Türkiye'den ayrılıyoruz.

beni dünyaya getiren annem amerikalı. büyüten annem türk ve türkiyede. bugün istesem amerikaya yerleşebilirim, hiç bir sıkıntı da olmaz. ama ben ülkemi ve insanlarımı çok seviyorum yaa. ne kadar gelişmiş olursa olsun, altın kafes gibi. herkesin tercihi, hayatı, düşüncesi. hakkınızda hayırlısı olsun

Esimle ben kendi kucuk cevremizde yasiyoruz kendi sectigimiz cevreden kimse bize fikirlerini kabul ettirmeye calismiyo kimse bize saygisizlik etmiyo kimsede cahil degil.Is yasantimizdaki ve Turkiye genelini toplumsal sorunlari kisisel hayatimiza katmiyoruz mutluyuz.
Siz nasil bu kadar olumsuzlugu cevrenizde barindiriyosunuz merak ettim.Yeni yasantinizda hayirli olsun birseyi kesin istiyosaniz arkaniza bakmayin.

ben sizin adınıza çok sevindim açıkcası :)) hakkınızda hayırlısı olsun
avustralya dünyanın en yaşanılabilir 10 ülkesi arasında bence medeniyet seviyeleri doğası kültürü gayet iyi gelicek size diye düşünüyorum çevremde avustralya da yaşayanlar var ve gerçekten çok seviyolar orayı (bende ilerde gidip görmeyi çok istiyorum)
ilk başlarda belki alışma sürecinde homesick durumu olabilir ama sonuçta eşinizle biribrinize tutununca güzel bir şekilde atlatırsınız :)) ayrıca hayatınızda yeni bir maceraya başlayacaksınız

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, daha geçen hafta kadın olduğum için haddimi bilmem gerektiğini söyleyen bir minibüs şoförüyle tartışmasaydım söylediklerinizi haklı bulabilirdim. Öyle bir çevrede yaşadığınız için çok şanslısınız.

En güzelini yapıyorsunuz burada ne uzar ne kısalır insan.hayatımın en azından bir döneminde başka bir ülkede yaşamak istiyorum özellikle de Kızımı bu ülkede okutmak istemiyorum. Şartlara göre davranacağım sadece uzman olmayı ve hayatımdaki bazı taşların yerini oturmasını bekliyorum(zorunlu hizmet.....Vs) kızımı da alıp çekip gideceğim bu ülkeden

Çok imrendim yaa, maşallah diyeyim nazar değmesin. Ben de bu kafada bir hayat arkadaşı bulsaydim 1 dk durmazdim ama benim hayatımdaki kişi hiç oralı değil.
Aynen kendi elinde böyle bir şansı varken amirliğine gidip bana yurtdışı görev vermeyin diye dilekçe vermiş sanki ülkemiz kuş kondurdu. Bende ülkeme deli gibi aşığım ama evladım daha önemli.

Biz alıştık aslında hepimiz böyle şeylerle karşılaşıyoruz kendimize bulastirmama luksumuz yok ama işte bazılarımız kaniksiyor bazıları sizin gibi alışmayi reddediyor ve iyi de yapıyor .

Ben avrupada tamamladım üniversite eğitimimi oraya gitmeden önce ben de farkında değildim neyin içinde olduğumuzu
Biz gerçekten Ortadoğu ulkesiymisiz gelince farkettim. Tekrar dönmek istiyorum.
Siz devlet memuru değilsiniz ama eşinizi bakanlık gonderebilirdi? Denediniz mi o yolları ?
Hem çok yüksek maaş alıyorlar
Hem kırmızı pasaportlari oluyor
Hem harcamaları, kira , mutfak vb devlet karşılıyor .
Oradaki elciliklerde çalışıyorlar.
Gerçi mutlaka bakmissinizdir

Gurbette olmak çok zor..
Alıp başını çekip gitmek herkesin fantazisi olduğu gibi benim de hayalimdi..
Biz de eşimle yurtdışındayız..herkes ne kadar şanslısın deyip imrenirken..ben hayatımın en büyük sıkıntısını yaşadım..
Uzaktan görüldüğü gibi değil..geri dönüş için gün sayıyoruz..

Benimde cevremde vardir elbet bu goruslerde cahil kisiler sadece ben cok sert kurallari olan birisiyim ima bile edemez kimse bana kadin oldugum icin onu yapamazsin haddini bilmelisin kelimelerini ama minibus soforu gibi hayatimda bir kere gorecegim insanlar ne kadar ulke degistirmeme sebep olabilirler onu dusundum aslinda tekrar hayirlisi olsun ulke sizin ulkeniz yapamazsaniz geri gelirsiniz deneyin yasayin tecrube hayatta hersey :)

Hicbir yere gitmem imkanım olsa dahi memleket gibisi varmı güzel Türkiyem can Türkiyem tabi ben böyle düşünüyorum sizede hayırlı yolculuk olsun mutlu olursunuz inşallah
Türk olmayı ve Türkiyeyi seviyorum esasen, ama dediğim gibi artık iş psikolojik kökenli.

Ne çok gitmek isteyen var,bu ülkeye dair hiçbir umudunuz yok mu cidden, yazıp yazıp siliyorum neyse
Ben son zamanlarda aziz Sancar iyi ki gitmiş diyorum hep bunu düşünüyorum.
Keşke onun gibi olanlar da gidebilse diyorum
Aslında konu açıldığında tahmin ettim bir şekilde vatan millet sevgisine dönecek.
Bir hayatımız var.
Kendimiz ve sevdiklerimız için nasıl mutlu olacaksak o şekilde gecirmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…