Ukraynalı gelin ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari ucretli adamla evlenip bir dilim ekmegi bolusmeye gelmiyorlar diyenler cok hakli.

TC kendi vatandasi ile evlenene hemen oturum ve calisma izni vermiyor.
Bu surecte basvurular, noter ve tercume masraflari dunya para tutuyor. Her ulkenin farklidir ama sanirim Ukrayna vatandaslari 180 gunun 90inda, rus vatandaslari bir giriste 60 gun kalabiliyor. Surekli giris cikis yapilmasi gerekiyor. Oturuma ayri ucret odeniyor vesaire...
Calisma izni olmayan ve temel yasam masraflari disinda bir cok masrafi olan bir kadin... o asgari ucretliyle evlenmeyi kabul etse bile adam evlenmez evlenmemeli.

Asgari ucretli adamla evlenip bir dilim ekmegi bolusmeye gelmiyorlar diyenler cok hakli.

TC kendi vatandasi ile evlenene hemen oturum ve calisma izni vermiyor.

Sacmalik olmus burasi, kadin/adam yabanci evlendi geldi diyelim oturma izni yoksa nasil yasayacak, nasil calisip hayatini idame ettirecek, nasil hayat kuracak? Tabi ki bazi belgeler olmali ama noterdi suydu buydu dunyanin parasi yapiyor ne gerek var. Ben Almanya'da yabanciyim, normalde burda dokumanlar mektuplar belgeler ucusur ama calisma izni nispeten kolay oldu.

Valla kimseyi istememezlik yapmayin
Bizim karsi balkonumuzda bi aile var
Adam turk esi rus
Adam ahlaksiz bir turk erkegi diyim
Kadina demedigi laf yok kufur hakaret biseyini begenmemeler evden kovmalar neler neler
Adamdan nefret ettim kadinada aciyorum
Yani kardesinizde boyle olabilir bilemeyiz

Bir abla olarak sizi anliyorum.Maksat karrismak değil ama insan düşünmeden edemiyor.Ben de dusunurum ama kalkıp ya kardesime bişey demem.
Yorumlari okudum biraz ,kardesiniz deistmis ,kızda köyü bir hristiyan değilse dinden ötürü bir sorun yok.Bence içki icmeni istemiyorum kadiniyla ,arkadaşlarıyla içki içen iki Türk'ün evliliğinden daha mantıklı.
Bence tek sorun ayrılmaları durumunda çocuk varsa olur,kadın ülkesine dönmek isteyebilir.Ama bunu şimdiden bilmek imkansız,böyle diye vazgeçmek de saçma olur.
Kardesiniz türk kizlari ile ilgili söyledikleri saçma ,türk kızı ,Rus kizi gibi genellemeler saçma,sonuçta o tarz türk kizlarini tercih eden de kardesiniz.Yoksa her milletten farkli düşünen insanlar var.

Eyvah eyvah.Acıdım Ukraynalı hanıma.Şimdi saf saf gelecek.Türk kadını olsaydı anlardı şimdi neyle karşılaştığını.Bu kızcağız napacak şimdi sizle karşılaşınca

Benim esim Ispanyol, biz cok belirgin bir kultur farki yasamadik Ispanyollar bizden cok da farkli degiller. Benim tek gordugum fark bazen cocuklugumda gecen bir cizgifilmden ya da bir aburcuburdan bahsetmem gerektiginde sifirdan anlatmam gerekiyor hic bildigi bir sey olmadigi icin:))

Arkadas grubumda bir tane de Rus gelinimiz var kendisini o kadar cok seviyoruz ki ve o kadar guzel uyum sagladi ki bazen Turk olmadigini unutuyoruz. Hayatimda gordugum en iyi annelerden biridir ayni zamanda. Merak etmeyin bir sure sonra kisi size 'yabanci' olmayacak, ben evde yabanci biriyle yasiyormus gibi hissetmiyorum mesela. Gerci benim kocam aksama karniyarik yapayim sen de cacik yapar misin yeriz diyen, misafirimiz gelir gelmez cay demleyeyim mi diye soran birine donustugu icin arkadaslarim kendisini Turk'e donusturdugumu soyluyor, olabilir :)))

kardeşiniz süt çocuğu değil, kendisi düşünür merak etmeyin.. hem size mantıklı gelmese ne olacak daha şimdiden görümcelik psikolojisine girdiniz gibi geldi bana

Sizin gordugunuz ruslarla olusan fikriniz benimde gordugum bir ton rus kadin var gayet senin benim gibi insanlar.Evet bekaret onlarda onemli olmayabilir ama bu ne rahatligi ne ahlaksizligi gosterir.Bana gore ahlaksizlik bakire kalip herseyi yasayanlardir yada diktirip karsidakini kandirandir.Hic kimseyi rus, turk, ingiliz diye namus olarak kiyaslayamazsiniz.Eger kiyaslarsaniz biz ahlaksiz cikariz.Şöyle düşünün şu cağda az yada çok hemen hemen tüm bekarlar cinsellik yasamistir istisnai bir kisim hariç.Ama bakireyiz bence bakire olmasak daha iyidir.Biz ne türk sevgilisi oldugunda bakireligini sorguladik ne rus oldugunda.Çünku bizi hiç ilgilendirmez.Bizim gelinimiz degme türk kızından oturaklı ve ağır başlıdır.Valla en başından beri ben bir türk kiziyim hic bir hareketinin benimkinden farki yoktu keza tanidigim butun rus kadinlarinin

Siz mesajımı çok yanlış anlamışsınız. Ben Ruslar namussuzdur demedim ama namus anlayışları bizim gibi de değil. Erkek ya da kadın evlendikten sonra tabi ki de bir başkasıyla münasebete giremez, girdiğinde her dilde, millete adı aldatmadır. Ben Ruslar aldatir demedim ki hatta aksine ailelerine çok bağlıdırlar ama evlenene kadar yaptıklarını sorarsanız Türk kızıyla Rus kızını da bi zahmet aynı kefeye koymayın çünkü dil utanır bunu söylemeye.
O bekaret ve diktirme olayına da hiç girmeyin çünkü bu Türkiye nin kanayan yarası ve bunu yapan kadınlara ahlaksız diyene kadar buna mecbur eden topluma, evlendiğinde bunu sorgulayacak erkeğe ahlaksız demek en isabetlisi.

erkekler basit düşünür.

türk kızı= en fazla 1-2 sevgilisi olmuştur. öpüşmekten ileri gitmemiştir.

rus kızı= bunlar zaten 16-17 yaşında bekaretini kaybediyor.

erkeklerin düşünce yapısı böyledir. bu yüzden hiçbir erkek yabancı kadınla evlenirken bekaret sormaz. varsayılan olarak bakire olmadığını düşünür. bunu problem eden zaten bu işlere hiç girmez.

Size tanıdığım, akrabam olan bir erkekten duyduğum bir şeyi anlatayım gülün ölmekten ... elemana ailesi kız bakıyor. Bizimki de buldukları kızı beğenmedi, başkasıyla gezmiş tozmuş kız istemem bakire olmayan kız istemem dedi. 6 ay sonra Rus bir kızi koluna takmış geziyor. Aile gezmesinde diğer kuzenler, bu, yani gençler beraber otururken sordular eee böyle demiştin ne oldu diye. El-cevap: Onların kültürü öyle, onlarda bekaret önemli değil.

Bu kafaya, mantiga verecek cevap bulamadik haliyle. Sonuc ne oldu derseniz Rus abla (bunun gerizekali oldugunu anladigina sebep diye dusunuyorum) bunu terk etti, diger kiz zaten coktan baskasiyla evlendi derken bizimki oylece kaldi hala bekar. Akli olan kaciyor malum

valla bildiğim kadariyla o tarafin kizları ideal eş oluyor, hem guzel, hem mütevazi,hem kültürlu hem de sadık ve saygilidirlar, kardeşiniz maddiyata düşkünlük konusunda da haklı, biz çok sevsek de elalem ne der diye takisiydi dugunuydu ....darliyoruz ama onlarda yok öyle komplexler, tabi bunlar genelde olanlar, özelde nasil biridir tanimak lazim ki kardesiniz tanımış sevmişse size de genlerimiz güzellesecek diye sevinmek düser sadece....keske benim kardesim de bulsa bi slovak , valla hiiiç gorumcelik yapmam, uzun bacaklı,sarı maviş yegenlerim olur negzel

çok guldüm bu yorumaburdaki rus hemcinslerimiz alınmasınlar lütfen ama genelde votkaya olan düşkünlükleri ve aşşırı enerjik olmalarıyla rus erkekleri turk erkeklerine çok benziyor hakkaten,bizdekilerin sarı versiyonları, hele gunumuz rusyasi hic dosteyevski romanlarindaki gibi değil malum....e boyle olunca da zaten babasından abisinden çok çekmiş dunya guzeli rus slav slovak kızlar da napsin,bulunca az benzerinin varliklisina variyorlar,yoksa napsınlar bizim kopilleri,nasilsa hep ayni dert koca dediğin

İyi de olabilir kötü de bu kadının karakteri ile alakalı ama ister istemez kültür farkı olacaktır özellikle çocuk büyütürken bu fark yüzünden kavgalar olabilir

Hak etmiş pislik

Canım eşin anlattığına göre Türk erkeğine dönüşmemiş. Bırak dönüşmesin. Hangi Türk erkeği misafir gelince çayı koyayım mı der. Size maşallah diyorum. Bende bir Türk erkeği ile evlenmek istemiyorum. 50 li yaşlarında bekar bir tanıdığımız Hollanda lı bir adamla evlendi. Asla evlenmeyi düşünmüyordu. Şimdi 4 yıllık evliler. En son konuştuğumuzda çok mutlu olduğunu söyledi.Evde yemek yapıyorum diyor sofrayı kuruyoruz arkasından sen yeterince yoruldun yemek yaparken sıra bende ben toplarım, makina ya dizerim sen uzan diyormuş vs. vs. Bizim erkeklere sorsan öyle erkeklik mi olur lan derler. Size en içten dileklerimle mutluluğunuz daim olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…