Evet benimde dikkatimi çekmişti bebeği çok salladı kucağında ve orda bebeğin iyi olmadığı anlaşılıyordu. Evet hemşire emzimiş falan ama iyi de show yapmış.Arkadaşlar ben şimdi şuna da takıldım istemsiz olarak; sağlık görevlisi buluyor bebeği, ambulansta emziriyor ama sonra kameralara gulumserken, bebeği çok fazla sallamıyor mu?
Yeni bulunmus netice de hastaneye götürülmemis henüz. O videoyu bir kere daha izledim az önce, çok sallıyor yavruyu, yavrum zaten iyi değil gibi. Daha üç aylık zavallim zaten. Bilemiyorum. Bu olayı da irdeliyorum şuan. Reklam yapilmasaydi o görüntülerle, o bebek o kadar sarsilmasaydi ne olurdu? Sizin gibi benim de yüreğim paramparça şuan.
Köpekler de parcalayabilirdi o boş arazide bebeği. Neden beyin ölümü gerçekleşti, neden kötüleşti, araştırılması lazım ama bu ülkenin hiçbir kurumuna artık guvenmedigim için, ne olduğunu da arastirilmayacak büyük ihtimalle.
Dün gece de ceylan Özdemir isimli yardımsever bir YouTube içerik üreticisinin, hidrosefali hastası Ayten bebeğe ziyaretinden çok etkilendim. Hasta bebeği bırakıp kaçmış annesi, babası ve babaannesi bakıyormuş ama görseniz, bebek hem görmüyor hem de duymuyor. Kendi kendine mirildaniyor, hareketler yapıyor, o karanlık dünyasında.
Ne oldu bu ülkenin kadinlarina
Hakkaten ya ben çocukken arena mıydı ne öyle bir program vardı resmen çocukluk travmalarım o program o derece kötü şeyleri gösteriyordu o kurumlarda . 90 lardan bahsediyorum. Olacak o kadar vardı mesela hep o tarz kurumları eleştiriyodu.eski türkiye çok mu dürüsttü Allah aşkına. yenisi eskisi yok bu ülkede kadın her zaman 2. sınıftı sapıklar hep vardı yetiştirme yurtları hep travmatik olayların yaşandığı yerlerdi maalesef. söylediklerimin siyasi tarafı yoktur. eski Türkiye güzellemelerini gereksiz buluyorum o kadar
Ah yavrum.Çocuk esirgeme de bakıcısı beslerken boğazına gıda kaçırmış nefes alamamış vefat etmiş...
Neden öyle söylüyorsunuz, o bebekler hemen evlatlık yada koruyucu aileye veriliyor, yurtta büyümeyecekti ki. Sırada özlemle bekleyen bir sürü aile var. Mesela benim bulunduğum şehirde, Türkiye’nin her yerinden aileler gelip evlat ediniyor, her yerde öyledir.çocuk kurumda kusmuğundan boğulup ölmüş. kurumun da suçu var yani.
anne 20 yaşında. daha önce imam nikahlı kocadan 1.5 yaşında çocuk olmuş. şiddet görünce ailesine dönmüş aile istemeyince çocuğu adama vermiş. sonra netten bu bebeğin babasıyla tanışıp hamile kalmış. kadın sığınma evine sığınmış adam çocuğu kabul etmeyince.
sığınma evinden 6 ayı doldu diye çıkmak zorunda kalmış. yani ruhen ve madden bi
bebek sahibi olmaması gereken sadece sağlıklı yumurta üretebilen aklı kıt bi zavallı.
bebeğe gelince belki bazıları vicdansızca bulacak ama böyle bir dünyada terkedilmiş kimsesiz yetiştirme yurtlarında büyüyeceğine ölmesi daha iyi olmuş. 6 aylık bebelere hallenen sapıkların ülkesinde kimbilir başına ne gelecekti
3 aylıkken, biyolojik anne tarafından boş araziye bırakılan dünyalar güzeli bebeğin, beyin ölümü gerçekleşmiş diye bir haber okudum az önce. Bir yardım görevlisi tarafından emzirilmisti vs. Nasıl bozuldu moralim. Melek gibi bir yavru, bir pislik tarafından nasıl solduruldu böyle?
Lanet olsun be
Ya içim parçalanıyor, nefes alamıyorum. Çok üzgünüm çokkkkÇocuk esirgeme de bakıcısı beslerken boğazına gıda kaçırmış nefes alamamış vefat etmiş...
Siz yanlış anladınız beni,bahsettiğiniz çirkin düşünceyede sahip olmak delilşktir,kadın zaten adama mesaj atmış geri dönüş yapmamış o şerefsizde,bir bebek dünyaya geliyorsa elbette 2 kişi yapar bunu.Bu ne demek ? Erkek pantolonu çekince elinin kiri düşüncesi mi ? Bu bebeğin başına bunların gelmesinin yapım olayına sebep olan kişi de eşit derecede suçlu değil mi ? Bu şu sonuca çıkar, O adam döllerini böyle istediği gibi sorumsuzca dağıtmaya ve bir çok mihribanın ölmesine sebep olsun demek .
umarım öyledir. madem hemen evlat ediniliyorlar yurtlarda sevgi evlerinde nasıl o kadar çok çocuk varNeden öyle söylüyorsunuz, o bebekler hemen evlatlık yada koruyucu aileye veriliyor, yurtta büyümeyecekti ki. Sırada özlemle bekleyen bir sürü aile var. Mesela benim bulunduğum şehirde, Türkiye’nin her yerinden aileler gelip evlat ediniyor, her yerde öyledir.
Aile çocuğu çocuk esirgeme kurumuna bırakırken "evlat olarak verilebilir" ibaresini doldurmadıkları içinumarım öyledir. madem hemen evlat ediniliyorlar yurtlarda sevgi evlerinde nasıl o kadar çok çocuk var
bunu ilk defa duydum, ne kadar saçmaymış.... durumları düzeltip çocuğu geri alma ihtimalleri için yapılıyor belli ki ama kaç çocuğu ailesi geri alıyor sanki...Aile çocuğu çocuk esirgeme kurumuna bırakırken "evlat olarak verilebilir" ibaresini doldurmadıkları içinçocuk esirgeme kurumuna verilen çocuklar aile istemezse evlat olarak verilemiyor
Aile çocuğunu Çocuk esirgeme kurumuna bırakınca tüm karar verme haklarını da devlete devretmiş olmuyor ne yazık ki ..bence özellikle 10 yaş altı çocuklar için devlet karar verici olmalı ..hayatının 18 yılı çocuk esirgemede kalıp 18 yaşında kurumdan çıkarılmak..o gün mecburiyetten seni terkeden aileni aramak zorunda olmak bence çok travmatik.bunu ilk defa duydum, ne kadar saçmaymış.... durumları düzeltip çocuğu geri alma ihtimalleri için yapılıyor belli ki ama kaç çocuğu ailesi geri alıyor sanki...
Bebek yurtta mamayı kustugu icin bogazına takılmıs vefat etmis.Allah rahmet eglesinArkadaşlar ben şimdi şuna da takıldım istemsiz olarak; sağlık görevlisi buluyor bebeği, ambulansta emziriyor ama sonra kameralara gulumserken, bebeği çok fazla sallamıyor mu?
Yeni bulunmus netice de hastaneye götürülmemis henüz. O videoyu bir kere daha izledim az önce, çok sallıyor yavruyu, yavrum zaten iyi değil gibi. Daha üç aylık zavallim zaten. Bilemiyorum. Bu olayı da irdeliyorum şuan. Reklam yapilmasaydi o görüntülerle, o bebek o kadar sarsilmasaydi ne olurdu? Sizin gibi benim de yüreğim paramparça şuan.
Köpekler de parcalayabilirdi o boş arazide bebeği. Neden beyin ölümü gerçekleşti, neden kötüleşti, araştırılması lazım ama bu ülkenin hiçbir kurumuna artık guvenmedigim için, ne olduğunu da arastirilmayacak büyük ihtimalle.
Dün gece de ceylan Özdemir isimli yardımsever bir YouTube içerik üreticisinin, hidrosefali hastası Ayten bebeğe ziyaretinden çok etkilendim. Hasta bebeği bırakıp kaçmış annesi, babası ve babaannesi bakıyormuş ama görseniz, bebek hem görmüyor hem de duymuyor. Kendi kendine mirildaniyor, hareketler yapıyor, o karanlık dünyasında.
Ne oldu bu ülkenin kadinlarina
sanırım genelde anne olan gerçekçi insanların bakış açısı hep bu yönde. çünkü neler yaşayabileceğini ve ölmeyi tercih edebileceğini biliyoruz maalesefBebegin öldüğüne üzülmedim.
Aksine bu pislik insanların arasında hiç bir kötülüğü idrak edemeden melek oldu gitti yavrum.
Birileri tarafından terkedildiğini bilmedi, birileri tarafından dışlandıgı için psikolojisi bozulmadı.
Dünyanın tüm kötülüklerine aklı ererek şahit olmadı.
Zügürt tesellisini böyle yapıyorum kendime.
18 yaşında üniversite’ye gitmezse memur olarak atanıyor. Üniversite’ye giderse zaten herkes gibi yurtta kalır ama devlet destek oluyor mu bilmiyorum burs veriyordur sanırım.Aile çocuğunu Çocuk esirgeme kurumuna bırakınca tüm karar verme haklarını da devlete devretmiş olmuyor ne yazık ki ..bence özellikle 10 yaş altı çocuklar için devlet karar verici olmalı ..hayatının 18 yılı çocuk esirgemede kalıp 18 yaşında kurumdan çıkarılmak..o gün mecburiyetten seni terkeden aileni aramak zorunda olmak bence çok travmatik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?