Türkiyeye kesin dönüş

Ben olsam 6-7 sene çalışıp, 2 ev parası biriktirirdim. Birinde oturursunuz, ötekisinden de kira geliriniz olur, ileride işten çıkarma vs yaşarsanız o kadar stresiniz olmaz.

Cok istiyorsaniz gidin.
Ama dediginiz yerlerde 160binlik ev ya cok eskidir ya da tekin bir mahallede degildir. Köy, kasaba gibi yerlerden bahsediyorsanız bilemem. Sehirde bir 350-400bini gozden cıkarmalısınız.
Sanırım ev fiyatları bilgisi gecen yıllardan. Söyle soyleyim annemlerin izmirde 7 yıl önce 95bine aldıkları yeni eve, simdi 400bin veriyorlar. Ev hem simdi ikinci el, hem de hic tamirat, yenileme, boya vs. yapılmadı.

Hayır 130 140 dediler başta . 1+1 ev olurmuş .
Konu sahibi de evet ya hatta 160 a site içinde bulurum dedi ve bahsettiği şehirler antalya izmir
İzmir varoşunda 160bin TL sini taşa gömer. İçine de kendi girer daha da çıkamaz oradan.
İzmir-Antalya evet bu illerde rahatsın rahatsın da 1+1 minimum 200bin 2+1 minimum 300bin tl lik semtlerde oturacaksın ki şortla gezesin biranı içebilesin.
Artık para da yetmiyor çünkü para muhafazakarlarda artık. Daha da konuşmayayım banlanasım yok.
Evinizi alırsanız iyi eğitim almışsınız işinizi ayarlayıp gelebilirsiniz. Tercih meselesi sonuçta. Ama evinizi nezih semtlerden alın.
Not: Ailem nezih denilebilecek bir semtte. Bayram toplanması oldu bizimkilerde. Birinci kattaki kadının evine erkek geliyormuş. Çok sinirliler. Adam kadını dövüyor mu taciz mi ediyor dedim yok çiçek bırakmış kapısına size ne dedim bunlar şok.
İzmir’de Göztepe’de eşimin ailesinin apartmanında biz oturuyoruz alt komşumuz kankasını şikayet etti eve erkek alıyor diye. Evden atmalıymışız. Aynı soruları sorduk bu da şok. Göztepe diyorum bakın GÖZTEPE GÖZ TE PE.

Son düzenleme:
Haklısınız ve ek olarak aslında türkiye de kadın olarak hic bir yerde tam anlamıyla rahat degilsin .
Her gün kadın cinayetleri tecavüzler konu sahibi hic mi okumuyor anlam veremiyorum.

Öyle sanıyorlar çünkü bilgiler kulaktan dolma. Bize de herşey tozpembeydi. Sonuç: geldim ebeminkini gördüm

valla önce bana soracaktınız geleyim mi diye şurada 20 bin mesajım varsa en az 10 binini gelecek olanlara gelmeyin demeye harcadım.. sonra baktım ki millet Dolar, Euro alıp benim yaşadığım ülkeyi bana güzelliyor, "gelin ne olur gelin" demeye başladım gelsin 160 bine site içinde medeniyetin beşiğinde ev alıp yönetici asistanı olarak çalışsın.. hatta belki şirinleri bile görür :)

Antalya İzmir diyeceğinize Türklerin koloni halinde yaşamadıkları uzak medeni şehirlere gidin Almanya'da.

Diğer yorumlarda da söylenmiş tekrar edeyim.
Öyle tatile gelip yetip içip eğlendiğiniz zamanlar gibi olmayacaktır hayatınız. Para kazan geçinmeye çalış. Bir de eğitim gelişim kalitesi farklılıkları. Mesela komşularınız sizi takip edecek , nereye gittin nerden geldin , misafirin kim niye geldi? Bu kızın ne çok erkek arkadaşı var acaba kötü kız mı? Ha bi de taciz vakaları var tabi onları hiç anlatmıyorum burada
Yurt dışından gelmiş parası da vardır bunun yorumuyla da başına neler gelir düşünemiyorum

Özetle Türkiye’de kadın olmak çok zordur. Buna hazır mısın

Buna yorum yapmazsam çatlarım. Buranın 3000tl si ile oranın 3000 eurosu aynı alım gücüne sahip değil. 2014 yılında avusturyada 30 euro ile sepetim dolarken Türkiye de bir iki parça alabiliyordum. Ki simdi euro oldu 5 tl durum daha da beter.

Şu hesabınız o kadar yanlış ki. Oranın 3000 eurosu ile buranın 3000 tl si bir olabilir mi hiç? Orda 3000 euro alıp 1 kilo süte 1 euro verirken tr ye geldiğinizde 1 kilo süte 4 tl vereceksiniz. Bir kilo eti en fazla 10 euroya alırken burda 70 tl vereceksiniz.
*Belli ki Türkiyede hiç market alışverişi yapmamışsınız. Bu yaz gelirseniz 100 lira ile hiç birşey almadan nasıl marketten çıkılır tecrübe etmeden gitmeyin.

Bende sizin gibi düsünüyordum Dogma büyüme almanya. Detaylara girmixem simdi uzun olur :)) Sonuc geri döndüm. Senelerim biraz heba oldu. Ama en azindan denemis oldum ve bana göre olmadigini gördüm. Insallah siz basarirsiniz.

Gercekten yorumlara cok sasiriyorum..

Sanki taciz, zam, enflasyon sadece turkiyede var, almanyada yok... diger ulkeler cennet, problemsiz, sadece turkiyede var bunlar...

Sanki memlekette her kosede taciz var, sanki herkes borc bataginda, aclik kitlik var...

Bu cennet vatani bu kadar hor gormeyin lutfen.. o ovdugunuz veya begendiginiz avrupa ulkeleri bosluk ve batakliktan baska bisey degil..

Konu sahibi arkadasim ben 25 yil almanyada yasadim, sonra turkiyeye yerlestim.. antalyayi da biliyorum... 8 yildir bir gun bile keske gelmeseydim demedim.. allah dedirtmesin..

Ama bencede suan ev parani birktir, isini bul ve oyle gel..

Her degil ama çoğu köşesinde taciz var .
Tahmin edemeyeceğiniz kadar borçlu insan var
Açlık kıtlık tabiki var patatesin 5 lira olduğu yerden bahsediyoruz .

Siz rahat yaşıyorsunuz veya tacize uğramadınız diye bunlar yok degil .
Sizi yaşadığınız şehrin herhangi bie psikiyatri servisinde bir haft tutabilseler keşke, anlarsınız taciz tecavüz var mı yok mu.

En mutlu olduğum zamanlar Türkiye'ye geldiğim zamanlar demişsiniz. Bende tatile gittiğimde mutlu oluyorum hatırladıkça keyif alıyorum. Demek istediğim Türkiye'de yaşamak hiç kolay değil iyi düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…