Türkiyeye donus yapan varmi?

Suan basinizdaki Adam avrupa ulkenin sistemini uyguluyor turkiyeye yillarca.

Bazı çıkarımları nerden yapıyorsunuz cidden anlamak zor. Şu anki sistemle ilgili size çok şey derdim de ucunda banlanmak var. Ama sistemin alındığı yer Avrupa olsa da uygulamada yapılan yanlışlıklar bizim kafamıza ait olduğu için sıkıntı büyük.

İşte laflarımdan bu anlamı çıkarana daha yazacak bir şey bulamıyorum.
Oradaki çay kahve mevzusu her şeyi başkasından bekliyorsunuz ve herkes böyle düşündüğü için ülke kalkınamıyor demek istememdi. Somut adımlarınız var mı bu ülkenin gelişmesi için.

Olmadığını nerden çıkardınız ki. Ben mühendisim, kimimiz doktor, hepimiz kendi ölçülerimizde bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz ne yapıyorsanız emin olun o kadarını yapıyor buradaki insanlar ülkeleri için.

Ya bırakın bu işleri

Memurlar geçmiş pc'nin başına oyun oynuyorlar, burada vakit geçiriyorlar ama vatandaşlarda onlardan hizmet bekliyor. Sıralarda saatlerce bekliyorlar. Bir üye de övünerek burada vakit geçirdiğini yazıyor iş saatleri içinde. Bunu Almanya'da yap bakalım sana gerekli cezaları nasıl verirler...

Ya bırakın bu işleri

Memurlar geçmiş pc'nin başına oyun oynuyorlar, burada vakit geçiriyorlar ama vatandaşlarda onlardan hizmet bekliyor. Sıralarda saatlerce bekliyorlar. Bir üye de övünerek burada vakit geçirdiğini yazıyor iş saatleri içinde. Bunu Almanya'da yap bakalım sana gerekli cezaları nasıl verirler...
Hah, biz de onu diyoruz işte.

Ya bırakın bu işleri

İşte sabahtan beri anlatmaya çalıştığımızı bir örnekle güzelce ifade ettiğiniz için teşekkürler.

İşte laflarımdan bu anlamı çıkarana daha yazacak bir şey bulamıyorum.
Oradaki çay kahve mevzusu her şeyi başkasından bekliyorsunuz ve herkes böyle düşündüğü için ülke kalkınamıyor demek istememdi. Somut adımlarınız var mı bu ülkenin gelişmesi için.
Çaya kahveye fazla takılmayın madem, hani nerde kaldı düşünce özgürlüğü? sorum bence gayet yerinde
Tabi ki de somut adımlarım var,çalışıyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyorum,hizmetlerimizden yararlanan insanlar kendi iş hayatlarında ekonomiye farklı kollardan katkıda bulunuyorlar.
İlla ki çalışıyor olmaya gerek yok sosyal hayatlarımızda da ülkenin gelişimine katkı sağlayabiliriz.
Cumhurbaşkanı,başbakan veya milletvekili olamadığım için özür dileyim bir de isterseniz..

Olmadığını nerden çıkardınız ki. Ben mühendisim, kimimiz doktor, hepimiz kendi ölçülerimizde bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz ne yapıyorsanız emin olun o kadarını yapıyor buradaki insanlar ülkeleri için.
Ya hala ne anlatıyorlar. Ben işin hakkını vermiyorlar demek istiyorum. Gerçekten tartışmak isteyenle sabaha kadar tartışırım ama yazdıklarım hep işinize göre saptırılarak cevaplanıyor.

Kizlar hic boyle yorumlar beklemiyordum acikcasi , suan fikrim degismeye basladi bile. Ne biliyim, etrafimda social medyada gorduklerim ve sizin anlattiklariniz hic uymuyor. Tabi siz gercekleri anlatiyorsunuz biliyorum ama, suan husrana ugradim
Eğer eğitim anlamında dönmek istiyorsanız bir öğretmen olarak kesinlikle gelmeyin diyorum ordaki eğitim sistemi hakkında araştırma yapmış biri olarak mukayese bile edilemez ayrıca sosyal medyada falan gördüklerinize aldanmayın eğitim de aynı görüntü de reklamda birşeyler varmış gibi duruyor ama bomboş malesef vatanımız ülkemiz kısmına hiç girmiyorum bile biz eşimle yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz oğlumuzun geleceği için çünkü burda gidişat hiç iyi görünmüyor

Ya hala ne anlatıyorlar. Ben işin hakkını vermiyorlar demek istiyorum. Gerçekten tartışmak isteyenle sabaha kadar tartışırım ama yazdıklarım hep işinize göre saptırılarak cevaplanıyor.
Siz ne yapıyorsunuz demişsiniz, o da ne yaptığını söylemiş. Konuyu saptıran sizsiniz. Köşeye sıkışıyorsunuz cevabınız yok çünkü.

Çaya kahveye fazla takılmayın madem, hani nerde kaldı düşünce özgürlüğü? sorum bence gayet yerinde
Tabi ki de somut adımlarım var,çalışıyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyorum,hizmetlerimizden yararlanan insanlar kendi iş hayatlarında ekonomiye farklı kollardan katkıda bulunuyorlar.
İlla ki çalışıyor olmaya gerek yok sosyal hayatlarımızda da ülkenin gelişimine katkı sağlayabiliriz.
Cumhurbaşkanı,başbakan veya milletvekili olamadığım için özür dileyim bir de isterseniz..
Gerçekten pes ediyorum. Çay kahveyi özgürlük olarak karşıma çıkardılar şimdide. Ben onu ülke için bir şey yapmayıp haybeden konuşuyorlar demek için yazdım..

Bakın neden sinirlendiğinizi gerçekten anlayamıyorum. Güzel güzel konuşmak varken nedir mesela bu mesajımda sizi sinirlendiren. Mesela sizin kendi işinizin hakkını verdiğinizi düşünürken burda sistemi eleştiren insanların kendi işlerini hakkıyla yapmadıklarını düşündürten nedir size?

Ya bırakın bu işleri

yoo, almanyada bi calisanin bilgisayarini ondan habersiz gözetlemek yasak.... Bakamazlar keyiflerine göre, neden cünkü burda kimse kimsenin kölesi veya kuklasi, he deyiscisi olmadigindan....

evt buda bir dert,

Avrupadan turkiyeye kesin donus yapan varmi? Ama oyle coluk cocuk, orda pek kimsemiz yok ama orda yasamak istiyoruz.

Beni aydinlatin, yardimci olun aklimizda hep var.. insan avrupada mutsuzsa vatanina geri donmesi gerektigini dusunuyoruz. Ama nasil olur nerden baslariz, bilemiyoruzzz

Konu çok ilerlemiş , açıkçası Türkiye de Donus yapan yer var mı ?
Donus ;
chocolate-colour-dona-donus-Favim.com-3817434.webp :)) konusu neden bu kadar sayfa ilerlemiş diye girmiştim konuya ...(çok özür evet her şey yemek çağrıştırıyor)

Ama benim anladığımdan daha kolay yorum yapılabilir bir soru bence derdiniz ...Çünkü kırmızı ile işaretlediğim yazınız gerekçesi ile ... mutsuzsanız dönersiniz . Türkiye'de mutlu olma garantiniz yok elbet ...
Ama belki de aradığınız şey sistemli , rutin , otomatikleşmiş , nizami hayat yerine ...buradaki Türk İnsanı havasıdır .
Deneyin bence .

Siz ne yapıyorsunuz demişsiniz, o da ne yaptığını söylemiş. Konuyu saptıran sizsiniz. Köşeye sıkışıyorsunuz cevabınız yok çünkü.
Yanlışım varsa özrümü dilerim ama sizin bu iki yüzlü tavırlarınıza kızgınlığım. Avrupadaki işçiler işin hakkını veriyor da başarılı. Buradaki bir Türk işi savsaklıyor ama mesela Almanya'da bunları yapmıyor. Demek ülkede eksiklikler, yanlışlıklar varsa bunda bizimde payımız var. Kimse üstüne alınmıyor fakat bunu.

Back
X