Ücretsiz izin alıp almamak?

Arkadaşlar. Bebeğim 5 aylık eylülde işe başlarsam 8 aylık olacak. Ama bir yanım ücretsiz izin al bari bebek 19 20 aylık olur bir dahaki seneye kadar diyor bir yanım ise çalışmaya başla alış bebekle çalışma hayatına diyor. Maddi sıkıntımız yok ev kira değil eşimin maaşı da iyi ne yapsam bilmiyorum
Şuan sizinle aynı durumdayım. Benim bulunduğum kurumdan dolayı uzun sure ucretsiz izin alma hakkım yok ama diger cocugumda da aynı şeyi yasadim. 8 aylıkken bakıcıya bıraktım. Şuanda da aynı şeyi yapacağım. Eğer ekonomik durumunuz iyi ise ve görevinizi bilmiyorum ama en azından 12 aylık olana kadar ücretsiz izni uzatabilirsiniz. Ben kendim için öyle isterdim yani. ☺️

İki çocuğumda da 20 aylık olana kadar izin kullandım.
Maddi sıkıntınız da yokmuş, niye bebeğinizle vakit geçirmek istemiyorsunuz? Çalışmaya alışmak demişsiniz de 8 aylık bebekle işe başlamak var 18-20 aylık çocukla işe başlamak var. Hangisine alışmak daha kolay sizce? Niye kendinize ve çocuğunuza eziyet edesiniz ki?
Kesinlikle öyle bebeği sabah 6 da koştur koştur anneme götürecek mesela küçücük yazık değil mi 😞

Benim kafam kaldırmıyor valla bebek çocuk gürültüsü radyasyona maruz kalmak gibi hissettiriyor hiç anaç biri değilim oğlum 2 aylıkken ise geri döndüm hiç de pişman değilim
Aranızdaki bağ nasıl ben hep korkuyorum ya çalışınca gidince etkilenir mi diye annem de çalışandı öyle bi şey olmadı aramızda ama işte hep acabalar

Şuan sizinle aynı durumdayım. Benim bulunduğum kurumdan dolayı uzun sure ucretsiz izin alma hakkım yok ama diger cocugumda da aynı şeyi yasadim. 8 aylıkken bakıcıya bıraktım. Şuanda da aynı şeyi yapacağım. Eğer ekonomik durumunuz iyi ise ve görevinizi bilmiyorum ama en azından 12 aylık olana kadar ücretsiz izni uzatabilirsiniz. Ben kendim için öyle isterdim yani. ☺️
Allah kolaylık versin :( öyle ya da böyle bırakmak zor

Arkadaşlar. Bebeğim 5 aylık eylülde işe başlarsam 8 aylık olacak. Ama bir yanım ücretsiz izin al bari bebek 19 20 aylık olur bir dahaki seneye kadar diyor bir yanım ise çalışmaya başla alış bebekle çalışma hayatına diyor. Maddi sıkıntımız yok ev kira değil eşimin maaşı da iyi ne yapsam bilmiyorum
Ben bu ikilemde kalıp işe başladım ve hayatımın hatasını yapmış bulundum. Eylülden beridir yaşayan bir ölüyüm resmen. Fırsatın varken al iznini. Bir daha bu yıllar da bu ücretsiz izin hakkı da geri gelmeyecek. Tabi ben yaşadıklarımdan pay biçip fikrimi söylüyorum. Yine de karar sizin

Ben sefil olmuştum ya. Kayınvalidem bakmaya gelmişti Allah razı olsun ama yemek yap diyemezsin oğlan biraz hareketliydi. Sabah erkenden kalkar yeme içmeyi halleder çıkardım. Okul da bir uzak. Akşam vakti bilmem kaçta dön. Ben çok salakmışım ya. Aman ne olacak diye kalmıştım. Deli misin sen ne gerek var diyen de yoktu. Okulum, zümrem, idarem seviyor arkamdalar diye güveniyordum bir de. Sağlam kazık atıldı bana da Allah büyük işte.
Aynı durumu ben bu sene kendime yaşattım. Şimdi sırf oğluma bakabilmek ve bu arada ikinci çocuğu yapıp birlikte büyütmek için gebelik planlıyorum. Bu sefer direkt iki yıl ücretsiz izin alacağım. Hatta belki bir yıl da mazeretsiz ücretsiz izin alır ikisini de mis gibi evimde kendi bildiğim düzende büyütürüm. Bu yıl benim için ölüm gibi bir şeydi.

Ben sefil olmuştum ya. Kayınvalidem bakmaya gelmişti Allah razı olsun ama yemek yap diyemezsin oğlan biraz hareketliydi. Sabah erkenden kalkar yeme içmeyi halleder çıkardım. Okul da bir uzak. Akşam vakti bilmem kaçta dön. Ben çok salakmışım ya. Aman ne olacak diye kalmıştım. Deli misin sen ne gerek var diyen de yoktu. Okulum, zümrem, idarem seviyor arkamdalar diye güveniyordum bir de. Sağlam kazık atıldı bana da Allah büyük işte.
Mesaj tekrarı

Aranızdaki bağ nasıl ben hep korkuyorum ya çalışınca gidince etkilenir mi diye annem de çalışandı öyle bi şey olmadı aramızda ama işte hep acabalar
Benim oğlum su an 6 yaşında herhangi bir sorun yok ama çalışıp da kv ya da kendi annen bakacaksa illaki onlarla bağı güçlü olur. Ama bu çalışmanla değil çocuğu simartmakari ile alakalı bir şey

Aynı durumu ben bu sene kendime yaşattım. Şimdi sırf oğluma bakabilmek ve bu arada ikinci çocuğu yapıp birlikte büyütmek için gebelik planlıyorum. Bu sefer direkt iki yıl ücretsiz izin alacağım. Hatta belki bir yıl da mazeretsiz ücretsiz izin alır ikisini de mis gibi evimde kendi bildiğim düzende büyütürüm. Bu yıl benim için ölüm gibi bir şeydi.
O zaman hiç bu işe kalkışmayayım çok küçük

Peki çalışan anne olmak nasıl:)
Ben daha hiç başlamadım bebek doğduktan sonra hiç bilmiyorum 😂 2. De gelecek inşallah ,
Benim daha da uzayacak, başlayınca zorlanmaktan korkmuyor değilim , Allah yardımcımız olsun😅

Almalısınız 5 yaşındaki yeğen okula başlayacaksa sürekli hasta olur. Bebeğinize geçirir. Zaten çalışmaktan bisey anlamaz insan

Ben daha hiç başlamadım bebek doğduktan sonra hiç bilmiyorum 😂 2. De gelecek inşallah ,
Benim daha da uzayacak, başlayınca zorlanmaktan korkmuyor değilim , Allah yardımcımız olsun😅
Evet ya yapanlar nasıl yapıyor anlamıyorum bazen kendimi çok güçsüz hissediyorum

maddi durum yeterliyse izin alın diyorum bende
Allah analı babalı büyütsün inşallah

Peki çalışan anne olmak nasıl:)

Elbette ki çok kolay değil.
Ama herşey şartlara göre değişiyor. İş saatleri, ev iş arası mesafe, eş desteği, aile desteği, para karşılığı alınan yardımlar...
Bunlara bağlı olarak zorluk ve kolaylık değişir.
En çok eşinizden, sonra da ailenizden destek alın. Her hafta evinizi temizleyen biri olsun. Her işi kendi başınıza yüklenmeyin ve mükemmel yapmaya çalışmayın. Kendi düzeniniz kurar, her seyi yoluna koyarsınız hiç merak etmeyin. Yapanlardan bi eksiğiniz yok. 🌸

Back
X