Ulu orta emziren anne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bunu anlamıyorum işte ben bir bayanın göğsünü görmek zorun da değilim ki örtsün üstünü , normal günlük hayatımız da göğsümüz dışarıda geziyor muyuz ?
Artık kolaylıklar var emzirme örtüsü gibi .
Rahatsız ediciydi ve üstelik sürekli onun tarafına bakmak zorundaydım , ikramlık dağıttılar canım istemedi .
Sorun şu imkan var ısrarla açık açık emzirmek bana doğru gelmiyor.Bunu normal göremiyorum , yurt dışında da çok tartışılan bir konuymuş bu sanırım .

İşin aslı tiksinmek elimde olmayan bişey istemsiz oluyor yani.
O görüntü kaba geliyor minik bir bebek olsa rahatsız olmazdım.Beni tavırları da rahatsız etti fazla genişti ben anneyim istediğimi yaparım modu.
Bir de ben hep etrafım da emzirme işini daha özel yapıldığını gördüm .Emzirmek isteyen anneye oda boşaltılır ya da örtü isterse getirilir uygun şartlar sağlanır. Nasıl ki uyumak isteyen çocuklara oda verilir girmez o odaya kimse.
Hem fotomu çekmeyin diyor hem de salonun ortasın da oturuyor iyi de abla gelinin resmini çekmemiz gerek senin keyfinimi bekliycez.

Son düzenleme:
Çocuğumuzun olması demek kadınlığımızdan vazgeçmek değildir! Memen sana özel.
Evet çocuk eve gelene kadar emmeyiversin, ölmez. Çocuklara her istediğini anında yaparak doyumsuzluğu öğretiyorsunuz, maymun iştahlılığı aşılıyorsunuz. O bebek ne anlar diyenler olacak, evet anlamaz ama çocuğa doğduğu ilk andan itibaren neyi öğretirsen ona alışır. Ağladığında kucağına mı alıyorsun hep ister, mızmızlandığında ağzına meme mi veriyorsun hep ister.
Ben büyük konuşmuyorum, olması gerekeni söylüyorum. Telaşe müdürü olmaya gerek yok.
Biz dört kardeştik, düşe kalka büyüdük. Aza tamah etmeyi bildik her zaman.
Ben isterse çocuk kendini yırtsın gene de mememi açıp emzirmem orta yerde Büyük konuşmaksa büyük konuşmak... İsteyen de emzirsin umrumda değil Herkesin kendi bileceği iş. Ben doğru bulmuyorum o kadar...

Bahsettiğimiz organ "göğüs" değil "meme". Önce bunu kabul edelim ve söyleyebilelim bence kadınlar olarak.

Konuya gelince de ben şahsen kimsenin memesini görmek istemiyorum, emzirirken olsun başka bir zaman olsun. Bu benim tercihimdir. Ha başka biri de kalkıp ben bebeğimi her yerde istediğim şekilde emziririm derse ona da sonuna kadar saygı duyarım, herkes aynı şekilde düşünmeyebilir çünkü.

Birisi emzirirken de emzirme durumuna bakmamaya çalışırım, bunun için 2 sebebim var, 1.si nazar değdirmek istemem, çünkü kötü bir düşüncem olmasa da sütünün etkilenmesinden korkarım. 2.si de az önce bahsettiğim şey, kimsenin memesini görmek istemiyor oluşum ve şöyle de bir şey var böyle sahneler gördükçe emzirme olayı bana itici gelmeye başladı. Bu konuda yapacak hiçbir şeyim yok, evet anne olmak kutsal, ama sizinle aynı hisleri yaşamayan insanlara karşı düşünceli olmaya çalışmak da toplumun gelişimi açısından gerekli bence.

Çocuğun biri ciyak ciyak bağırıp ağladığındada niye susturmuyorlar şu çocugu ilgilensenize nebiçim anne dersiniz ama..gögüs görmekten hoşlanmıyorsan kafanı çevirirsin..sizin gôz zevkiniz bozulmuycak diye hiç bir bebeğin açlıktan ağlamasına izin veren anne olmaz..kusura bakmayın emzirecekler tabi dünyanın en normal şeyi bu siz nie bukadar yadırgîyorsunuz tuhaf olan asıl bu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Emzirenler olarak "emzirme önlüğü" kullanırsanız veya tül gibi bi'şeyle memenizi üstten kapatırsanız biz farklı düşünenler de sohbet esnasında yapılan bu olayı gayet normal karşılar rahatsız olup, kafamızı çevirmek zorunda kalmayız. Karşılıklı saygı gerek

Aynı meme bende de var. Ben uluorta emzirmem ama başkasının memesini açıp emzirmesi de beni rahatsız etmez. Zaten bebeğim olduktan sonra değişik bir psikolojiye girdim. Bir koyvermişlik var bende. Meme görmekte herhangi bir his uyandırmıyor yani :)

Emzirme ônlügu bebegin ilk 4 ayı işe yarıyor sonrasında bebek onuda açmayı ögreniyor ayrıca memeyi komple çıkarıp çıplak emziren kimseyi görmedim ben memeyi bluzu altından cikarirsin icindede bady vardir muhakkak yani meme ucu bebegin agzinda olur geri kalan yerini bebegin kafasi vede buluzu yukari siyirdigi icin o kapatir..bazı arkadaslar sadece meme görmekten degil ulu orta emzirmekten tiksindigini vurguluyor benim lafim onlara

Ben anneme de sordum bu konuyu hanfendi.
Annem babamın yanında bile emzirmezmiş bizi.
Belki de ailemden gördüğüm terbiyeden dolayıdır yadırgamam

Umrumda değil dedim kimsenin memesini açması. Çocuk ağlamasına da asla kızmam, kimseye de ne biçim anne demem. O lafı söylemek bana düşmez!
Çocuk çok mu ağlıyor, çıkarırsın çantandan biberonu, verirsin sağdığın anne sütünü, sen de rahat edersin bebek de.

Son düzenleme:

Anne olunca anlıycaksın malesef böle anlaman mümkün değil her bebek biberon yada emzik almıyor anne memesinden başka hiçbir şeyi ağzına sokmYan bebekler var ne yazıkli yanında emziren kadınında ne yaşadığını bilemeSin bi bahsettdığımız şey 3-5 haftalık bişey değilki hergün 8-10 defa emziriyorsun ve bunu aylarca hatta 2 yıla kadar yapıyorsun belki baslarda dikkat edilir ama ister istemez zamanla bosver surda 5 dakkada emzirivereyim demesi cok normal..

yok cnm bizim annelerimizde anne mi ya ah ne vefakar anneler var her zor şartta bebeklerini emziren!!!!aç kalmasın diye çocuklarını ulu orta emziren ama yok onlar artık rutine bağlıyorlar vefalılar ya kim bakarsa baksın umurları olmuyor hedefleri var çünkü bebek emzirmek vefalılar muhteşem ulvi anneler ya...

Aynen canım ne güzel yazmışsın Ben anneyim istediğimi yaparım olayına kızıyorum ben. Tamam annesin ama KADINLIĞINDAN vazgeçme hiç bir zaman.
Eşim bişey anlattı dün şok oldum.
Eşimin iş arkadaşı, başka bir arkadaşının evine gitmiş, o arkadaşının eşi de yeni doğum mu yapmış öyle bişey. Kadın resmen erkeklerin içinde sırtını dönüp emzirmeye başlamış E bu şimdi dikkat çekmek değil de ne !! Evde başka oda mı yok İnsanların kızdığı nokta burası işte.
Ben de eşimin ağzını yoklamıştım, sokakta veya başkalarının yanında çocuğumuzu emzirsem naparsın dedim? Müsade etmem dedi, zaten eşim müsade etmese ben yapmam ki :26:
Hem ben 2-3 yaşına kadar çocuk emzirmeye de karşıyım. 3 yılda memede süt mü kalır ya

Dedikoduya bak ...ne ayıp,ne ayıp ! Cinsel açlıktan hep bunlar.meme cinselliğin simgesi olmuş geri toplumlarda.kadın striptiz yapıyor ya ,keyfine dönmüş sırtını açmış...keşke dönmeseymiş .o ,odadakiler düşünceli olsaymış da çıkaymış...bebek bu beklemez keyif! Anne olmasa da bi kadın bunların empatisini yapabilmeli.tülbent örtene yamyam gibi bakan toplumdan ne beklersin ki...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

3 yıl degil 2 yıla kadar emzirilmelidir bağısiklik sisteminin güclenmesi icin ilerde kanserdi kemik hasraliklariydi yakalanmamasi icin..bu bakis açisiyla bakan bir bayana ne anlatıyorumki işte..erkeklerin yanında tabiki göğüsünü açıp emzirmemelisin arkanida dönsen olmaz tabii bunu savunan kimse yok okudugum kadariyla burda..ama kadinlar varken emzirmen gerekiyosa çocugun açsa ağlıyosa emzireceksin tabii gögusunu komple acmana gerek yok ucunu cikarirsin olur biter..milletin göz zevkimi önemli o minikmi önemli konusmak için konuşmayınız lutfen madem bir annesiniz ozaman bebegi aglayan bir annenin ne hissettigini bilmeniz gerek anladığım kadariyla siz bebeginizi mamayla büyütenlerdensiniz

Canım, kadın daha dikkatli olmalı toplumumuzda
Benim polemiğe girmek değil amacım. Herkesin farklı görüşleri olabilir.
Ki ben baştan beri umrumda olmaz diyorum, ama ayıplarım diyorum
Erkek milleti inan bizden daha dedikoducu. Odadan niye erkek çıkıyor ki, kadın çıkmalı KENDİ rahatı için.
Meme de sizin için anneliğin simgesi olmuş bence. Annelik için başka vasıfları da taşıyabilmeli insan.

Vallahi tebrik ederim benimle aynı düşünen biri daha olduguna sevindim burda..

Ben fikrimi söylüyorum niye bu kadar gocundunuz acaba ???
Kişisel boyuta varmasın tartışma
Ben diyeceğimi dedim. Kim nasıl istiyorsa yapar, ben yapmam.Herkesin görüşüne saygılıyım. Şurda kimseye yok sen niye böyle düşünüyosun yok sen niye böyle yapıyosun demedim. Hep kendi fikirlerimi attım ortaya. Değişik fikirlere bu kadar tahammülsüzseniz tartışma ortamlarında bulunmamanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…