Ben mi kızdım.. Ben kimseye kızmadım fikirlere saygılıyım.. Sadece bazıları iyi kimse tanımıyor diye günün bütün stresini yorgunluğunu atarcasına mesajlar atmış..Herkesin fikrini sormuşsunuz. Olumsuz yanıt verenlere neden kızıyorsunuz? Sonuçta herkes kendi tecrübelerini, fikirlerini paylaşıyor.
Karar verdiyseniz yapın madem..
Yazdıklarınıza hak veriyorum ama hepimizin hayata baktığı pencere farklı. 37 yaşındayım, 2. Çocuğu bile düşünmüyorum ama şartlarım uygun olsa bende 3 çocuk isteyebilirdim belki... Herşeyin en iyisinin maddiyata bağlı olduğunu düşünmüyorum çünkü. Çocuğumun özel okulda okumaması benim için kriter değil; ya da piyano, programlama gibi kurslara gönderememek beni demotive etmez. GAP yerine LCW marka kıyafet almakta öyleMutlu, kendine güvenen, kapasitesi olan çocuk her koşulda bir yerlere geliyor. Yurtdışına gitmek isterse de burs alabilir, hem çalışıp hem okuyabilir. Hayat kolay değil ama çok detaylarda boğulmakta bence gereksiz.
Evet yazılarınız agresif gibi hissettiriyor sizi. Fethiyeye tatile gidiyoruz ikna oldunuz mu demişsiniz arkadaşa. Bu bana çok komik geldi mesela. 3 çocuk için bu mu kriter?Ben mi kızdım.. Ben kimseye kızmadım fikirlere saygılıyım.. Sadece bazıları iyi kimse tanımıyor diye günün bütün stresini yorgunluğunu atarcasına mesajlar atmış..
Yüz kere katılıyorum bin kere katılıyorum. Yurtdışına gitmek isterse, gitar çalmak isterse falan filan… bunların sınırı yok deyince biatçı oluyoruz. Yasemin özilhan şurayı okusa bizim neden yaşadığımıZı sorgular bırakın çocuklarımızı yaniYazdıklarınıza hak veriyorum ama hepimizin hayata baktığı pencere farklı. 37 yaşındayım, 2. Çocuğu bile düşünmüyorum ama şartlarım uygun olsa bende 3 çocuk isteyebilirdim belki... Herşeyin en iyisinin maddiyata bağlı olduğunu düşünmüyorum çünkü. Çocuğumun özel okulda okumaması benim için kriter değil; ya da piyano, programlama gibi kurslara gönderememek beni demotive etmez. GAP yerine LCW marka kıyafet almakta öyleMutlu, kendine güvenen, kapasitesi olan çocuk her koşulda bir yerlere geliyor. Yurtdışına gitmek isterse de burs alabilir, hem çalışıp hem okuyabilir. Hayat kolay değil ama çok detaylarda boğulmakta bence gereksiz.
Sağlık sorunlarım var, 37 yaşındayım, ha birde eşim 2. Çocuğu istemiyorVallahi bende size hak verdim :) Doğru, olacağı varsa oluyor zaten.. Manevi destekte mühim. Bu arada çocuğuma miras bırakmayan bir ebeveyn olacağım muhtemelen ebeveyn olursam ya da bunu düşünmeden bir hayat yaşamasını empoze edecegim şahsen o yüzden yapılabilecek max ne varsa yapma taraftarıyım hayata atılana kadar. Çünkü güçlü olsun bir şeyler yaratsin ve kendi yapsın isterim. 1+0 başlasın hayata isterim. Zaten bu mentalitede mirasta düşünmez nihayetinde zaten ona kalır. Birşeylere dayanan insanlar narin oluyor. Güçlü olması içinse herşeyin en iyisimi olması gerekiyor yani elden geldiğince elbet. Manevi destekte çok mühim. Fakat şunu anlamadım hani düşünürdüm belki dediniz ama bir yandan maddiyat kriter değil dediniz ?
Sağlık sorunlarım var, 37 yaşındayım, ha birde eşim 2. Çocuğu istemiyorDediğim gibi maddiyat kriterim değil, zaten işçi anne babanın çocuğuyum. Muhteşem imkanlar içinde büyümedim ama güzel bir ailede büyüdüm ki bence hepsinden önemli.
Çocuğumun mutlu bir birey olmasını istiyorum, annesi olarak yapabileceğim en güzel şey mümkün olduğunca onu desteklemek, kendi ayaklarının üstünde durması için fırsat tanımak, potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olmaya çalışmak ve sanırım koşulsuz sevmek olabilir. Gerisi teferruat....doktor, mühendis, avukat vs vs olması bir başarı kriteri değil, olmaması da aynı şekilde başarısızlık değil bana göre.
Duygusalı bırak sağlık en önemli sağlık ihtiyacını karşılayabilecekler mi?Her gecen gun hersey artarken dusunulecek bir fikir degil . Sahsen benim aydinlik gordugum bir gelecek yok . Daha kucukmus cocuklar . Masraflar artacak bir kaynak kitap 280 TL olmus . Kitaplar , gerekirse ek dersler . Duygusal ihtiyaclarini saymiyorum bakin sadece egitimleri icin bile gelen parayi 3 e bolmek var .
Mune birden fazla begenme butonu olabilir mi acabaa , bu yorumu 2949494 kere begenmej istiyorumNe kadar çok çocuk o kadar ev, anne babalar ölünce kardeşler miras kavgasına girebiliyor, bir tane eviniz varsa arkanızdan sövüyorlar bile, bu ara çok miras konusu okudum gözüm korktu
bir diş tedavisi olmuş 20.000 .her çocuğa sağlık sigortası lazım.yoksa sıra beklemekten sinir stres oluyorsun devlette.hadi önemli bir hastalığı oldu içlerinden birinin.yüz milyonlar tutuyor deneyimledim biliyorum.bir de çocuğun içinde olacakmış da her koşulda okurmuş da eskidendi .artık komik ütopik geliyor bana bunlar.keman kursu bedava nerede var?dil kursları keza öyle.eksik derslerine hoca bedava mı?içinde varsa okur diyen üyelerde aylık geliri 40.000 üstü üyeler bu arada.yani kazanamazsa özel üniversiteye rahatça gönderebilecek insanlar.daha az gelirli tırmalamak zorunda.kendinden kısıp her türlü eğitimi aldırmak zorunda.Duygusalı bırak sağlık en önemli sağlık ihtiyacını karşılayabilecekler mi?
Eskiden cok daha iyiydi, bizde cok kardestik diyenler varda.. acaba kac kisinin babasi araba aldi burda18 yaşından sonra çocuğuna araba alabilen 2 değil 3 çocukla da alabilir; yurtdışına gönderebilen de keza yine yapar diye düşünüyorum. Çünkü bu yazdığınız şeyler güncel şartlarda tek çocuk için bile lüks. Mesela biz oğlanı Amerika'ya gönderemeyiz; bir ihtimal Almanya olur belki derdim ama bu kurla oda hayal. Diğer taraftan 2 çocuk tabi ki maddi denge açısında daha mantıklı.
Bu yazdiklarin cok dogru.. tek cocukta oyle sorunlar olmaz…buyuk basin derdide buyuk oluyor.. cok zengin olmakta dert cok cocukluysan.. kavga gurultuNe kadar çok çocuk o kadar ev, anne babalar ölünce kardeşler miras kavgasına girebiliyor, bir tane eviniz varsa arkanızdan sövüyorlar bile, bu ara çok miras konusu okudum gözüm korktu
çocuklara eğitim her koşulda olur diyenler taa 2 yaşından itibaren özel kreşlere gönderiyor çocuklarını bu arada çalışmasalarda.ama burada kendi tırmalasın kendi çabalasın koleje özel derslere kurslara gerek yok yazıyorlar.bense hiç inanmıyorum.vallahi en başta bu kişiler gönderecek bak çocuklarını 1.sınıftan itibaren koleje.ahhaaa bu da benim deneyimlerim gözlemlerim.aynı evi olup eve ne gerek var hayatını yaşa diyenler gibi.Eskiden cok daha iyiydi, bizde cok kardestik diyenler varda.. acaba kac kisinin babasi araba aldi burda
yüzde yüz katılıyorum her yazdığınıza.ben de aynını anlatmaya çalışıyorum ne zamandır.eski devirlerle hatta 10 sene öncesiyle bile kıyaslanamaz artık.korkunç bir yarış var ilerde iyi iş sahibi olmak hayatı başarabilmek için.bu donanımı da çocuğa vermek anne babanın görevi.verebilecekleri kadar çocuğu olmalı herkesin.yav yeminle okulun müdüründen öğretmenlerine kadar bu çocuğu bu okuldan al dediler.yazık oluyor dediler.devlet okullarının çoğu bitmiş.eğitimli veliler evde kendileri destek vere vere biraz daha iyi durumda çocukları .gerisi perişan.her sınıfta 1 tane olan çok zeki her koşulda okuyacak çocuk kıstas değil.diğerleri extra destek istiyor zeki bile olsalar.köyden doktor oldu vs.hikayelerine göre mi harcayacağız evlatlarımızı?onlar eskide kaldı.artık tek tük çıkıyor.Oğlumun bize aylık masrafı 7 bin civarı.soylediginiz rakamlara dört kişilik bir ailenin varlık içinde yaşaması mümkün değil bence. Ayrıca cocuk yetiştirme konusunda eskiyi baz almak artık çok mantıklı değil.Evet hepimiz o şartlarda büyüdük ama artık dünya değişti.
Cocuklarin her sey elinin altında her şeyi görüp talep ediyorlar. Sınıflarda ayakkabılar gidilen mekanlar konuşuluyor cocuklar arasında. Her ne kadar onaylamasamda çocuklarımızı bunlardan geri koyamayiz maalesef. Suan 20 bin civarı gelirimiz olacak tek çocukla zorlanıyorum. Okulu, kursu, tatili...
Açıklanan sınavda binlerce çocuğun bir doğrusu var. Çalışan yapar devri de bitti artık gittiği okul sinif arkadaşları başarıyı belirleyen en önemli kriter artık.
Ona bırakacak güzel bir hayat ve mirasım yoksa bu dünyaya çocuk getirmek bencillik geliyor bana artık. Niye yoklukla büyüyüp ucuz iş gücü olsun ki ülkeye. Yaşıtları dünyayı gezerken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?