- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
- 163
hiç te bunmuyorum ne olacağını bildiğim için kimsenin insiyatifine kalmak istemiyorum.kendi evim olsa daha huzurlu olurdum diyorum.olayların bu miraslı ev durumlarının nereye gideceğini biliyorum.çalışıp ödemekten çekinmiyorum en azından ödediğim kendi evim olur.biri size iyilik yaptım diye yüzünüze söyleyip söylememe ihtimalleri içinde hiç hoşbir durum değil yaşadığımında bundan farkı yok. başkasının evi başkasının hayatıma karışması gibi yeri geliyor ev sahipleri de karışabiliyor kiracısına.Valla bence siz işin kolayına kaçıyorsunuz ohh ne güzel annesinin üstüne olan evde oturuyorsunuz üzerinize yapmasalar da kira vermiyorsunuz kendi eviniz gibi kullanıyorsunuz. Zaten ileride de size kalacak neyin hesabı ki bu üzerimize yapsınlar ödeyelim diyorsunuz. Siz o evde oturuyor musunuz evet kira veriyor musunuz hayır somuçta o insanlar sizi orada oturtmak zorunda değiller yaşarken değil mi gidin kiraya biz orayı kiraya vericez deyip gelir elde edebilirlerdi senede bir defa emlak vergisi var kira ödemiyorsunuz onu verseniz ne çıkar yine karlısınız 12 ay kira verdiğinizi düşünsenize elalemin evine üstelik çivi bile çakamazsınız başka yerde olsanız ev bulmuşsunuz bedavadan bunuyorsunuz. Ben de kaynanamın evinde oturuyorum aidatı biz veriyoruz vergiye de katkıda bulunuyoruz ama bizim üzerimize değil mesela. Çok zurunuza gittiyse karı koca çalışın kendi evinizi alın hazır eve girmişsiniz bir de laf ediyorsunuz.
sizden oturmadığınıza zamanın parasını isteyen mi var ki hanmefendi önceden zaten ödemişler hatta kaynananız da bu sefer de biz ödeyelim demiş ses etmemiş kayınpeder demek ki seneye ödeyeceksiniz bir de elektirik su da onların üzerine yani faturaları da onlar ödüyorlar ee size ne kaldı? kullanum hakkı sözleşmesi neden yapılsın onu anlamadım eskiyse yaptırın siz oturuyorsunuz sizin oturduğunuz evi bir de onlar mı yaptırsın kendiniz diyorsunuz ninenin maaşıyla geçiniyor gelirleri yok diye o halde size ev veriyorlar daha ne istiyorsunuz valla anlamadım iyi çıkın kiraya eskiyse 12 ay kira verin ev sahibiyle sorunlar yaşayın bakın nasıl dönersiniz geriye gerçekten insanları anlamıyorum hazır ev ama illa üzerinize olacak ki elinizi taşın altına koyacaksınız siz ailesiniz ne var ödeseniz sanki çıkaracaklar sizi.ben bana ait evin parasını ödemek isteyerek nasıl ayıp yapıyorsam ben oturmadığım sürenin parasını vermek istemiyorum o kadar çok kolay asıp kesiyorsunuz. eşim geçen sene askerdeydi. ve ben hep kendi annemdeydim.kayınvalidem oturuyordu yerimde ben oturacaksam ona kullanım hakkı sözleşmesi önerdim kabul etmedi. o zaman elektriğin suyun aboneliği de üstümüze olurdu vergisi de eskilikler içinde oturuyorum. ne yazıkki kayınpederimin bu konuda namı var. güvenmiyorum kendisine kayınvalidem kısaca kendine göre onun dağıttığını toplamaya çalışıyor da nereye kadar baktığı ninenin maaşı ile geçinmeye çalışıyor kayınpederim hayvan bakmasına rağmen evine hayrı yok.sigaradan başka içtiği pek birşey de yok.
gözlerim yollarda kalır sonraEvlenecek kadar büyümüş insanlara bir şey öğretilmez. Ben de öğretmeye çalışmadım ne olduğunu söyledim. Madem kimsenin bir şeyine ihtiyacın yok, kendi yağında kavrul. Kimsenin osuna busuna ihtiyacın yok ama evleri benim olsun, parasını ödemeyeyim diyorsun oooh ne ala memleket. Tartışılacak bir şey de göremiyorum zaten, sen devam et biz sonra geliriz.
ne tapuymuş arkadaş 1 kağıt parçası için ne kadar küçüldüğünüzün farkında mısınız? daha toy bir gelinsiniz ve hemen evdi tapuydu paraydı çok çirkin gerçekten sizin için bu kadar para önemliyse önce çalışıp ev alıp sonra evlenmeliydinizöyle olsa daha iyi olurdu o tapuda ikimizin ismi yazardı.
Buna engel olan ne peki? Yani lisans mezunu yazıyor profilinizde, bir mesleğiniz de var. Karı koca çalışıp bir ev almanıza engel olan şey ne?
gözlerim yollarda kalır sonra
Arada bir yerde kalmamanız için eşinizle oturup konuşmanız lazım, ya doğru düzgün eve çıkıp kiramızı kendimiz verelim, bu eve ne mecburum ne derdini çekmek zorundayım deyin. Ben başkalarını bilmiyorum eşime de böyle söyledim diye yazdım, bir gün kendimiz ev alırsak ben payımı isteyebilirim, verirlerse kendileri bilir, vermezlerse de bir daha isteyemem, senin kendi ailenden bir şey istemeni bekleyemem dedim o da farklı düşünmüyorum dedi konu kapandı. Kiradayız ama huzurluyuz. Bizim verdiğimiz evde oturuyorsunuz diye kimse karışamıyor, lafları da batmıyor.inşallah burdaki açılan konular servis edilmez. benim kimse den korkum yok başkalarını bilemem çoğu burda kocasına söylemediği şeyleri yazıyor..kimsenin bakmasını istemiyorum.işte sorun orda böyle saçma sapan arada bir yerde kalınıyor tabi düşen bilir bu duruma.ayrıca görürüz Allah büyük.
Eee tamam alın kendi evinizi o zaman çalışın karı koca neden çalışmıyorsunuz neden çaba sarfederek almıyorsunuz evinizi de hazır evi üzerime yapsınlar diyorsunuz size karışan yok ki insiyatiflerine kalmak ne alaka. Emlak vergisini verin demişler ki kaynanan bu sene biz verelim de demiş neyin tantanası fatura ödemeyeceksiniz, vergi yok, Allah bilir aidatı da onlara yıkıyorsunuzdur ne kaldı geriye. Kiyra vermeyin diye iyilik yapmışlar ama onlar da size güvenemezler bu devirde ne malum evi üzerinize alınca onlarla görüşeceğiniz ne malum irtibatı kesmeyeceğiniz istediğinizi elde edince. Bende yaşlanınca asla ölmeden çocuğuma ev vermem. Öldükten sonra nasıl paylaşırlarsa paylaşsınlar ayrıca başka çocuk varsa onların üzerine ev yoksa haksızlık olur çocuk yoksa tek çocuksa zaten ölünce sizin olacak üzerinize olmasın ama kendi eviniz gibi oturun diyorlar ne var bunda emin olun başka yerde 12 ay kira verseniz vergiden fazal tutar. Yine kardasınız k.peder kötü niyetli olsa evini vermez gidin kiraya derdi. Biz para biriktirdik mesela halihazırda oturduğumuz halde kendi evimizi alıcaz birkaç ay sonra.hiç te bunmuyorum ne olacağını bildiğim için kimsenin insiyatifine kalmak istemiyorum.kendi evim olsa daha huzurlu olurdum diyorum.olayların bu miraslı ev durumlarının nereye gideceğini biliyorum.çalışıp ödemekten çekinmiyorum en azından ödediğim kendi evim olur.biri size iyilik yaptım diye yüzünüze söyleyip söylememe ihtimalleri içinde hiç hoşbir durum değil yaşadığımında bundan farkı yok. başkasının evi başkasının hayatıma karışması gibi yeri geliyor ev sahipleri de karışabiliyor kiracısına.
kocamın kv nin yanından kopamaması illa o evde oturtması.
valla burdan gazı alıp boşanacak değilim "topu kocana atıyorsunuz" deyip sıyrılmakta bu forumda çok kullanan bir tabir olsa gerek kocasına bakmayı seven kocasına bakar hala anlaşamayıp boşanırsa da dinen kadına verilen parayı kocasına öder.sizin ve sizin gibi zihniyetlilerin kiraya çıkan evladına rahat vermeyeceği açık. ben kimseye önermedim gideyim evinin üstüne oturayım diye. ev benim yada eşimin üstüne farketmez artık satış vb işlerde iki eşinde onayı olmadan olmuyor yani. evin benim yada eşimin olmasının farkı yok. onu dememde amaç en azından borcu harcı varsa bizim üstümüze olur kayınvalideme kalmaz yok böyle oturdundu oturmadındı saçma sapan durumlara girilmez. böyle sonu ne olacağı belirsiz oluyor.siz günü yaşayın ben geleceğimi düşünüyorum.kayınvalidemin üstüne olan evi yaşanabilen bir ev haline getireceğim üstüne miras parası mı ödeyeceğım siz razı olun böyle bir durumda beni ilgilendirmez.
ben burda sorunumu açmışım. siz birden burda terbiyem müsait etmiyor,kayınvalidemin ömrünü yemiş kp i nasıl savunacağınızı bilemiyorsunuz.önceki konularda da top bahane ama sorumluluk şahane olmuyor erkeklere.bir erkek adam olabildiğince evlilik yürür.sadece erkek kalabilenle evli olanlar hayatından memnunsa diyecek lafım yok.Allah akıl fikir versin.
o zaman her evinin kendisine ait olmasını isteyenler de küçülüyor. çalıştım fakat bulunduğum küçük yerde paara kazanamadım.büyük şehirde de bir türlü imkanım olmadı kız başına,bende kimsenin hakkıyla uğraşmak istemiyorum benim tercihim değil çok borcu varsa evin ben onu ödeyeceğime gider evimin kirasını öderim daha iyi derdi evin borcuysa koymayacak o zaman o eve kiracı koysun kiradan düşsün. ben kv güvencesinle oturdum. kp e eyvallahım yok.daha bir kış bitmedi ben oturalı.ne tapuymuş arkadaş 1 kağıt parçası için ne kadar küçüldüğünüzün farkında mısınız? daha toy bir gelinsiniz ve hemen evdi tapuydu paraydı çok çirkin gerçekten sizin için bu kadar para önemliyse önce çalışıp ev alıp sonra evlenmeliydiniz
bu arada ev kv üzerine olsada kp hakkı var nasıl ki kocanız bir ev alsa sizinde hakkınız olduğu gibi
gelmiş önümüze atıyor kağıdı köpeğe kemik atar gibi sanki 3 yıl ben oturdum da ödemedim.o geçen 3 yılda evli bile değildik eşimle.hani sorun olsa kv nin olur ona noluyor anlamış değilim. ortada alım satım yokki onun hakkı hukuku devreye girsin.O zaman sizin en büyük sorununuz bu. Diğer kalan her şey hikaye. En büyük sorununuz annesinden kopamayan eşiniz ise neden kayımpederi bu kadar dert ediyorsunuz anlamadım.
evet aynen öyle kendine ait olmaya alın teri olmayan mülklerin kendisinin olmasını istiyorsa KÜÇÜLÜYOR küçük yerde kazanamadım büyük yerde yapamadım hep bahane hep bahane siz hem kanım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz madem kira ödemeye meraklısınız yarın gidin evde oturma sözleşmesi istiyorsunuz ya onun yerine KİRA sözleşmesi yapar paşa paşa kira öder keserisiniz sesinizio zaman her evinin kendisine ait olmasını isteyenler de küçülüyor. çalıştım fakat bulunduğum küçük yerde paara kazanamadım.büyük şehirde de bir türlü imkanım olmadı kız başına,bende kimsenin hakkıyla uğraşmak istemiyorum benim tercihim değil çok borcu varsa evin ben onu ödeyeceğime gider evimin kirasını öderim daha iyi derdi evin borcuysa koymayacak o zaman o eve kiracı koysun kiradan düşsün. ben kv güvencesinle oturdum. kp e eyvallahım yok.daha bir kış bitmedi ben oturalı.
Bu ne bicim konudur yahu boyle.
Bir kizim var, ve ogluma da hamileyim.
Bu kk sayesinde sunu ogrendim ki evladi iyi yetistirip ayaklari uzerinde durmayi ogreticeksin.
Sonra da olunceye kadar cok acil ihtiyaclari olmadigi muddetce zirnik koklatmayacaksin.
Yok kayinvalidesi evi ustune yapmamis ta, bedavaya oturduklari evin vergisini odemiyeceklermis te.
Yahu iki kira parasi kadar eder, o vergi.
Yuh yani.
burdan sallaması kolay diyorum kimse inanmıyor.ev benim üstüme olsa ne yazar eşimin üstüne olsa.eşimi ben yetiştirmedim annesi babası yetiştirdi. ben düzgünce anlattım. insan olarak kelimelerle anlatıyoruz.dediğim halde bildiğini yapıyorsa ben ne yapayım o da sözde ayakları üstünde dursun diye yetiştirişler annesinin dibinde olmamız tam bir tezat.4 duvarı değil isterse sarayı olsun ya bana ait olmadıktan sonra misafir gibi oluyor insan siz kiracı olun ev sahibiniz hem size evin geçmiş vergi borçlarını ödetsin üstüne kirayı tam istesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?