10 gün denilmiş ve bunu HES kodu ile sorguluyorlar.
3. Karantina süresi ne zaman başlar test yaptırdığımız gün mü sonuç çıkan gün mü? Bunları zaten aile hekimime sorucam ama yinede bilen varsa yardım etsin lütfen. Bende meraklı değilim evde kalmaya

Bu ülkenin pek çok vatandaşı günlük çalışıp yaşarken 13 tl den bahsetmeniz pek yakışık almamış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…