- 11 Temmuz 2014
- 10.907
- 17.518
- 498
- Konu Sahibi queenofhaters
-
Evet çok mantıklıHenüz yaşamaya başlamadan korkmanız normal ama asıl önemli olan bir anda gemileri yakmadan deneme yapmanız gerekiyor bana göre. Yıllık izin vs olabiliyor mu bilmiyorum ama bir ay kadar denemelisiniz bu planınızı baktınız ki yapabiliyorsunuz kesin olarak gidersiniz.
Hayır mesleğimi devam ettirmem mümkün değil, daha doğrusu teknik olarak tabi mümkün ama ben göze alamam. Yeni bir bölüm okuyacağım. :)
Dediğin gibi hukuk sistemleri farklı, yeni bölümler okuyacağız,kendimizi 5 yıl finanse edecek kadar birikimimiz var. Ben biraz da senden özenip hemşire olmaya karar verdim :) Avustralya,dil sorunu yok. Zor olur mu dersin?
Bıçak kemiğe dayanınca görürüz tekrar. Ben de döncem döncem diye yıllarca tutturdum, dönmek için şartlar uygun hale gelince dönemedim. Sizin ABD'de eğitim dışında temelli olarak yaşam izniniz var mı? Bu da bir faktör.Nereye gittiginize bagli durumunuz. Mesela bir arkadasim Filipinler'e gitmisti ve durum daha vahimdi. Veya Ortadogu ulkerine gitmektense Tr de kalmak daha mantikli. Ben mesela ABD deyim ve son derece mutluyum. Biz de donecegiz egitimimiz bitince ama ben hic donmek istemiyorum. Ulkemi seviyorum ama pek yasanacak bir yani yok. ABD de egitim standartlari, yasam standartlari, insana verilen deger, saygi, trafik duzeni, doga cok daha guzel ve ust seviyede. Ama tabi bahsettigim yer ABD yani dunyanin en gelismis ulkesinden bahsediyorum, haliyle dunyanin en gelismis yasam ve insanlik standartlarina da sahip olmasi gayet dogal. Insallah esim de ikna olur da hayirlisiyla ABD de kaliriz. Ama hic sanmiyorum onun ikna olacagini, illa donecek.
Benim de bircok arkadasim dondu, ozellikle bu aralar neredeyse kimse kalmadi tanidiklarimizda. Tabi biz ogranciyiz, cevremiz de ogrenci. Ogrenciler de dersten, okuldan biktiklari icin donmek icin can atiyorlar. Haliyle tr deki maaslari da buradaki ogrenci maasindan iyi oluyor, ve aileleri de hep Tr de. Ama ben mesela ailemle pek iyi gecinen biri degilim, anneme yakin olmak bana daha cok zarar veriyor malesef cunku hala giyim kusamimdan, yeme icmeme kadar bircok seyime karisiyor. Evliyim, anneyim, okuyan biriyim, bir erkek kardesim var, en son yazin geldigimde sudan sebep dovmek icin uzerime yurudu. Sulalemde zaten hic okumus yok, kesinlikle kucumsemiyorum ama hepsi cahil ve koyde binbir turlu olaylari olan kisiler. Yillarca da onlar koyde, biz Istanbulda idik, hicbiri ile hic muhabbetim yok, kuzenlerim dugunlerine bile cagirmazlar, bebegim oldu, hayirli olsun bile demediler, yani o derece yabanciyim tum sulaleme. Esimin ailesi, sulalesi guya cok samimi birbirleriyle ama onlar da surekli -zengin(!)- esimi yemeye calisiyorlar. Hepsi cikar pesinde. Tr zaten yasam standartlari kotu, cikar iliskileri kotu, egitim seviyesi kotu, herseyden de onemlisi guvenligi kotu bir ulke, ben nasil yasayacagim orada, birgun bomba patlayacak, esim sag mi, evladim sag mi, ya da doguya tayinimiz cikacak da olecegiz korkusuyla mi yasayacagim? Gordugunuz uzere beni Tr de ceken hicbir sey yok, ailem de dahil! Hazir duzenim varken ABD de kalayim istiyorum.Birçok arkadaşım Türkiyeye kesin dönüş kararı alıp 2 ayını dolduramadan ABD'ye dönüş yaptı. Eşiniz de yaparsa şaşırmayın :)) Umarım kalırsınız, her şey gönlünüzce olsun.
25-30Yaşlar kaç acaba (zıpzıpasevgiler)
Bizim cok arkadasimiz dondu ve bir daha gezmeye bile olsa da gelmediler. Esim donmeyi cok istiyor. Donmemeyi vatana ihanet sayiyor. Biz ikimiz de sadece ogrenciyiz. Is-guc yok. Ama okullar biterse is bulmak zor degil, esim zaten muhendis, simdiden bir suru teklif aliyor. Bir de tabi eger donmezsek burslarimizin tazminatini odeyecegiz. Ama ABD de kalirsak odemekten korkmuyorum ben, ne de olsa buradaki maaslar gayet dolgun.Bıçak kemiğe dayanınca görürüz tekrar. Ben de döncem döncem diye yıllarca tutturdum, dönmek için şartlar uygun hale gelince dönemedim. Sizin ABD'de eğitim dışında temelli olarak yaşam izniniz var mı? Bu da bir faktör.
Avustralya,Perth. Standartlar evet gerçekten yüksek. Uçakla bile 10 saat sürecek bir yolculuk. Ha deyince gelemem. Bilet fiyatları deseniz uçuyor. Dedim ya korkuyorum.
Teşekkür eserim sizi tanıyorum Özlem, siz kız annesi misiniz? :)))Ben Turkiyede hemde Güneydoğuda yaşıyorum gene de başka bir ülkede bu orijinalliği bulamam gidemem, hakkınızda hayırlısı olsun
Teşekkür eserim sizi tanıyorum Özlem, siz kız annesi misiniz? :)))
Avustralya,Perth. Standartlar evet gerçekten yüksek. Uçakla bile 10 saat sürecek bir yolculuk. Ha deyince gelemem. Bilet fiyatları deseniz uçuyor. Dedim ya korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?