umut diye bişey yok,hayatın anlamı da yok

spaniard

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
1.804
22
158
Diğer
öncelikle yorum beklemek için yazmıyorum çünkü yorumsuz bir sorunum var biliyorum.neyi istesem neyi başarmaya çalışsam olmuyo olmuyo olmuyo.olsun diye dualar ediyorum,yok beni duymuyor.dua etmekle kalmıyorum çalışıyorum çabalıyorum başkaları kapıyo,her konuda ne olursa olsun her konuda böyle oluyo.hayallerimi hep başkaları yaşamak zorunda mı?ben yaşamıcak mıyım hiç?ama artık dua etmeyi bıraktım nasıl olsa olmuyo,insanların bana yaptıkları hep yanına kar kalıyo neden peki?neden hep ben üzülüyorum?:çok üzgünüm:

olmayan ne yolunda gitmeyen

her şey,düşünebileceğiniz herşey.maddi değerle ölçülebilecek bişey değil de manevi...

aslında aynı durum benim için de geçerli ne yazık ki. yani bu konuda kelin ilacı olsa da bende başıma sürsem.
bende çok pes ediyorum ama aklıma şu satırlar geldikçe toparlanıyorum

"Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrınve isteğin derecesi anlaşılmazdı. kapılar açılana kadar isteyip direnip,sonrada olmuyor demeden beklemesin bilelim. "

mafoldumben

Edilen her dua o an da yada kısa bir süre içinde olacak diye bir kaide yok ki arkadaşım.

Bu kadar ümitsiz olma derim ben,biraz sabret.Herşeyin başı sabır.

Ama sen böyle nasıl olsa dualarım gerçekleşmiyo diyip de Allah ın gücüne giden bir laf edersen olmaz hiç.

Hayatta mutlaka iniş çıkışlar vardır.Ama ben hep inanırım ki her inişin mutlaka bir çıkışı vardır yeter ki o çıkışı biraz inançla ve biraz ümitle beklemesini bilelim

bir hastalık olsa;hergün o iğneyi vurunsan ancak iğne 10 günden sonra hastalığını azaltmaya başlayacak olsa ve sen yolun yarısında beşinci gün ilaç işe yaramıyor diye tedaviden vazgeçsen bıraksan iyileşir misin acaba?senin mantığında bir bakış açısı..ettiğin dualar bilmediğin biryerinde hayatının belki de başka kapıları açmaya hazırlanıyor..
"hayır görünende şer,şer görünende hayır olabilir" deniyor.belki de senin için böylesi iyiydi bilemezsin.dua bir ilaçtır ve her ilaç bilmediğin görmediğin bir çok mikrobu öldürür.sen yılma arkadaşım;dualarını da eksik etme..GÖRELİM MEVLAM NEYLER,NEYLERSE GÜZEL EYLER.....

Kesinlikle çok doğrukaydirigubbakcemile5
İnsan umut etmeden yaşayamaz
Dua her kapıyı açar unutma ne yapsam nekadar çabalasam olmuyor demişsin
Acaba neden?
Bunu hiç düşündünmü belki herşeyi tam yaptığını düşünüyorsun..
Mutlaka farkedemediğin atlamış olabileceğin bir şeyler kesinlikle vardır
Hiç bir başarıya çiçekli yollardan gidilmiyor
Cefa çekmelisin ki sefa sürebilesin
Sabır sabır sabır en büyük erdem
Herşey gönlünce olsun...

duanın kabul olmamasının nedenlerinden biri de sabır göstermemektir
yani acelecilik ben dua ettim kabul olmadı diye bakarsan olaya kabul olunacağı varsa bile olmaz
hem Rahman benim istediğim hiçbirşey olmuyor dularım da kabul olmuyor diyerek kendinden bi çırpıda yüz çevirecek bi kula ne kadar yakın olabilir orasını sen düşün
her istediğimiz her zaman olsaydı zaten yaşamın anlamı kalmazdı diye düşünüyorum
üstelik Rahman'ın duanı kabul etmediğini ne biliyorsun
belki Allah'dan istediğin şey senin için hiçte hayırlı bişey değildir ve Rabbim sırf sana merhametinden dolayı duanı kabul etmiyordur
kabul etse belki de şu bulunduğun durumdan daha kötü halde olacaksın
unutma Rabbim senin dileyip de vermediği her duanın karşılığını sana ahirette vereceğini vadediyor
gayrısı sana kalmış arkadaşım
evet sorunlar yaşıyor olabilirsin saygı duyuyorum ama sadece sorun yaşayan sen değilsin ve hepimiz sıkıntılarımızdan ve yerine gelmeyen isteklerimizden dolayı Allah'a dua etmekten yüz çevirseydik ne olurdu acaba halimiz
ne diyor Rahman 'duadan başka ne ehemmiyetiniz var'
sadece biraz sabır ve duada ısrarcılık tavsiye ediyorum ben sürekli şekilde iste
ve şu soruyu da arada bir sor kendine
ben Allah'dan sürekli bişeyler istiyorum ama kabul etmiyor
peki ben Allah'ın istediği neyi yapıyorum
acaba bunu sorguluyormuyuz hiç
bunu sadece sana değil hem kendime hem herkese tavsiye ediyorum
birinden bişey isterken bunu istemeye de yüzümüz olmalı ama değil mi
herşey gönlünüzce olsun
biraz uzun oldu kusura bakmayın

umudunu bir yana bırakırsan,yaşamak,nefes almak çok zor olur..yediğinden,içtiğinden bişiyy anlamazsın...umuttur,yaşamanı sağlayan...ne dualarım var şu yaşta kabul olmamış ( senden yaşça büyük olduğumu düşünüyorum)...ben de yıldım zaman zaman ama pes etmedim...herşeyden ama herşeyden ümidini kessen de Yaradan dan asla ümidini kesme...mutlaka çok sıkıştığın biran yardıma koştuğunu hatırla..bir gün demiştim kii Rabbim neden dualarımı kabul etmiyor..çok ağlamıştım hatta..sonra araştırdım bunu; Yüce Yaradan sevdiği kullarının dualarını hemen kabul etmezmiş,o kulunun dua etmesi hoşuna gidermiş..bunu bilmek nasıl teselli etmişti benii..iyi olmak için daha çok çaba sarfettim ve dualarım kabul olmadı diye üzülmedim eskisi kadar..ve ben sadece kendi için dua etmem,başkaları için,hiç tanımadığım insanlar için dua ederim,bu çok rahatlatıyor insanıı....umut var,içine saklanmış seninyerimseniben

Belkide istedigin şeyler hakkında hayırlısı degildir...
birde bu pencereden bakmak lazım...
Hayırlısını istemek daha makuldurolumunekankayizsmile

hepimiz bir şekilde sabırla ölçülüyoruz. sabır mihenk taşıdır. dua etmekten vazgeçtim istediğim olmuyor düşüncesi çocukça bi düşünce. asıl şimdi dua etmen gerek. içindeki istekler ölmesin diye...

keşke şöyle dilediğimiz gibi içimizi dökebileceğimiz bi yer olsaydı kk'de,düşüncelerim tamamen değişti sanki,üste bir kızın yazdığı çok güzel,rahatlatıcı,hani Allah sevdiği kullarının dualarını hemen kabul etmezmiş,o kulun dua etmesi hoşuna gidermiş,bu söz bitirdi beni.inanmazsınız daha çok dua eder oldum..ama isteklerim olsun diye değil herşeye dua ettim,şükrettim...

canım allah çok sevdiği kullari kendine dua etsin diye sıkıntı verirmiş
hiç bırakma dua etmeyi canım allah elbet yardımcın olucak
bende dua edicem bol bol senin icin allah herşeyi gönlüne göre versin inşallah
hep mutlu ol canım

Allah'u Teala sevdiği kullarının duasını hemen kabul etmez. Biraz daha dua etsinde sesini, yalvarışını biraz daha duyayım dermiş.Sevmediği kulunu da sesini duymayayım diye duasını hemen kabul edermiş.Allah (cc) sevdiği ve razı olduğu kullarından eylesin cümlemizi .

evet canım aynen böylee....yolda gördüğün yaşlı kadına/adama,hamile kadına,nişanlı bir çifte...aklına gelen herkesee...gördüğün herkesee...

ayy çok sevindim yaaa,hep böyle oll:1hug:

canım daha cok gencsin ama insan umut etmeden yaşayamaz ki illaki her insanın bir umudu vede emelleri vardır umutsuz bir insan olmaz ayrıca cok karamsalsın belirtim vede isyan ediyorsun isyan etmekden ziyada sabretmesini bilmen gereki yo sanki hani herşey bitmişde son noktaya gelmiş gibi sin daha cok gencsiz hayata pozitif acıdan bakman gerekiyor olumsuzluklarda olsa haytımızda bizim için ufakda olsa küçük şeylerden mutlu olmasını bilmen gerekiyor hayat da öyle şeyler varki güzelim yeter ki saglık olsun gercekden gerisi önemli deyil allalh dert veripde derman arattırmasın bi de bu acıdan düşün ya o insanlar ne yapsın o yüzden kendinle barışık ol derim ....

canım,
ben, "hep dua ediyorum kabul etmiyor" kısmına takıldım mesajının.şahsen ben dua etmekten vazgeçtim.
dua etmiyorum artık ki ben dua etmeden yatmayan bir insandım ama artık vazgeçtim ya.yıllardır istediğim ve dua ettiğim şeyler var.hiçbiri olmadı.sonra kendi kendime Allaha kızmaktansa, hiç etmem böylece kimseye kızasım gelmez diye bir karar aldım.tek başınasın bu dünyada bence.gerçekten biçare olmadıkça Allahın yüzümüze baktığını düşünmüyorum ben.yazılmış kaderimizi yaşadığımızı düşünüyorum.

hayatın bu kadar zor olduğunu, istediklerimizin neden ulaşılmaz olduğunu bi türlü anlamış değilim.. neden niçin diye yargılamaktan wazgeçtim bende ama o karamsarlık bi kere sarınca insanı bırakmıyor iştee..senin gibi(nazlı_20)dua etmekten wazgeçtiğimde oldu isyan ettiğimde.. ama bunları kafaya takıpta çok kısa süren bu hayatı nasıl güzel geçirebilirim die düşündüm.. we inan bana çok işe yarıyor.. hayatın ne kdr kısa olduğunu we bütün güzellikleriyle bize sunulduğunu düşün.. herşey tamam herşey eksiksiz, mükemmel.. peki biz? biz ne yapıyoruzki bu hayat için.. oflayıp puflayıp duruyoruzz.. düşüncelerini değitirdiğinde kendini daha iyi hissedersin.. ben çok pozitif çok neşeli biriydimm.öle bi an geldiki herkesten kaçtım uzaklaştım.. doğal olarakta onlarda benden..en kötüsüde tekrar yenilenmeye çalışmak.. şimdi kendime format attım. düşüncelerimi hayata bakış açımı değiştirdim.. herşey düzeldimi peki diceksiniz.. hayır ama ben düzeldim.. kaostan kurtuldum.. insan kendini pozitif hissedince hayatın anlamlı olduğunu düşünüyor.. her ne kadar umut etsemde istediklerim gerçekleşmiyor.. kader bırakmıyor yakamı ama ben yinede direniyorum.. hayat benimle oynayacağına ben onunla oynarım...

aynen bir dönem yaşadığın psikolojideyim şuan,inan ben de deli dolu çok neşeli biriydim ama herkes istediğini elde ettiğinde ben onlardan daha fazla çalışmama rağmen elde edemediğimi görünce küstüm herşeye,herkesten kaçıyorum şuan,ailelemle bile konuşmuyorum,arkadaşlarım da sana bişeyler oldu sen böyle değildin diyorlar,böyle dedikleri zaman ağlayasım geliyo,içim acıyo resmen...

çaba harcıyorum gerçekten harcıyorum ama olmuyorsa yapacak birşey yok,mükemmel yapıyorum demiyorum ama benim harcadığım çabanın 10da 1ini bile harcamayanlar elde ediyor,üstelik benim çok istediğim şeyleri,sanki herkes benim hayallerimi görüyormuş da hemen ona koşuyormuş gibiler,okulda nerdeyse hiç bi arkadaşımla konuşmuyorum,geçse keşke bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…