Canim bir ve iki aynı hekimde denenebilir ama 3. Değiştirilmeli benceKızlar dunde sordum ama yanıt alamadım negatıfyen sonra aynı hekim ilemı farklı hekimle mı yola devam ettınız
Canım durumumuz aynı. Ben de senin gibi düşünüyorum senin gibi hissediyorum. Geçen dedim bazı insanların nasıl ilk seferde oluyor benim olmuyor baktım hepsi 35 yaş altında. Ben rezervim iyi diye seviniyorum ama sayı olsa nolur kalite olmadıktan sonra. Yaş olmuş 40, kabullenmem lazım galiba kalite düşük. Canım ben umudumu kaybedemiyorum. Halam 43 yaşında Doğum yaptı, kızı 46 yaşında Doğum yaptı. Çıkmadık candan umut kesilmez. Dediğin gibi tutsa bile devamı bi dünya ama öyle derin bi mevzu ki insan vazgeçemiyorKuzusum tam ustune bastin ...bende sadece bu 2 sorun var zaten..o yuzden bu olumsuzlugumm..kim ne derse desin..bikere embriyon kalitesizse 1 sifir yeniksin..yasin varsa 1 sifir daha yeniksin..tabikide butun bunlara ragmen hamileleik yasanabilir..ama gelgelim gerceklerde bunlar yani sansim cok az..bu benim dusuncem degil sadece buarada doktorlarda ayni seyi soyluyo..umudum cok yok acikcasi..inan tatil bile yapamadim..inanilmaz masraflarim oldu subattan beridir..ve dusuk ihtimal icin bi deryaya girdik..kosturuyoruz..ya aslinda karamsar seyler yazmamak lazim..sadece psikolojimi duzeltmeye calisiyorum..bunun icin neler yapilabilirin derdindeyim ben daha cok...sacma sapan 2 aydir ilac kullaniyorum..ve hic birseye fayda olmiyacagini bile bile kullaniyorum..bile bilede eylulde tedaviye baslicam..yine bi gitcek maddi manevi benden..dogal yolla kalabilirsin dedi doktor..2 aydir denedim olmuyo..nasip degil..sanirim..en azindan psikolojik olarak bu sureci atlatmak istiyorum..hele hele benim durumumdakiler icin cidden sanss..yoksa uygulanan tedavi hep ayni..baska bisey uygulayamiyolar..doktorlar..hani bi kistim olsa..ameliyat olurum ne biliimm tupum tikali olsa daha bi umutlu olurum..yada ne bilimm esimin spermi az olsa..yine daha bi umutlu olurum..en azindan 1 tane sperm bile yetiyo..derim..doleemek icin..simdi transfer oncesi ne yapcaz bizz...yani en onemlinsey psikolojiiii.nasil hazirlicaz kendimizi..bu surec baslamadan..saglikli beslenme kur felan hepsi triviri..suan icin tabi diyorum..1 ay sonra transferim var saglikli beslensem ne olcak beslenmesem ne olcak..sanki sigara icenlerin cocugu olmuyomu..yada karadenizdeki bayanlarin cogu omega3 aliyo..hepsinin mi cocuhu oluyo ordakilerinde..ozellikle benim durumumda olanlar icin..sans ya..o ay yumurtan saglikli cikcakta..dolleneckte..kaliteli embriyon olcakta..transferde tutacaktaa....ki bunlar sadece transfere kadar olanlar..ha diyelim tuuttu..sonrada deger artacakta..keseyi gorecezde...dığdığsının dıgdığsı..yanii...
Canim aslinda olumsuz konusmayi sevmiyorum..ama bazen malesef yazabiliyorum..hep mutlu olalim insallahh..pozitif olalim...inan bu soylediklerini biara daha cok dusunuyodum suan astim bunlari biraz...ara ara..bi yokluyo beni bu duygular ama..eskiye gore iyiyimm.suan tek korkumm..tedavi oncesi kendimi sakinlestirebilmekk..kaygi fazlaligida var bende normalde..aslinda bunu yapabilsekk cok iyi olur..cunki bazilarimizin kendini hazir hissedipte transfere girdigini dusunmuyorum...bublardan biride benim ...Canım durumumuz aynı. Ben de senin gibi düşünüyorum senin gibi hissediyorum. Geçen dedim bazı insanların nasıl ilk seferde oluyor benim olmuyor baktım hepsi 35 yaş altında. Ben rezervim iyi diye seviniyorum ama sayı olsa nolur kalite olmadıktan sonra. Yaş olmuş 40, kabullenmem lazım galiba kalite düşük. Canım ben umudumu kaybedemiyorum. Halam 43 yaşında Doğum yaptı, kızı 46 yaşında Doğum yaptı. Çıkmadık candan umut kesilmez. Dediğin gibi tutsa bile devamı bi dünya ama öyle derin bi mevzu ki insan vazgeçemiyor
3 güne gelemeyen yada 1/2 gelen hastalara sperm dna hasar testi yapılıyor. Umarım doktorunuz bahsetmiştir .4.denemem ne zaman olacak bilmiyorum kızlar ama embriyo ilerlemiyor bizde de döllenen de çok az 3. Güne çıkan embriyom olmadı hiç bu durum beni fazla yıprattı eşimle tartışıyoruz artık bu akşam sadece şunu soruyorum kendime neden evlendim ki ben
Eşim dr ben de yapilacak her testi yaptık canım yumurta üzerine yöneldik ama ne yaptımsa bana misin demiyor yumurtalarCanım bizim kervana sende hoşgeldin malesef. Keşke böyle bir topik hiç olmasa. Spermde dna hasar testi baktırdınız mı ? Döllenmeme ve ilerlememe bu sorundan kaynaklanabilir. Bi de kendimden de şüphe ettiğim gibi yumurtaların kalitesizliği sorunu olabilir. Onda da düşünüyorum şimdi olana kadar kaliteli bir yumurta bulunana kadar devam mı tedaviye acaba diye?
6 yıl bitti onu da yaptırdık tabi3 güne gelemeyen yada 1/2 gelen hastalara sperm dna hasar testi yapılıyor. Umarım doktorunuz bahsetmiştir .
Canım benim yaşı geç düşünme neden dersen bak 30 yaşına gireceğim 3 ay sonra ve ben tüp bebek olayına 27 de başladım sanırım yumurta çok ama kalite yok olacak olduktan sonra yaş falan boş yaşmış kiloymuş yumurtlama zamanıymış hepsi boş 5 yıl güneydoğuda bir ilde yaşadım velilerim toplantıya gelirdi maşallah aşireti getirmiş gibilerdi eteklerinde kucağında karnında bir sürü çocuk kadına bakıyorum 100 kilodan aşağı değil yaşı 40 in üstüdür bir de kendime bakıyordum sonra :)Canım durumumuz aynı. Ben de senin gibi düşünüyorum senin gibi hissediyorum. Geçen dedim bazı insanların nasıl ilk seferde oluyor benim olmuyor baktım hepsi 35 yaş altında. Ben rezervim iyi diye seviniyorum ama sayı olsa nolur kalite olmadıktan sonra. Yaş olmuş 40, kabullenmem lazım galiba kalite düşük. Canım ben umudumu kaybedemiyorum. Halam 43 yaşında Doğum yaptı, kızı 46 yaşında Doğum yaptı. Çıkmadık candan umut kesilmez. Dediğin gibi tutsa bile devamı bi dünya ama öyle derin bi mevzu ki insan vazgeçemiyor
İlginç .. ama sayıya pek takılmayın kendinizde aramayın sorunu .. bilenler vardır 52 yumurtam toplanıldı 30 u olgundu gel görki 10 tanesi döllendi 9 tanesi 3 güne geldi 3 tanesi 5 ci güne ama yeterli değil dediler kaliteleri iyi değil dediler 6 gün sadece birtanesi donduruldu . Spermde büyük rol oynuyor .. bilmiyorum siz ne sebebden dolayı başladınız tüp bebeğe ama6 yıl bitti onu da yaptırdık tabi
Şöyle söyliyim başlarken hiçbir şey yok dediler sorun olarak 2yıl olmayınca başladım sebep yoktu yani ilk tedavide 20 ikincide 24 üçüncüde az ilaç 9 yumurta toplandı ama sonuç hep aynı zaten 3.Güne ulaşmıyorsa yumurta kaynaklı olduğunu çok araştırarak öğrendim ondan sorun yumurtalarda diyorum tüp bebek merkezi de öyle desi ama ne yaptımsa kaliteli olmadı bana kalsa bırakırdım tedaviyi falan ama eşim için çok istiyorum artık yoruldum saçlarım ağardı yeminleİlginç .. ama sayıya pek takılmayın kendinizde aramayın sorunu .. bilenler vardır 52 yumurtam toplanıldı 30 u olgundu gel görki 10 tanesi döllendi 9 tanesi 3 güne geldi 3 tanesi 5 ci güne ama yeterli değil dediler kaliteleri iyi değil dediler 6 gün sadece birtanesi donduruldu . Spermde büyük rol oynuyor .. bilmiyorum siz ne sebebden dolayı başladınız tüp bebeğe ama
Sizde döllenme problemide oluyormu yada döllenme olup 3 günemi gidemiyorlar ? Evet eğer 3 güne gidemiyolarsa yumurta kynaklı deniliyor .. ama benim doktorum şunu dedi asla net bir şekilde yumurta yada sperm diyemeyiz ancak tahmin üzeri gideriz dedi mesela sizde sperm sorunu olduğu için o döllenmenin az olmasını buna bağlıyoruz ama bilemiyoruz dedi .. olgun olan yumurtalar bazen kalitesiz olabiliyor evet ama spermi çok iyi olupta her hangi bi kromozom bir dna hasarı olup da başarıyı düşüre biliyor 3 güne gitmeyi engelleye biliyor . Kendinizi yormayın illaha siz sorummuşsunuz gibi yapmayın . Hiç gebelik yaşadınızmı ? Kusura bakmayın soruyorum ama ? Yada kaçıncı denemeŞöyle yliyim başlarken hiçbir şey yok dediler sorun olarak 2yıl olmayınca başladım sebep yoktu yani ilk tedavide 20 ikincide 24 üçüncüde az ilaç 9 yumurta toplandı ama sonuç hep aynı zaten 3.Güne ulaşmıyorsa yumurta kaynaklı olduğunu çok araştırarak öğrendim ondan sorun yumurtalarda diyorum tüp bebek merkezi de öyle desi ama ne yaptımsa kaliteli olmadı bana kalsa bırakırdım tedaviyi falan ama eşim için çok istiyorum artık yoruldum saçlarım ağardı yeminle
Sen ve ben inşallah sabrımızın mükafatını alacağız.Ben gelip senin bebeğini bile görcem.eninde sonunda bu cimcimeler gelecek.Nolur bi at kafandan bu tedavine boşvererek gir canım benim.Rabbim en doğrusunu bilir.Bende de saç kalmadı resmen akıyor vücudumdan öyle bi dökülme yaşıyorum.devamlı vücut bi hamile kalıyor bi kaybediyor iyice şaşırdı kendini.bildiğin kel kaldım yarı yarıya.Yine de umudumu kesmedim ikimiz için.Şöyle söyliyim başlarken hiçbir şey yok dediler sorun olarak 2yıl olmayınca başladım sebep yoktu yani ilk tedavide 20 ikincide 24 üçüncüde az ilaç 9 yumurta toplandı ama sonuç hep aynı zaten 3.Güne ulaşmıyorsa yumurta kaynaklı olduğunu çok araştırarak öğrendim ondan sorun yumurtalarda diyorum tüp bebek merkezi de öyle desi ama ne yaptımsa kaliteli olmadı bana kalsa bırakırdım tedaviyi falan ama eşim için çok istiyorum artık yoruldum saçlarım ağardı yeminle
Sizde dna hasarı var mı peki sivaslı arkadaşım ☺3 güne gelemeyen yada 1/2 gelen hastalara sperm dna hasar testi yapılıyor. Umarım doktorunuz bahsetmiştir .
İnanın bilemiyorum . İlk denem olduğu için doktorum istemedi dna hasar testi .. ben bu 6 güne gelen sayısı düşük olunca sordum hocam keşke yaptırsaydık bakın sadece 1 tane kaldı vs diye sorduğumda ..genelde 3 günde takılan tüp bebek hastalarına yapılır eğer 3 günde hepsi takılsaydı evet kesinlikle yaptıralım derdim ama inanmıyorum sizin dna hasarı olacağına dedi . Sperm sorunu olduğu için eğer bu tutmassa ikincide boşalma yöntemi değilde ameliyatla alalım dediler dışarıya temas olmasın . Saçlarım ağardı demissinizSizde dna hasarı var mı peki sivaslı arkadaşım ☺
Saç ağırma licesss arkadaşta vardı ben de dökülme var çok feci.Canım sizin probleminiz neydi.eşinde mi sıkıntı vardıİnanın bilemiyorum . İlk denem olduğu için doktorum istemedi dna hasar testi .. ben bu 6 güne gelen sayısı düşük olunca sordum hocam keşke yaptırsaydık bakın sadece 1 tane kaldı vs diye sorduğumda ..genelde 3 günde takılan tüp bebek hastalarına yapılır eğer 3 günde hepsi takılsaydı evet kesinlikle yaptıralım derdim ama inanmıyorum sizin dna hasarı olacağına dedi . Sperm sorunu olduğu için eğer bu tutmassa ikincide boşalma yöntemi değilde ameliyatla alalım dediler dışarıya temas olmasın . Saçlarım ağardı demissinizvallahi tek bi tel beyazım yokken şimdi benim bile şimdi 3/4 yerden görüyorm bakmıyorum araştırmıyorum saçlarımı kendi haline bıraktım ama evet önlerden ve yandan çıkanlar oluyo
Ağırma artı dökülmeSaç ağırma licesss arkadaşta vardı ben de dökülme var çok feci.Canım sizin probleminiz neydi.eşinde mi sıkıntı vardı
Canım onun için mikroçip uygulanıyor erkeğinki daha kolay diyorlar.Size laboratuvar bunu uygulamadı mı?çünkü yumurta sayın fazla döllenen az elde kalan az.Benimde eşimin morfolojisi %1 ileri hızı düşük.iki kere tüp bebek yaptırdık bu nedenden dolayı ilkinde döllenmedi ikincisinde 5.güne gelmedi.yani hiç transfer olamadım.bana yumurta kaliten kötü dediler ama 5 kere hamile kaldım.sonuncuyu ne yazıkki engelinden dolayı aldılar yaşameyacağı için.5 aylıktı.ben bu tüp bebekçilere de pek güvenemiyorum.Ağırma artı dökülmegonal f cetrotide gonapeptyl nin göbişime bağladı yaplarda çabası evet erkek infertilesi bizimkis
Ben almanyada yaşıyorum canım burada yaşım tutmadığı için beklemek yerine türkiyede bahçeci umutta tedavi olmak istefim ilk denememi vallaha mikroçipli hali bu desemCanım onun için mikroçip uygulanıyor erkeğinki daha kolay diyorlar.Size laboratuvar bunu uygulamadı mı?çünkü yumurta sayın fazla döllenen az elde kalan az.Benimde eşimin morfolojisi %1 ileri hızı düşük.iki kere tüp bebek yaptırdık bu nedenden dolayı ilkinde döllenmedi ikincisinde 5.güne gelmedi.yani hiç transfer olamadım.bana yumurta kaliten kötü dediler ama 5 kere hamile kaldım.sonuncuyu ne yazıkki engelinden dolayı aldılar yaşameyacağı için.5 aylıktı.ben bu tüp bebekçilere de pek güvenemiyorum.
Mesela benimkiler 3.güne gelmişti ama doktorum ısrarla 5e bekletti olmadı sonrada senin yumurtan kötü dedi.Ben de şu an almanyadayım.iş için geldik biz 1 ay oldu.bazen tüp bebek iğneleri bile kaliteyi bozabiliyor ben kendimden biliyorum çünkü iki sefer yaptırdım ikisinde de transfer olamadım ama doğal yoldan 5 kere gebelik oldu demek ki yumurtalar 5.güne gidiyor.Ben almanyada yaşıyorum canım burada yaşım tutmadığı için beklemek yerine türkiyede bahçeci umutta tedavi olmak istefim ilk denememi vallaha mikroçipli hali bu desemlaboratuvarıda en iyi kliniklerden diyolar . Kadermi kısmetmi bilemedim ama zaten 6 gün 3 tanesi yaşıyordu dondurmak istemediler gebelik vaad etmez boşa umut boşa hormon ilacı kullanmak zorunda kalırsınız zaman kaybı dediler sadece bunlardan 1 tanesinin kalitesi iyi onu donduracağız dediler . Belki farklı bi hastane o kalan ikiyidr dondururdu .
Estağfurullah canım ne kusuru sor tabi hiç gebelik olmadı 4.tedavi olacak ne zaman belli değil o kadar çok araştırdık test ilaç vs elle tutulur bir şey yok bizi yoran da bu işte nasip demekten öteye gidemiyorumSizde döllenme problemide oluyormu yada döllenme olup 3 günemi gidemiyorlar ? Evet eğer 3 güne gidemiyolarsa yumurta kynaklı deniliyor .. ama benim doktorum şunu dedi asla net bir şekilde yumurta yada sperm diyemeyiz ancak tahmin üzeri gideriz dedi mesela sizde sperm sorunu olduğu için o döllenmenin az olmasını buna bağlıyoruz ama bilemiyoruz dedi .. olgun olan yumurtalar bazen kalitesiz olabiliyor evet ama spermi çok iyi olupta her hangi bi kromozom bir dna hasarı olup da başarıyı düşüre biliyor 3 güne gitmeyi engelleye biliyor . Kendinizi yormayın illaha siz sorummuşsunuz gibi yapmayın . Hiç gebelik yaşadınızmı ? Kusura bakmayın soruyorum ama ? Yada kaçıncı deneme
Oyy canım hayali bile güzel görmeye geldiğinde seninki de kucağında olsa ne güzel olur :) inşallah alacağız canım rabbim büyük .saç dökülmesi bende de çok artık bağlamıyorum saçlarımı dipler beyaz beyaz görünüyor diye.evet haklısın senin vücudun da şaşırdı artık kuzum hormonlar falanSen ve ben inşallah sabrımızın mükafatını alacağız.Ben gelip senin bebeğini bile görcem.eninde sonunda bu cimcimeler gelecek.Nolur bi at kafandan bu tedavine boşvererek gir canım benim.Rabbim en doğrusunu bilir.Bende de saç kalmadı resmen akıyor vücudumdan öyle bi dökülme yaşıyorum.devamlı vücut bi hamile kalıyor bi kaybediyor iyice şaşırdı kendini.bildiğin kel kaldım yarı yarıya.Yine de umudumu kesmedim ikimiz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?