Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen ülke koşulları korkutuyor beni de sadece şuan gelirmz aylık toplam 25bin..ama hiç hükmü yok malesef alım gücü çok düşük.. En büyük şansımz büyük şehirde yaşamamak ilçede yaşıyorz.. Ama çocuklar büyüyünce masraflarda büyüyecek bilemiyorm

Bulunduğumuz konum ve şartlar dolayısıyla 2'den fazlası zor bence. Bebek bir şekilde büyür asıl iş ortaokul, liseden itibaren başlar. Gelecekleri odaklı düşünüp karar verebilirsiniz.

İşte şuan çocuk sayısı ve gelir iyi olduğu için romantik düşüne biliyor. 3. Olsun ozaman romantizm kalmayacak.
Şu an anlattığı kadarıyla da durumları çok iyi değil konusahibinin. Bir ev bir araba 4 nüfus maximum 25000 gelir....eeee...şu anda bile açlık sınırının bi tık üstündeler zaten...
Şimdiki aklım olsa hiç çocuk. Maddiyatı geçtim inanki diğer kaygılar daha fazla yoruyor. Maddi olarak da şuan idare edeilebilir durumdalar ama şuan işte yarına belirsiz.
Olur mu hangi yüzyılda yaşıyorz.. İstediğinz cinsiyet derken.. Bir kız bir erkek evladım var
E daha neyin eksikliği tam olarak?

Açıkçası benim bebeğim küçük daha okul aşamalarına geçmedik ama çevremdekilerden görüyorum ki bir yaz okulu bile haftalık 1000 TL minimum. Siz ilçede yaşıyo olabilirsiniz ama bu çocuklar büyüyünce o ilçeden çıkacaklar bunu da düşünmeniz gerek. Bunun üniversitesi var ev tutması var belki şehir dışına göndermesi var, belki başarılı bir çocuk olacak yurtdışına göndermesi var.. var da var kısacası.

İnsan cocugunu hic bir zaman fazla hissetmiyor. İyiki anne olmuşum iyiki 2 cocugum var hatta diyorum keşke ikisindende ikişer tane olsaydida daha cok sevsem diyorum yani duygular farkli sizin dusunceniz o, benim düşüncem bu, arkadaşın dusunceside size sacma romantik durum gelebilir ama onun dusunceside o.

Bunlar hali hazırdada var olan masraflar tek çocuğum var 2,5 yaşından beri okula gidiyor, bu sene piyano kursuna gönderdik, önümüzdeki dönem ilkokula başlayacak özele gidecek mecburiyetten onun masrafı-kursa devam etsin istiyorum onunda ücreti zamlandı, markete gidersin bişiler ister-kıyafet kendi zevkine göre almak ister-tatil zaten ihtiyaç ve olmazsa olmaz o istemese de ben götürürüm, yani bu masraflar her daim var ama konu sahibi tatile, kıyafete, sosyalleşmeye para harcamıyorsa kısıtlı yaşayıp gidiyorlarsa sıkıntı olmaz onlar için.

Hadi ilk çocuğu kendi dürtüleriniz için yaptınız, 2.sini ilki yalnız kalmasın, kardeş duygusunu tatsın diye yaptınız. 3. Neden?

Yani dünya yok oluyor, kaynaklar kısıtlı. Ben bunu artık tamamen bencillik olarak görüyorum.

daha o çocuklar küçük. ergenlik çağına girsinler de bak neler isteyecekler. üçüne birden yetişebilecek misin?

Vayy be ilk defa böyle bir konuda linçlenmedim.hazırdım oysa ki

Biri kız biri erkek
Hangi açıdan yetmiyolar da üçüncü gelince tam hissedeceksiniz? Ben konuyu acarken yazdiginiz son cümleyi urkunc buldum biraz o gelince tam hissedicem demenizi yani. Demek ki tatmin olmaniz zor sizin. Eldekiler de büyüyünce sıkılıo musunuz tam olarak ne oluyo o noktada merak ediyorum dogrusu? yeni doğmuş bebek sevmek mi istiyorsunuz? Bence var olan cocuklara haksızlık bu düşünce biçimi.

O da farklı farklı bakış açısı da neyin bencilliği olablir.. Bencil olsam uykusuz kalmayı konforumdan ödüin vermeyi neden istiyeyim.. Sanki biraz zıt oldu siizn düşüncenizle iyi bir nesil yetiştirebilmek için belki de iyi insanların sayısının çoğalması için belki bilmiyorum

Bu gelire tek çocuk bile zor.

Bende düşünüyorum 3. Cocugu insallah sizde hayirlisi neyse o karari verirsiniz. Benimkilerde 11 ve 8 yaslrindalar.

Yok ya estağfurullah o naısl tabir.. Ürkünç tatminsizlik falan.. Sadece sanki üçüncü evladımda olunca üçü de yanımda evlatlaırmn mutluluğu anlamında tamm deidm.. Yoksa şuan kendimi eksik falan hissetmiyorm...

Ben olsam yapardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…