Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin fikrini sormuşsunuz. Olumsuz yanıt verenlere neden kızıyorsunuz? Sonuçta herkes kendi tecrübelerini, fikirlerini paylaşıyor.

Karar verdiyseniz yapın madem..
Ben mi kızdım.. Ben kimseye kızmadım fikirlere saygılıyım.. Sadece bazıları iyi kimse tanımıyor diye günün bütün stresini yorgunluğunu atarcasına mesajlar atmış..

Vallahi bende size hak verdim :) Doğru, olacağı varsa oluyor zaten.. Manevi destekte mühim. Bu arada çocuğuma miras bırakmayan bir ebeveyn olacağım muhtemelen ebeveyn olursam ya da bunu düşünmeden bir hayat yaşamasını empoze edecegim şahsen o yüzden yapılabilecek max ne varsa yapma taraftarıyım hayata atılana kadar. Çünkü güçlü olsun bir şeyler yaratsin ve kendi yapsın isterim. 1+0 başlasın hayata isterim. Zaten bu mentalitede mirasta düşünmez nihayetinde zaten ona kalır. Birşeylere dayanan insanlar narin oluyor. Güçlü olması içinse herşeyin en iyisimi olması gerekiyor yani elden geldiğince elbet. Manevi destekte çok mühim. Fakat şunu anlamadım hani düşünürdüm belki dediniz ama bir yandan maddiyat kriter değil dediniz ?

Ben mi kızdım.. Ben kimseye kızmadım fikirlere saygılıyım.. Sadece bazıları iyi kimse tanımıyor diye günün bütün stresini yorgunluğunu atarcasına mesajlar atmış..
Evet yazılarınız agresif gibi hissettiriyor sizi. Fethiyeye tatile gidiyoruz ikna oldunuz mu demişsiniz arkadaşa. Bu bana çok komik geldi mesela. 3 çocuk için bu mu kriter?

Çok haklı sormuş hayat standartlarınızı. Bir evi çok güzünüZde büyütmüşsünüz bana kalırsa da. Bahçeli villa olsa bir nebze anlarımda, standart bir apartman dairesi ve 3 çocuk bende bilemedim doğrusu Ama siz bakacaksınız neticede. Karar sizin. Hoşunuza gittiyse bebek büyütmek neden olmasın?

Yüz kere katılıyorum bin kere katılıyorum. Yurtdışına gitmek isterse, gitar çalmak isterse falan filan… bunların sınırı yok deyince biatçı oluyoruz. Yasemin özilhan şurayı okusa bizim neden yaşadığımıZı sorgular bırakın çocuklarımızı yani

N Nilra20 Konu sahibi beni duyy bırak şimdi Fethiye'yi Bakın bi kitap okuyorum tammm sizlik anlatamam bu kadar olur. Kitap için ebeveyn olmayı düşünen herkes okusun denmiş hem eleştirilen hem düşündüren bir kitap. Epey ünlü bir kitap biraz uzun ama ne önemi var. Yazar Emile Zola kitabın adı Döl Bereketi. Yarısına geldim yaklaşık olarak çocugun toplumda ki rolü ebeveyn olmak hepsini işliyor. Okumanizi tavsiye ederim epey güzel.

Siz zaten aklı başında mesleğini elini almış yaşını almış bir annesiniz.
Evliliğinizi en iyi siz biliyorsunuz.
3. Çocuk fikrine sıcaksanız zaten doğru bir karar olacağı için düşünüyorsunuzdur.
Yoksa 3. Çocuk fikrini göze almazdınız diye düşünüyorum.
Herşeyden önce hayırlısı olsun sağlıkla olsun.

(Linçlerle uğraşmamak adına kendi adıma paylaşmak istediğim duygularımı paylaşamıyorum ama yorumlar az çok belli zaten)

Sağlık sorunlarım var, 37 yaşındayım, ha birde eşim 2. Çocuğu istemiyor Dediğim gibi maddiyat kriterim değil, zaten işçi anne babanın çocuğuyum. Muhteşem imkanlar içinde büyümedim ama güzel bir ailede büyüdüm ki bence hepsinden önemli.

Çocuğumun mutlu bir birey olmasını istiyorum, annesi olarak yapabileceğim en güzel şey mümkün olduğunca onu desteklemek, kendi ayaklarının üstünde durması için fırsat tanımak, potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olmaya çalışmak ve sanırım koşulsuz sevmek olabilir. Gerisi teferruat....doktor, mühendis, avukat vs vs olması bir başarı kriteri değil, olmaması da aynı şekilde başarısızlık değil bana göre.

Tebrik ederimm ailenizle uzun ve mutlu yıllar diliyorumm hepimiz kendi ışığımızı yayıyoruz. Sağlık sorunlarınız umarım çözülür. E istemiyorsanız ne ala siz 3 kişilik kocaman bir aile olmuş olursunuz. Ben ilk doğumdan sonra karar vereceğim

Duygusalı bırak sağlık en önemli sağlık ihtiyacını karşılayabilecekler mi?

Bence cocuklrda istiyorsa yapin durumunuz musait ve istiyorsunuz esinizde yardimci neden olmasin imkanlar dahilinde 3 cocuk guzel bence. Sahsen iyi bir yasantim ve iki cocugum var ama cok daha zengin olsam evimde iki tane yatili yardimcim olsa 4 tane bile yaparim yani. Sadece cocuk buyutmek beni cok yipratiyor imkanlarim cok daha fazla olsa yaprdim bir iki tane daha :) kardes guzeldir biz 4 kardesiz cok guzel bisey

Benim de 2 tane evladim var biri 9 biri de 6 yasinda.Biri kız biri erkek.Ben de 36 yasindayim ve ogretmenim.Sizin gibi kizima bir kizkardes olsun cok istedim.Acaba dedim yillarca ama araya pandemi girdi ertelemedim tabi yas da biraz gecti o arada.Simdi de vazgectim.Cocuklarima anca yetebiliyorum.Ha kendime guvensem cok iyi bakarim ilgilenirim diye neden olmasin ama o guvenim de yok.Tekrar kiz olacaginin garantisi de yok.Yani ben vazgectim.insallah sizin icin en hayirlisi olsun.Ama dusunuyorsaniz daha fazla ertelemeyin cunku yaş ilerledikce fikirler cok degisiyor

Duygusalı bırak sağlık en önemli sağlık ihtiyacını karşılayabilecekler mi?
bir diş tedavisi olmuş 20.000 .her çocuğa sağlık sigortası lazım.yoksa sıra beklemekten sinir stres oluyorsun devlette.hadi önemli bir hastalığı oldu içlerinden birinin.yüz milyonlar tutuyor deneyimledim biliyorum.bir de çocuğun içinde olacakmış da her koşulda okurmuş da eskidendi .artık komik ütopik geliyor bana bunlar.keman kursu bedava nerede var?dil kursları keza öyle.eksik derslerine hoca bedava mı?içinde varsa okur diyen üyelerde aylık geliri 40.000 üstü üyeler bu arada.yani kazanamazsa özel üniversiteye rahatça gönderebilecek insanlar.daha az gelirli tırmalamak zorunda.kendinden kısıp her türlü eğitimi aldırmak zorunda.

Bunun kararı tamamen size kalmış. Ben tek çocukluyum, asla ikinciye cesaret edemem. Hem maddi hem manevi olarak buna hazır değilim.
Bir tanesiyle bile hayatım kökünden değişti.

Eskiden cok daha iyiydi, bizde cok kardestik diyenler varda.. acaba kac kisinin babasi araba aldi burda

Ne kadar çok çocuk o kadar ev, anne babalar ölünce kardeşler miras kavgasına girebiliyor, bir tane eviniz varsa arkanızdan sövüyorlar bile, bu ara çok miras konusu okudum gözüm korktu
Bu yazdiklarin cok dogru.. tek cocukta oyle sorunlar olmaz…buyuk basin derdide buyuk oluyor.. cok zengin olmakta dert cok cocukluysan.. kavga gurultu

Eskiden cok daha iyiydi, bizde cok kardestik diyenler varda.. acaba kac kisinin babasi araba aldi burda
çocuklara eğitim her koşulda olur diyenler taa 2 yaşından itibaren özel kreşlere gönderiyor çocuklarını bu arada çalışmasalarda.ama burada kendi tırmalasın kendi çabalasın koleje özel derslere kurslara gerek yok yazıyorlar.bense hiç inanmıyorum.vallahi en başta bu kişiler gönderecek bak çocuklarını 1.sınıftan itibaren koleje.ahhaaa bu da benim deneyimlerim gözlemlerim.aynı evi olup eve ne gerek var hayatını yaşa diyenler gibi.

Oğlumun bize aylık masrafı 7 bin civarı.soylediginiz rakamlara dört kişilik bir ailenin varlık içinde yaşaması mümkün değil bence. Ayrıca cocuk yetiştirme konusunda eskiyi baz almak artık çok mantıklı değil.Evet hepimiz o şartlarda büyüdük ama artık dünya değişti.

Cocuklarin her sey elinin altında her şeyi görüp talep ediyorlar. Sınıflarda ayakkabılar gidilen mekanlar konuşuluyor cocuklar arasında. Her ne kadar onaylamasamda çocuklarımızı bunlardan geri koyamayiz maalesef. Suan 20 bin civarı gelirimiz olacak tek çocukla zorlanıyorum. Okulu, kursu, tatili...
Açıklanan sınavda binlerce çocuğun bir doğrusu var. Çalışan yapar devri de bitti artık gittiği okul sinif arkadaşları başarıyı belirleyen en önemli kriter artık.
Ona bırakacak güzel bir hayat ve mirasım yoksa bu dünyaya çocuk getirmek bencillik geliyor bana artık. Niye yoklukla büyüyüp ucuz iş gücü olsun ki ülkeye. Yaşıtları dünyayı gezerken.

yüzde yüz katılıyorum her yazdığınıza.ben de aynını anlatmaya çalışıyorum ne zamandır.eski devirlerle hatta 10 sene öncesiyle bile kıyaslanamaz artık.korkunç bir yarış var ilerde iyi iş sahibi olmak hayatı başarabilmek için.bu donanımı da çocuğa vermek anne babanın görevi.verebilecekleri kadar çocuğu olmalı herkesin.yav yeminle okulun müdüründen öğretmenlerine kadar bu çocuğu bu okuldan al dediler.yazık oluyor dediler.devlet okullarının çoğu bitmiş.eğitimli veliler evde kendileri destek vere vere biraz daha iyi durumda çocukları .gerisi perişan.her sınıfta 1 tane olan çok zeki her koşulda okuyacak çocuk kıstas değil.diğerleri extra destek istiyor zeki bile olsalar.köyden doktor oldu vs.hikayelerine göre mi harcayacağız evlatlarımızı?onlar eskide kaldı.artık tek tük çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…