Ulu orta emziren anne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yalniz on yilda fikirler ne kadar degismis:)
valla şoyle bir durum var teoride ben de memelere özgürlük diyorum. bir annenin cocugunu emzirmek icin avm - park tuvaletine gitmesini, guzelim sohbetten kalkip baska odaya tikilmasini falan asla istemem. dunyanin en dogal seyi bebeğin annesini emmesi. ki bu kadar dogal bir olay insanlarin kinamasi yüzünden neden aksasin?
amaaaaaaaa
hic yalan soyleyemeyecegim. tanidigim kisilerin cat diye memesini acmasini, emziren kadinin kahverengi kocaman olmus gogus ucunu görmek beni de rahatsiz ediyor. yani durup durup yanimda komple üst değiştiren kadini nasil garipsiyorsam onu da oyle garipsiyorum, yalan soyleyemeyecegim.
hatta bir kuzenimin evine gitmistim, abisi yengesi kocasi ben falan oturuyoruz. acti gogsunu hem cocugu emziriyor hem sohbet ediyor. cocuk biraz buyuk, durmuyor kaciyor annesi tek meme acik kucaklayip devam ediyor falan.
cidden rahatsiz olduğumu hissettim o an.
belki de henuz hamile kalmadigim icin meme benim icin hala sadece erojen bolgeden ibaret oldugu icindir.
kevin hakkinda konusmaliyiz kitabındaki kadın hamilelikle beraber vajinasinin, dogumdan sonra da memesinin (normalde sehvet unsuru ve ona kadinligini hatirlatan, özel anlarda actigi cok ozel bolgelerken) artik doktorlar, hemsireler, radyologlar ebeler vs herkes tarafindan gorulen, ellenen, dokunulan - adeta kamuya açık bir sey haline gelmesinin verdigi rahatsiz hissi anlatıyordu.
belki dogum yapan kadinlar da sütün var mi diye elleyen elleyene oldugu icin artik memelerini daha rahat aciyorlardir

Yaşına verip cevap vermiyorum sen bu konuları dert etme 19 yaşında daha cevap verirsem bide bunun için psikoloğa gitmek zorunda kalırsın
Çok korktum, insanların psikolojik hastalıklarıyla dalga geçen birinin benden büyük olduğuna inanmıyorum ama. Kendi yorumumu yapmışım üstüme laf atan sizlersiniz. Bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz pardon?

Oğlum 2.5 yaşında ve halen emiyor sadece kadınların olduğu ortamda bende emziriyorum bunda rahatsızlık duyulacak bişey olduğunu düşünmüyorum.

Avm lerin hastanelerin emzirme odaları en havasız, en kötü hijyenden eksik yerler. Buralarda hiçbir zaman bebeğimi emzirmedim.
Sahilde, parkta, kafede her yerde zamansız bebeğimi emzirdim, hiç utanmadım. Her zaman eşim yanımdaydı ve hiç rahatsız olmadı.( Emzirme örtüsü hiç kullanmadım)

Ben dalga geçmiyorum gayet net ve dümdüz yazdım işte sen burda vaktini harcama derslerine odaklan memeye takıcana korkma adam yemem dicem ama yerim :)

Beğenmedimleri ata ata gidiyordum ki farkettim kaç yıllık konu hortlatılmış.
Biri de şey yazmış. Kocaman çocuk ( kocaman dediği 2 yaşında bebe) meme meme diye bağırıyormuş. Ne kadar tuhaf Allah Allah!
Çocuğu 5 ay emzirmediyse herkes bilir ki o örtüler annenin kafasına anında geçer. Eğer çocuk gidip gelip emerek rahatlıyorsa başka oda da çözüm değil. Zaten erkeklerin yanında anne ve bebeklere yeterince eziyetken bari hemcinslerimizin yanında kıyafet altından çocuğu bunaltmadan emzirebilelim ya.

Kızımı mümkün mertebe sessiz, sakin bir ortamda emziririm. Uyaran nedeniyle daha az emmesin, karnını güzel doyursun diye. Bu benim tercihim.

Havalimanından beklerken, çığlık çığlığa ağlıyorken bebeğimi rahatlatmak için herkesin içinde emzirmek de benim tercihim.

Basınçtan etkilenmesin diye tüm uçuş boyunca herkesin içinde emzirmek de benim tercihim.

Benim tercihlerim de kimseyi ilgilendirmez. Bu konuyla ilgili kimsenin de ne düşündüğünü zerre kadar önemsemem.

Teşhirci demedim, onu siz öyle anlamışsınız. Rahatsız olmadım ya da iğrenti vermedi. Alışık olmadığım bir durum ve kültürümde yok. Yapana saygım ve anlayışım sonsuz.
Aslına bakarsanız tamam isteyen uluorta emzirmesin; ama emziren annenin bebeğini doyurmasını da erotize etmesin, ayıplamasın, taşlamasın.
Bir annenin, üstelik emziren bir annenin memesini cinsel obje ve mahrem olarak değerlendirenler benim nezdimde sağlıklı bir zihne sahip değildir.

O kültürdeki insanlara göre zaten hâlâ anne baba yanında evlât sevmek bile ayıp. Artık bazı şeyleri aşmalıyız.

Emzirme örtümle heryerde emziririm. Ben ablamin yanında acip emziriyorum ama baska ortamda bir odada emziriyorum ama bunun mide bulandırıcı bişey olduğunu sanmıyorum.

Bırakma evresinde galiba. O evrede fazlaca emiyorlar. Kadın da salmış artık başka odaya git gel yapmamak için. Ben kendim yapmadım hiç hep başka yerde emzirdim. Ama bu sekil emziren de garip gelmez bana. Şahsi bir durum . Bakmam rahatsız olmasın diye o tarafa o kadar

Büyük oğlum 13 aylıktı otobüsteydik evimizide cok kalmisti. Başladı ağlamaya ama otobüs aksam iş çıkışı tiklim tiklim
Meme meme diye ağlıyor. Kadinlar bana emzir yazik dediler otobüste dolu erkekte vardi ama çocuk çıldırdı. Trençkotum vardi çıkardım kapadım emzirdim. Cocuk icin gerekli her yerde emzirilir

Bizim kültürümüzde anne baba yanında evlat sevmek ayıp değil. Ve benim fikrime hastalıklı demeniz sizin ayıbınız. Kaldı ki ben sizin fikrinize saygı duyuyorum. Siz de duyun lütfen.

En doğrusunu yapıyorsunuz. Fikirnize saygım sonsuz.

Hep hastane sürecinde herkesin memeyi görmesi hem de çocuklar cidden durmuyorlar. Çığlık çığlığa ağlıyorlar ortam neresi olursa olsun. Anne çok karışık duygular içinde oluyor. Bir yanda bebeği bir yanda millet. Ben kadınların yanında erkeklere de arkamı dönüp emziriyorum. Ayıp diye değil. Erkeklerden ben rahatsız oluyorum. Bön bön bakmasınlar diye.

En doğrusunu yapmışsınız. Fikrinize saygı duyuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…