üç kağıtçı kayınpederim

demekki böyle düşünmemişler napim zorla evden mi kovdurayım kendimi.zaten bir küfretmedikleri kaldı.burdan sallamak kolay tabi sonra soluğu mahkemelerde alacakların çoğu sallamada birinci.vicdanım süper rahat ben bana layık görüleni korumaya çalışıyorum.elimdekinin kıymetini biliyorum.siz benim durumumda olsanız oturmayı bırak evden burnunuzu bile çıkarmazsınız.kötü evlerde kaldım diyenler 50 sene mi kaldı sanki orda.ben evleneli bir sene oldu yarısı askerlikte geçti ben hep annemdeydim kv o evdeydi. o evde oturmadım bile doğru dürüst. bu kış oturuyorum evin birikmiş 3 yıllık ev vergisini öde diyorsunuz yiyim sizin adaletinizi. siz kp öve durun sahip olmadığı evi bize dar etmeye çalışmasına halen diyorumda nerelerinle dinliyorlarsa.​
Iyide ha kayınvalidenin ha kayınpederin ne farkeder? Tapusu onlardan birinde sonuçta.
Siz kayınpeder dediginiz için kayınpeder üzerinden konuşuyoruz, kafamızdan uydurmuyoruz burada.
Sizsiniz ödememde ödemem diyen, ev bizim olacak diyende sizsiniz. Ee ne olacak bu durumda , hem karnım doysun, hem pastam dursun diyorsunuz. Ev sizin olacaksa ödeyin , gururlu olun azıcık , çok mu zor.
Nedir yani üç kuruş için kendinizi ne durumlara düsürüyorsunuz. Kira ödemiyorsunuz bir kereye mahsus, sonrasında yılda 1 kez (2 taksitle ödenebiliyor) ödenecek emlak vergisini sorun ediyorsunuz.
Ben o kayınvalide/kayınpederin yerinde olsam sizin gibi geline degil ev bırakmak, gunahımı vermem. Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorsunuz resmen. Ha kendi kazanmış, ha miras ne farkeder? Onların en nihayetinde, zaten bu mantıkla diğer kardeşlerde sizin dediğiniz gibi demeli, ev miras kendi kazanmadıki vs diye. Diyorsunuz ya kendileri almadı vs diye, evi size verseler sizin emeginizin karşılığı olamayacak, aynısı sizin durum içinde gecerli yani, söyliyim dedim.
Demişsiniz ya siz olsanız, evden kafanızi çıkarmazsınız diye, inanın sizin kadar gurursuzu yoktur burda, farkındaysanız sayfalar dolusu yazmısız , bir Allahın kulu haklısın dememiş size.

Allah kimseye sizin gibi gelin, damat , evlat vermesin..

İster sigara icer, ister alkol size ne? İctigi ettigi halde sizin gozunuzin dustugu evin sahibi olmus ya siz ona bakın... O kadar minnetiniz yoksa cikin baska eve madem ev cok kotu... Ama o zaman paralar gider dimi cebinizden gece uyku tutmaz.

Ana baba beslemis buyutmus 600 lira icin uc kagitciya cikmis adlari..aynilarini evlatlarinizdan gorurseniz "nerede yanlis yaptik",demeyin... İlahi adalet...

Cok yazık size cok...

öyle muallakta oluyor kv insiyatifine göre kalmak.eşimin ve benim olsun ki borcu harcı bizim olsun diyoruz kısaca.
tmm o zaman evi satın alın. Satın almadığınız, içinde oturduğunuz ve kira vermediğiniz halde. Bi vergi ödemesi çok olmasa gerek.

bende bu yorumları yazanların akıl sağlığından şüpe duymaya başladım çünkü kaynımı kiraya çıkardılar nedir ne değildir diye sormadan.kp in borcu yokki
Allah eşine ve ailesine sabır versin akıl sağlığımızdan şüphe ediyorsan konunu kapattır.

Yorumlarına gerçekten şok oldum. 1 senelik evliymişsin yarısı askerlikle geçmiş de cartmış curtmuş. Yahu kim dedi sana askerlik bitmeden evlen diye? Madem hepsi bu kadar önemli askerlik bitmeden ev almadan evlenmeseydin? Bana çok ucuz geldi bu hareketler. Benim olmayan evde oturup kira vermemek, iki kuruş için babama üçkağıtçı demek çok iğrenç. Baba diyorum, çünkü o da senin baban. Babam bana ev verse utanırım, ödemeye kalksalar ödetmem olur mu öyle şey diye. Çok saygısızsın kusura bakma. Kocan da bu söylediklerini bilip seni hala konuşturuyorsa o senden de saygısız. İstediğin kadar yorum yap, liseli kızlar gibi garip garip cümleler kur. Bu kadar insan görüyor.

ben kimseden ev istemedim beni zorla oturtunca mı kötü oldum.miktiarını yazmak istemiyorum.1000tl de olabilir 500 tlde insanların saçmalamaları midemi bulandırıyor yani ben burda oturmadığım sürenin parasını ödememe para biriktirip ihtiyacıma göre bazı yerleri yaptırma derdindeyim kta eşya alma .ne layık olduğum kaldı. ne ayıbın sevabım.ona bakarsanız kp de küçük hesaplar yapıyor yapmaya da devam ediyor.ben herşeyin altından kalkıyorum alimallah benim yerimde olup kaçacak delik arayanlar mı çok haklı oldu. benim şahsımı gömüpte kendimi savununca mı tarışmayı başka yere çeker oldum.ben kavga etmek için açmadım konuyu tabi canı sıkılanlar olunca.

Siz kiraya çıkmak isteyince hayır zorla bu evde oturacaksınız diyen mi var? Ben orayı kaçırmışım da.

Sen demedin mi kp üçkağıtçı, karısına eziyet etmiş, bilmem ne diye. Bende sana diyorum ki, istediği kadar rezil bir insan olsun, kendini küçültme üç kuruş için.

Zorla oturtma diye bir şey yok ayrıca. Eşim bana bu istekle gelse, orda tıkardım lafı ağzına. Ben kimseye gebe kalmam çünkü. Allah muhafaza, yarın öbür gün size ev verdik lafını duyacağıma, rutubetten eriyen evde otururum daha iyi.

Baştan kabul etmişsin, şimdi istesen de istemesen de oturacaksın o evde. Madem oturacaksın, susman gerekiyor, iş işten geçmiş artık. İsteyerek veya istemeyerek sizi kira vermekten kurtarmışlar. Ayrıca evi yaptırırsan da kendine yaptıracaksınn, onlara değil.

O yüzden en kaba tabirle kapatacaksın ağzını, ödeyeceksin borcu. Kayınpederinden farklıysan, kendine laf ettirmeyeceksin. 3 kuruşun hesabını tutuyor dedirtmeyeceksin kendine. Sen alacağın eşyayı, eve yapacağın masrafı kendine yapıyorsun. Ama o insanlar size ev vererek kendi gelirlerinin bir kısmından vazgeçiyorlar.

Bunu anla artık.

Herkesin soluğu boşanmak için ne zaman mahkemede alacağı kendine ayrıca, eşim babam yaşarken evine ortak çıkmaya çalışıp, kardeşimin hakkına da göz dikerse benim artık nerede nefes alacağım kimi ilgilendirir? Aile içinde diye ucu size dokunuyor diye bir şey yok, tapu kimin üstündeyse, mirasçısı kimlerse onlar laf eder, diğerlerine de durduk yere dert edinmek kalır. Bana okurken kirasının faydası dokundu diye, şimdi oturmadığım halde emlak vergisini ödüyorum evin, babam yarın öbürgün vazgeçer bana vermezse keyfi bilir. Eşim de üç kağıtçı diye arkasından konuşamaz, evlenmeden önce anlasaydın derim neyin ne olduğunu. Başkasının malıyla plan yapılmaz öyle, derdi planı yapana kalır sonra. Ben aynı duruma düşsem üçkağıtçının sorumsuz oğluyla evlenende hiç mi hata yok? Elin adamı sana bakmak zorunda mı? derdi ailem. Akıl fikir herkese lazım. Merak etmeyin insanlar tuzu kuru olduklarından rahat rahat konuşmuyorlar, sadece kendi birikimleriyle veya eşleriyle ortak birikimleriyle hayatlarını sürdürdüklerinden kaçacak delik aramıyorlar sorun çıktığında.

inşallah burdaki açılan konular servis edilmez. benim kimse den korkum yok başkalarını bilemem çoğu burda kocasına söylemediği şeyleri yazıyor..kimsenin bakmasını istemiyorum.işte sorun orda böyle saçma sapan arada bir yerde kalınıyor tabi düşen bilir bu duruma.ayrıca görürüz Allah büyük.

Valla bence siz işin kolayına kaçıyorsunuz ohh ne güzel annesinin üstüne olan evde oturuyorsunuz üzerinize yapmasalar da kira vermiyorsunuz kendi eviniz gibi kullanıyorsunuz. Zaten ileride de size kalacak neyin hesabı ki bu üzerimize yapsınlar ödeyelim diyorsunuz. Siz o evde oturuyor musunuz evet kira veriyor musunuz hayır somuçta o insanlar sizi orada oturtmak zorunda değiller yaşarken değil mi gidin kiraya biz orayı kiraya vericez deyip gelir elde edebilirlerdi senede bir defa emlak vergisi var kira ödemiyorsunuz onu verseniz ne çıkar yine karlısınız 12 ay kira verdiğinizi düşünsenize elalemin evine üstelik çivi bile çakamazsınız başka yerde olsanız ev bulmuşsunuz bedavadan bunuyorsunuz. Ben de kaynanamın evinde oturuyorum aidatı biz veriyoruz vergiye de katkıda bulunuyoruz ama bizim üzerimize değil mesela. Çok zurunuza gittiyse karı koca çalışın kendi evinizi alın hazır eve girmişsiniz bir de laf ediyorsunuz.

inşallah burdaki açılan konular servis edilmez. benim kimse den korkum yok başkalarını bilemem çoğu burda kocasına söylemediği şeyleri yazıyor..kimsenin bakmasını istemiyorum.işte sorun orda böyle saçma sapan arada bir yerde kalınıyor tabi düşen bilir bu duruma.ayrıca görürüz Allah büyük.​
Buradaki açılan konular servis edilmez derken,zaten tüm ziyaretçiler görebiliyor bütün konuları ,bütün üyelerin açtığı konuları mesajları vs görebiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…