Umursanmassın senkimsinki konumun küçük

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Canım sıkkın baska bir yere tayınım cıktı okul müdürü öyle bir sert konustu ki aşagıladı kı aklım almadı şaştım daha ev bıle bulamamısken bayram gunu gıdıp sınıfı hazırlayacskmısım .Dıyorum yol yorgunu olucam 7saatlık yol dan gelıcem evım bıle yok daha erken gel ozaman bana esya tasıytıracakmıs boyle bir sey gormedım ben evım bıle yokken yol yorgunuyken neden bayram gunu hızmetlı gıbı calısmaya gıdıyorum .Mutsuzum ,üzgunum bana yardımcı bıle olmadı tum esysm okula cok uzak bır yerde memleketım den kalkıp gıdecegım halbukı ben tatıl gunu ev bulur yerlesırım dıye dusunurken adımımı bastıgım gıbı dınlenmeden yemek bıle yemeden esya tasımaya cagırılıyorum .Ertesı gun okul var ben ne yapacagım hadı otelde kaldım aksama kadar okulda cslısacagım hava erken kararıyor bayan basıma nasıl sokak sokak ev ararım aclık olacak ,yorgunluk olacak ,camasır problemı olacak .

Başlıktan ve içerikten ben bir şey anlamamak

özellikle başlığın tercümesini istiyorum

Ogretmen degilim.İdare ile iliskiler.ne kadar onemli olur bilmiyorum ama boyle bi mudurunuz varsa bastan tavrinizi koyun.Gelemem deyin tamam.Belki bastan tavrinizi koymaniz iyi olacak.

Eğitimcilerin çilesi adlı konu Allah yardım etsin mecbur yapacakmışsınız gibi duruyor başka çare yok mu

Böyle bir saçmalik olamaz. Şimdiden he derseniz, müdür sizi ırgat yapar muhtemelen. Saygı çerçevesinde, zıtlaşmadan dişlerinizi göstermeniz lazım. Fazla çirkeflik de, eziklik de iyi değil, huzursuz olursunuz hep.

Canım git dra iki hafta rapor al bu ne ya
Aldırmazlar egitim dah önemli denıldı bılıyorum öyle fakat bana bayram gunu bıle tasınma fırsatı verılmıyor o gun orda olup sınıfı kurmak zorundaymısım .Evım yok dıyorum kal bıyer de denılıyor.Müdür olmayınca böyle süründürüyorlar bir otorite bir sertlik ki öyle bır hukmetme görmedim.

Hiç de mecbur değilsin.
Tatildeyiz. Seni okula çağırdığı gün için ek ders yatacak mıymış?
Hayır. O zaman gitmek zorunda değilsin.
Parasını almadığın gün için niye gidecekmişsin?

Okul 28'i açılıyor. Sınıfa eşyaları hizmetliler taşır.
Dolap içi, düzeni öğretmene aittir.
Onu da 28 inde tenefüslerde bile yapabilirsin.

Bazı okul müdürleri okulun ağası falan sanıyor kendini.

Yok öyle bir dünya.

Para alacak mıyım o gün için hocam diye sor.
Hayır cevabı üzerine 28 i görüşmek üzere o zaman hoşçakalın de açma telefonlarını..

Haaa öğretmen gönüllüdür eşya taşımaya vs o başka bir konu.
Seni kimse mecbur tutamaz ama.

Mem le görüştüm durumu anlattım kalacak yer bulacagım o gun dedım hem resmı tatıl dedım fedakar ol dendı .müdür haklıymış eğitime hazır olmadı gerekıyormus sınıfın peki ben ne olucam dedım dınleyecek vaktı yokmus benı.evsız yurtsuz okula gıdecegım yanım da esyam bıle yok .Baysn basıma 5te okuldan cıkıp nasıl ev arayacagım yemek yemeden ac ac ortalık sapık kaynıyor aksam vaktı.

Bana çocuksun dedı küçüklüğüme cerıyormus alınganlıgımı mem gorev yerımı degıstırın dedım ya ben 29yasındayım benı asagıladılar.

tayininiz çıktığında 15 gün yasal izniniz var göreve başlamadan önce. Devlet memurları kanunun 62. maddesinin b bendi.

Evet yaa bunu herkes bilir 15 gün ev bulup, düzen kurman için veriliyor.
A kişisi B kişisi senden fedakarlıkta bulun gibi saçma isteklerde bulunamaz.
Kimsenin olmadığı bir şehirde neyin fedakarlığı?

Ayrıca sınıfın ne gibi bir düzene ihtiyacı var?
Bu okulda hizmetli yok mu hiç bir şey anlamadım.

Köy okulu mu?

Malesef görevlendirme.

Konu sahibi daha açık yazsanız durumunu da anlasak keşke.

Görevlendirme benim bildiğim iki şekilde olur.
Bir norm fazlası olarak tercihle ya da istek dışı görevlendirilirsin.
İki dilekçe ile uzaklık, ulaşım sebebiyle gönüllü görevlendirme istersin.

İkisi de geçicidir. Görev yapacağın okulda değildir kadron.

15 gün iznin olmasa da bayram tatilinden bahsediyoruz.
Seni hiç bir gerekçe bu sürede okula gelmeye zorlayamaz.

Ne guzel bilen arkadaslar yazmıs
Arastırın azcık ,
Yalnız mudure cook sınır oldum,

sakince klavyeyi elinden birak ve derin bi nefes al
sorun su ki ; hic bisey anlamadim
Tatıl de angaryalık yaptırmaya cagırıyolar.Müdür emredıyor geleceksın dıyor ıstersen yol paranı ben ödeyeyım dıyıp dalga gecıyor alttarafı sukadar lira ödeyeceksın dıyor esya tasıyacskmısım sınıfı olusturacakmısım mem le de gorustum gıdeceksın dıyor görev yerımı degıstır dıyorum mem e küçüklüğüne verıyorum dıyor .Yahu adam bana set konusuyor angaryalıga cagırıyor ıstemıyorum orayı dıyorum benım işim var dınleyecek vaktım yok dıyor .Yerın dıbıne soktular ya ben hadememıyım .Öğretmenler tatıldeyken gıdıp malzeme tasırmı sınıf olusturmak ıcın 7saatlik yoldan gidecegim evim bile yok direk okulda hazir olucam tatilde.

Bana çocuksun dedı küçüklüğüme cerıyormus alınganlıgımı mem gorev yerımı degıstırın dedım ya ben 29yasındayım benı asagıladılar.
Canım bu ne tayini tam olarak? İlk atama mı? Zorunlu hizmet mi ya da özür grubu mu?

İlk atamaysa daha sizin iki haftalık meyil zamanınız zaten dolmadı öyle mecbur tutamazlar,

Bulunduğunuz yerden zorunlu hizmet için tayin olduysanız onlar yapılalı epey oldu, bu zamana kadar gelip herşeyi ayarlaması lazımdı diye düşünüyorlardır muhtemelen,

Rapor alayım diye mem e sormakla hata etmişsiniz, sessiz sedasız gidip alın raporu 5gün bile yeter size, ev işini halledersiniz hiç değilse,

O kadar görev aşığı ise bi zahmet okulu eğitime hazır ediversin işgüzar müdür de!
Malum hergün okuldalar... Hizmetlilere söz geçiremezler şurdan şuraya iki malzemeyi getirtemezler güçleri öğretmene yeter!

Ayıp denen birşey var, bir bayan sonuçta nerde yatıp kalkacak bu kız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…