- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.186
- 798
- Konu Sahibi queenofhaters
-
Bu konular hep oyle, herkes memleketi gommeye firsat ariyor gibi. Dunya da farkli yerlerde yasadim, hep sevincle dondum vatanima.Herkeste ne kadar merakliymis gitmeye
Ben de şu an feyz aldım
biraz ders çalışayım geleceğim için
Sen neden donmedin? Bizim okuldan baska baglayanimiz yok, islerimiz de Tr de. Vizemiz de ogrenci vizesi zaten, okul bitince vize de bitiyor. Okul biter, esim isine doner. Zaten ailesine de cok duskun. Ailesi de isiyle ayni ilde. Benim de isim tabi ayni ilde. Ailem baska ilde. Surekli ailesini gorse, onlarla olsa, onlari beslese, yedirse icirse, onlara hep birseyler alsa, arabasiyla onlari gezdirse (babasinin arabasi yok) istiyor.Bıçak kemiğe dayanınca görürüz tekrar. Ben de döncem döncem diye yıllarca tutturdum, dönmek için şartlar uygun hale gelince dönemedim. Sizin ABD'de eğitim dışında temelli olarak yaşam izniniz var mı? Bu da bir faktör.
Ben son zamanlarda aziz Sancar iyi ki gitmiş diyorum hep bunu düşünüyorum.
Keşke onun gibi olanlar da gidebilse diyorum
Aslında konu açıldığında tahmin ettim bir şekilde vatan millet sevgisine dönecek.
Bir hayatımız var.
Kendimiz ve sevdiklerimız için nasıl mutlu olacaksak o şekilde gecirmeliyiz.
Ben de tam tersi düşünüyorumBu konular hep oyle, herkes memleketi gommeye firsat ariyor gibi. Dunya da farkli yerlerde yasadim, hep sevincle dondum vatanima.
Hadi maddiyat onceliginse anlarim ama insanlik yok demek nedir ya? Bir Amerikali, Avrupali mi insan! Ya batida yanlizsan olsen kokun cikana kadar yan komsun bakmaz bu nerede diye. Resmen kucucuk bir sinifta sira arkadasimiz cok ciddi bir trafik kazasi gecirdi, kimse bu nerede haftalardir diye sormadi. Hoca soyledi, tepki sifir.
Ben ulkemi, insanimi seviyorum. Herkes istedigi yerde yasasi tabi.
Esinin polis olduğunu biliyorum hassasiyetini anlıyorumBen Aziz Sancarı değilde son zamanlarda surda cizrede yüksekovada ölenleri düşünüyorum, keza biz Batmandayız pazar ve pazartesi eşim 15 saat mesai yaptı, cidden umut yoksa insanlar ölmesin bari diyorum zaten kimsenin umru değil
Keşke zamanında Atatürk de bi yol olmaz diyip çekip gideymiş von sandersin peşinden
Türkiye'nin gittikçe kötüleşen durumundan dolayı dönmedim. Benim işim burada, herşeyim burada. Alıştığım standardı Türkiye'de bulamazdım. Ben çocuk yaşta geldim. Abd vatandaşlığım var, dönmemi gerektirecek bir durum da yok. Millet oradan kaçıyor, ben nereye dönüyprum, niye dönüyorum dedim, uzun uzun düşündüm, ve vazgeçtim.Sen neden donmedin? Bizim okuldan baska baglayanimiz yok, islerimiz de Tr de. Vizemiz de ogrenci vizesi zaten, okul bitince vize de bitiyor. Okul biter, esim isine doner. Zaten ailesine de cok duskun. Ailesi de isiyle ayni ilde. Benim de isim tabi ayni ilde. Ailem baska ilde. Surekli ailesini gorse, onlarla olsa, onlari beslese, yedirse icirse, onlara hep birseyler alsa, arabasiyla onlari gezdirse (babasinin arabasi yok) istiyor.
Ben gitmedigim icin bilmiyorum ama asla yasadigim bu yeri birakmam cahil insani da hayatima sokmuyorum zaten heryer cahil kaynamiyorBu konular hep oyle, herkes memleketi gommeye firsat ariyor gibi. Dunya da farkli yerlerde yasadim, hep sevincle dondum vatanima.
Hadi maddiyat onceliginse anlarim ama insanlik yok demek nedir ya? Bir Amerikali, Avrupali mi insan! Ya batida yanlizsan olsen kokun cikana kadar yan komsun bakmaz bu nerede diye. Resmen kucucuk bir sinifta sira arkadasimiz cok ciddi bir trafik kazasi gecirdi, kimse bu nerede haftalardir diye sormadi. Hoca soyledi, tepki sifir.
Ne guzel yazmissiniz ben gitmedigim yasamadigim icin bisey diyemeyegim ama dediklerinizi duyuyoruz hep boyle sicak ilgili insanlarin oldugu yeri birakip asla yasayamam baska yerde rahatsiz oldugumuz cahil insanlari etrafimizda tutmazsak rahatsiz oluncak bisey yok sanki diger ulkelerde hic mi kotu seyler yasanmiyor ne psikopatlar okuyoruz haberlerde ,insanlar gomdukleri yeri aramazlar insallah gittikleri yerdeBu konular hep oyle, herkes memleketi gommeye firsat ariyor gibi. Dunya da farkli yerlerde yasadim, hep sevincle dondum vatanima.
seçtiğiniz meslekler problemli insanlarla direkt alakalı bir dal.yurt dışı bana göre zor.iyi de orada ne iş yapacaksınız anlamadım.diplomalarınız hukuk alanında sadece türkiyede geçerli diye biliyorum.her ülkenin kanunu farklı.ayak uydurmak zor ama tabi ki sizin ruh sağlığınızdan daha önemli bir şey yok bu hayatta.hayırlısı olsun inşallah...
Esinin polis olduğunu biliyorum hassasiyetini anlıyorum
Sana batmandan gel deseler eminim gelirsin ki orayı cehennem olarak yorumladigini biliyoruz. Hakkın mi ? Evet hakkın. Sana bu kadar mı umutsuzsun orada diyemeyiz yaşadığını sen bilirsin.
Şehit edebiyatı yapmayı sevmiyorum o çok farklı bir şey. emekli rutbeli kızıyim doğuyu da gördük Suriyeyi de. Yaşadık oralarda.
Ama ülke bana şu an yükselme imkanı vermiyor. Mülakatla alınan yerlere bizleri almıyor. Burada körelmek yerine neden yurt dışında ilerlemeyeyim?
Bu duygu başkasının gitmesine veya kalmasına bakılarak yorumlanacak bir şey değil zaten böyle şeyler kimsenin haddi de degil vatan sevgisi, bayrak sevgisi, evlat sevgisi böyle şeylerle ilgili birilerinin yorum yapması bana saçma geliyor.Çünkü burası ülken, yani benim uzun uzun yazacak birşeyim yok bu bir his, vatan millet sakarya durumu özetle, ya vardır ya yoktur, ben sadece gidersem daha iyi yaşarım diye düşünemiyorum işte,kalanlar ne olacak diyorum, sadece para ve imkan diye düşünmüyorum
Bugün oğlum parkta bir kız çocuğu öpmek istedi uyardım öpemezsin istemiyo dedim, anlattım uzun uzun 2 yaşında çocuğa, neden anlattım senin slovakyada rahatça gezdiğin gibi 20 sene sonra bizim genç kızlarımızda gezsin diye, metenin annesi alınınca annesi mehmetin annesi anlatacak ki bir ise yarayacak
Ha amaaaan banane hazır olmuşu var imkan da var ben giderim adım kalır diyene de ne diyim, ya vardır o duygu ya yoktur dediğimgibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?