Benim 3. Tedavide olumsuz oldu. Her olumsuzkla insan daha çok stres oluyor kesinlikle. Belki psikolojik destek almak gerek. Yada bir meşguliyet bulunursa düşünülmez. Transfeden sonra araştırma yapılmamalı bencede. Bende çok okuyorum netten. 4. Denememde kendime bu konuda engel olacağım inşallah. Daha rahat ve pozitif geçirmeye çalışacağım. El işi falan belki kafayı dinlendirirKizlar aranizda benim gibi 3. Tedavisini olcak olan varmi..benim sole bir sıkıntım oluyo..acikcasi cok bi umudum yokk..tedavinin basarili olcagina dair..daha onceki 2 dnememdede cok panik yaptimm..geceleri uyuyamadim..sabahlari erken kalktimm surekli arastirdim..transfer sureclerinde..ve tabi hayal kirikliklari oldu..bu seferki tedavide ayni seyleri yasamak istemiyorum..bugun doktorumu aradim.eylulun ilk haftasindan sonra tedavim baslicak..ama kendimi psikolojik olarakta hazirlamak istiyorum..negagif olursa bu sefer dahada psikolojim bozulur diye korkuyorum acikcasi..suanda bile heyecan basti..yakalsik 1 ay varr..ve kaygilanmaya basladim..simdiden..bunu nasil atabilirim.acaba..
Evet bu kararı vermek çok zor gerçekten. Ben başka şehire mi gitsek acaba diye de düşünüyorum. Rabbim bir çıkış yolu göstersin bize yardımcı olacak kişileri karşımıza çıkarsınAynı benım yasadıklarım sımdı 2.denemeyı yapmayı planlıyorum aynı Dr mu Baska Dr mu karar veremedim sırf bu yuzden
Ben de onu merak ediyorum. 12. Gun kan testi vermeye oraya gidicem. Ama zaten burda olumsuzu öğrenirsem bir daha orda neden test vereyim ki. Hemsireye soylerim olumsuz diye. Ilaclari keseyim mi derim . Doktor ile de ne yapılması gerektiği konusunda telefonda görüşmek isterimBenim ilk iki denemem de -aynı merkez ve aynı doktor- sonucun negatif olduğunu bildirdik. İlkinde ne yapabiliriz nasıl bir tedavi uygulayabiliriz diye konuşmak içn kendim gittim dr un yanına. İkinci negatifte sadece olmadığını söyledim o kadar. Bu üçüncü denememiz başka merkez ve doktor. Negatif haberini alınca dr um kendisi adetin 2 yada 3. Gününde gelin bakalım dedi. Şimdi adet olmayı bekliyorum.
Olmadığını belirttiğinizde hemşire arıyor. Doktor ile randevu oluşturuyor. Biz direk yüzyüze görüştük. Bir sonraki tedavide neleri araştıracağız nelere dikkat edeceğiz nasıl olacak ne zaman olacak hepsini belirtti doktorumuz. Dediği şekilde yumurta açısından iyi bir yol aldık. Ama biz de sorun sperm o yüzden hep yarıda kaldık malesef.Ben de sunu merak edihorum. Olumsuz cikinca hemsireye yazinca doktor arıyor mu bizi gelin görüşelim diye yoksa biz tekrar randevu alıp mi görüşüyoruz. Ilaclari kesiyoruz ve bitiyor mu? Yoksa bizi arayıp neden olmadığı neler yapılması gerektiği konusunda bir konuşma mi yapiliyor?
Sebebi arastirildi mi? Biz de de dollenen az oluyor.4.denemem ne zaman olacak bilmiyorum kızlar ama embriyo ilerlemiyor bizde de döllenen de çok az 3. Güne çıkan embriyom olmadı hiç bu durum beni fazla yıprattı eşimle tartışıyoruz artık bu akşam sadece şunu soruyorum kendime neden evlendim ki ben
5doktor değiştirdim sonuçlarımı başka doktorlara da gönderdim hepsi sanki ağız birliği yapmış her şey normal neden böyle oluyor bilinmiyor . Artık elim kolum bağlandı ne yapacağımı şaşırdım yapılabilecek tüm testler yapıldı ama değişen bir şey yok 29 yaşındayım 30 da diyebilirim amh da düşük değil eşimin de sonuçları iyiymiş elde var 0Sebebi arastirildi mi? Biz de de dollenen az oluyor.
Aynen canimm..yine ayni hatalari ayni dusunceleri yasamak istemiyorum bu sureclerde..internete girmedik diyeleim mesela..bu seferde kafanda olcak illakii..bakis acisini aslinda degistrimekmi gerekiyor acaba..kendimizi telkin etmemizmi gerekiyor..insallah bu tup bebege bakis acimizi degistirebiliriz..ya zaten bi negatif olma ihtimali daha yuksek benim denemelerimde..ustune birde psikolojik travma daha kotu oluyo..Benim 3. Tedavide olumsuz oldu. Her olumsuzkla insan daha çok stres oluyor kesinlikle. Belki psikolojik destek almak gerek. Yada bir meşguliyet bulunursa düşünülmez. Transfeden sonra araştırma yapılmamalı bencede. Bende çok okuyorum netten. 4. Denememde kendime bu konuda engel olacağım inşallah. Daha rahat ve pozitif geçirmeye çalışacağım. El işi falan belki kafayı dinlendirir
Probleminiz tam olarak nedir. Benim yumurta rezervim düşük eşiminde sperminde sıkıntı var dr umuz bize önce 2 ay yumurta ve sperm kalitesini artırmak için iğne ilaç ön tedavi başladı. Sonra tüp bebek. Bu tedavinin üzerine 5. Güne gidebildi emriyolarımız. İki tanede dondurduk. Arı sütü yumurta kalitesini artırıyor kullanabilirsiniz. Ben kullandım devamda edeceğim4.denemem ne zaman olacak bilmiyorum kızlar ama embriyo ilerlemiyor bizde de döllenen de çok az 3. Güne çıkan embriyom olmadı hiç bu durum beni fazla yıprattı eşimle tartışıyoruz artık bu akşam sadece şunu soruyorum kendime neden evlendim ki ben
Zaten problem şu diyen bir doktor bile bulamadım amh ve diğer hormonlar iyi 3 tedavide de aylar öncesinden kullanmadığım takviye kalmadı ama olmayınca olmuyor demek kiProbleminiz tam olarak nedir. Benim yumurta rezervim düşük eşiminde sperminde sıkıntı var dr umuz bize önce 2 ay yumurta ve sperm kalitesini artırmak için iğne ilaç ön tedavi başladı. Sonra tüp bebek. Bu tedavinin üzerine 5. Güne gidebildi emriyolarımız. İki tanede dondurduk. Arı sütü yumurta kalitesini artırıyor kullanabilirsiniz. Ben kullandım devamda edeceğim
Bu adetle başlayacağım arısütüne ben deProbleminiz tam olarak nedir. Benim yumurta rezervim düşük eşiminde sperminde sıkıntı var dr umuz bize önce 2 ay yumurta ve sperm kalitesini artırmak için iğne ilaç ön tedavi başladı. Sonra tüp bebek. Bu tedavinin üzerine 5. Güne gidebildi emriyolarımız. İki tanede dondurduk. Arı sütü yumurta kalitesini artırıyor kullanabilirsiniz. Ben kullandım devamda edeceğim
Canım bu çok önemli bir husus tedavide. Ben eğer doktor çok iyi ilgilenen bir doktorsa ve merkez çok başarılı ve güvenilir bir merkezse aynı hekimde kalmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum, çünkü her gittiğin doktor sıfırdan başlıyor ve sende bir sorun varsa onun incelemesi ikinci tedaviye sarkmış oluyor. Ama doktor ve merkezle ilgili sorunlar varsa, içine sinmeyen hususlar ya da tedavinde bişeyler kötü gittiyse kesinlikle merkez ve hekim değiştirilmeli. Bu benim düşüncemKızlar dunde sordum ama yanıt alamadım negatıfyen sonra aynı hekim ilemı farklı hekimle mı yola devam ettınız
Canım bizim kervana sende hoşgeldin malesef. Keşke böyle bir topik hiç olmasa. Spermde dna hasar testi baktırdınız mı ? Döllenmeme ve ilerlememe bu sorundan kaynaklanabilir. Bi de kendimden de şüphe ettiğim gibi yumurtaların kalitesizliği sorunu olabilir. Onda da düşünüyorum şimdi olana kadar kaliteli bir yumurta bulunana kadar devam mı tedaviye acaba diye?4.denemem ne zaman olacak bilmiyorum kızlar ama embriyo ilerlemiyor bizde de döllenen de çok az 3. Güne çıkan embriyom olmadı hiç bu durum beni fazla yıprattı eşimle tartışıyoruz artık bu akşam sadece şunu soruyorum kendime neden evlendim ki ben
Canım ben çok araştırdım. Eğer yumurtalar dölleniyor, embriyolar 3. güne iyi gidiyor ve beşinci güne gitmiyor yada duraklıyorsa spermde sorun var diye değerlendiriliyor. Ama döllenmiyor ve döllense bile 3. güne bile gitmekte zorlanıyorsa yumurta kalitesizliği diye düşünülüyor. Birkaç doktor ve embriyologla görüştüm hepsi aynı şeyi söylüyor: her ay her yumurta aynı kalite de olmaz, kalite yumurta bulana kadar tedaviye devam et. Allah yardımcımız olsun. Biran önce kucaklarımız dolsun.Kizlar bende de yumurta sayisi 8 9 olmasina ragmeb dollenme sayısı az oluyor. Mesela 9 yumurtasi olanların genelde ilk gun 7 8 i dollenirken daha benim piezo cihazı koymaları ragmen 5 tane dolleniyor.
Bu dollenmenin az olma sebebi nedir? Siz hic arastirdiniz mi ? İçinizde benim gibi olan varsa önerilerine cok ihtiyacım var. Kafam allak bullak oldu.
Canım yaş ve yumurta rezerv sorunun yoksa bu ruh halinde başlamamanı öneririm. Ben yaşı çok kafaya takıyorum ama 2 -3 belki 4 ay başlamayabilirim. Çünkü hala moralim çok bozuk, adetim bile gecikiyor bu ay bir hafta kadar. Vucudum stresten üzüntüden deprem geçirmiş gibi. iyi yumurta çıkmaz ki bu ruh haliyle. İkinci tedavimde aynı senin anlattığın gibiydim tedavi sürecinde ilk tedavimde aa kalite embriyolarım olmuştu bunda bc kalite oldu ve tutmadı. Kendimi çok iyi hissetmeden yeni tedaviye başlamak istemiyorum. Bence sende önce bir kafayı boşalt.Kizlar aranizda benim gibi 3. Tedavisini olcak olan varmi..benim sole bir sıkıntım oluyo..acikcasi cok bi umudum yokk..tedavinin basarili olcagina dair..daha onceki 2 dnememdede cok panik yaptimm..geceleri uyuyamadim..sabahlari erken kalktimm surekli arastirdim..transfer sureclerinde..ve tabi hayal kirikliklari oldu..bu seferki tedavide ayni seyleri yasamak istemiyorum..bugun doktorumu aradim.eylulun ilk haftasindan sonra tedavim baslicak..ama kendimi psikolojik olarakta hazirlamak istiyorum..negagif olursa bu sefer dahada psikolojim bozulur diye korkuyorum acikcasi..suanda bile heyecan basti..yakalsik 1 ay varr..ve kaygilanmaya basladim..simdiden..bunu nasil atabilirim.acaba..
Kuzusum tam ustune bastin ...bende sadece bu 2 sorun var zaten..o yuzden bu olumsuzlugumm..kim ne derse desin..bikere embriyon kalitesizse 1 sifir yeniksin..yasin varsa 1 sifir daha yeniksin..tabikide butun bunlara ragmen hamileleik yasanabilir..ama gelgelim gerceklerde bunlar yani sansim cok az..bu benim dusuncem degil sadece buarada doktorlarda ayni seyi soyluyo..umudum cok yok acikcasi..inan tatil bile yapamadim..inanilmaz masraflarim oldu subattan beridir..ve dusuk ihtimal icin bi deryaya girdik..kosturuyoruz..ya aslinda karamsar seyler yazmamak lazim..sadece psikolojimi duzeltmeye calisiyorum..bunun icin neler yapilabilirin derdindeyim ben daha cok...sacma sapan 2 aydir ilac kullaniyorum..ve hic birseye fayda olmiyacagini bile bile kullaniyorum..bile bilede eylulde tedaviye baslicam..yine bi gitcek maddi manevi benden..dogal yolla kalabilirsin dedi doktor..2 aydir denedim olmuyo..nasip degil..sanirim..en azindan psikolojik olarak bu sureci atlatmak istiyorum..hele hele benim durumumdakiler icin cidden sanss..yoksa uygulanan tedavi hep ayni..baska bisey uygulayamiyolar..doktorlar..hani bi kistim olsa..ameliyat olurum ne biliimm tupum tikali olsa daha bi umutlu olurum..yada ne bilimm esimin spermi az olsa..yine daha bi umutlu olurum..en azindan 1 tane sperm bile yetiyo..derim..doleemek icin..simdi transfer oncesi ne yapcaz bizz...yani en onemlinsey psikolojiiii.nasil hazirlicaz kendimizi..bu surec baslamadan..saglikli beslenme kur felan hepsi triviri..suan icin tabi diyorum..1 ay sonra transferim var saglikli beslensem ne olcak beslenmesem ne olcak..sanki sigara icenlerin cocugu olmuyomu..yada karadenizdeki bayanlarin cogu omega3 aliyo..hepsinin mi cocuhu oluyo ordakilerinde..ozellikle benim durumumda olanlar icin..sans ya..o ay yumurtan saglikli cikcakta..dolleneckte..kaliteli embriyon olcakta..transferde tutacaktaa....ki bunlar sadece transfere kadar olanlar..ha diyelim tuuttu..sonrada deger artacakta..keseyi gorecezde...dığdığsının dıgdığsı..yanii...Canım yaş ve yumurta rezerv sorunun yoksa bu ruh halinde başlamamanı öneririm. Ben yaşı çok kafaya takıyorum ama 2 -3 belki 4 ay başlamayabilirim. Çünkü hala moralim çok bozuk, adetim bile gecikiyor bu ay bir hafta kadar. Vucudum stresten üzüntüden deprem geçirmiş gibi. iyi yumurta çıkmaz ki bu ruh haliyle. İkinci tedavimde aynı senin anlattığın gibiydim tedavi sürecinde ilk tedavimde aa kalite embriyolarım olmuştu bunda bc kalite oldu ve tutmadı. Kendimi çok iyi hissetmeden yeni tedaviye başlamak istemiyorum. Bence sende önce bir kafayı boşalt.
3 denememide aynı doktorla yaptım 2 tane dondurulmuş embriyom var eylül başında naturel transfer olucam inşallah yine aynı doktorlaKızlar dunde sordum ama yanıt alamadım negatıfyen sonra aynı hekim ilemı farklı hekimle mı yola devam ettınız
3. De Negatif . embriyolarım hep kaliteli rahimimdede problem yok ama olmadı3 denememide aynı doktorla yaptım 2 tane dondurulmuş embriyom var eylül başında naturel transfer olucam inşallah yine aynı doktorla
Canim sen böyle değildin noldu sana. Topla kendini lutfen. Herseyden once onemli olan senin sağlığın ruh halin olursq olur olmazsa olmaz. Tekrae denenir. Tup bebegi ilacsiz denersin bir de oyle şansını denersin.Kuzusum tam ustune bastin ...bende sadece bu 2 sorun var zaten..o yuzden bu olumsuzlugumm..kim ne derse desin..bikere embriyon kalitesizse 1 sifir yeniksin..yasin varsa 1 sifir daha yeniksin..tabikide butun bunlara ragmen hamileleik yasanabilir..ama gelgelim gerceklerde bunlar yani sansim cok az..bu benim dusuncem degil sadece buarada doktorlarda ayni seyi soyluyo..umudum cok yok acikcasi..inan tatil bile yapamadim..inanilmaz masraflarim oldu subattan beridir..ve dusuk ihtimal icin bi deryaya girdik..kosturuyoruz..ya aslinda karamsar seyler yazmamak lazim..sadece psikolojimi duzeltmeye calisiyorum..bunun icin neler yapilabilirin derdindeyim ben daha cok...sacma sapan 2 aydir ilac kullaniyorum..ve hic birseye fayda olmiyacagini bile bile kullaniyorum..bile bilede eylulde tedaviye baslicam..yine bi gitcek maddi manevi benden..dogal yolla kalabilirsin dedi doktor..2 aydir denedim olmuyo..nasip degil..sanirim..en azindan psikolojik olarak bu sureci atlatmak istiyorum..hele hele benim durumumdakiler icin cidden sanss..yoksa uygulanan tedavi hep ayni..baska bisey uygulayamiyolar..doktorlar..hani bi kistim olsa..ameliyat olurum ne biliimm tupum tikali olsa daha bi umutlu olurum..yada ne bilimm esimin spermi az olsa..yine daha bi umutlu olurum..en azindan 1 tane sperm bile yetiyo..derim..doleemek icin..simdi transfer oncesi ne yapcaz bizz...yani en onemlinsey psikolojiiii.nasil hazirlicaz kendimizi..bu surec baslamadan..saglikli beslenme kur felan hepsi triviri..suan icin tabi diyorum..1 ay sonra transferim var saglikli beslensem ne olcak beslenmesem ne olcak..sanki sigara icenlerin cocugu olmuyomu..yada karadenizdeki bayanlarin cogu omega3 aliyo..hepsinin mi cocuhu oluyo ordakilerinde..ozellikle benim durumumda olanlar icin..sans ya..o ay yumurtan saglikli cikcakta..dolleneckte..kaliteli embriyon olcakta..transferde tutacaktaa....ki bunlar sadece transfere kadar olanlar..ha diyelim tuuttu..sonrada deger artacakta..keseyi gorecezde...dığdığsının dıgdığsı..yanii...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?