- Konu Sahibi greengirll
-
Kozmetik olarak ne kullaniyorsunuz, rica etsem soyler misiniz? Ben de sizden tavsiye istiyorum kendim icin.arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum öncelikle, verdiğiniz öneriler için. benim sıkıntım şundan kaynaklandı, üniversite dönemimde çok zorluklarla okudum ve iş mülakatına kıyafet alacak param yoktu,kardeşim bursuyla bana 6 tl ye pantalon aldı,başkalarının giymediği gömlek vs mülakata gitmiştim.tamamen sıfırdan bir gardrop oluşturmak epey para harcamama sebep oldu. ucuz pahalı derken yanlış anlaşıldım sanıyorum, 30 tl lik ayakkabı derken deri olmayan kötü kalıplı ayakkabıları kast ediyorum,yoksa 30 tl ye alıp giydiğim çok ayakkabı var. outletler konusunda yaşadığım yer konusunda şanssızım, bu tarz imkanlar yok,netten ne bulabilirsem o da zaten nete gece 10 dan sonra giriyorum uygun ürünler tükeniyor zaten,iş yerinde yoğunluktan bakamıyorum. şunu da söyleyeyim, ben kimseye kendimi güzel göstermek beğendirmek amacı ile giyinmiyorum, birazcık kendimizi salsak uyarı alıyoruz biz, aranızda aynı meslekten olan çok daha iyi anlar beni. saçını beğenmedi diye müdürü tarafından hakaret işitenler de var emin olun. neyse o konulara çok girmeyeyim. bundan sonra biraz kendimi kısacağım, elimdekilerle idare edeceğim bir süre. ama kozmetik konusunda taviz veremiyorum dediğim gibi,içinde en ufak kimyasal olsa akne oluşuyor ve tedavisi aylarca sürüyor. nivea mesela 3 ay akne tedavisi yaşamama sebep oldu, cildi benim gibi olanlar anlayacaktır beni. saldırgan eleştiriler de olmuş, yine de teşekkür ediyorum herkese zahmet edip yorum yazmışlar en azından.
ucuz konusunda yanlış anlattım kendimi, kalitesi düşük ürünleri kast ettim,fiyatı önemli değil. şu an ben 30 tl lik jean giyiyorum,30 tl lik ayakkabim da var,200 tl lik de. herkesin beden yapısı,ayak yapısı da her markaya uymuyor ki.bencede cok harcıyorsunuz.ben tutumluyumdur.tabıkı her kadın gbı gıyınmeyı severım ama abartmam.bu arada ucuz takmam demışsınızya sıze bır ornek vereyım.eşim nişanlıyken bana 180 tlye marka bı spor ayakkbı almıştı.3 ay sonra patladı. ben gıttım kendıme 30 tlye spor ayakkabı aldım tam 2,5 sene gıydım....bılmem anlatabıldım mı....her pahalı olan kalıtelı olmuyor yanı
cıldınız ıcın harcamanıza bırşey dıyemem o mecburı ama kıyafet gıyım kuşam bence abartılmaması gerekır.
geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum cildimden çok çektim,düzeltene kadar ne tedaviler geçirdim o yüzden asla ve asla ucuza kaçamıyorum,tabi pahalı olan kimyasal ürünleri de kullanamıyorum, direkt alerji,akne. sende de alerji mi var? yardımcı olmak isterim soruların olursa.
tabi ki,marka önerisi mi ürün önerisi mi?Kozmetik olarak ne kullaniyorsunuz, rica etsem soyler misiniz? Ben de sizden tavsiye istiyorum kendim icin.
annem de sizin gibiOlmaz mı :) Fıstığa alerjim var, çekirdek yiyemem.
Ben şuan hap tedavisine başladım, 6 ay kullanıcam. Daha öncede kullandım ama geçmemişti. Şimdi daha iyi gidiyor. Cilt bakım ürünleri olarakta sebamed kullanıyorum. Memnunum şu aralar bakalım.
Ama benim ellerimde çok çatlar, bütün kış yara el ve ayaklarla gezerim.
Marka da ürün de olabilir. Benim de cildim alerjik sadece eczaneden urun aliyorum ama hala icime sinen bisey bulamadim. Ozellikle bakim urunlerinden. Ne kullansam sabaha ufak da olsa bi sivilce patliyor bir yerden.tabi ki,marka önerisi mi ürün önerisi mi?
dediğiniz gibi yapıyordum önceden ama şimdi vaktim çok kısıtlı alışveriş için, bir de burda outlet vs yok, netten falan ne bulursam alıyorum. geçen kış zaradan 60 ar tl ye 2 siyah çizme aldım,nasıl mutlu oldum anlatamam,siyah çizmeye ihtiyacım vardı ama çok pahalı idi her yer. her ihtiyaca böyle denk gelmiyor.harcamalaıma tekrar baktım, malesef bakım ürünlerine çok para gidiyorBencede çok fazla harcanan para yahu her ay harcansa bile şimdiye dolabın ağzına kadar dolması lazım. Marka iyidir veya müşterilerin yanına 10 liralık çantayla falan gidemem demeyin bence gerçekten pahalı olan iyidir diye bir şey yok. Ben mesela dolaşırım ucuz ama güzelini alırım mesela bi çanta aldım 25 liraya gayet şık bir çanta iki senedir her yere sürüklüyorum başına gelmeyen kalmamıştır ama taş gibi duruyo hala daha bayada gider önemli olan parası çok olanı değil az olup iyisini bulmakta
eczanede satılan avene vs onlar da kimyasal dolu,etiketlerine bakarsanız anlarsınız zaten. ben tamamen organik sertifikalı ürünler alıyorum, uygun fiyatlılardan bir kaç örnek verirsem, lavera, raen, cyrene, nonique,ecowell vs. biraz da üst fiyatlı dr scheller var çok memnunum.Marka da ürün de olabilir. Benim de cildim alerjik sadece eczaneden urun aliyorum ama hala icime sinen bisey bulamadim. Ozellikle bakim urunlerinden. Ne kullansam sabaha ufak da olsa bi sivilce patliyor bir yerden.
annem de sizin gibigeçmiş olsun tekrar. annem de sebamed den memnun, bir de doktor ona klorane şampuan falan önermiş,onları kullanıyordu memnundu en son. çatlak el ve ayaklar için katı shea yağı satılıyor, tavsiye ederim,bana çok iyi geldi. ayaklarım içinde lavera nın ayak kremi derdime derman oldu.
Ben de bir inceleyim bunlari, sagolun. Peki netten mi temin ediyorsunuz.eczanede satılan avene vs onlar da kimyasal dolu,etiketlerine bakarsanız anlarsınız zaten. ben tamamen organik sertifikalı ürünler alıyorum, uygun fiyatlılardan bir kaç örnek verirsem, lavera, raen, cyrene, nonique,ecowell vs. biraz da üst fiyatlı dr scheller var çok memnunum.
şimdi bir parça 50 lira ama, bir gün giyeceklerimize bakalım. gömlek,pantolon,kaban,ayakkabı,çanta. makyaj malzemeleri vs desek bir kombin için bile ne kadar para harcanacağı ortada. bir gömleği 10-12 saat giyip, kırışıp,terledikten sonra atıyoruz kirli sepetine. e her gün çamaşır yıkayamayacağımıza göre haftalık 5 gömlek,en az 3 alt lazım değil mi. bunları sürekli giyersek de 2 ayda zaten eskir. velhasıl çeşit çok gerekiyor malesef.Koton outlette bi parca 50 lira en fazla. Aylik 1000 tl nasil harcanir? Kiyafet odan var galiba.
evet, site adı vermek yasak mı bilmiyorum, isterseniz nerden aldığımı da söylerim.Ben de bir inceleyim bunlari, sagolun. Peki netten mi temin ediyorsunuz.
elseve i epey kullandıktan sonra bıraktım, doğallara geçtim. raen, sarımsaklı şampuan,klorane vs çok iyi geliyor. john frieda dan vazgeçemiyrum bir tekŞampuan loreal elseve benim, memnunum aslında ama cildim ve saçlarım çok yağlı olmasına rağmen, yıkadıktan sonra kuruyormuş gibi geliyor bana. Laverayı ilk fırsatta alıcam, shea yağınıda. Çok teşekkürler. :)
maaşım gayet normal seviyede, 2 bin tl civarı ki üst bir pozisyondayım. para da biriktiriyorum tabi ki ama harcamalarımı daha da kısmak istiyorum. bankacıyım, altın hesabı vs hepsini gayet iyi biliyorum merak etmeyin.
Ne kadar maaş alıyorsunuz merak ettim sakıncası yoksa....
Ama şimdiye kadar zaten çok kıyafetiniz birikmiştir. Kozmetik de her zaman alınan şeyler değil. Aylık harcama için toplam 1000 tl çok. Tabii 5-6 bin lira maaş almıyorsanız.
Ha ucuza kaçıp kalitesiz şeyler de almayın, çünkü çabuk yıpranıyor ve giyilemeyecek hale geliyor o da israf. Belli bir tarzın olması kıyafetlerinle mümkün olduğu kadar çok kombin yapabilmek önemli. Yoksa dolaplar dolusu kıyafetin olsa da yetmez.
Bir de maaşınızı alır almaz belli miktar kenara ayırın.300-500 de olsa. Bankalarda altın hesabı oluyor oraya yatırıp altın alın. O zaman elinizdeki para ile yetinmek zorunda kalıyorsunuz bir süre sonra ona göre şekilleniyor harcamalarınız.
Ben böyle böyle hatrı sayılır para biriktirdim hala da biriktiriyorum.
Ozelden de yazabilirsiniz siteyi, yasak mi burdan vermek ben de bilmiyorum. Her yerden de almaya guvenemiyorum acikcasi sahte olmasindan korkuyorun. Simdi birkac site inceledim de benim aldiklarimdan pahali degil yazdiklariniz. Ozellikle gunluk bakim icin tavsiye vereceginiz marka ile siteyi yazarsaniz sevinirim.evet, site adı vermek yasak mı bilmiyorum, isterseniz nerden aldığımı da söylerim.
şu da var tabi, günümün yarısını amiyane tabirle eşek gibi çalışarak, insanların ve yöneticilerin ağız kokusunu çekerek, habire laf anlatarak geçiriyorum. tatil desen hak getire, izin alamazsın, gezme desen vakit yok, yeme içme gezme giyinme. bu nasıl bir yaşam. tekrar söylüyorum biz iyi giyinmediğimizde uyarı alıyoruz üstlerimizden.Açıkçası bir de herkesin alışık olduğu bir yaşam standardı var, mecburi olarak kısmaya başladığında bu seferde insanın asabı bozuluyor iyisi mi bildiğin yolda ilerle...
lilakutu dan alıyorum çoğunu ayşenur yazıcının sitesi. gayet güvenilir. lavera,cyrene,raen, nonique vs hepsi o sitede var.Ozelden de yazabilirsiniz siteyi, yasak mi burdan vermek ben de bilmiyorum. Her yerden de almaya guvenemiyorum acikcasi sahte olmasindan korkuyorun. Simdi birkac site inceledim de benim aldiklarimdan pahali degil yazdiklariniz. Ozellikle gunluk bakim icin tavsiye vereceginiz marka ile siteyi yazarsaniz sevinirim.
maaşım gayet normal seviyede, 2 bin tl civarı ki üst bir pozisyondayım. para da biriktiriyorum tabi ki ama harcamalarımı daha da kısmak istiyorum. bankacıyım, altın hesabı vs hepsini gayet iyi biliyorum merak etmeyin.
şu da var tabi, günümün yarısını amiyane tabirle eşek gibi çalışarak, insanların ve yöneticilerin ağız kokusunu çekerek, habire laf anlatarak geçiriyorum. tatil desen hak getire, izin alamazsın, gezme desen vakit yok, yeme içme gezme giyinme. bu nasıl bir yaşam. tekrar söylüyorum biz iyi giyinmediğimizde uyarı alıyoruz üstlerimizden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?