- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi Perimasali3737
-
Canım sorana yeni evliyiz de geç, anlatma hiç tavsiyem, benim yaş 28 3 senelik evliyiz, dışardan sorana yeni evliyiz diyorum, yakın çevrenden de soran olursa kır kalplerini, sert konuş mesafe koy.. Ben elalemin ağzını böyle kestimBen de 5 yıldır evliyim 24 yasindayim, bir yildir biz de sarktayiz d.bakirda. Terör olaylarının en çok yasandigi dönemde geldigimiz için açıkçası sifir sosyal hayati diyebilirim. Site içinde oturduğum halde ne kimse benj tanir ne ben kimseyi korkuyorum acikcasi. Son bir senedir kendimi taniyamiyorum. O kadar neseli o kadar aktif o kadar umut dolu biriydim ki şuan nefes bile almaya zorlaniyorum yutkunamiyorum boğuluyor gibiyim. Keşke benim gücüm olsaydı da ben sana destek olabilseydim. Suan teselli amacli soylicegim hiç bir söz derman olacağını düşünmüyorum ne bana ne sanabeklemekten de yoruldum inanmaya çalışmaktan da guclu olmaya calismaktan da. Kimsenin de beni anlicagini sanmıyorum. Öyle ki arayan soran herkes "neden çocuğun olmuyor, neden tüp bebek yapmiyosun, kısır misin, sorun sen de mi esinde mi , sunu yaptın mı bunu yaptın mi" demelerinden de skldim. Tek dayanağım kocam bu hayatta Allahin bana verdiği en büyük ve tek hediyesi O bana onun için direnmeye calisiyorum. Yoksa bu özlemi bu hasreti çekmek çok zor
Canım sorana yeni evliyiz de geç, anlatma hiç tavsiyem, benim yaş 28 3 senelik evliyiz, dışardan sorana yeni evliyiz diyorum, yakın çevrenden de soran olursa kır kalplerini, sert konuş mesafe koy.. Ben elalemin ağzını böyle kestim
Cok uzuldum ya3 sene boyunca her gün böyle senin gibi ağlayarak geçirdim..
Sonra bir mucize oldu geçen sene hamile kaldım..
Göklerde uçuyodum, her şey çok iyi geçiyodu.
6. ayımda erken doğum yaparak, bebeği kaybettim...
Yaşadığım acının tarifini bile bulamadım..
O nedenle nasip. . .
Kendinizi çok üzmeyin..
Rabbim daha beteriyle imtihan etmesin..
Oyle yapcam artik kendim evde bseyler yapcam beni oyalayacak..canım bence biraz kendine zaman ver , başka şeylerle uğraş, yeni aktiviteler bul ne bileyim kursa filan git vb.. stresten de olmayabilio çünkü bazen ,düşünmemeye çalış ..
Insaaalllah bizimde 3senedir olmuyor soranlara istemiyoruz dedik hep simdi tup bebek desek sanki baskasinin cocugu gibi algiliyirlar cahil insana laf anlatmasi zorSanırım gec kaldımçünkü ilk 6. Ayından beridir tedavi görüyorum ve aile eş dost çevre de bunu biliyor şimdi istemiyorum desem inandırıcı olmicak zaten. Sert konuşup tepkimi koyamiyorum sadece sessiz kalabiliyorum. Sonra kendimi yiyip bitiriyorum Allahim hayirlisindan sagliklisindan versin inşallah. Nasibimizde varsa da yoksa da sabır diliyorum. Allahim kimseyi mahrum etmesin bizi de inşallah
Ayy insaallah oyle bir mucizede bize nasip olur cok mutlu oldum bunu okuyunca ama iste sun herseye umutsuz bakiyorun neden bilmiyorumBence yaşınız daha çok genç vücudunuz belki de o tedaviler sırasında çocuk sahibi olmaya hazır değildi bence biraz akışına bırakın normal dengesini bulsun vücut
ve ben psikolojinin çok önemli olduğunu düşünüyorum
hiç çocuğu olmaz denilen bir ablamin iki embriyo transfer edildi hamilelik ilerlerken bit mucize oldu embriyolardan biri bölünerek üçüz oldu
internette bu konularla ilgili bir sürü blog var örneğin melinasmom merve ozturk
okuyun
Umudunuzu kaybetmeyin
Allah yardımcınız olsun
Bizde bingolun ilcesinden geldik cok sorunlar yasadik burasida iyce bunaltti bende senin gibiyim canim kimseyi tanimam kimsede beni .. surda 2 sene snra yine dogunun ilcesi olcak kendi kendime diyorum ne zman gun yuzu gorcem ne zaman insan yuzu gorcem bi sehre gidecem diye..benimde herseyim esim en buyuk destegim onun destegi olmasa bunlarin altindan kesinlikle kalkamam herseyden yoksunuz 3 senedir bi apartman dairesinde oturamadim dugun heycaniyla o kadar cok seyler almistimki hicbirini kullanamadim kutusunda eskidi memlekette bide en buyuk hayalim buyuk pencereli bi evde oturmak artik yoruldum camdan gunesi bile gormuyoruzBen de 5 yıldır evliyim 24 yasindayim, bir yildir biz de sarktayiz d.bakirda. Terör olaylarının en çok yasandigi dönemde geldigimiz için açıkçası sifir sosyal hayati diyebilirim. Site içinde oturduğum halde ne kimse benj tanir ne ben kimseyi korkuyorum acikcasi. Son bir senedir kendimi taniyamiyorum. O kadar neseli o kadar aktif o kadar umut dolu biriydim ki şuan nefes bile almaya zorlaniyorum yutkunamiyorum boğuluyor gibiyim. Keşke benim gücüm olsaydı da ben sana destek olabilseydim. Suan teselli amacli soylicegim hiç bir söz derman olacağını düşünmüyorum ne bana ne sanabeklemekten de yoruldum inanmaya çalışmaktan da guclu olmaya calismaktan da. Kimsenin de beni anlicagini sanmıyorum. Öyle ki arayan soran herkes "neden çocuğun olmuyor, neden tüp bebek yapmiyosun, kısır misin, sorun sen de mi esinde mi , sunu yaptın mı bunu yaptın mi" demelerinden de skldim. Tek dayanağım kocam bu hayatta Allahin bana verdiği en büyük ve tek hediyesi O bana onun için direnmeye calisiyorum. Yoksa bu özlemi bu hasreti çekmek çok zor
Bende oyle diyorum canim ama iste arkamizdan neler diyorlar kim bilirCanım sorana yeni evliyiz de geç, anlatma hiç tavsiyem, benim yaş 28 3 senelik evliyiz, dışardan sorana yeni evliyiz diyorum, yakın çevrenden de soran olursa kır kalplerini, sert konuş mesafe koy.. Ben elalemin ağzını böyle kestim
Evet o kadar asinayim o kadar iyi anlıyorum ki seni. Ben de bunları yaşadım. Başarısız tüp bebek tedavisi, kaybolan umutlar.. evlatlık almayı, taşıyıcı anne bulmayı, hatta eşimden boşanmayı bile düşündüm. Testler tahliller yapılıyordu ama ikimizde de herhangi bir problem bulunmamisti. Buna rağmen sorun bendeymiş dedim hep. Belki başka biriyle evle ise çocuk sahibi olabilir diye düşünüyordum. Malum sorulardan sikildigim icin memlekete bile gotmek istemiyordum. Derken çocuksuz bir hayatın da aslında iyi olacağını kabullenmeye başladım. Derken bir tüp bebek denemesinde Allah nasip etti. Çok şükür dedik inanamadik. Rüya gibi bir şeydi bu. Gerçek miydi yoksa hayal mi. Her an düşme tehlikesi .. bir çocuk sahibi olacağımızın hayalini bile kuramadım gebeliğim boyunca. Ya bebek ölürse karnımda diye. Düşünsene o kadar uzaklaşmışım ki anne olma fikrinden. Evde gezen bir çocuğun hayali bile bana çok absürd geliyordu. Ama Rabbim nasip etti çok şükür . Hem de öyle güzel bir zamanda nasip etmişti ki ayarlasaydik denk getiremezdik böyle :)) şimdi bile diyorum iyi ki o zaman hamile kalmışım diye. Şimdi 2. Çocuğum oldu ve tedavisiz. Meğer stres yapa yapa hamile kalamiyormusum. Çok dua et canım. Bolca dua. Rabbim sana da nasip edecektir İnşallah. Ciddi bir sağlık sorununuz olmadığı müddetçe yeni teknolojilerle çok yüksek oranlarda gebe kalacaksinizdir. Ama stres yapmayın. Ve Rabbimiz "ol"demesi için O na yalvarinNerden basliycagimi bilmiyorum dert ustune dert ekliyor hayat ..herseyimi yavas yavas kaybediyorum sankitup bebek tedavisi goruyordum iki tane embryo transfer edilmisti ve tutunamadilar surekli agliyorum esim nobette kimsem yok derdimi anlatacak emeklerimiz heycanimiz umutlarimiz herseyimiz bitti o kadar hasretimki anne kelimesine inanin bu kadar icim yanmamisti elimden geldigince dikkat ettim vicdan azabi cekiyorum benim yuzumden mi oldu diye yasadigimiz yerde dagin basinda bi lojman inanin cok bunaldim suan kimsem yok yanimda ne yapcam nasil dayancam icim kan agliyor ne olur yardimci olur tek duam Allah herkese evlat nasip etsin kimseyi evlat hasretiyle sinamasin
Cok sevindim sizim adiniza Rabbim evladinizi bagislasin size. Bende tedaviye baslarken 2.bi doktor arydm bu tutmazsa hemen ona gidelim die ayni bende evlat edinmeyi bile dusundum ama iste bu hayal kirikliklari umutlarimizin yikilmasina sebep oluyor.Evet o kadar asinayim o kadar iyi anlıyorum ki seni. Ben de bunları yaşadım. Başarısız tüp bebek tedavisi, kaybolan umutlar.. evlatlık almayı, taşıyıcı anne bulmayı, hatta eşimden boşanmayı bile düşündüm. Testler tahliller yapılıyordu ama ikimizde de herhangi bir problem bulunmamisti. Buna rağmen sorun bendeymiş dedim hep. Belki başka biriyle evle ise çocuk sahibi olabilir diye düşünüyordum. Malum sorulardan sikildigim icin memlekete bile gotmek istemiyordum. Derken çocuksuz bir hayatın da aslında iyi olacağını kabullenmeye başladım. Derken bir tüp bebek denemesinde Allah nasip etti. Çok şükür dedik inanamadik. Rüya gibi bir şeydi bu. Gerçek miydi yoksa hayal mi. Her an düşme tehlikesi .. bir çocuk sahibi olacağımızın hayalini bile kuramadım gebeliğim boyunca. Ya bebek ölürse karnımda diye. Düşünsene o kadar uzaklaşmışım ki anne olma fikrinden. Evde gezen bir çocuğun hayali bile bana çok absürd geliyordu. Ama Rabbim nasip etti çok şükür . Hem de öyle güzel bir zamanda nasip etmişti ki ayarlasaydik denk getiremezdik böyle :)) şimdi bile diyorum iyi ki o zaman hamile kalmışım diye. Şimdi 2. Çocuğum oldu ve tedavisiz. Meğer stres yapa yapa hamile kalamiyormusum. Çok dua et canım. Bolca dua. Rabbim sana da nasip edecektir İnşallah. Ciddi bir sağlık sorununuz olmadığı müddetçe yeni teknolojilerle çok yüksek oranlarda gebe kalacaksinizdir. Ama stres yapmayın. Ve Rabbimiz "ol"demesi için O na yalvarin
Darısı başına inşallah :) bence kafanı böyle düşüncelerle bulanduracagina hazır evde minik biciriklar yokken doya doya uyu, eşinle bolca vakit geçir. Fırsatları değerlendirip tatile Vs çıkın. Gerçi bu yıl izinler kalktı artık tatil falan hayal. Evde yapabileceğin şeyler de var. Film izlemek sinemaya gitmek arkadaş komşu toplantıları Vs Vs. Emin ol çocuğun olunca bu günlerini arayacaksın :)Cok sevindim sizim adiniza Rabbim evladinizi bagislasin size. Bende tedaviye baslarken 2.bi doktor arydm bu tutmazsa hemen ona gidelim die ayni bende evlat edinmeyi bile dusundum ama iste bu hayal kirikliklari umutlarimizin yikilmasina sebep oluyor.
Bizde bingolun ilcesinden geldik cok sorunlar yasadik burasida iyce bunaltti bende senin gibiyim canim kimseyi tanimam kimsede beni .. surda 2 sene snra yine dogunun ilcesi olcak kendi kendime diyorum ne zman gun yuzu gorcem ne zaman insan yuzu gorcem bi sehre gidecem diye..benimde herseyim esim en buyuk destegim onun destegi olmasa bunlarin altindan kesinlikle kalkamam herseyden yoksunuz 3 senedir bi apartman dairesinde oturamadim dugun heycaniyla o kadar cok seyler almistimki hicbirini kullanamadim kutusunda eskidi memlekette bide en buyuk hayalim buyuk pencereli bi evde oturmak artik yoruldum camdan gunesi bile gormuyoruzduyorum ya iste neden hersey beni buluyor diye derdime dert ekleniyor
Canim iste bazi sartlar elvermiyor ben burda en cok aylarca bekliycem ona uzuluyorum malesefCanım ben de tüp bebek tedavisi görüyorum. İlk denemem hatta daha bu çarşamba yumurtalarım toplandı. Yaşadığın şeyleri ve sonundaki hayal kırıklığını anlıyorum ama pes etme. Rabbim mükafaatını verecektir elbet. Ben de düşünüyorum olmazsa nasıl yaparız falan diye ama dünyanın sonu değil hayatını sadece çocuğa endeksleyip kendini strese sokma. Biraz rahat bırak ve akışına bırak herşeyin bir vakti zamanı var. İnşallah hayırlı zamanda hayırlı evlat sahibi olursun.
Bu uğurda uğraşan herkese her daim dua ediyorum. İnşallah sen de yakın zamanda hayırlısıyla sonuç alacaksın. Tek yapman gereken umudunu kaybetmemek. 4-5 tüp bebek denemesinden sonra evlat sahibi olanlar var. Daha ilk denemede pes etselerdi sonuca ulaşamayacaklardı öyle düşün.
Seni asıl en çok etkileyen eşinin şuan yanında olmaması. Haliyle duygusal boşluğa düşmüşsün. İnşallah yakın zamanda toparlanırsın..
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun artik yapcak bisey yok dua etmek ve zamana birakmaktan baska yapcagm hic bisey kalmadi simdilikkonunun tamamını okumaya çalıştım. arkadaşlar sağolsun kendilerinden, çevrelerinden örnekler vermişler.
umudunu kaybetme hiç bir zaman. ne kadar ümidim yok desen de umut kırıntıları hep içimizde bir yerlerde. ama üzülme, ağlama diyemem. yapabilsem ben yapardım:)
12 yıllık evliyim. 10 yılımı üzülerek, ağlayarak, hasret çekerek geçirdim. en yakınlarım da dahil işitmediğim laf kalmadı sanırım, ne acı.
6. tüp bebek denememde kavuştum oğluma. şimdi 20 aylık. hala bile bazı bazı inanamıyorum benim olduğuna:) doktorun biri bana kesinlikle çocuğun olmaz senin dedi. ben sana tüp bebek bile yapmam dedi. ama Allah ol dedi ve oldu çok şükür.
çok örnekleri var. bir yakınımıza eşinden(erkek) kaynaklı %95 normal yoldan çocuk sahibi olamazsınız dediler. ilki tüp bebekle, ikincisi nasıl olsa olmuyor diyerek normal yolla oldu:) araları 1.5 yaş. daha nice örnekler var böyle.
her şeyin vakti saati varmış. insan oğluyuz hemen olsun istiyoruz. bak ben hamile kaldığım tedavimde transfere giren psikoloğa artık buraya gelmek istemiyorum. yoruldum her şeyden demiştim. eşime de diyordum bu son. olsa da olmasa da benden bu kadar diye. bitse de gitsek modundaydım. hiçbişeye dikkat etmedim. ne yediğime ne hareketlerime. öncekilerde hele de ilkinde bardak almıyordum elime ya ağırlık olmasın diye:))
uzun yazdım kusuruma bakmayın. anlatsam roman olur cinsinden. yaşayanlar anlar. velhasılı Allah ol der olur. kendini meşgul et. kafandan silmeye çalış. herkes derdi inanmazdım. ne zaman boşversen o zaman oluyor hakikaten.
bir de adette olsan test gününden önce muhakkak testini yaptır canım. Allahım herşeyin hayırlısını versin hakkımızda. bu mübarek cuma vaktinde isteyen, bekleyen, hasret çeken herkee hayırlı evlatlar nasib etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?