Dedim ya ev araba kendimzn ilçede yaşıyorz ekstra sigara gibi sürekli Bi yere para bağladığımz Bi alışkanlığımz yok kredi kartı hiç kullanmıyorz.. Çok şükür gayet yetiyor şuan.. Ama tabi sonrası için bişey diyemem hayat şartları sürekli kötüye gidiyor.. Gezmemiz yememizden de çdüşn vermiyorz.. Yanlış anlaşılmasın sadece günü de yaşamıyorz yine her ay kenara 6bin koyuyoruz hiç koymasakBu gelire tek çocuk bile zor.
Arkadas sanirim aylik 150 bin kazaniyorDedim ya ev araba kendimzn ilçede yaşıyorz ekstra sigara gibi sürekli Bi yere para bağladığımz Bi alışkanlığımz yok kredi kartı hiç kullanmıyorz.. Çok şükür gayet yetiyor şuan.. Ama tabi sonrası için bişey diyemem hayat şartları sürekli kötüye gidiyor.. Gezmemiz yememizden de çdüşn vermiyorz.. Yanlış anlaşılmasın sadece günü de yaşamıyorz yine her ay kenara 6bin koyuyoruz hiç koymasak
Iyi insanlar iyi çocuklar yapiyor diye de bisey yok bunu, cocuk dogurmak icin tiktaklayan durtulerinizin bilincaltinizda yarattigi nedeni bulup çıkarmak icin yazdiniz biliyorum ama dünya güzel bi yöne gitmiyor. Bu sadece turkiyenin içinde bulundugu ekonomik durumla da ilgili degil. Her yerde herkes bencillesti. Hastaliklar artiyor belki ucuncu dunya savasi kapida. Maddi gücünüzü enerjinizi ilginizi sevginizi var olan çocuklarıniza vermeye kanalize olmazsaniz kuvvetle muhtemelen iyi insanlar olmayacaklar ilerde.O da farklı
farklı bakış açısı da neyin bencilliği olablir.. Bencil olsam uykusuz kalmayı konforumdan ödüin vermeyi neden istiyeyim.. Sanki biraz zıt oldu siizn düşüncenizleiyi bir nesil yetiştirebilmek için belki de iyi insanların sayısının çoğalması için belki bilmiyorum
Ferhan ne yapacağız senin bu başkalarının hayatına dair merakını1 kişinin çalışmamasıyal hâlâ geçinebiliyorsanız hâlâ ortalamanın üstünde geliriniz var demektir.maşallah.kiralar bile iki kişinin çalışmasına göre ayarlanıyor çünkü. Kim bu iyi kazananlar yaane iş yapıyor kocanız ?
4 yaş aralı iki çocuğum var. Şu an biri 8 biri 12 yaşında, büyüdükçe ihtiyaçları istekleri artıyor. Şu an biri masa tenisine, diğeri yüzme ve voleybola gidiyor. Temmuzda kodlama ve yazılım kursları başlayacak. Bunlara ben zorla göndermiyorum hepsini kendileri istediler, hatta başımızın etini yediler. Kışın biri ingilizceye diğeri yazılım ve ders takviye kurslarına gidecek. Bunun yanında büyüğünün ciddi bir sınav kaygısı var, bunun için terapi alıyor. Bunlar ayrı ayrı ciddi maliyetler. Ve daha da artacaklar. "eksik gibiyiz 3.Yü istiyorum" diyorsanız yapın, çok güzel ama küçük kalmıyorlar ve büyüdükçe hem yüreğe hem keseye yükleri katlanarak artıyor haberiniz olsun.Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Sana ve su an yetiyor, dedigin para aslinda global anlamda sadece kiytirik bir telefon parasi. Turkiye Banglades durumuna dustugunde ki gidisat o yönde. Bi torba para olcak elinde ama hic bisey alinamayacak. Evlerin degeri kalmayacak.Dedim ya ev araba kendimzn ilçede yaşıyorz ekstra sigara gibi sürekli Bi yere para bağladığımz Bi alışkanlığımz yok kredi kartı hiç kullanmıyorz.. Çok şükür gayet yetiyor şuan.. Ama tabi sonrası için bişey diyemem hayat şartları sürekli kötüye gidiyor.. Gezmemiz yememizden de çdüşn vermiyorz.. Yanlış anlaşılmasın sadece günü de yaşamıyorz yine her ay kenara 6bin koyuyoruz hiç koymasak
Ayyy dağlara taşlara ya.. Beni korkuttunIyi insanlar iyi çocuklar yapiyor diye de bisey yok bunu, cocuk dogurmak icin tiktaklayan durtulerinizin bilincaltinizda yarattigi nedeni bulup çıkarmak icin yazdiniz biliyorum ama dünya güzel bi yöne gitmiyor. Bu sadece turkiyenin içinde bulundugu ekonomik durumla da ilgili degil. Her yerde herkes bencillesti. Hastaliklar artiyor belki ucuncu dunya savasi kapida. Maddi gücünüzü enerjinizi ilginizi sevginizi var olan çocuklarıniza vermeye kanalize olmazsaniz kuvvetle muhtemelen iyi insanlar olmayacaklar ilerde.
Iyi ve varlikli ailesi olan kendisi savunma sanayinde çalışan bilkent mezunu samimi olmadigim bi tanıdığım oglan vardi, cok da bilindik bisey bu durum su ankarada. Hiç oyle ihtiyaci olmamasi ragmen bir kac milyon tl degerinde bi meblağı is arkadaslarindan cevresinden is yaptığı insanlardan topluyor ve yurtdisina kaciyor. Oglanin babasi da utancindan geliyor ödüyor parayi insanlara.
Sanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolarDedim ya ev araba kendimzn ilçede yaşıyorz ekstra sigara gibi sürekli Bi yere para bağladığımz Bi alışkanlığımz yok kredi kartı hiç kullanmıyorz.. Çok şükür gayet yetiyor şuan.. Ama tabi sonrası için bişey diyemem hayat şartları sürekli kötüye gidiyor.. Gezmemiz yememizden de çdüşn vermiyorz.. Yanlış anlaşılmasın sadece günü de yaşamıyorz yine her ay kenara 6bin koyuyoruz hiç koymasak
Aynen ya çok haklısın malesef para resmen pul oldu.Sana ve su an yetiyor, dedigin para aslinda global anlamda sadece kiytirik bir telefon parasi. Turkiye Banglades durumuna dustugunde ki gidisat o yönde. Bi torba para olcak elinde ama hic bisey alinamayacak. Evlerin degeri kalmayacak.
Bu gelire tek çocuk bile zor.
6 bin maaşla fabrika koşullarında çalışmak istememeleri normal degil mi? Fabrika eşinize mi ait? Yoksa eşiniz de 6000 le aile gecindiren bir işçi mi?Sanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolar
20 25bin gelir 5 kişilik bir aile için iyi denebilecek miktar değil insanlar da bunun uyarısını yapıyor. Zaten masraflar ve krizler büyüdükçe ergenliğe girdikçe başlıyor. Benim de gördüğüm çok kardeşli aileler arasında hep sorun, kıskançlık olduğu. Eşinizin fabrikatör oluşu ve işçi bulamamanızın alakası ne bilmiyorum ama 6 7 bin maaş ne ki zaten kiralar faturalar, market ve yol masrafı o kadar.Sanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolar
Fabrika dediğim imalathane en düşük maaş 6-7 bin yani oda usta kalfanin aldigi maas degil vasifsiz elemanin aldigi maas. ve şuan en düşük maasla calisan biri bile yok. memur maasiyla ayni verilen maaslar. Evet fabrika bizim. 100 lerce insan degil ama 50-60 arasi calisanimiz var imalat üretim yapiliyor6 bin maaşla fabrika koşullarında çalışmak istememeleri normal degil mi? Fabrika eşinize mi ait?
Halihazırda 2 çocuğu olan bir insanın, bunları ilk kez burada okuyup öğrenip farketmesi de beni korkuttu....Ayyy dağlara taşlara ya.. Beni korkuttun
Memur maasiyla vasifsiz bi eleman maasi ayni isyerimizde ve benim dusuncem bu sekilde. Bu arada bende öğretmenim doğu gorevim cikti gidemedim ve suan calismak istesem o kadar maas alamiyorum20 25bin gelir 5 kişilik bir aile için iyi denebilecek miktar değil insanlar da bunun uyarısını yapıyor. Zaten masraflar ve krizler büyüdükçe ergenliğe girdikçe başlıyor. Benim de gördüğüm çok kardeşli aileler arasında hep sorun, kıskançlık olduğu. Eşinizin fabrikatör oluşu ve işçi bulamamanızın alakası ne bilmiyorum ama 6 7 bin maaş ne ki zaten kiralar faturalar, market ve yol masrafı o kadar.
Hamamda napicaklar? Tellak mi olucaklar?2 kişi tatile gitsen 20 tutuyor ortalama.bilet parası dahil değil. Orada harcayacakların da. Çocuklar 12 yaşını geç.eye başlayınca ne halt edeceksiniz merak ediyorum valla.mahelle hamamına götürürsünüz artık.linçleyen linçlesin.iyimserlikle peynir gemisi yürümüyor maalesef.yürüse en iyimseriniz ben olayım.ayyu ilk mesajda kendime hakim olmaya çalıştım yine gerçek yüzüm ortaya çıktı
Bu arada demek istedigimi şöyle soyleyim is bulamayan insanlar kadar okumayip iş beğenmeyen bi okadarda insan var. Ben orda onu anlatmak istemistim.20 25bin gelir 5 kişilik bir aile için iyi denebilecek miktar değil insanlar da bunun uyarısını yapıyor. Zaten masraflar ve krizler büyüdükçe ergenliğe girdikçe başlıyor. Benim de gördüğüm çok kardeşli aileler arasında hep sorun, kıskançlık olduğu. Eşinizin fabrikatör oluşu ve işçi bulamamanızın alakası ne bilmiyorum ama 6 7 bin maaş ne ki zaten kiralar faturalar, market ve yol masrafı o kadar.
3 de yetmez 5 tane, 5 de yetmez 7 tane ver Allahım verrrrSanki 3. Cocuk fikri icin insanlar resmen lincleme karari almis gibiler. 3 kardesiz iyiki oyleyiz hatta 4-5 olsaydik keske, oyle duskunuz birbirimize maddi olarak manevi olarak hep birbirimizin yaninda olduk acil bi durumda birbirimizi aradik. 2 evladim var Allah korusun diyorum ilerde birine bisey olursa buyuduklerinde kardessizlik cok zor olur siginacagi dayanacağı bi kardesleride olsun 3. Olsun istiyorum ve bunun icin tedavilere bile basladim. Siz zaten belirtmissiniz durumunuz iyi oldugunu halen daha yazmislar işsizlik şu bu atanamadim bu oldu vs. Esimin fabrikasina 6-7 bin maasla calismaya insan bulamiyoruz biz ağır bi işte degil. Ama sanayi bolgesi oldugu icin calismak istemiyor insanlar iş begenmiyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?