Türkiye'den ayrılıyoruz.

Herkeste ne kadar merakliymis gitmeye
Bu konular hep oyle, herkes memleketi gommeye firsat ariyor gibi. Dunya da farkli yerlerde yasadim, hep sevincle dondum vatanima.
Hadi maddiyat onceliginse anlarim ama insanlik yok demek nedir ya? Bir Amerikali, Avrupali mi insan! Ya batida yanlizsan olsen kokun cikana kadar yan komsun bakmaz bu nerede diye. Resmen kucucuk bir sinifta sira arkadasimiz cok ciddi bir trafik kazasi gecirdi, kimse bu nerede haftalardir diye sormadi. Hoca soyledi, tepki sifir.
Ben ulkemi, insanimi seviyorum. Herkes istedigi yerde yasasi tabi.

İstediğiniz için sizin adınıza mutluluk duydum,
Korkularınızi gittikten sonra kısa sürede yenersiniz diye düşünüyorum.
Olmadı en kötü ihtimalle geri donersiniz :)

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sen neden donmedin? Bizim okuldan baska baglayanimiz yok, islerimiz de Tr de. Vizemiz de ogrenci vizesi zaten, okul bitince vize de bitiyor. Okul biter, esim isine doner. Zaten ailesine de cok duskun. Ailesi de isiyle ayni ilde. Benim de isim tabi ayni ilde. Ailem baska ilde. Surekli ailesini gorse, onlarla olsa, onlari beslese, yedirse icirse, onlara hep birseyler alsa, arabasiyla onlari gezdirse (babasinin arabasi yok) istiyor.

Ben Aziz Sancarı değilde son zamanlarda surda cizrede yüksekovada ölenleri düşünüyorum, keza biz Batmandayız pazar ve pazartesi eşim 15 saat mesai yaptı, cidden umut yoksa insanlar ölmesin bari diyorum zaten kimsenin umru değil

Keşke zamanında Atatürk de bi yol olmaz diyip çekip gideymiş von sandersin peşinden

Ben de tam tersi düşünüyorum
Orada kibarliga rica etmeye alisiyoruz türkiyede aynı üslubu kullaninca seni salak bir şeyden anlamaz sanıyorlar
Israrla bağırarak sert olarak anlatmalisin.
Diğer ülkeleri bilmem ama slovakyada Nerede hayvan gibi kızlara bakan varsa çok üzülerek söylüyorum ki ya Türk ya arap kökenli.
Üniversite öğrencisi bunlar.
Çalışmak mi istiyorsun? Asla Türkün yanında calismayacaksin yurt dışında sana işi öğretme bahanesiyle sadece yemek karşılığı kölelik yaptirr. Dil bilmemene rağmen yabancı yanında calisirsan bu anlamaz demez emeğinin karşılığını verir.
Hastaneler de yastık kılıfı alan da malesef biziz.
Oranın sistemini somurup bedavadan para alan da biziz.
Biz Türkiyeyi gömme meraklısı değiliz
Kafamızi kuma gommuyoruz sadece. Saat 11 olmak üzere sortla dışarıda bisiklet sursem ne olur bana sizce ?şu an bulunduğum şehir Kırıkkale.
Ben slovakyada bu saatlerde çıkıp gece evime donuyordum.
Burada ne olur bana ?
Üzgünüm bunlar gerçekler

Esinin polis olduğunu biliyorum hassasiyetini anlıyorum
Sana batmandan gel deseler eminim gelirsin ki orayı cehennem olarak yorumladigini biliyoruz. Hakkın mi ? Evet hakkın. Sana bu kadar mı umutsuzsun orada diyemeyiz yaşadığını sen bilirsin.
Şehit edebiyatı yapmayı sevmiyorum o çok farklı bir şey. emekli rutbeli kızıyim doğuyu da gördük Suriyeyi de. Yaşadık oralarda.
Ama ülke bana şu an yükselme imkanı vermiyor. Mülakatla alınan yerlere bizleri almıyor. Burada körelmek yerine neden yurt dışında ilerlemeyeyim?

Türkiye'nin gittikçe kötüleşen durumundan dolayı dönmedim. Benim işim burada, herşeyim burada. Alıştığım standardı Türkiye'de bulamazdım. Ben çocuk yaşta geldim. Abd vatandaşlığım var, dönmemi gerektirecek bir durum da yok. Millet oradan kaçıyor, ben nereye dönüyprum, niye dönüyorum dedim, uzun uzun düşündüm, ve vazgeçtim.

seçtiğiniz meslekler problemli insanlarla direkt alakalı bir dal.yurt dışı bana göre zor.iyi de orada ne iş yapacaksınız anlamadım.diplomalarınız hukuk alanında sadece türkiyede geçerli diye biliyorum.her ülkenin kanunu farklı.ayak uydurmak zor ama tabi ki sizin ruh sağlığınızdan daha önemli bir şey yok bu hayatta.hayırlısı olsun inşallah...

Arkadaşlar, kesinlikle kendimi iyi ifade edebilen bir insanım. Konuyu polemik yaratmak amaçlı açmadım, elbette minibüs şoförüne kızıp ülkeyi terk etmek; pireye kızıp yorgan yakmak olur. Adalet sisteminin nasıl işlediğini görmek tabi ki gitmek istememin en büyük nedeni. Daha fazla ayrıntıya girip ban yemeyeceğim.
Hepimiz farklı olaylar ve travmalar karşısında farklı tepkiler veririz. Canım sıkıldığı için değil, kendimi tanıdığım ve doktorum da kararımı onayladığı için ayrılma kararı alıyorum. Bunu vatana ihanetle bağdaştırmak en başta bugün Almanya'da bulunan 8 milyon Türk'e hakarettir.

Ben gitmedigim icin bilmiyorum ama asla yasadigim bu yeri birakmam cahil insani da hayatima sokmuyorum zaten heryer cahil kaynamiyor
Ne guzel yazmissiniz ben gitmedigim yasamadigim icin bisey diyemeyegim ama dediklerinizi duyuyoruz hep boyle sicak ilgili insanlarin oldugu yeri birakip asla yasayamam baska yerde rahatsiz oldugumuz cahil insanlari etrafimizda tutmazsak rahatsiz oluncak bisey yok sanki diger ulkelerde hic mi kotu seyler yasanmiyor ne psikopatlar okuyoruz haberlerde ,insanlar gomdukleri yeri aramazlar insallah gittikleri yerde

Öncelikle sizi gönülden tebrik ediyorum bunu yapmak benim de hayalim..

Ben de ülke hakkında çok umutsuzum, her gün işe giderken Ankara'nın göbeğinden geçiyorum arabayla ve üzgünüm ki daha karşıdan karşıya nasıl geçeceğini bilmeyen insanlar var ve daha kötüsü bu insanlar ürüyorlar.

Saygı yok, sevgi yok, güven yok.
Akşam 6'da işten veya okuldan çıkıp 20 metre yolu arkama baka baka gidiyorum.
Geçenlerde akrabalarımdan birini şu telefon dolandırıcıları dolandırdı 20 bin lirasını kaptırdı polise gittik üstüne su için dediler.
3 senedir aynı binada oturuyorum komşularımın hiçbirini tanımam apartmanda kimsenin kimseyle işi yok.Üst komşum 3 kez değişti üçü de öküzün önde gideniydi.
Bir gün kız çocuğum olsun istememe rağmen tvde kadın cinayetlerini gördükçe hayallerimi erteliyorum veya inşallah erkek olur bu ülkede diyorum.
İş yerinde gördüğüm torpilin haddi hesabı yok zaten bu ülkede bir şey olabileceğime dair tüm inancım orda bitti ne insanlar bilmem kimin tanıdığı diye ne paralar alıyolar.Okuyup kendini parçalasan nolucan ki diyorum. Bu ülkede devamlı can güvenliğim olmadan allaha emanet yaşamaktan ben de çok sıkıldım.

Keşke imkanım olsa da gidebilsem.

Çok teşekkür ederim, evet seçtiğimiz meslekleri icra etmeyeceğiz. Yeni bölümler okuyacağız.

Bugün İran filmleri kült olmuş artık. Müzikte de öyle diye biliyorum ama emin değilim şu an cok ilgilenmedim.
Bu filmleri irandan kaçan yönetmenler senaristler çekiyor. İranlılara göre bunlar vatan haini. Bize göre iranin imajını değiştirenler . Sistem sana kendini ifade şansı vermiyorsa başka yolları zorlayacaksin .

Çünkü burası ülken, yani benim uzun uzun yazacak birşeyim yok bu bir his, vatan millet sakarya durumu özetle, ya vardır ya yoktur, ben sadece gidersem daha iyi yaşarım diye düşünemiyorum işte,kalanlar ne olacak diyorum, sadece para ve imkan diye düşünmüyorum

Bugün oğlum parkta bir kız çocuğu öpmek istedi uyardım öpemezsin istemiyo dedim, anlattım uzun uzun 2 yaşında çocuğa, neden anlattım senin slovakyada rahatça gezdiğin gibi 20 sene sonra bizim genç kızlarımızda gezsin diye, metenin annesi alınınca annesi mehmetin annesi anlatacak ki bir ise yarayacak

Ha amaaaan banane hazır olmuşu var imkan da var ben giderim adım kalır diyene de ne diyim, ya vardır o duygu ya yoktur dediğimgibi

Çok zor ya buf
Bu duygu başkasının gitmesine veya kalmasına bakılarak yorumlanacak bir şey değil zaten böyle şeyler kimsenin haddi de degil vatan sevgisi, bayrak sevgisi, evlat sevgisi böyle şeylerle ilgili birilerinin yorum yapması bana saçma geliyor.
Çalışan Anne çalışmayan anne olayı.
Biri o benim çocuğum aç kalırım yine yanında olurum ben büyütürum der diğeri Hayır daha iyi şartlara ulaşım imkanım var bunu kullanıp çalışmak istiyorum der çocuğu kreste büyür. İkisinin de anneligine kimse bir şey diyemez.
Vatan sevgisine denilmedigi gibi.
Kimse amaaann banane diye gitmez ayrica . Oraya gidenler sığınmacı olarak gitmiyor. Dünya global bir köy artık eskisi gibi kendi beyliklerimiz de yazamıyoruz.
Siyahi insanlar buraya çeşitli sebeplerle geliyor Afrikadan veya başka yerlerden neden ? Çünkü ülkelerinde imkan yok. İyi de yapıyorlar orada elmas madenlerinde kendilerini somurteceklerine okuyorlar bir yerlere geliyorlar. Başka Medeniyetleri tanıyorlar. Bize kendilerini tanıtıyorlar arkadaş oluyoruz.alın size kültür elçiligi.

Kimse aman banane Türkiye ne olursa olsun diye gitmiyor. Olayı ölüm kalım savaşı haline getirmeye gerek yok.

Sizi tebrik ediyorum ve yeni yaşantınızda mutluluklar diliyorum
İmkanım olsa beş dk durmam şu memlekette..her gün korkularıma bir yenisi daha ekleniyor..
Örnek bugunki haberlerde sarıyerde bir kadının evine gidip tecavuz girişiminde bulunuyorlar..artık evimizde bile güven içinde değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…