- 1 Haziran 2012
- 7.350
- 25.724
- 798
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Bende buna kızıyorum işte.gittikleri ülkeyi sevebilmek için Türkiye yi bu kadar yermek neden.
Gidebilirler hiç problem değil.sizin dediğiniz gibi hayatta herkesi beklentisi başka. Ama bir Türk ün kendi vatanını bu kadar kötülemesi kabul edebildiğim bir şey degil
malen ist kunst, bacım.45 k ya Almanya’da 1 yıl çalışanlar olduğunu biliyor mu bu arkadaş?
Bende istiyorum tabi daha refah bir hayat.kim istemez ki.ha bir de şu var
bunu her yabancı ülke konusuda yazarım
bana
benim ülkemde olan batıyor arkadaş
ama x ülkede ayrım olmuş, yolsuzluk olmuş
tamam belki o ülkede yaşarken bana da dokunuyor da ama orası benim ülkem değil, bana o kadar da batmıyor. batmadı.
hatta "amannnnn bana ne", demem daha olası (orada kalıcı yaşayanlar, çocuk büyütüp hep kalacak olanlar demesin tabi)
bilmiyorum anlatabildim mi
şurada avrupada yaşayan 100 kadına sorun 99u hala deliler gibi türkiye takip ediyordur
nerelisin necisin diye sor 80 tanesi türküm der. öyle gidince kimse b.k olsun batsın türkiye demez (diyenin Allah belasını versin bence)
aslında göçmen olmak o kadar kötü olmayabilir yani, hatta akıl sağlınızı korumak için yararlı bile olabilir. türkiyede yaşarken ülke ellerimizden kayıp gidiyor bişey de yapamıyorsun çünkü...
Bence insanlar ülkelerini aslında sevdikleri için kızgınlar. Yermelerinin sebebi özünde sevdikleri bir ülkenin bugün bu durumlara gelmesi ve kimsenin çıtının çıkmıyor oluşu.
Ben o yorumları okuyunca kendimi kötü hissediyorum hatta o tarz yazılara ofkeleniyorum.elestri olduğunu düşünsem. Böyle hissetmezdimBence insanlar ülkelerini aslında sevdikleri için kızgınlar. Yermelerinin sebebi özünde sevdikleri bir ülkenin bugün bu durumlara gelmesi ve kimsenin çıtının çıkmıyor oluşu.
Burası Fransa ve bazı sektörler gerçekten coşmuş vaziyette, doktor alıyo 30 euro hasta başına, neden okusun, boya badana yap ne uğraşıyorsun45 k ya Almanya’da 1 yıl çalışanlar olduğunu biliyor mu bu arkadaş?
fakat siz Hamburg'da filansınız sanırım
almanyanın bile çoğu şehrinde ne öyle 11 kuför ne dışarıdan yemek getirecek firma vs yok
ben baveryada orta büyüklükte bir şehirde (bakın daha ölye kasaba köy de değil) 4 ay çalıştım - 2023 yazıydı -hadi önceki deneyimlerim pandemi öncesiydi bu pandemiden sonra.
bi pizzacılar vardı öyle ha deyince getiren...
değilse catering için 20 gün önceden termin yapıp cidden de deli paralar vermelisin başka da yok.
bir de siz karı koca dili bilen beyaz yakalı, iş sahibi vs kişilersiniz, tr'de son dönemde gidip de karı-koca çalışabilen az, genelde 1 taraf iş buluyor diğer taraf kalıyor. bu durum çok yaygın. sizin gelirinizin yarısını anca görüyor bu durumda çoğu aile. bir de ev kuracaksın, sıfırdan bilmeden eşya vs. zor yani.
Belkide ben bu konuda hassas olduğum için özellikle sosyal medya da önüme sürekli, sizin dediginizin aksine eğitimli insanların iyi ki geldik tr den kurtulduk nidalarina denk geliyorum.Gidenler zaten okumuş etmiş, iyi iş olan insanlar hiçbiri Türkiyede sürünmüyor. Türkiyede de çocukları özel okula gidiyor, kendileri cici semtte oturuyor ev araba mülk oluyor ... açıkçası ben de dahil Türkiyeyi kötüleyen kimse tanımıyorum. Türkiyeyi daha çok içinde yaşayan ve fakirleşen kesim kötülüyor, o konuda da haklılar geçinmek her geçen gün zorlaşıyor
tabii ki sevmese ittir eder, çoğu kızgınlıkla, biraz da gittiği yerde tutunmak için kendine dayanak arıyor insan psikolojisi bu.Bende istiyorum tabi daha refah bir hayat.kim istemez ki.
Gidiyorlar ama akılları hala tr deoda doğru.insan sevdiğini yerden yere vururmus o misal galiba
Arkadaslarimdan ve kardeşimden vs gördüğüm kadarı olay tam olarak cimrilesmek değil aslında. Göç ederken götürebilecekleri para kurdan dolayı kuş oluyor. (Şu an kira tutup evi döşemek muhtemelen 15 bin Euro civarındadır ki ortalama bir mühendisin yıllık maaşına yakın bir rakam.) Haliyle insanlar elindekini idareli şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Düzen oturtana kadar fedakarlıklar yapılıyor. Birde eşlerden sadece birinin çalışma durumu da yaygın.Kesinlikle ucuz değil ama insanin geliride ona göre oluyor. Eminimki TRde yaşayan asgari ücretli keyfine fön cektirmiyordur :)
Tadilat işlerini ben sadece firmaya yaptiriyorum (2 sene garanti veriyorlar), mobilya kurma mesela, ikea harici, zaten fiyata dahil oluyor.
Insanlar nedense almanyada "cimrileşiyor". Pahali olmasindan değil... buranin suyundan galiba :)
Doğru, ben Hamburg da yaşiyorum. Burda yok yok. Kiralar pahali ama servis sektörü uygun (küçük sehirlere göre).
Ben tam merkezde çalışıyorum ve en nezih yerde bile full pedikür icin 35€ ödüyorum. Küçük, köylük yerlerde 60-70 arasi. Ordada kiralar uygun oluyor.
Yemek desen lieferando üzeri dünya mutfağı 30 dakika içinde kapinda. Ben galiba bazen avrupanin köylük yerlerininde olduğunu unutuyorum ve burda bazi konulara şok oluyorum.
Dönende çok aslında bakmayın, gittikten sonra kimse açık açık lanet olsun neden geldim demez. Ayrıca sosyal medya tamamen balon bir mecra, çokta takılmamak lazım.Bilmem
Belkide ben bu konuda hassas olduğum için özellikle sosyal medya da önüme sürekli, sizin dediginizin aksine eğitimli insanların iyi ki geldik tr den kurtulduk nidalarina denk geliyorum.
Gerçekten böyle bakmak lazimtabii ki sevmese ittir eder, çoğu kızgınlıkla, biraz da gittiği yerde tutunmak için kendine dayanak arıyor insan psikolojisi bu.
ha ama evet, bazıları gerçekten abartıyor mu evet, abartıyor bence de. ama herkes öyle değil. biraz da sosyal medyada abartmak kolay. onları çok da kaale almayın bence. zafer kazanmış kafası yaşadıkları için büyütüyorlar.
Yani elbette öyle. Muhtemelen şu an baksanız Kongo, Eritre gibi ülkeler de çok parlak değildir ama hiçbirimiz kızmıyoruz. Niye?umurunuzda değil çünkü. Ama Türkiye’nin halini gördükçe üzülüyoruz. Ha mesela Belçikalılarda da var bu. Dertleniyorlar, üzülüyorlar ve kızıyorlar kendi ülkelerine.Bence insanlar ülkelerini aslında sevdikleri için kızgınlar. Yermelerinin sebebi özünde sevdikleri bir ülkenin bugün bu durumlara gelmesi ve kimsenin çıtının çıkmıyor oluşu.
E işte yani Türkiye’de kesin yapar dedikleri şeyleri burda sizin tek tek tek anlatmanız gerekiyor. İstemeniz gerekiyor. Yapılacağının da garantisi yok. Ben de diyorum hem para verip hem çenemi yoracağıma, şu an çalışmıyorum da zaten, kendim halledeyimValla aynısı bana da oldu temizliğe gelen hatun evin ta ortasına kadar ayakkabıyla geldi ben söyledim çıkar diye ... Öyle dip köşe temizlik falan da yok yani yatağın köşesinde şurda burda tozlar kalıyor, ben kanepeyi yatağı çekiyorum buraları da yap diye gösteriyorum ancak öyle
Almanya'ya ilk gittiğim zaman DSH sınavı için üniversitede dil kursuna gittim, üniversite Rheinbach diye Bonn yakınlarında küçük bir şehirde. Yurtta kalıyorum, yeri tam Allahlık. Arkasi boşluk diye mi at çiftliği var diyemi bilmiyorum kocaman sivrisinekler var ama yaz günü mecburen camları açıyoruz ve tüm gece uyutmuyor lanet olasicalarDoğru, ben Hamburg da yaşiyorum. Burda yok yok. Kiralar pahali ama servis sektörü uygun (küçük sehirlere göre).
Ben tam merkezde çalışıyorum ve en nezih yerde bile full pedikür icin 35€ ödüyorum. Küçük, köylük yerlerde 60-70 arasi. Ordada kiralar uygun oluyor.
Yemek desen lieferando üzeri dünya mutfağı 30 dakika içinde kapinda. Ben galiba bazen avrupanin köylük yerlerininde olduğunu unutuyorum ve burda bazi konulara şok oluyorum.
Türkiye’deki Kiracılı evimi satamam, çünkü satarsam asla bi daha alamam. Ayda 70 bin tl ye yakın da kirası geliyor. Bir gün Türkiye’ye dönersem orda yaşamak isterim. Müstakil çünkü. Depremlerden sonra fobi oluştu bende.En kötü türkiyedeki kiracılı evi satın onu da birikiminize ekleyip 1 yıl daha dişinizi sıkın, iş bulamama durumunda. Şu an dönerseniz yazık olur pişman olursunuz. Burda her geçen gün maddi manevi şartlar zorlaşıyor. Valla üzülürsünüz, çocuklara yazık, iyi bir gelecekleri olabilir orda. Burda en iyi okullarda okuyup en iyi eğitimi alsalar ne olacak sanki.
Almanya'ya ilk gittiğim zaman DSH sınavı için üniversitede dil kursuna gittim, üniversite Rheinbach diye Bonn yakınlarında küçük bir şehirde. Yurtta kalıyorum, yeri tam Allahlık. Arkasi boşluk diye mi at çiftliği var diyemi bilmiyorum kocaman sivrisinekler var ama yaz günü mecburen camları açıyoruz ve tüm gece uyutmuyor lanet olasicalar
Birde pazar günleri lidl vs kapalıymis bilmiyoruz tabii, ekmeğimiz bitmişti aç kalmıştık. Sene 2000 lerin başı diye de olabilir ama yıllar içinde çok büyük bir ilerleme olmamıştır bence
Kiracılı e
Türkiye’deki Kiracılı evimi satamam, çünkü satarsam asla bi daha alamam. Ayda 70 bin tl ye yakın da kirası geliyor. Bir gün Türkiye’ye dönersem orda yaşamak isterim. Müstakil çünkü. Depremlerden sonra fobi oluştu bende.
O eve şu an gidip oturamam da, aidatı bahçıvanı derken işsizken gücüm yetmez yani. Çok saçma bi durumun içindeyim.
Sponsorlu vize hakkında bilgim yok ama farklı vize türlerine başvuru yapamaz mısınız? Allah korusun eşinizin işsiz kalması durumunda farklı işlere bakma imkanı sağlar. Mutlaka bir çözüm vardır aslında, biraz sakin kafayla araştırmak lazimKiracılı e
Türkiye’deki Kiracılı evimi satamam, çünkü satarsam asla bi daha alamam. Ayda 70 bin tl ye yakın da kirası geliyor. Bir gün Türkiye’ye dönersem orda yaşamak isterim. Müstakil çünkü. Depremlerden sonra fobi oluştu bende.
O eve şu an gidip oturamam da, aidatı bahçıvanı derken işsizken gücüm yetmez yani. Çok saçma bi durumun içindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?