Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olumsuz konuşmak istemesem de dünya gezegeni hiç iyi bir yere gitmiyor. Uzun vadeli planlar hiç iç açıcı değil. Bunu idrak etmek ve uyanış hali içinde olmak şart kere şart.

Böyle bir hayata 1 çocuk daha getirmek, benim aklımın çok çok dışında kalıyor.

Bu gelire tek çocuk bile zor.
Dedim ya ev araba kendimzn ilçede yaşıyorz ekstra sigara gibi sürekli Bi yere para bağladığımz Bi alışkanlığımz yok kredi kartı hiç kullanmıyorz.. Çok şükür gayet yetiyor şuan.. Ama tabi sonrası için bişey diyemem hayat şartları sürekli kötüye gidiyor.. Gezmemiz yememizden de çdüşn vermiyorz.. Yanlış anlaşılmasın sadece günü de yaşamıyorz yine her ay kenara 6bin koyuyoruz hiç koymasak

Arkadas sanirim aylik 150 bin kazaniyor

Iyi insanlar iyi çocuklar yapiyor diye de bisey yok bunu, cocuk dogurmak icin tiktaklayan durtulerinizin bilincaltinizda yarattigi nedeni bulup çıkarmak icin yazdiniz biliyorum ama dünya güzel bi yöne gitmiyor. Bu sadece turkiyenin içinde bulundugu ekonomik durumla da ilgili degil. Her yerde herkes bencillesti. Hastaliklar artiyor belki ucuncu dunya savasi kapida. Maddi gücünüzü enerjinizi ilginizi sevginizi var olan çocuklarıniza vermeye kanalize olmazsaniz kuvvetle muhtemelen iyi insanlar olmayacaklar ilerde.

Iyi ve varlikli ailesi olan kendisi savunma sanayinde çalışan bilkent mezunu samimi olmadigim bi tanıdığım oglan vardi, cok da bilindik bisey bu durum su ankarada. Hiç oyle ihtiyaci olmamasi ragmen bir kac milyon tl degerinde bi meblağı is arkadaslarindan cevresinden is yaptığı insanlardan topluyor ve yurtdisina kaciyor. Oglanin babasi da utancindan geliyor ödüyor parayi insanlara.

Ferhan ne yapacağız senin bu başkalarının hayatına dair merakını
Kocam bey mühendis, evimiz kira değil yeterli gelmiştir umarım.

4 yaş aralı iki çocuğum var. Şu an biri 8 biri 12 yaşında, büyüdükçe ihtiyaçları istekleri artıyor. Şu an biri masa tenisine, diğeri yüzme ve voleybola gidiyor. Temmuzda kodlama ve yazılım kursları başlayacak. Bunlara ben zorla göndermiyorum hepsini kendileri istediler, hatta başımızın etini yediler. Kışın biri ingilizceye diğeri yazılım ve ders takviye kurslarına gidecek. Bunun yanında büyüğünün ciddi bir sınav kaygısı var, bunun için terapi alıyor. Bunlar ayrı ayrı ciddi maliyetler. Ve daha da artacaklar. "eksik gibiyiz 3.Yü istiyorum" diyorsanız yapın, çok güzel ama küçük kalmıyorlar ve büyüdükçe hem yüreğe hem keseye yükleri katlanarak artıyor haberiniz olsun.

Sana ve su an yetiyor, dedigin para aslinda global anlamda sadece kiytirik bir telefon parasi. Turkiye Banglades durumuna dustugunde ki gidisat o yönde. Bi torba para olcak elinde ama hic bisey alinamayacak. Evlerin degeri kalmayacak.

Ayyy dağlara taşlara ya.. Beni korkuttun

Sanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolar

Sana ve su an yetiyor, dedigin para aslinda global anlamda sadece kiytirik bir telefon parasi. Turkiye Banglades durumuna dustugunde ki gidisat o yönde. Bi torba para olcak elinde ama hic bisey alinamayacak. Evlerin degeri kalmayacak.
Aynen ya çok haklısın malesef para resmen pul oldu. Ben ikna oldum iki çocukta kalayım bari

Bu kişiye göre değişir. Bana kalırsa çocuk sahibi olma isteği de ebeveynlerin kendini düşünmesinden geliyor. Yalnız kalmayayım, ilerde bakanım olsun vs. Bana göre böyle bir dünyaya çocuk getiren cesaret hapı yutmuş olmalı. Başkası böyle düşünmeyebilir. Bunun kararını şartları göz önünde bulundurup siz vermelisiniz.

6 bin maaşla fabrika koşullarında çalışmak istememeleri normal degil mi? Fabrika eşinize mi ait? Yoksa eşiniz de 6000 le aile gecindiren bir işçi mi?

20 25bin gelir 5 kişilik bir aile için iyi denebilecek miktar değil insanlar da bunun uyarısını yapıyor. Zaten masraflar ve krizler büyüdükçe ergenliğe girdikçe başlıyor. Benim de gördüğüm çok kardeşli aileler arasında hep sorun, kıskançlık olduğu. Eşinizin fabrikatör oluşu ve işçi bulamamanızın alakası ne bilmiyorum ama 6 7 bin maaş ne ki zaten kiralar faturalar, market ve yol masrafı o kadar.

6 bin maaşla fabrika koşullarında çalışmak istememeleri normal degil mi? Fabrika eşinize mi ait?
Fabrika dediğim imalathane en düşük maaş 6-7 bin yani oda usta kalfanin aldigi maas degil vasifsiz elemanin aldigi maas. ve şuan en düşük maasla calisan biri bile yok. memur maasiyla ayni verilen maaslar. Evet fabrika bizim. 100 lerce insan degil ama 50-60 arasi calisanimiz var imalat üretim yapiliyor

Memur maasiyla vasifsiz bi eleman maasi ayni isyerimizde ve benim dusuncem bu sekilde. Bu arada bende öğretmenim doğu gorevim cikti gidemedim ve suan calismak istesem o kadar maas alamiyorum

Hamamda napicaklar? Tellak mi olucaklar?

Bu arada demek istedigimi şöyle soyleyim is bulamayan insanlar kadar okumayip iş beğenmeyen bi okadarda insan var. Ben orda onu anlatmak istemistim.

3 de yetmez 5 tane, 5 de yetmez 7 tane ver Allahım verrrr

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…