Türkiye'ye gelince moralim bozuldu

demet1980

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2012
143
122
53
İstanbul
Çok iyi bir üniversite bitirdim, yurtdışında master+doktora yaptım. Yine yurtdışında çok iyi bir şirkette çalışıyorum. Ancak 34 yaşımı bitirmek üzereyim ve Türkiye'ye geldiğimde akrabalarımın evlenmediğim için bana acıdığını hissediyorum. Hem akademik alanda, hem iş hayatında başarılıyım, güzel de bir kızım ama kısmet değilmiş. En çok moralimi bozan da ailemin benim için üzülmesi.

Selam demet bende gecen sene evlendim yas 31 aynen master+doktora ... akrabalarla pek gorusmeyiz ama son zamanlarda ailemde artik hayirli kismet ciksin moduna girmisti, turk insani iste gurur duy duy bir yere kadar artik murvetini gorelim gurur torun sevdirmiyor cunku kafasina giriyorlar. Haksiz degiller, hayatinda birisi var mi ? Sayet yoksa eminim sende kendini yanliz hissediyorsundur artik. Seni uzen milletin tavrimi sadece ? Kisaca sen hic takmiyormusun kafaya, evlenmek veya cocuk gibi planlarin veya istegin yok mu ?

Senin kadar eğitimli ve işi vs iyi olan bir kadının bu konuyu dert edip üzülmesine çok şaşırdım.

O is oyle olmuyor iste, gurbette yillarini tek basina sadece deliler gibi calisarak gecirip yasin 30 a gelince ve etrafinda 1 tane bile duzgun adayin olmayinca insan ben ne yapacagima bagliyor bir muddet sonra,cunku mutluluk sadece kariyerle olmuyor, biyolojik saat meseleside var tabiki.. Hele hele turkle evleneyim dersen sansin (kafana gore birini bulmak icin ) %1 bile degil cunku yurt disindasin..

Valla o bizim toplumda var.

Kafana takmıyorsan bu durumu yine de kafanı ütülerler. Takmıyorum dersin dinletemezsin.

Sen zaten yalnızlıktan muzdaripen gelir iyice yaranı deşerler. Benim de üstüme çok geliyorlar artık evlen diye, bir gün çıkıp sevdiğimle olamıyorum diye haykırıcam patlicam oracıkta kalacaklar.

Bu akrabalar hiç konuşmasalar aslında daha iyi olacak ama farkında değiller.

Açıkçası ben yalnız yaşamak elbette istemem, ama evliliğin de güzel birşey olduğunu düşünmedim hiç. Bir zorunluluk gibi gördüm, ama şimdi insanların çenesini kapatmak için yapmam lazım gibi birşey.

kimseyı kafan takma hayatını yaşa bence evlenmemeyı sen kafana takıyorsa ailende bu yuzden uzuluyordur akrabalarda zaten klasik senı vuracakları tek yer bekar olman onlarda oradan vuruyordur sende onlara çocuklarının mutsuz evliliklerden bahset gerzegın bırıyle evlenip hayatı kendıme zından edecegıme hiç evlenmem daha iyi de.

Konusmasina konussunlar da ben su 2 cumleden fazlasini duyamadim:

1) Niye evlenmiyorsun?
2) Kilo mu aldin sen?

Panpa neden bu kadar karanlık tablo çizip milletin gönlünü karartıyorsun Benim almancam b.k gibi, ama sağ olsun Hanslar çok yücegönüllüler her daim ilgi gösterirler. Yaşın 30sa da 40da mutlaka aday oluyor hem de yakışıklı herifler

Aşık olmasaydım, ben evde kalmazdım. Benim kimseye bakamama sebebim aşık olmak ama ben evlenicem diyen burda mutlaka evlenir zira demografik düşüş var, her kadına en az 3-4 Hans düşüyor.

Her dışarı çıktığımda sokakta bakan olur, ben de onlara döner bakarım göz kırparım falan flört ederim, niye hiç aday olmasın 30luk kızlar mezara mı giriyor 30 olunca

Ben 29um, geçenlerde yine 30 yaş bunalımındaydım derkeeeeeen yanımda çalışan mühendislerden biri yazıldı sağ olsun, cumartesi dgününe de davet etti sağ olsun kaç olcaksın dedim 26 dedi Alacağımdan değil ama eğlencesine göz krpayım dedim ben de.

Türk herifi kim ne yapsın demek istiyorum tekrar, Hans manitalar manken gibi, boy pos, kafam kadar göğüs kası, kol , omuz kası, yapılı sırt derken üstüne para verseler bizim milletten almam kusura bakmayın burayı okuyan ekşiciler Yurtdışında olmak şans bence, ortalama herif bile mankence.

Konusmasina konussunlar da ben su 2 cumleden fazlasini duyamadim:

1) Niye evlenmiyorsun?
2) Kilo mu aldin sen?

Yaneeeeee komşu teyze ne konuşsun ki String Theory mi, Algebraic Quantities in Banach spaces mi Aklarına nedense hep en b.k şey geliyor onu da fütursuzca söylüyorlar

Yok artik millet icin evlenilir mi yaa olur mi oyle sey ? Bence yanlis yasamak istemiyorsan evlilikk veya degil hayat arkadasini bulmalisin... Yanlizlik cok zor

Öyle şey olur mu
istemiyorsanız evlenmeyin
çok canınızı sikarlar sa kökten çözüm Türkiye ye gelmeyin aileniz sizi görmek istiyorsa yanınıza gelsin
bu kadar kariyere sahip birinin bizim memleketin geleneklerine bu kadar takılıyor olmasi bana garip geldi

Sizi Almanya'ya gonderelim @EvvelAhir ve ipeqbojuqu . :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…