Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maddi durumunuz iyi psikolojiniz iyi bence 3 değil 4, 5 bile yapabilirsiniz

Mesela 3. Çocuk çok hayırsız olup bütün aileyi de dağıtabilir hep olasılıklardan bahsetmiş siniz de ondan bu örneği verdim.

Ki çalışan bir anne olarak bu müthiş zor bisey. Yorulacaksin yipranacaksin hepsine yetemeyeceksin. Stresini onlara ister istemez yansitacaksin. Iki ayagini uzatip dinlenmek istemio mu kimse ben anlamiorum her seyi gectim. Kimse kolay kolay bunu demez ama ben bile kardeşim olmasaydi tek cocuk olsaydim cok daha rahat ederdim. Cok istemistim kardesimin olmasini babam bundan 30 sene evvel kızım emin misin bak herseyimiz senin olacak ne geregi var demişti, ben de hersey para mi be adam bi okey oynamak istiorum evde dördüncü yok diye aglamistim baktılar susmuorum yaptılar. Yoksa annem zaten benim gibi bi bebegi olunca tövbe etmişti cocuk yapmaya.

Bu arada demek istedigimi şöyle soyleyim is bulamayan insanlar kadar okumayip iş beğenmeyen bi okadarda insan var. Ben orda onu anlatmak istemistim.
Bacım okumuşlari geç, onlar zaten hapı yutmuş bu ülkede ama okumamış, cahil de olsa bir insanın kol gücü veya maharetiyle bütün gün çalışıp, karşılığında da beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılaması gerekmez mi mantık olarak? 6000 lirayla , tek başına bile olsa( bekar, çocuksuz varsayalım) bunların karşılanması mümkün mü sence? Hele ki evli çocuklu insanlar ise? Yoksa niye çalismasinlar?Aptal mı bu insanlar ? Siz olsanız, eğitimsiz bile olsanız, bu koşullarda çalışır mıydınız?Hiç düşündünüz mü?

türk-iş.

Valla 1 çocuğum var, kendim için yaptım çünkü bencilim, onu değil kendi anne olma içgüdümu doyurmak için yaptım. Ve şimdi ondan milyon kez özür de dilesem anlamsiz. Dünya bu nüfusu kaldıracak kaynaklara sahip değil. Küresel ısınmanin dünyayı yaşanmaz noktaya getirmesi 100 yıl sürmeyecek hanımlar. Belki 20 belki 30 yıl sonra su kaynaklari tükenecek, içme suyuna ulaşamayacağı bı dünyaya çocuk getiriyoruz. Hergun üniversite mezunu işsizler ordusu büyüyor. Mühendisler, mimara üç kuruşa tamah edip iş bulmaya çalışıyor. Doktorlar zaten kaçıyor. Dogurdugunuz çocuğun geleceği, işi gücü garanti mi? En az 2 dil bilen, yurtdışında geçerliliği olan bı diploma sağlayabilecek misiniz? Hanlari hamamları 7 göbek sülalesi yese doymaz mi? O zaman 10 tane de dogurabilirsiniz. Ama dünyada açlık, salgın hastalıklar Afrikayla sınırlı kalmamaya bsladiginda, gıdaya erisemediklerinde hani hamamı yıkıp yiyemiycekler. Dünya eski dünya değil. Tepetaklak felakete gidiyo dünya farkında mısınız?

Arkadas sanirim aylik 150 bin kazaniyor
Ben anlamiorum herhalde biz şükürsuzuz :) gezmek yemek yemek belki bi sigara icmek bunlar zaten lüks seyler degil yapabilio olmaya vaouw gözüyle bakilmasi her ay kenara 6 bin tl koyabiliorum diye kendini refahta sayip ucuncu cocugu dusunmek mizansen gibi geliyor bana. O cocuklar bakalim ilçede yasamak isteyecekler mi. Teknoloji bu kadar ilerlerken her yerden görüp imrenirken. Büyük sehirlere baska ulkelere gitmek egitim almak diller ogrenmek kulturel aktivitelere katilmak guzel tatiller yapmak istemeyecekler dimi hic? Daha az önce baktim bodrumda tatil yapcam bir hafta temmuz ayında diye 2bin pound yapiyor benim için, o paraya maldivlere de gidebiliyorum bir hafta. Saka gibi. Yakinda tek gelirimiz olan turizm de biter boylelikle.

Benim 3 çocuğum var (ikizler 8,küçüğüm 3 yaşında)
Anne baba olarak siz karar vereceksiniz.
Maddi ve manevi yeterliliğiniz varsa istiyorsanız neden olmasın?
En nihayetinde karar sizin.
Burada herkes kendine göre yorumlar açıkcası

Bu mantıkla isveç, finlandiya gibi ülkelerde intihar olmaması lazım. Aksine oralardaki yüksek sayılar yüzünden üniversiteler araştırma kürsüleri kuruyor. İntihar sıralamasında türkiye yüz küsürlerdeyken onlar ilk ellide.

Benim kocam milyorder

Size şöyle söyleyim şuan calismis olsam ki ben devlet memuruydum öğretmendim. Şuan ayni maaşı aliyor olacaktım. İşveren ler bu ucretlerin uzerine cok fazla cikamazlar çünkü onlara zaten 1 calisan en az 10 bin liraya geliyor cunku ssk odemeleri yol ve yemekleri dahil belki daha fazlasi. ulke sartlari bu maalesef 20 bin maas veren bi fabrika duymadim ki sanayi sehrinde yasiyorum. İstanbul ve Ankara nin tam ortasindayim. 6 bin lira ile yapilip yapilamayan seyleri bana sorgulamayin ülke yönetimini fiyatlari ben belirlemiyorum. Asgari ücreti hesaplarsak o hepten vasat

Kaldi ki kol gücü emek bunlar da yadsinamaz nitelikler olmali zaten en basta. Gelismis bi ulkedeysen ameleyle bankacinin geliri arasinda uçurum olmaz zaten. Ben veri analistine günlüğüne 300£ ödüyorum boya ustası bi flati boyamadan da günlüğüne 300£ kazaniyor. Hal böyle olsa zaten kimse bi is yapmaktan gocunmaz. Insanlar ölü eşek olmak istemiyor. Neden istesin ki.

Bu ülkede iyi maaş kaldığını sanmıyorum.bence de sadece işinde sayılı yazılımcılar veya ticaret yaparak işi rast gidenler iyi durumdadır.

Maalesef turizm konusu cok skntili tatil yerleri cok pahalanmis

Bu ülkede iyi maaş kaldığını sanmıyorum.bence de sadece işinde sayılı yazılımcılar veya ticaret yaparak işi rast gidenler iyi durumdadır.
Kesinlikle bizim isimizde ticaret çok şükür. Ama maaslarda zaten memur maasiyla ayni oranda. Ondada bizim sektörde mesela usta kalfa olarak ayriliyor. Yani Allah herkesin yardimcisi olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…