Ukraynalı gelin ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk kızları maddiyatçı ise ben türk değilim o zaman
Bekarken ki hayatımı elimin tersi ile itip evlendim.
Mutluyum da, ama o hesapsız zamanlarımı özlüyorum.
Keşke biraz maddiyatçı olsam ben ya
aşk için evlenmek çok guzel tabi de, evlilik aşkın çok da lazim olduğu bi kurum değil aslinda, aslinda bana kalsa aşk olsun evlilik olmasın ama toplumsal normlarimiz müsait degil malum, mecburen hepimiz giriyoruz o topa, sonra yıllaaaar geciyor,çocuklar doğuyor ,aşk eskiyor , evriliyor, yaş geçiyor ,bi bakiyoruz başta aşk icin girdigimiz o toplar hep taca gitmiş, sarı kartlar havada uçuşmuş....hele cocuk olunca kadroyu yanliş kurmuş antrenör gibi kalakaliyoruz maçin ortasinda, geri dönmek zor, trübünlere laf anlatmak imkansiz, daha kaç gol yiyeceğiniz belli degil ...amaaaan cok uzattım, kisacası evlilik cok da şart degil kizlar,en azindan aşk için evlenmeyin, gozunuz bağliyken kaleci olmayın derim...

Bizim yan komşunun oğlu da ukraynalı bir hatunla evlendi geçen ocak ayında. Adama o kadar kız önerdiler hiçbirini istemedi kısaca Türk kızlarını istemiyormuş. Düğüne gittik hatun güzeldi, şeker bir kızdı.
Hatunun ailesinden 2-3 kisi vardı. Babası da biz Türklere gıcık olduğundan gelmemis.

Çok karışmamak gerekiyor görümce hanım. :)

ben sadece konudada yazdığım gibi erkeklerin bakış açısını, ukraynalıların bakış açısını yazdım.

Ukraynalilarin bakis acisini nerden biliyorsunuz Ukraynali mısiniz, erkeklerin bakis acisini nerden biliyorsunuz demicem sag olsun eksiciler her yere yaziyorlar. Dediğim gibi beni mal olarak gören bir erkekle işim olmaz asla, öyle tiplere zaten dek gelmedim. İyi ya da kötü flört ettiğim herkes bana duyguları olan erkeklerdi.

Kavgaya dönmezse bu tür konuları okumak hoşuma gidiyor, farklı kültürlerin uyum sağladığını gösteren örnekler güzel oluyor. Rus-türk evlilikleri çok yaygın ve evet, kültür farkındaki derinlik atıyorum bir kuzey amerikalı kadar değildir belki ama biz ruslarla kesinlikle farklıyız. Türkün de rusun da iyisi kötüsü var tabi ama (sınırlı da olsa) gözlemlediğim şu ki rusların kadınları hem hayata karşı hem de kendi kişisel sınırlarını koruma konusunda bize göre daha katılar. Belki de öyle olmak zorundalar, ata topraklarım şu anda rusyada orada yaşayan tanıdıklarımız da var, iki yıl önce ziyaret etmiştik. Kadınların hayatı antalya'da tatilde gördüğümüz gibi değil. Çok çalışıyorlar yeri geliyor evin hem kadını hem erkeği oluyorlar, erkekler daha sorumsuz. Esnafların çoğu kadın, benzin almaya gidiyorsun pompacı kadın. Hayat standardı aman aman yüksek değil hatta fakir yaşayan çok insan var. E bu düzende büyümüş kadın geliyor türkiyeye bakıyor ki kadın isterse çalışıyor istemezse çalışmıyor, arayıp bulamadığı şey. Öte yandan zaten hayatı sırtlanmaya alışmış bu kadın bizim kızlardaki gibi höt zöte, onu giy bunu giymeye, şöyle davran böyle davranmaya gelmez, çünkü onlara göre evlilik her koşulda devam etmesi gereken bir yapı değil. Bu yönde bir toplum baskısı yok, bir sürü kadın var çocuğunu tek başına büyüten zaten alışıklar bu hayata barzoyu niye çeksin.

Kadınların paragöz bilinmesini de bir dereceye kadar anlayabiliyorum çünkü koca kıta her bakımdan büyük bir sefalet yaşamışlar, son 20 senedir anca toparlanıyorlar. 50 sene önce biz de milletçe fakirdik ama köyümüzde toprak ekip hayvan besleyip yaşayıp giden tiplerdik. Adamlar milyonlarca insanın öldüğü kıtlıklar yaşadılar (bkz ukrayna, kazakistan), ikinci dünya savaşı gibi korkunç bir kıyım gördüler, komünizm gibi bir yönetim yaşadılar ki bu yönetim halkı eze eze hırsızlığa da rüşvete de alıştırmış yeni yeni kurtulmaya çalışıyorlar bu illetlerden. Türkiyeden rusyaya göçüp iş kuran tanıdıklarımız sudan çıkmış balığa dönmüşler orada, rüşvetsiz iş yapamıyorsun, çalışanların dükkan kasasından çaldığını artık idari gider gibi görmeye başlamışlar Demem o ki katılıkları, paraya düşkün olmaları, rahat yaşamak istemeleri belki de geçmişte gördükleri zor koşullardan. Kaldı ki orada normal bir durum olan fiziksel özellikleri için bile havada kapılırlar türkiyede. Üstüne ilk aşamada bizim hatunlar kadar kaprisli de değillerdir, başta daha tamahkarlardır, sonradan acısını çıkarıyorlardır muhtemelen

Çok sosyolojik konuştum ama bir yargıda bulunuyorsak sebeplerine de bakmak lazım, zenginlerini bilemem tabi ama benim gördüğüm orta direk rus kadınlarının hayatları kolay değildi yaw türkiyede prenses gibi hissederler tabi, hissetsinler de haklarıdır çok görmüyorum ben :) Öte yandan türk erkeklerinin iki milletin kadınları konusundaki iki yüzlülüklerine de tamamıyla katılıyorum.

Günde 50 kelimeyle konuşan zortiriklerin açtığı başlıkları görseniz dersiniz ki "keşke yılan olsam da soksam bunları"(zehir de yetmez gerçi) arada bir olay hakkında yorumları okumak için giriyorum oraya. Sol tarafa bakıyorum "190 lık özgüvene sahip olan 160 lık Türk kızı" "Kızlık soyadını kullanmak isteyen Türk kızı" sinir olup çıkıyorum ahahah

Görumce olarak keşke böyle konu acmasaydiniz. Zaten sorun olsa da olmasa da onlar karar vericeği için cevaplar sizi etkilesede onları etkilemez .
İnşallah güzel anlaşır mutlu olurlar.

36 yaşında severek evlendim. Aşk olmadan evliliğin yürümeyeceğini düşünüyorum ben. Yeri geliyor kendine katlanamıyor insan; eşine aşkı yoksa o iş uzun sürmüyor.

Çoook haklısınız ve sonsuz huzur ve keyif dilerim

tv ye çıkabilen bu abla, bi avukat tutsa, nafaka, çocuğa nafaka, mal paylaşımı... adamı donuna kadar soyar. sonra çocuğu alıp ukraynada nafaka parasını çatır çatır yer. ki böyle yapan çok var. hatta sebepsiz bile yapan var.

Pelmeni de onların yaptığı gibi olmuyor yaw, içine parça et koyup et suyunda falan pişiriyorlar offf zaten mantı için ruhumu satarım hele ki et suyunda pişecek. Üç tane yesen doyuyosun

Pelmeni de onların yaptığı gibi olmuyor yaw, içine parça et koyup et suyunda falan pişiriyorlar offf zaten mantı için ruhumu satarım hele ki et suyunda pişecek. Üç tane yesen doyuyosun
Rus mutfağında hiçbir şey çöpe gitmiyor sanırım. Hem etin kendisi suyu falan derken baya birşeylerini kullanıyoruz. Benim evde kıyma vardı ondan yaptım ama çok güzel ama oluyor. Bir de tatlıları var sanırım. Yumurta akı ve şekerden yapılıyor adını unuttum

bunun sebebide hitleri durdurmak için canını veren erkekler. 2.dünya savaşında sovyetlerin 24 milyon gibi bi kaybı var. güzel yazmışsınız durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…