Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orta liseyi ankarada ozel kolejde okudum, suan gereksizmis diyorum mesela…araba filanda almadi bana ailem oyle bir beklentide olmadim, kendim aldim. Standart olan cocuguna ev araba almak mi yani okut evlenmek istiyorsa evlendir tamam. Yani ebeveynlik omurluk ama kat yat birakmak gerekmiyor bence. insan cocugu icin en iyisini istiyor tabii ama herseyin en iyisi olmadanda cocuk buyur onu demek istiyor bazisi bence. Gozu okumakta olan cocuk herseye ragmen okuyabiliyor..ama altin tepside sunsanda okumak
Istemezse okumuyor kimi cocuk..tabii para cok
Kapiyi acar mi? Dersen.. kesinlikle evet

Kira ödemiyoruz ev kendimize ait..
O d Değer mi bütün bunlara? Biz o kısmıyla ilgileniyoruz işte

Bu yarışa ve acımasız dünyaya başka birini daha dahil etmeye değer mi ? Çoğumuz değmez diyoruz işte.

Bu yarışa ve acımasız dünyaya başka birini daha dahil etmeye değer mi ? Çoğumuz değmez diyoruz işte.
ben evlat sevgisini tatmak için 1 tane yaptım.daha yüksek geliri olan 2 tane yapar ama 3 4 neden?iş sahibi olana dek 25 yılı geçecek hayatının.yani 3 de biri.yazık değil mi o 25 yılı neden yoksullukla imkansızlıklarla geçirsin ?

Ucuz iş gücünü bile olamayan milyonlarca gencimiz var. O bile lüks.milyonlarca da asgari ücret bile verilmeyen iş.

Ucuz iş gücünü bile olamayan milyonlarca gencimiz var. O bile lüks.milyonlarca da asgari ücret bile verilmeyen iş.
uzun zamandır çalışmıyorum ama artık çalışmak istiyorum.dil biliyorum 2 üniversite diplomam var.yaşım oldu 44.valla torpil olmasa kendi başıma bulabileceğim iş asgari ücretli bir iş.herkes dil biliyor artık orta derecede çünkü neredeyse.işsiz gençlerde yığılmış kapılara.evladıma bu yüzden çabalıyorum yoksa ben de bilirim amannnn okursa okur içinde varsa okumazsa da ne olursa olsun demeyi.gerçek anne baba bunu diyemiyor işte.doğurmakla dünyaya gelmesine sebep olmakla olunmuyor sadece anne baba.

Bu yazdiklarin cok dogru.. tek cocukta oyle sorunlar olmaz…buyuk basin derdide buyuk oluyor.. cok zengin olmakta dert cok cocukluysan.. kavga gurultu

Zenginlik mal mülk hepsi bir yana ana babalık mezara kadar, malı mülkü veriyorsunuz, okutuyor meslek sahibi yapıyorsunuz, sizden bağımsız birey oluyor ama evleniyor eşiyle kötüyse siz de dertleniyorsunuz, aç mıdır tok mudur, rahat mıdır eşi iyi davranıyor mudur, bir derdi mi vardır diye düşünüyorsunuz, yüzü biraz düşse, gözleri nemlense aklınızdan bin türlü sebep geçiyor, kayınvalidesi mi üzdü, eşiyle mi kavga etti, işyerinde mi bir şey dediler.

1 çocuğunuz varsa aklınız bire, 5 çocuğunuz varsa aklınız beşe bölünüyor, illa çocuk yapın diyenlerin klişe laflarından biridir ya hani, amaaaaan ne olacak yap birkaç çocuk gitsin ötekinin eskileriyle büyür, tarhanaya kaşık atar, biz nasıl büyüdük o da öyle büyür diye, her meyveyi yemez her sebzeden tatmaz ama büyür gerçekten, kıyafetleri marka olmaz, ayrı odası olmaz da kardeşleriyle odasını paylaşır öyle böyle büyür, o büyürken siz alamadığınız her şey için üzülürsünüz ama ebeveyn olmanın manevi yönü de çökertici.

Buraya evlilik çağında kızı oğlu olan veya çoluk çocuk evlendirmiş anneler yazmalı, çocuklar küçükken iyi asıl dert büyüdüklerinde

Ceycey bazılarına katılsam da çocuğun önüne de her şeyi sermek zorunda değiliz yahu. Üniversiteyi kazanamazsa özele göndermek zorunda da olmayalım. Ya da yukarılarda yazmışlar yurtdışında okutmak için gerekli parayı cepte tutmayıverelim. Üniversiteye gitmek isteyen çalışsın kazansın. Yurtdışında okumak isteyen burs bulsun. Çünkü bunun sonu yok. Diyelim ki çocuğun hobisi deniz, tekne de isteyebilir mesela, hobinin kemanla sınırlı olma zorunluluğu yok

evini zaten düşünmem çocuğumun kendisi alsın çalışıp.senin zamanında benim zamanımda gereksizdi kolej tontriko.iş imkanları vardı çünkü.ben okul biter bitmez aynı ay iş bulmuştum çalışmaya başlamıştım.şimdi gençler öyle mi?2 yakınım var biri bilg müh bitirdi taşrada bir üniversitede.2 yıldır işsiz.diğeri kolejde okudu 2 dili anadiline yakın biliyor henüz öğrenci son senesi ama evden deneyimli çalışan kişiden çok kazanıyor şuanda bile.taşra mezunu dil bilmeyen bunalımda diğeri gelecekten umutlu.ben bunları görerek çocuğumu heba etmem milletin lafıyla.gönderme diyenlerin asıl kendileri gönderiyor çünkü.aynı çevrelerdeyim biliyorum.

Cocuk okumazsa boynuna yular baglayip mi gotureceksin sen imkan verirsin yardim edersin istemiyorsa ne yaparsin? Valla ne kadar seviyorsunuz buyuk laflar etmeyi

Biz sizinle aynı yaştayız henüz hiç çocuğumuz yok. Sorumluluğunu almak bize hep zor geldi hala da çok emin değilim ama eşim bir tanecik olsun yeter zaten diyor ve bir kere bile olsa babalık duygusunu tatmak istiyor. Bir çocuk olduğu sürece de iyi bir hayat sunabiliriz gibi görünüyor daha ortada bile yok ama geleceği için yatırım planlarını devreye soktuk bile. İsterse sevmediği bir işi yapmak zorunda kalmadan dilerse dilediği gibi dünyayı gezsin tozsun diye. Bu arada anne baba olacağız diye kendi hayallerimizden de vazgeçmiyoruz kendi hayallerimiz için de ayrıca adımlarımızı attık atmaya devam ediyoruz.
Sağlamcı insanlarız kısacası ama yine de hep hep hep soru işareti çünkü sorun sadece maddi imkan değil bunlardan bağımsız dünyanın gidişatı... En kötü senaryoda şimdiden yaptığımız tüm bu planların hiçbir anlamı kalmayabilir, bir pandemi oldu dengeler ne hale geldi gibi...
Ben bunları kafama çok takan biriyim bu yüzden sürekli gelgitler yaşıyorum. Bunları öne sürerek konuştuğumda ise eşim dünya hiçbir zaman mükemmel bir yer olmadı Atatürk'ün validesi de zamanında senin gibi düşünüp vazgeçseydi çocuk sahibi olmaktan mesela diyor...
Ben de ona o zaman Hitler 'in validesi hakkında ne düşünmeliyiz? diyorum...
İşte böyle bir paradoks çocuk meselesi... Ne olacağını ne çıkacağını bilmiyorsun.
Ben bir tanesini doğurmaya karar vermek için bu kadar cebellesiyorken kendimle üçüncü için karar vermeye çalışmak ortada diğer çocukların da hakkı olacağı için eminim çok daha zordur. Dilerim sonunda ne karar verirseniz verin sizin için ve aileniz için hayırlı olan olur.

Aynisini dun yazdim bende .. az cocuk az dert cok cocuk cok dert hele buyuyunce.. ama mutlulugu sevgiside kat kat..

yurtdışında okutmak isteyen kim kuzum ya da özel üniversiteye göndermek isteyen?zaten amacımız iyi devlet üniversitesi kazanması ya da burslu iyi özel üniversite.çabası bu bilinçli velilerin ailelerin.ben nerede yazdım çocuğum 5 yıldırlı otele gidemiyor diye üzüldüğümü ya da yurtdışını hiç görmedi diye üzüldüğümü?ya da lüks semtte oturmuyor diye üzüldüğümü.ama kötü devlet okulunda heba oluyorsa üzülürüm daha iyisine çabalarım.çabalamak gereksiz diyenleri de asla samimi bulmam.evini kendi alsın yurtdışına kendi gitsin tatilini kendi akzansın gitsin ama bunlar içind e iyi eğitim lazım.bunu anlatmaya çalışıyorum .sağlık giderleri de lüks değil ayrıca.öyle bir ihtiyaç oluyor ki şaşarsın.

Ya sanki besikten mezara herseyini hazir etmek gerekiyor gibi konusuluyor. Imkani olan yapsin tabii.. ha buarada o zamanlarda ozel okul abartiliyordu.. cogu ayni donem arkadaslar doktor muhendis vs oldu…ogretmen olanda var.. kuzenlerim ozele filan gitmedimbiri ogretmen oldu digeri muhendis. ozel diye degildi zaten digerlerinin iyi yere gelmesi, okumak istedikleri ve caliskan olduklari icindi

Cocuk okumazsa boynuna yular baglayip mi gotureceksin sen imkan verirsin yardim edersin istemiyorsa ne yaparsin? Valla ne kadar seviyorsunuz buyuk laflar etmeyi
sizler anlamamak da ısrar edin yazdıklarımı.anlayan üyeler anladı o da bana yeter.ben zaten azimli çocuklardan bahsediyorum bilinçli ailelerden.evet destek gerekiyor dil kurs vs.sen yapma tontriko banane.ben allah bana ömür verdikçe destek olacağım kendimden kısıp.sonu paralı üniversite kapısı olmasın kpss lerde ömür tüketmesin diye çırpınacağım.

Allahen seversen yakma başını 32 yaşında ikiz bebek annesi oldum üçüncüyü hiçbir şekilde düşünmüyorum böyle sizin gibi düzen kurup üçüncü bebek fikrine sahip olan arkadaşlarima yapmayın etmeyin diyorum ama maddi durumunuz varsa ve nitelikli bir birey yetiştirecek potansiyelde olan her ailenin de birden fazla çocuk sahibi olması gerektiği fikrine sahibim. Hakkınızda hayırlısı olsun

Size katılıyorum. Eskiden kimsede bir şey yokmuş. Annemler çok fakirmiş mesela. Ama çok zenginlerin de annemlerden farklı olarak bir bisikleti varmış. Yani zaten dünyada zengin fakir ayrımında uçurum yokmuş.

Yapmak isteyen tabi yapar. Hatta size haber bile bulurum 22 çocuk yapan var fakirliğine bakmadan maalesef çocuk yapana kimse yeterli misin diye sormuyor, yapıveriyorlar. Suriyeliler mesela aç, savaştan kaçmış ama her sene bir çocuk. Elbette herkes zengin olmak zorunda değil de dünyaya bu kadar insan fazla ve gereksiz.

Şöyle söyleyeyim mesela şu anda eğitimsiz insan gücüne hala ihtiyaç var. Bizim çocuklarımızın zamanında olmayacak. Artık karanlık fabrikalar geliyor. Robotlar yapacak çoğu işi. Yani eskiden üremenin bir anlamı vardı ama artık çok insan gereksiz. Bence tüm dünyada insan nüfusu kontrollü şekilde azaltılmalı bile. 3 milyar yeter de artar. Dolayısıyla her çiftin maximum 2 çocuk yapması gerektiğini düşünüyorum.

Zengin olmasın kendi malını mülkünü yapsın mantığının gelecekte bir anlamı olacağını hiç düşünmüyorum. Gelecekte bu kadar insana da ihtiyaç olmayacak sonuçta üremek elbette çok insani. Genlerimizi çoğaltmak istiyoruz. Dna mıza kodlanmış da iki tane yeterli. İkiden fazlası bence her türlü imkanı zorlamak oluyor.

Dediklerin doğru ama atladığın nokta bizim ülkenin durumu.haksızlık, yolsuzluk, liyakatsizlik üzerine kurulu bir düzen. Hakeden kazansa tamam çalışsaydı kazansaydı diyelim.ne şahane eğitimli zeki insanlar bırak sagari ücreti işsiz geziyor.böyle adı haksızlıkla, yolsuzlukla anılan bir ülkede çocuğumuz için bu planları yapmak zorundayız. Normal bir ülkede yaşamıyoruz. Ben üst donanımlı evladım mülakatta kazmanın, sünepenin tekine elenirse diye düşünüyorum.o zaman ne cevap vereceğiz onlara ? Seneye daha iyi çalış başar diyemiyoruz sorun orada ? Bu yüzden onun ömrünü paramızla garanti altına almaya ihtiyacımız var.kendi çabalarını hiç ederlerse diye yapmak zorundayız.iş bulamadığı için intihar eden gençlerden birinin annesi olsan nasıl iflah olacaksın mesela?

Ben ne yapip yapmayacagimi sormadim zaten

Sen kendin yazmissin okursa okur ojumazsa okumaz diyenler gibi rahat degiliz vs. Bunun tek cocugun olmasiylada ilgisi yok, anne babanin karakteriyle ilgili birsey bu.
Aile sunar imkanlari..Istekliyse icinde varsa yapar cocuk diyorum bende. Yanlis birseyi savunmuyorum emin ol

işte bakabilecekse hakkıyla 4 5 çocuk da yapar kimseyi ilgilendirmez.ama birinin hayatından çalarak diğeri yapılmaz.bu fikrimi de kimse değiştiremez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…