- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.299
- 158
- Konu Sahibi Perimasali3737
-
canım merhaba. önce bi sakin ol bakalım. benimde tüp bebekten başka çarem yok. eşimin hem sperm sayısı az hem ileri hareketliliği yavaş hem morfoloji Sıfır. bende çok korkuyorum ne olacak diye ama Eylül'ü bekliyorum tüp bebek için. çünkü bebek istediğimiz günden beri doktorlar tedaviler vs çok bunaldım ve biliyorum ki önce ben iyi olmalıyım. tüp bebekte tek bir sperm bile yeterli oluyor biliyorsun. yorucu olcak, üzülcez ama Herşeyin zamanı var. ben kendimi bildim bileli evlilikten çok anne olmayı hayal ederdim. hani her genç kız gelinliğini hayal edermiş ya ben bebeğimi hayal ederdim. benimde etrafımda hamileler var evet insan görünce üzülüyor ama daha kötüsünü yaşayanlar var düşün bak arkadaşım ikiz bebeklerini doğuma az bi zaman kala kaybetti. doğduktan sonra evladını kaybedenler var. dua edelim Rabbim bize ve bizimle beraber isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. bu arada ben 32 yaşındayım24yasindayim dogal yolla imkansiz sorun esimden kaynaklanyo tup bebek bile zor demislerdi
Ben de iki asi iki tup ameliyatlar sayısız tedavi dr dr gez perişanlık umutsuzluk.daha neler neler dönmeyen gözyaşları vee 6 yıl sonra ilk hamilelik ve düşük.yok böyle bir acı eşimle bir hafta agladik ama isyan etmedik sonra iki ay içinde kizims hsmileyim ve kizim 17 aylık oldu.sakin umudunu yitirme aglayabildigin kadar agla zehirin aksin ama yola devam meraketme Allah görüyor tez zamanda nasip etsin inşallah.çok dua et tedavini bırakma asla vazgeçme anne olmaktanNerden basliycagimi bilmiyorum dert ustune dert ekliyor hayat ..herseyimi yavas yavas kaybediyorum sankitup bebek tedavisi goruyordum iki tane embryo transfer edilmisti ve tutunamadilar surekli agliyorum esim nobette kimsem yok derdimi anlatacak emeklerimiz heycanimiz umutlarimiz herseyimiz bitti o kadar hasretimki anne kelimesine inanin bu kadar icim yanmamisti elimden geldigince dikkat ettim vicdan azabi cekiyorum benim yuzumden mi oldu diye yasadigimiz yerde dagin basinda bi lojman inanin cok bunaldim suan kimsem yok yanimda ne yapcam nasil dayancam icim kan agliyor ne olur yardimci olur tek duam Allah herkese evlat nasip etsin kimseyi evlat hasretiyle sinamasin
bu kadar ümitsiz olmamalısın canım , bizim hayr bildiklerimizde şer; şer bildiklerimizde hayr çıkabilio.. biz bilmioruz bilemioruz maalesef.. şu an istiyosun evet ama geleceğin neler getireceğini bilmiosun . o yüzden '' hep benim mi başıma gelior'' cümlelerinden ziyade bu gibi şeyleri düşün, Allah muhakkak daha iyi bilir de. Çünkü seni o düşündüğün fikirler bi yere götürmez aksine daha batarsın böle düşündükçe, lütfen biraz sabrlı ol ..Hersey beni mi buluyor diyorum gercekten yoruldum artik
Evet asker ve hep nobett tutuyor biz ankarada tedavi gormustuk ama baska bi sehirde yasiyoruz kendm gtmek istedim ama bi muane icn 3 farkli yere gidiyrdk ve bu yerler biri bi ucta digeri bu ucta bi basina gidip gelcen bi iste degilki cok zorluyor mesafeler kalacak yer..elimden geldigince deniycem insaallah pes etmem hic bi zaman ama bunda gercrkten umutlarim bittiydiHerşeyin bir vakti saati var istediği zaman olup evladı hayırsız olanlar da var hayırlısını dile sende..Bende aynı durumu yaşıyorum yeni başlıyorum tedavi sürecine eşin asker mi bilmem ama benim eşim de hep nöbette bende vaktimi yalnız geçiriyorum tedavi oluyoruz ama eşim nöbette hep o yüzden aynı sıkıntıları yaşıyorum denedikçe tutma ihtimali artıyormuş doktorumuz öyle söyledii..Kısa zamanda Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.
Cok tesekkur ederim ilk baslarda korkular vardi icmde cesaret edemezdim hele anezteziye hic dayanamazdm ne kadar cok istedysem korku hic aklima gelmedi bazi islemler olurken hc canim bile yanmamisticanım merhaba. önce bi sakin ol bakalım. benimde tüp bebekten başka çarem yok. eşimin hem sperm sayısı az hem ileri hareketliliği yavaş hem morfoloji Sıfır. bende çok korkuyorum ne olacak diye ama Eylül'ü bekliyorum tüp bebek için. çünkü bebek istediğimiz günden beri doktorlar tedaviler vs çok bunaldım ve biliyorum ki önce ben iyi olmalıyım. tüp bebekte tek bir sperm bile yeterli oluyor biliyorsun. yorucu olcak, üzülcez ama Herşeyin zamanı var. ben kendimi bildim bileli evlilikten çok anne olmayı hayal ederdim. hani her genç kız gelinliğini hayal edermiş ya ben bebeğimi hayal ederdim. benimde etrafımda hamileler var evet insan görünce üzülüyor ama daha kötüsünü yaşayanlar var düşün bak arkadaşım ikiz bebeklerini doğuma az bi zaman kala kaybetti. doğduktan sonra evladını kaybedenler var. dua edelim Rabbim bize ve bizimle beraber isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. bu arada ben 32 yaşındayım
Insaallah cok tesekkur ederim Allah razi olsun ..birakmiycam tedaviyi hic bi zaman.Ben de iki asi iki tup ameliyatlar sayısız tedavi dr dr gez perişanlık umutsuzluk.daha neler neler dönmeyen gözyaşları vee 6 yıl sonra ilk hamilelik ve düşük.yok böyle bir acı eşimle bir hafta agladik ama isyan etmedik sonra iki ay içinde kizims hsmileyim ve kizim 17 aylık oldu.sakin umudunu yitirme aglayabildigin kadar agla zehirin aksin ama yola devam meraketme Allah görüyor tez zamanda nasip etsin inşallah.çok dua et tedavini bırakma asla vazgeçme anne olmaktan
Cok tesekkur ederim Allah evladinizi hayirlisiyla buyutmeyi nasip etsin Allah razi olsun bana umut oluyorsunuz destek aliyorum boyle hikayeler okudukca darisini bize nasip eder insaallah Rabbim..Umudunu sakin kaybetme kaybettigin an olmaz
Biz bes sene ugrastik asilama tüp bebek vs vs son deneme olmayinca ben de olmayacak tamam bu kadar bitti dedim hayata küstüm
Sonra tüp bebek doktor hic birsey görmek gitmek istemedim bir süre sonra kendimi toparladim ümidimi kesmedim dua ettim ve gördügüme dua ettirdim
Ve beklenmedik bi anda kendiliginden oldu simdi 7 aylik cok sükür
Emin ol senin de anne olacagin bi zaman gelecek yeter ki Allahtan ümidini kesme ve hep hayirli bir evlat iste
Biz hersey hemen olsun istiyoruz hayatta ama herseyin bi zamani var
iyiki sonradan olmus diyorum oh be doyasiya gezdim tozdum tatil yaptim esimi cevremi sehiri iyice tanidim
Lütfen hayati kendine zehir etme sonradan ne kadar yanlis yapmisim diceksin
Ben evlat edinmeyi bile dusundum ama bazi sartlarina biz uymuyoruz Allah razi olsun insaallah Rabbim boyle mucize aeyler bizlerede yasatir eger dusecekse ilerde hic olmasin diyede dua ettim ona hic dayanamazdim bu yazdiklariniz benim gibi bekleyenlere umut olur insaallahh.Allah yardimcin olsun arkadasim. Bu isler nasip kismet isi her zaman diyorum oluyor sonunda ama rabbimin bekledigi bi vakit var biz istesek 5 tanede embryo transfer ettirsek olmayacaksa olmuyor senin bi sucun yok. Bizim 2.5 sene olmadi sonra doktorlar vs birisi hic bi sorun yok dedi digeri esimde sorun buldu dogal yoldan olmaz dedi bi sure biraktim dusunmeyi inan o zaman oldu. Arkadasim var tup bebekler onunda ikizleri oldu ama ondan once kac kere denediler transferi tutmadi. Esinde nerdeyse sperm sayisi yokmus yani tupte bile zormus. Sonradan ikizleri oldu ve ikizler 4 aylikken asla hayatta olmaz dedikleri dogal yolla hamile kaldi. Diger yandan tup bebek yapan bi arkadasim daha 5.5 aylik hamileyken kaybetti bebeklerini. Yasadigin zor bi imtihan anliyorum bende kendimi paraliyordum ama tutupta bisey olacagina evladina belki hic tutmamasi daha hayirli. Allahim kimseyi bu yolda sinamasin senin icin dua edicem canim Allah kucagini bos birakmasin insallah. En kotu sartla yaslariniz cok gectiyse evlat edinebilirsiniz
Istedigim hic bisey yolunda gitmiyordu zaten bide bu olay olumsuz olunca iyce unudumu kaybetmistim sanki butun kotu olaylar benim basima geliyor gibi inanin cok sabirliyimdir ama istebu kadar ümitsiz olmamalısın canım , bizim hayr bildiklerimizde şer; şer bildiklerimizde hayr çıkabilio.. biz bilmioruz bilemioruz maalesef.. şu an istiyosun evet ama geleceğin neler getireceğini bilmiosun . o yüzden '' hep benim mi başıma gelior'' cümlelerinden ziyade bu gibi şeyleri düşün, Allah muhakkak daha iyi bilir de. Çünkü seni o düşündüğün fikirler bi yere götürmez aksine daha batarsın böle düşündükçe, lütfen biraz sabrlı ol ..
Allah sizede en kisa zamanda nasip eder insaallahh benimde tek korkum yillardir ugrasip olumsuz sonuc almakyaşadığın hayal kırıklıklarını 3 kez yaşadım. 8 yıllık evliyim. Ama artık bıraktım. Allah muhtaç etmesin ama bir daha asla tüp bebek yaptırmayacağım. MAddi ve manevi çok yıpratıcı bi süreç. Umut etmek beklemek, heh bu sefer tuttu demek, ama negatifi görmek çok yorucu. Kendini bu kadar yıpratma. Allah ol deyince olacak.
Bende sizin anlatiklariniz gibi bi yerde yasiyorum sosyal hayat 0 benimde bilincaltima yerlesmis iste kendime bi can yoldasi ariyordum bu ugurda herseyi yapiyordum ama nasip olmadi artik gelcegi zamani beklemek cok guzel anlatmissinz artik kendime gelip zamanimi bosa harcamamam lazim Rabbim sizede nasip eder insaallah.24 yaş hayata çocuk olmuyor diye küsmek için çok erken bir yaş değil mi? biz de eşimin işi nedeniyle şarktayız 3 senedir, 3 senedir de evliyiz. çok küçük bir ilin küçük bir ilçesindeyim, evlenmeden önce asla 2-3 sene çocuk istemiyorum diyen ben artık sıkıntıdan mı bilmem evlendikten sonra 2. ayda korunmayı bıraktım. deli gibi çocuk istiyorum moduna girdim burda, çünkü yapacak hiçbişey yok. sosyal alanı sıfır, arkadaş desen toplandığımızda 10 çocukla gelmiş oluyorlar, sohbet muhabbet devamlı gebelik, bebek, çatlaklar, emzirme, ek gıda ,doğum nasıldı... elalemin sürekli var mı çocuk? yok mu? soruları... yani aslında benim aklımda hiç mi hiç çocuk yokken bilinçaltıma öyle bir işlendi kii ,muhakkak çocuk doğurmalıyım böyle eksiğim gibi hissetmeye başladım..
bir hafta önce kaynım eltim ve yeğenimle gittiğimiz tatilde kendime geldim. yok çocuk işi bana göre değil dedim. her çocuk farklıdır aldatmacasına da gelmiyorum, her çocuk yaramazlık yapar hakkı, ilgi bekler hakkı, bunları mazur göremeyeceksem boşuna çocuğa işkence etmeye gerek yok. boşa üzülmüşüm 3 senedir.. şimdi keyfime bakıyorum. tatilden öyle yorgun dönmüşüm ki 1 haftadır evde elimi tek bişeye süremedim işten gidip direk yatıyorum
varlığı güzel olsa da yokluğu da çok güzel, olana kadar olmayan zamanın kıymetini bilmeliyiz
başınız sağolsun.. Allah sabır versin..3 sene boyunca her gün böyle senin gibi ağlayarak geçirdim..
Sonra bir mucize oldu geçen sene hamile kaldım..
Göklerde uçuyodum, her şey çok iyi geçiyodu.
6. ayımda erken doğum yaparak, bebeği kaybettim...
Yaşadığım acının tarifini bile bulamadım..
O neden nasip. . .
Kendinizi çok üzmeyin..
Rabbim daha beteriyle imtihan etmesin..
canım bence biraz kendine zaman ver , başka şeylerle uğraş, yeni aktiviteler bul ne bileyim kursa filan git vb.. stresten de olmayabilio çünkü bazen ,düşünmemeye çalış ..Istedigim hic bisey yolunda gitmiyordu zaten bide bu olay olumsuz olunca iyce unudumu kaybetmistim sanki butun kotu olaylar benim basima geliyor gibi inanin cok sabirliyimdir ama iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?