Türkiyeye donus yapan varmi?

Elestirmekle pek ala ülke kalkindirilabilinir, görmeyenlerin gözü acilabilinir, insanlar düsündürülebilinir. yoksa ne diye elestirmek fikir üretmek yasaklandi bizim ülkemizde saniyorsunuz :KK66:
Aslinda elestiri ve halkin gozunu acmak cok guzel bir sey ama bizim bir atalet problemimiz var. Cogunluk sikayet ediyor ama fiiliyatta hicbir sey calisma yapmiyoruz. Sadece konustugumuzla kaliyoruz. Akabinde de ulke bitik gelecegimiz evlatlarimizin gelecegi icin Avrupa'ya gidelim gibi bir sonuca ulasiyoruz. Bu kadar bos elestiri ve ataletle gittigimiz yeri de kuruturuz biz. Sonucta da sikayet ettigimiz politikacilardan bir farkimiz kalmiyor bence. Herkes pragmatik bir bakis aisiyla hareket ediyor.

yoo, almanyada bi calisanin bilgisayarini ondan habersiz gözetlemek yasak.... Bakamazlar keyiflerine göre, neden cünkü burda kimse kimsenin kölesi veya kuklasi, he deyiscisi olmadigindan....
Orada kesin bulutlar pembedir, insanlar ihtiyaç gidermiyor, insanlar uçarak işlerine gidiyor. Her şey mükemmel.. O güzel yerde size mutluluklar dilerim..

Eleştirmekle ülke kalkınmaz hanımefendi!!! Lafla ülkemi en kalkınmış ülke yaparım ben de. Ülkeye ne katkınız var. Ne yapıyorsunuz. Ne için çaba gösteriyorsunuz. Kim bilir bu yerden yere vuranlar bu ülkeyi bu mesajı yazdıktan sonra eline bir kahve ya daçay alıp dedikodu yapacak konu komşusuyla.. Bunları yazmak ülkeye bir şey katacaksa ben de yazayım ozaman
Siz napıyosunuz ülkemiz için gerçeklere gözünüzü kapatıp cennet vatanım demekten başka.Hani yazmayayım diyorum ama insanın damarına damarına basıyosunuz.Bundan dolayı dedim ışte size kalsa biz avrupa aşığı vatan düşmanı falanız :D Kendinizi de vatansever falan sanıyorsunuz muhtemelen.Ama değilsiniz üzgünüm

Yanlışım varsa özrümü dilerim ama sizin bu iki yüzlü tavırlarınıza kızgınlığım. Avrupadaki işçiler işin hakkını veriyor da başarılı. Buradaki bir Türk işi savsaklıyor ama mesela Almanya'da bunları yapmıyor. Demek ülkede eksiklikler, yanlışlıklar varsa bunda bizimde payımız var. Kimse üstüne alınmıyor fakat bunu.

Bakın damat ferit diyorsunuz iki yüzlü diyorsunuz, azıcık laflarımızın nereye gittiğini bilelim ki siz de biz de banlanmayalım. Gerek var mı düzgün kelimeler kullanarak konuşmak yerine bunları söylemeye?

Yanlışım varsa özrümü dilerim ama sizin bu iki yüzlü tavırlarınıza kızgınlığım. Avrupadaki işçiler işin hakkını veriyor da başarılı. Buradaki bir Türk işi savsaklıyor ama mesela Almanya'da bunları yapmıyor. Demek ülkede eksiklikler, yanlışlıklar varsa bunda bizimde payımız var. Kimse üstüne alınmıyor fakat bunu.
İşte bu dediğiniz sistemin hatası. İşçinin böyle davranması sistemin gevşek olmasından dolayı. Bunun arkasından da binlerce sebep çıkarabilirim geçmişe giderek. En azından bunların farkındayım ve dile getirip böyle hareket etmek istiyorum hayatımda. Siz sorunları görmezden gelmenin sorunları bitireceğini sanıyorsunuz.

Kimse ikiyüzlü davranmıyor ayrıca, laflarımızı düzgün seçelim.

Ya bırakın bu işleri

Memurlar geçmiş pc'nin başına oyun oynuyorlar, burada vakit geçiriyorlar ama vatandaşlarda onlardan hizmet bekliyor. Sıralarda saatlerce bekliyorlar. Bir üye de övünerek burada vakit geçirdiğini yazıyor iş saatleri içinde. Bunu Almanya'da yap bakalım sana gerekli cezaları nasıl verirler...
Eee avrupa övmeye başladınız sizde bizde bunu diyoruz zaten :D Aynı noktada buluştuğumuza sevindim

Ama işin hakkını vermek kolay mı?
Yani siz gerçekten nerede yaşıyorsunuz merak ediyorum.

Siz napıyosunuz ülkemiz için gerçeklere gözünüzü kapatıp cennet vatanım demekten başka.Hani yazmayayım diyorum ama insanın damarına damarına basıyosunuz.Bundan dolayı dedim ışte size kalsa biz avrupa aşığı vatan düşmanı falanız :KK70: Kendinizi de vatansever falan sanıyorsunuz muhtemelen.Ama değilsiniz üzgünüm

Vatanımı seviyorum. Hem de çok. Sizinde sevdiğinize eminim bu konuyu dile getirmeniz çok alakasız. Siz konuya objektif bakmıyorsunuz. Bu tartışma nereden çıktı bu ülke berbat, kötü o ülke bal kaymak şeker muhabbetinden.

Ben de her yerde olumsuzluklar var ve Türkiye'de olumsuzluklar varsa bunda devletin olduğu gibi biz vatandaşlarında suçu var diyorum.

Asıl hiçbir şekilde oradaki olumsuzlukları kabullenmeyen sizsiniz. Gelişmişliklerini kabul ediyorum ama insani yönden inanın en azından kendi milletim için diyorum bize değer vermiyorlar. Siz istediğiniz kadar bunun aksini söyleyin. Bunları yazınca da siz kabullenemiyorsunuz. Tamam deyip geçin. Asıl bu tartışmayı tırmandıran sizlersiniz.

Ama işin hakkını vermek kolay mı?
Yani siz gerçekten nerede yaşıyorsunuz merak ediyorum.
İşin hakkını vermek kolay tabi. Sana verilen görevi, iş saatlerini devletinin verdiği emir, prosedürlerine uyarak hareket etmek.

Son düzenleme:
Vatanımı seviyorum. Hem de çok. Sizinde sevdiğinize eminim bu konuyu dile getirmeniz çok alakasız. Siz konuya objektif bakmıyorsunuz. Bu tartışma nereden çıktı bu ülke berbat, kötü o ülke bal kaymak şeker muhabbetinden.

Ben de her yerde olumsuzluklar var ve Türkiye'de olumsuzluklar varsa bunda devletin olduğu gibi biz vatandaşlarında suçu var diyorum.

Asıl hiçbir şekilde oradaki olumsuzlukları kabullenmeyen sizsiniz. Gelişmişliklerini kabul ediyorum ama insani yönden inanın en azından kendi milletim için diyorum bize değer vermiyorlar. Siz istediğiniz kadar bunun aksini söyleyin. Bunları yazınca da siz kabullenemiyorsunuz. Tamam deyip geçin. Asıl bu tartışmayı tırmandıran sizlersiniz.
Kimse Avrupa bal kaymak demedi.Bizim ülkemizle kıyaslarsak daha iyi imkanlara sahipler dedik hepimiz.Siz de Türkiyede olumsuzluk varsa bunda vatandaşın da suçu var demediniz avrupada meyveler pahalı,ırkçılık var onlarda da taciz tecavüz var dediniz.Sanki orada olması meşru kılıyormuş gibi.

Hiç avrupada bulunmamışsınız,konu sahibi ırkçılık yok diyor ama siz tutturmuşsunuz bizi sevmiyorlar diye.Bu sizi iyi hissettiriyorsa diyin tabi ama öyle değil gerçekler.

Kimse Avrupa bal kaymak demedi.Bizim ülkemizle kıyaslarsak daha iyi imkanlara sahipler dedik hepimiz.Siz de Türkiyede olumsuzluk varsa bunda vatandaşın da suçu var demediniz avrupada meyveler pahalı,ırkçılık var onlarda da taciz tecavüz var dediniz.Sanki orada olması meşru kılıyormuş gibi.

Hiç avrupada bulunmamışsınız,konu sahibi ırkçılık yok diyor ama siz tutturmuşsunuz bizi sevmiyorlar diye.Bu sizi iyi hissettiriyorsa diyin tabi ama öyle değil gerçekler.
Yine başa döndük. İlk yorumlarımda bu yazdıklarınızın cevabını verdim. İyi Akşamlar herkese..

Ülke dediğiniz kara parçası .. Ülke adı altında yeryüzündeki yüz ölçümü parçalarına bu kadar anlam yüklemeyin bence .

Ülkelerin nasıl anıldığını, toplumu belirler .

Toplumu da tarihinden aldığı örf , adet , gelenek ..huyu suyu her ne ise .. sistem dediğiniz yönetimde toplum nabzına göre şekillenir .

Böyle bir kısır döngüdür , toplum sistemi bozar , sistem toplumu ...sonra Türkiye de yaşanmaz gibi basma kalıp bir cümle ile işin içinden çıkılır .

Dönmeyin. Arkadaşım hukuk fakültesini 10 senede bitirdi. Hakimlik sınavını baraj kalktığı için geçebildi ve şimdi amcasının torpiliyle muhtemelen hakim yada savcı olacak. Ne elinde kitap gördüm ne kendini geliştirdiğini gördüm. Üniversite yıllarında tek düşündüğü gezip, tozup eğlenmekti. Bunları yapıp ders çalışsa sorun yok ama aynı odada kaldığımız için biliyorum, derslerle alakası dahi yoktu. Bu ülke böyle bir ülke. Dönmeyin. Çok çalışan değil arkası kuvvetli olan başarılı oluyor.

Yine başa döndük. İlk yorumlarımda bu yazdıklarınızın cevabını verdim. İyi Akşamlar herkese..
Yoo cevap falan veremediniz.Aman ha eleştirmeyin düşünmeyin zaten böylelerini sevmiyolar bizin vatanımızda kendimden biliyorum.Avrupa bizi sevmiyor Türkiye en iyisi demeye gözünü kapamaya devam.Iyi akşamlar dilerim

Back
X