Türkiye’ye dönmek veya dönmemek

Bence insanlar ülkelerini aslında sevdikleri için kızgınlar. Yermelerinin sebebi özünde sevdikleri bir ülkenin bugün bu durumlara gelmesi ve kimsenin çıtının çıkmıyor oluşu.

Bende istiyorum tabi daha refah bir hayat.kim istemez ki.
Gidiyorlar ama akılları hala tr de oda doğru.insan sevdiğini yerden yere vururmus o misal galiba

Şimdi önüme düştü yeni bir video. Her ne kadar çok çok artıları olsa da yurtdisinda yaşamanın böyle negatif yanları da var. Kafamın rahat olduğu, adalete güvenerek yaşamak istiyorum dediğiniz yerde de bunlar olabiliyor. Hatta araştırılırsa bu şekilde kaç tane dava kapatılmış, kaç tane ırkçılık nefret cinayeti üstü örtülmüş görülür. İnsan yaşamadığı yerin negatifini çok bilemez, çok uzun süredir de heeer yer şahane sadece Türkiye cehennem diye pompa yapıldı, bir de bu Türkiye cennet diyen malum kesim var tabi, hepsi birleşince artık insan Türkiyeyi seviyorum bile demeye çekiniyor.

Bence insanlar ülkelerini aslında sevdikleri için kızgınlar. Yermelerinin sebebi özünde sevdikleri bir ülkenin bugün bu durumlara gelmesi ve kimsenin çıtının çıkmıyor oluşu.

Öyle tabi, kimse keyfinde gitmiyor her giden bir şeylerden bıkıp gidiyor. Mobbingi, çöken toplumsal ahlakı, artan suç oranı , mülteci problemi, ülkenin yanlış yönetilmesi , hukuk sisteminin bozukluğu .. Türkiye aslında süper potansiyel barındıran ve her yönden gerçekten mükemmel olabilecek bir ülke. İnsanlar işi batırdıkları için beceriksiz politikacı, yetersiz yönetici ve duyarsız sermaye sahiplerine kızgın.

Ben o yorumları okuyunca kendimi kötü hissediyorum hatta o tarz yazılara ofkeleniyorum.elestri olduğunu düşünsem. Böyle hissetmezdim

Doğru, ben Hamburg da yaşiyorum. Burda yok yok. Kiralar pahali ama servis sektörü uygun (küçük sehirlere göre).
Ben tam merkezde çalışıyorum ve en nezih yerde bile full pedikür icin 35€ ödüyorum. Küçük, köylük yerlerde 60-70 arasi. Ordada kiralar uygun oluyor.

Yemek desen lieferando üzeri dünya mutfağı 30 dakika içinde kapinda. Ben galiba bazen avrupanin köylük yerlerininde olduğunu unutuyorum ve burda bazi konulara şok oluyorum.

Bilmem
Belkide ben bu konuda hassas olduğum için özellikle sosyal medya da önüme sürekli, sizin dediginizin aksine eğitimli insanların iyi ki geldik tr den kurtulduk nidalarina denk geliyorum.

Bende istiyorum tabi daha refah bir hayat.kim istemez ki.
Gidiyorlar ama akılları hala tr de oda doğru.insan sevdiğini yerden yere vururmus o misal galiba
tabii ki sevmese ittir eder, çoğu kızgınlıkla, biraz da gittiği yerde tutunmak için kendine dayanak arıyor insan psikolojisi bu.

ha ama evet, bazıları gerçekten abartıyor mu evet, abartıyor bence de. ama herkes öyle değil. biraz da sosyal medyada abartmak kolay. onları çok da kaale almayın bence. zafer kazanmış kafası yaşadıkları için büyütüyorlar.

Arkadaslarimdan ve kardeşimden vs gördüğüm kadarı olay tam olarak cimrilesmek değil aslında. Göç ederken götürebilecekleri para kurdan dolayı kuş oluyor. (Şu an kira tutup evi döşemek muhtemelen 15 bin Euro civarındadır ki ortalama bir mühendisin yıllık maaşına yakın bir rakam.) Haliyle insanlar elindekini idareli şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Düzen oturtana kadar fedakarlıklar yapılıyor. Birde eşlerden sadece birinin çalışma durumu da yaygın.
Doğma büyüme yurtdışında olanlar için tabi ki bazı şeyler daha farklı ilerliyordur.
Kendi adıma kuaför vs harcamalarını kesmiştim yaşarken. Saçımı hep kendim boyadım, ya da Türkiye'ye geldikçe hallettim vs vs.

ahaha evet, bazı kişiler köyde yaşıyor çünkü orada iş buluyor siz gidip çalışmıyorsunuz işte o köyde, buradan adam buluyorlar

Bilmem

Belkide ben bu konuda hassas olduğum için özellikle sosyal medya da önüme sürekli, sizin dediginizin aksine eğitimli insanların iyi ki geldik tr den kurtulduk nidalarina denk geliyorum.
Dönende çok aslında bakmayın, gittikten sonra kimse açık açık lanet olsun neden geldim demez. Ayrıca sosyal medya tamamen balon bir mecra, çokta takılmamak lazım.

Gerçekten böyle bakmak lazim

Yani elbette öyle. Muhtemelen şu an baksanız Kongo, Eritre gibi ülkeler de çok parlak değildir ama hiçbirimiz kızmıyoruz. Niye?umurunuzda değil çünkü. Ama Türkiye’nin halini gördükçe üzülüyoruz. Ha mesela Belçikalılarda da var bu. Dertleniyorlar, üzülüyorlar ve kızıyorlar kendi ülkelerine.
E işte yani Türkiye’de kesin yapar dedikleri şeyleri burda sizin tek tek tek anlatmanız gerekiyor. İstemeniz gerekiyor. Yapılacağının da garantisi yok. Ben de diyorum hem para verip hem çenemi yoracağıma, şu an çalışmıyorum da zaten, kendim halledeyim

Almanya'ya ilk gittiğim zaman DSH sınavı için üniversitede dil kursuna gittim, üniversite Rheinbach diye Bonn yakınlarında küçük bir şehirde. Yurtta kalıyorum, yeri tam Allahlık. Arkasi boşluk diye mi at çiftliği var diyemi bilmiyorum kocaman sivrisinekler var ama yaz günü mecburen camları açıyoruz ve tüm gece uyutmuyor lanet olasicalar
Birde pazar günleri lidl vs kapalıymis bilmiyoruz tabii, ekmeğimiz bitmişti aç kalmıştık. Sene 2000 lerin başı diye de olabilir ama yıllar içinde çok büyük bir ilerleme olmamıştır bence

Kiracılı e
Türkiye’deki Kiracılı evimi satamam, çünkü satarsam asla bi daha alamam. Ayda 70 bin tl ye yakın da kirası geliyor. Bir gün Türkiye’ye dönersem orda yaşamak isterim. Müstakil çünkü. Depremlerden sonra fobi oluştu bende.
O eve şu an gidip oturamam da, aidatı bahçıvanı derken işsizken gücüm yetmez yani. Çok saçma bi durumun içindeyim.

Köylük yerlerde durumlar hala ayni :)
Kaynim hamburg dışında bir köyden ev aldi. Resmen akşam 18den sonra hayat bitiyor ve 22den sonra sokak lambalari kapanıyor. Üstüne para verseler yaşamam.
Yaşam olmamasi neyse ama birde hepsi birbirini 40 göbekten tanıyor. Alman teyzeler kriminal polis gibi. 7/24 göz hapsinde yaşıyor insan

Biraz absurd olacak ama baktin hiç olmuyor belcikadaki evi satip portekize yatirim yaparsin. Bu şekilde vatandaşlık alirsin. Panik olmani anliyorum ama eşinin işsiz kalacağını sanmiyorum.

Sponsorlu vize hakkında bilgim yok ama farklı vize türlerine başvuru yapamaz mısınız? Allah korusun eşinizin işsiz kalması durumunda farklı işlere bakma imkanı sağlar. Mutlaka bir çözüm vardır aslında, biraz sakin kafayla araştırmak lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…