Size bir kisa olaydan bahsedeyim. Bir arkadasim (benden uc dort yas buyuk ) abla diyorum kendisine, evlere temizligie gidiyor. Yeni bir musterinin evine gitti temizlige. Yalniz yasayan bir bey, bosanmis. ben de bosanmis biriyim, kizim var. Bu arkadasimda bekar oldugunu gorunce, benim arkadasim var tanistirayim mi size demis. O da demis ciddi iliski istiyorum. Bu beyin kizi var, benim kizimin yaslarinda. Cocugu annesinde ama, haftasonlari aliyor. Ilgili bir baba.
Neyse ben gorusmek istemedim ilk baslarda, arkadasim israr edince gorustuk yuzyuze. benden cok etkilenmis, hoslanmis. Merhametimi, guler yuuzumu begendmis. Ertesi gunu benim numarami istedi arkadastan. Ben ilk baslarda istemiyordum, sonra baya mesajlar yazdi, israr etti beni sozleriyle ikna etmeyi basardi.
Bir ay kadar konustuk surekli telefonda, bir iki defa bulustuk. Ama surekli beni evine cagiriyor, beraber uyuyalim veya ben senin evine geleyim. bende yok diyordum. Bana ters birsey, uygun degil, hayat tarzima uygun degil dedikce, tamam deyip duruyor sonra ertesi gun yine ayni. Sana ihtiyac duyuyorum, seni istiyorum, nasilolsa evlenicez falan diyip duruyor.
Sonra bir kere dediki telefonda sohbet ederken, arkadasim bana buyuk para teklif etti ama telefonda aciklayamam, Kabul etmedim dedi. Ben orda sok oldum. Yuzbin dollar euro rakamlardan bahsediyor. Yuzyuze anlatarim dedi. teelefonda yasak dedi. Ama oncelerinde hep bana surda dugun yapalim, Suraya balayina gidelim gibi vaadlerde bulunuyordu. duysaniz, askim bebegim, iyikim. siirler, sarkilar. Kendisi dogulu, ve sesi cok guzel.
Son zamanlarda da, kizimi kaybetmek istemiyorum, beni paylasmak istemez kisim, seni kiskanir, seni Kabul etmezse ben bitirirm falan demeye baslamisti. Son olarak mesajda ben evlenmek istemiyorum seninle dedim ben kendim bu para olayindan sonra. O da israr etmedi, sen bilirsin, kararina ve sana saygi duyuyorum dedi. Ikna etme cabasi sifir. Insan demez mi ben birsey yapmadim merak etme, guven bana falan. Ya Hu kizin var, helal para haram para benim iicn onemli. senin icinde onemli olmasi lazim.
O kadar uzuldum ki, aslinda diyeceksiniz kurtuldun, ama insan sormaz mi arkasini. Bizi tanistiran ablaya bile sormadi, o konu kapandi demis kestirip atmis. ama gelgelelim onemli bir detaya: numarami sil dedigim halde silmemis, durumlarimi da takip ediyor.
Kizlar, hep mi iyi niyetliler kaybediyor ya? numarami neden silmiyor? cantada keklik, cepte tutmaya mi calisiyor?