• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufak bir araba mevzusu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Internette bununla ilgili bir siteler var. Yani aynı güzergahta gidenler aynı arabayı kullanıyorlar hem daha rahat yolculuk yapıyorsun hem yol paran ucuza geliyor hem de trafikteki araba sayısı azalıyor bir nevi. Bir arabayı tek kişi kullanması başka birkaç kişi kullanması başka. Bence çok mantıklı.

Ama güven sorunu var. Sonuçta tanımadığın insanlar. Tanıdık olsalar olabilir.

Ben teklif bile edemezdim
Edebiliyosan mantıklı

Bana biri gelip dese ki' Hergün aynı yere gidiyoruz,arabayla gidelim,siz otobüs paranızı bana verin'diye,şok gecirirdim herhalde. Tuhaf gelirdi yani. Ne kadar iyi niyetli olsanızda eşinizde eyvallah demez bence bu duruma. Ayrıca nasıl güveneceksiniz? Belki saatinde gelmeyecekler,para konusunda sorun çıkaracaklar yada teklifi duyunca tersleyecekler.

daha bu sabaha kadar aynı şekilde işyerinden bir beyle gidip geliyordum, ay sonu işyerinden aldığım yol ücretinide cebime sokmadan kendisine teslim ediyordum..Cuma akşamı eşimin benle gittiğinizden haberi yok dedi, nasıl yani diye afalladım, duysa sorun çıkarır vs dedi.Bende söyleyin sonuçta yolda izde başımıza bir kaza gelse durum açıklanamz bir hal alır dedim.Bu sabah geldi görüştüm eşimle atıştık diyor, kendisi teklif etmişti sizide bırakayım diye üstelik.Yani şahsi araçla gidip geldiğimizde sabah beş akşam beş dakika, okadar kısa bir mesafe.Ben yine sizi götürürüm diyorda artık hiç bir şekilde gitmem.Yani yanınızda gidip gelmeniz onların eşleri, sizin eşiniz için sorun olmayacaksa olabilir.Aksi takdirde sorun çıkarırsa taraflardan biri kendinizi kötü hissedebilirsiniz.

Bana biri gelip dese ki' Hergün aynı yere gidiyoruz,arabayla gidelim,siz otobüs paranızı bana verin'diye,şok gecirirdim herhalde. Tuhaf gelirdi yani. Ne kadar iyi niyetli olsanızda eşinizde eyvallah demez bence bu duruma. Ayrıca nasıl güveneceksiniz? Belki saatinde gelmeyecekler,para konusunda sorun çıkaracaklar yada teklifi duyunca tersleyecekler.
Ama zaten bir kadına teklif edilmez ki bu,o açından haklısın.Ben kadın halimle 2 tane adama bir şey yapamam sonuçta yani onlarda öyle bir korku olacağını sanmam. Belki bir nevi şok geçirirler bendeki cesaret yüzünden,o ayrı :) Zaten ben bu maceradan vazgeçtim

Ama zaten bir kadına teklif edilmez ki bu,o açından haklısın.Ben kadın halimle 2 tane adama bir şey yapamam sonuçta yani onlarda öyle bir korku olacağını sanmam. Belki bir nevi şok geçirirler bendeki cesaret yüzünden,o ayrı :) Zaten ben bu maceradan vazgeçtim
Birde şu var,bu kadın bana yürüyor da diyebilir adamlardan biri ,böyle algılayabilir. Öyle kötü bir devirde yaşıyoruz,ondan diyorum. Neyseki vazgeçmişsin.

Birde şu var,bu kadın bana yürüyor da diyebilir adamlardan biri ,böyle algılayabilir. Öyle kötü bir devirde yaşıyoruz,ondan diyorum. Neyseki vazgeçmişsin.
Yok artık :) İlk 1 hafta eşimle gider gelirdim eşim de tanışmış olurdu zaten. Ama aklıma getirmediğim bir çok detay varmış burada arkadaşlar filan yazdı. O yüzden de vazgeçtim canım.

Esinin erkek yolculara izin verecegine emin misin C CeYz
Ben esin olsam senin gibi kestirip atardim.
izin vermesi senin rahatligini dusunmek degil seni guvensiz bir ortama atmak olur zira.

Ayrıca araban var madem ne diye otobüs eziyeti cekiyorsun ki. Aylik 100 lira fazla vermek seni hem zaman kaybindan kurtarir, hem bir suru insanin icinde sıkış tikis gitmekten kurtarir ayrica yavrusunu daha erken gormeni saglar :)

Bosver otobusu, arabaya yabanci almayi. Bin arabana git isine daha rahat edersin.
Eşimin erkek yolculara bir şey demeyeceğine kesinlikle eminim canım çünkü kendisi bana sene başında teklif etmişti "otobüs çok kötü, işyerinden kimse yok mu beraber gidip gelin" diye. Sadece bu erkek yolcuların yabancı olmasına vereceği tepkiyi bilmiyorum ona bir şey diyemem. Zaten çok da mantıksız bir şeymiş sonradan farkettim. Ara sıra kendim gidip gelirim,geç kaldığımda filan.

Son cümleniz için yorum yapamıyorum,görünüş olarak iyi insanlara benziyorlar ama tanımıyorum. Yol parası olarak 250 tlnin 200ünü isteyebilirim diye hesap etmiştim çünkü akbil de o kadar tutuyor ama böyle bir kumarı oynamamak en iyisi
Arkadaşlara katılıyorum güzel bir fikir değil sonuçta is yerinden arkadasin değil ayrıca aylık benzin masrafı 250 tutuyorsa 200 istemeniz doğru olmaz her ne kadar araba size ait olsada 250 3 bölünmesi daha iyi olur.

Dolmuştan adam çevirip arabana alıp işe gitmen garip bir durum.
Bence sokaktaki insanlarla böyle bir konu hakkında konuşmayın.
Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama erkek milleti bu konuşmayı bin yere çeker. Rahatsız edilirsiniz fln hiç bilemezsiniz.

Gereksiz bir durum, niye el alemin tanımadığın adamını arabana alacaksınız?
Allah bilir kimin nesi, dedikodu çıkar birşey olur, sarkıntılık ederler ya da belki evliler karıları rahatsız olur?
Otobüs parasından fazlalığını rahat ettiğinize sayın aynı kapıya çıkar.
Aynı sitede iş arkadaşlarım var bir sürü, üniversitede çalışıyorum, çoğumuzun arabası var.
bu aradaorada kalan bir sürü de öğrenci var.
Hatta beraber çalıştığım kişiler var ofislerimiz yan yana.
Hiç öyle bir teklifte ne bulundum ne bulundular, aklımıza bile gelmedi gereksiz sorumluluk ve stres.
Yolda görürsem mutlaka alıyorum öğrenci olsun hoca olsun ya da haberleşerek çıkıp bazen beraber gidiyoruz.
Parasıyla değil tabii ki.

Gereksiz bir durum, niye el alemin tanımadığın adamını arabana alacaksınız?
Allah bilir kimin nesi, dedikodu çıkar birşey olur, sarkıntılık ederler ya da belki evliler karıları rahatsız olur?
Otobüs parasından fazlalığını rahat ettiğinize sayın aynı kapıya çıkar.
Aynı sitede iş arkadaşlarım var bir sürü, üniversitede çalışıyorum, çoğumuzun arabası var.
bu aradaorada kalan bir sürü de öğrenci var.
Hatta beraber çalıştığım kişiler var ofislerimiz yan yana.
Hiç öyle bir teklifte ne bulundum ne bulundular, aklımıza bile gelmedi gereksiz sorumluluk ve stres.
Yolda görürsem mutlaka alıyorum öğrenci olsun hoca olsun ya da haberleşerek çıkıp bazen beraber gidiyoruz.
Parasıyla değil tabii ki.
O konuda haklısın ama 4 saatlik bir yoldan ve trafikten bahsettiğim için kendinizi benim yerime koymanız zor olur

İzmir'de bunu çok yapan vardır.
Kalabalık durağı görüp, gideceği istikameti söyleyip, gelenleri alanlar.
Ve tabiki ücretsiz.
Çünkü orası İzmir...

Sizin konunuza gelirsek, bence doğru bir yaklaşım değil.
Hem imkanınız varken başkasını da yanınıza alıp maddi bölüşmeyi düşünüyorsunuz hem de insanlar hakkında sırf 'maddi' çıkar sebebiyle yorumlar yapıyorsunuz.
Yük olmayacaksa tek gidin, olacaksa da başka çareler üretin.

İzmir'de bunu çok yapan vardır.
Kalabalık durağı görüp, gideceği istikameti söyleyip, gelenleri alanlar.
Ve tabiki ücretsiz.
Çünkü orası İzmir...

Sizin konunuza gelirsek, bence doğru bir yaklaşım değil.
Hem imkanınız varken başkasını da yanınıza alıp maddi bölüşmeyi düşünüyorsunuz hem de insanlar hakkında sırf 'maddi' çıkar sebebiyle yorumlar yapıyorsunuz.
Yük olmayacaksa tek gidin, olacaksa da başka çareler üretin.
Maddi cikar sebebiyle yorum yapiyorsun derken ?

Yıllık izin döneminde kesecek misiniz alacağınız ücreti :KK56:

Back
X