Türkiye'den ayrılıyoruz.

Evet çok mantıklı

Dediğin gibi hukuk sistemleri farklı, yeni bölümler okuyacağız,kendimizi 5 yıl finanse edecek kadar birikimimiz var. Ben biraz da senden özenip hemşire olmaya karar verdim :) Avustralya,dil sorunu yok. Zor olur mu dersin?

Avusturalya'nın hemşirelik okullarını bilemem, burada gayet zor olmuştu. Dil sorunum yoktu, sorun burada bu bölümün kazık olması. Girmesi zor, girince mezun olabilmesi daha da zor. Ama çok çabalayınca olmayacak şey değil yani. Bir de ilginiz varsa bu alana, bu da avantaj.

Ben bu konuda görünce merak edip baktım Perth'e, çok güzel göründü gözüme.
Ben de şu an eyalet değiştirmeye çalışıyorum, ben de yeni bir hayata başlamanın eşiğindeyim. Kolay kararlar değil bunlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bıçak kemiğe dayanınca görürüz tekrar. Ben de döncem döncem diye yıllarca tutturdum, dönmek için şartlar uygun hale gelince dönemedim. Sizin ABD'de eğitim dışında temelli olarak yaşam izniniz var mı? Bu da bir faktör.

Benim de bircok arkadasim dondu, ozellikle bu aralar neredeyse kimse kalmadi tanidiklarimizda. Tabi biz ogranciyiz, cevremiz de ogrenci. Ogrenciler de dersten, okuldan biktiklari icin donmek icin can atiyorlar. Haliyle tr deki maaslari da buradaki ogrenci maasindan iyi oluyor, ve aileleri de hep Tr de. Ama ben mesela ailemle pek iyi gecinen biri degilim, anneme yakin olmak bana daha cok zarar veriyor malesef cunku hala giyim kusamimdan, yeme icmeme kadar bircok seyime karisiyor. Evliyim, anneyim, okuyan biriyim, bir erkek kardesim var, en son yazin geldigimde sudan sebep dovmek icin uzerime yurudu. Sulalemde zaten hic okumus yok, kesinlikle kucumsemiyorum ama hepsi cahil ve koyde binbir turlu olaylari olan kisiler. Yillarca da onlar koyde, biz Istanbulda idik, hicbiri ile hic muhabbetim yok, kuzenlerim dugunlerine bile cagirmazlar, bebegim oldu, hayirli olsun bile demediler, yani o derece yabanciyim tum sulaleme. Esimin ailesi, sulalesi guya cok samimi birbirleriyle ama onlar da surekli -zengin(!)- esimi yemeye calisiyorlar. Hepsi cikar pesinde. Tr zaten yasam standartlari kotu, cikar iliskileri kotu, egitim seviyesi kotu, herseyden de onemlisi guvenligi kotu bir ulke, ben nasil yasayacagim orada, birgun bomba patlayacak, esim sag mi, evladim sag mi, ya da doguya tayinimiz cikacak da olecegiz korkusuyla mi yasayacagim? Gordugunuz uzere beni Tr de ceken hicbir sey yok, ailem de dahil! Hazir duzenim varken ABD de kalayim istiyorum.

Bana da bir kapı açılsa da gitsem keşke.
Valla cesaretinize hayran kaldım.

Ben bir dil kursuna gitsem bir yıl çabalasam Yurt dışı öğretmenlik sınavı ile gitme imkanım olabilir o bile zor geliyor.
Siz yeniden okumaktan bahsediyorsunuz.

Helal olsun
Hayırlı olsun :)

Bizim cok arkadasimiz dondu ve bir daha gezmeye bile olsa da gelmediler. Esim donmeyi cok istiyor. Donmemeyi vatana ihanet sayiyor. Biz ikimiz de sadece ogrenciyiz. Is-guc yok. Ama okullar biterse is bulmak zor degil, esim zaten muhendis, simdiden bir suru teklif aliyor. Bir de tabi eger donmezsek burslarimizin tazminatini odeyecegiz. Ama ABD de kalirsak odemekten korkmuyorum ben, ne de olsa buradaki maaslar gayet dolgun.

ben daha önce yurtdışında yaşadım
ve gerek siyasi sebeplerle -iktidardan hazzetmiyorum diyelim- gerekse burada çocuk büyütmek istememek, ülke hakkındaki umutsuzluk ve yaşam enerjimin çekilmesi gibi sebeplerle burada kalmaktan hoşlanmıyorum, tekrar gidebilirim her an

ben bilim okuduğum için diplomam her yerde geçerli hukukçular için bu bir handikap
bir diğer handikap ise şu olacak
her ne kadar mesleğinden sıkılmış da olsa eşiniz savcıymış
burada savcı bey diyip önünde ceket ilikleyen insanlar olmasına alışmış durumda, orada ise herhangi bir insan olacak
evet, oralarda herhangi bir insan olmak da kıymetli, herkes saygın ama
benim, tr'den böyle makam mevki sahibi olarak y.dışına giden (özellikle de hekim ve hakim) arkadaşlarım pek rahat edemediler, eğır geldi onlara tekrardan öğrenci olmak, sıradan bir insan olmak...

bunun dışında y.dışında daha önce hiç yaşamadıysanız biraz uyum sorunuz olur ben 2 ayda alışırsam siz 6 ayda alışırsınız ama ilk ayları atlattıktan sonra gerisi gelir

hayırlısı olsun.

Eger isiniz filan hazirsa gidin bence.onemli olan isin iyi olmasi.yeni yer gormek yeni yerde yasamak guzel bence

Avustralya,Perth. Standartlar evet gerçekten yüksek. Uçakla bile 10 saat sürecek bir yolculuk. Ha deyince gelemem. Bilet fiyatları deseniz uçuyor. Dedim ya korkuyorum.

ya bosversene
mukemmel bir yer
hic dusunme
ben Avrupaya yerlesirken tereddut bile etmedim
10 saat olsa ne olurki
durumunuz iyiyse gidersin gelirsin
hic degilse dogru duzgun yasarsin
kafana gorenede birilerini bulursun
illa turk olacak diye bir sey yok
yabancilar gercekten genelde iyi durust insanlar
dedikodu vs yok
cok rahat edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…