Üni arkadaşımdan Gösterilmeyen misafir perverlik yanlışmı anladım

Ne olacak ki falan denmiş ama ben de çok rahatsız olurdum eşyalarım banyoya konsa.Ben kendi evimde bile koymam ki bir başkasının evinde benim eşyamın banyoda ne işi var ? Büyük ihtimalle şaşırmıştır anlık ama hoş olmamış bana göre de.
Eşinin kitap fırlatması falan belki yanlışlıkla hızlı atmıştır bilemiyorum zaman zaman olur.
Yemek,ikram olayında size katılmıyorum konu sahibi,belki çok meşguldü belki alışkanlığı yoktur neden yapmadı ki diye düşünmeyin bence.

Ben arkadaşınızın kasıtlı yaptığını düşünmüyorum hiçbirini,ama siz pek hoşnut olmamışsınız.Sadece bu anlattıklarınız olduğundan emin misiniz ? Mesela tavırlarıyla da bir şeyler yansıttı mı size ?

Benim evimde 2+1 4 kisi cocuklu misafir gercekten cok zor yani mesela ben evime alirsam annem kardeslerimi alirim yabanci degil diye onun disinda alamam kimseyi sanirim

Sırtcantası bebeğime aitti kolcantısı da temiz yani ben hayatta yere bırakmam bende hareketlerini görünce çok üzüldüm
Muhtemelen kiz sizi davet edip esine soyledi es huysuz istemedi sizede birsey diyemedi biraz tuhaf davrandiki cabuk gidesiniz
Her insan cok duzenli tertipli olmayabilir misafir agirlama kulturu farkli olabilir o kisma bise diyemem sizde yemege icmeye degil arkadasinizi gormeye gidiyorsunuz sonucta amac ozlemse hasretse yeme icme cokta takilacak seyler degildir bana gore oyle biri degilken tuhaf davrandiysa este kitabi firlatti falan diosunux aralarinda muhtemel bir skintinin arasinda kalmissiniz hic takilmayin eline koluna saglik cok iyi agirladin deyin gecin
Zaten yakin degilmissiniz 40 yilda bir yanyana gelinir

Canta olayina bende kizardim bavul degil kol cantasi sirt cantasi y odasina koy cocuk odasina koy antrede birak mutfaga koy banyo cok ilgincmis

Son düzenleme:
Buradaki bazı yorumlar gerçekten çok ilginç, ben hiç kol çantası, bebek çantası tarzdaki eşyaların banyoya koyulduğunu görmemiştim.
Her şeye yer varda bir kol çantası ve ya bebek çantasına mı yer bulunamamış o evde?
Kocaman eşyalardan söz edilmiyor, 2 çanta altı üstü yahu...
Konu sahibi hayatında kek yememiş olmayacağına göre, yakındığı kek değil, gösterilen tavırlar bana göre, arkadaşının eşinin sergilediği tavırdan da açık aslında ne olup bittiği.
Bu kadar istekle çağırıp, gittiğinizde o gösterdikleri davranışlar gerçekten garip olmuş.

Zamane misafirlikler insanı pek mutlu kılmıyor sanırım benide bir arkadaş davet etti ama bende pek memnun kalmadım ne bir pasta yapmıştı nede bir çerez yemekte iğrençti ne bir meyva oysa sadece ben vardım 1 gün kaldım oysaki ben onu bu şekilde ağırlamadım bir daha da asla gitmem kendimi değersiz hissettirdi

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, yanlış düşünmüşsünüz bu konuda bence. Diğer kısımları tam anlamadım.

Haklisin
kirk yilda bir darildigi icin gitmissin yoksa neden gidesin sen de istemezdin 4 kisi 2 arti 1 elin evinde tıkış tıkış kalmaya bence...2 arti 1 bile olsa misafirin esyalari banyoya mi konurmus pes...ne kadar ayip.
Kim olursa olsun hele ki uzaktan gelen ve kirk yilda gelen bi misafire abur cubur konmaz en azindan yemek yapti dielim tmm yine biskuvi falan koysun ama yanina da en azindan bi kek borek kolay seyler yapabililirdi yani biraz emek olmaliydi...
Benim fikrim resmen "bi daha gelme bu kadar kişi " demek olmus.
O zmn o da darilmasaymis bi zahmet gelmedin gelmedin demeseymis...
Cagirma sen de gelmek isteyen gelir gelmek istemeyen gelmez

onlardan cayın yanina koydu mu onu soyle

Bence misafir ağırlama ve ikram işleri gelenek görenektir yani bence aileden gelir ne görüldüyse odur bence.ben şu doğrudur şu yanlıştır diyemeyeceğim kimse için ama benim misafir rutinin şudur;dışarıdan vaizle veya çanta ile gelse antreye koyarim ya da yatacağı odaya koyarim ki zaten odasını hazirlamisimdir ayrica 1 oglum var benim de eger uyuyorsa hazirlik yaparim ya babasindan yardim isterim bebise baksin ya da annemlerden illaki guzelce hazirlanirim tatlisiyla tuzlusuyla ki boyle agirlarim misafirlerimi ha ola ki hiç yardım edecek kimsem yoksa yani bebeğe bakma acısından uyuduğu zaman kaparım mutfak kapısını gene hazırlarım mutlaka yaparım dediğim gibi imkanım yoksa da zaten yalvar yakar misafirliğe de çağırmam.ha sürekli görüştüğüm bir arkadaşımsa kasmam sma siz yakın olmanıza rağmen ilk defa yatıya gitmişsiniz ailecek benim görüşlerim bunlar ben sizi haklı buldum açıkçası

Benim de aklima cocuklar karistirmasin diye koymus olabilecegi geldi... 2+1 ev ve 3 cocuk olunca oyle bi cozum buldu belki... ikramlar konusunda da demekki onlar cayin yaninda oyle yiyorlar...

Son olarak eger ev sahipliginden memnun kalmadiysan bidaha gitmezsin olur biter.. sana gelirse bence en iyi sekilde agirla ki o da senin arkandan boyle konusmasin...

Bu çanta nevzusuna bende çok uyuz oluyorum çok titiz insanlar çantalara hemen göz dikiyor hiç sormuyorlar çanta yanında kalsın mi oraya koyabilirmiyim diye bir bakmışsın çanta ortada yok ya o esnada tuvalete gitmem gerekiyorsa ay başı kanamam varsa tekrar çantayı istemek rahatsızlık veriyor

misafirlikte yapılan ikramı beğenmeyip bir de buraya konu açmak ne mana? kadının elinden o gelmiş onu yapmış siz kendi misafirlerinize yapmayın olsun bitsin.

bana da bir sürü arkadaşım geliyor. genelde hepsine pizza söyleyip yemekten sonra çay bile demlemiyorum şarap ve peynir tabağı vs koyuyorum ortaya. ben ne yiyosam o da onu yesin çünkü arkadaşım yani. yemek yemeye değil beni görmeye geldi.

Hem yatılı kalıuorsunız , hem yemeğe kalıyorsunız, sabah kahvaltısı vs dahil bide üstüne neden kek tatlı Yok diyorsunuz . Bizim ailede yemeğe davet edenler cayın yayına tatlı yapar yada yapmaz, ama davetli misafir mutlaka tatlı getirir o ikram edilir. Zaten yemek hazırlığı çocuklu evde saatler alıyor, birde çayı boş boş getırmemiş daha derdiniz nedir? Ayıp kek beklentiniz . 5 çayına gitmemişsiniz sonuçta

Tembelliğin adını beni görmeye geldi koymuşlar

shdkshajsg valla doğru biraz tembelim ve yemek yapmayı beceremem

ama yemek yemek istiyorsa arkadaşım iyi restoran tavsiyesi veririm bakın o konuda iyiyimdir orda siparişini verip güzelce yesin

shdkshajsg valla doğru biraz tembelim ve yemek yapmayı beceremem

ama yemek yemek istiyorsa arkadaşım iyi restoran tavsiyesi veririm bakın o konuda iyiyimdir orda siparişini verip güzelce yesin
bazılar neden yalnız öldükleri belli paylaşmadıklarından

Herkes misafir agirlama adabı bilmez (?)veya islerine gelmediginden agirlamaz.ben ısrar ederek arkadaşımı,kocasını,çocuklarını taaaa nereden evime cagiriyorsam,onlarda beni ve eşimi adam yerine koyup taaaa nerelerden bebekleriyle kalkıp geliyorlarsa yemegimide,tatlımıda hurmetimide esek gibi yapicam.yapmiyacaksam niye cagirdim.cantasini tuvalete koyup ,suratsizlik yapmak için mi? Ayrıca suratsız kocamada surat ayarı yapar misafire hoş vakit gecirtirdim.bunlari yaparım yaptigimida beklerim. Buna "kıymete koymak"denir.gelen cat kapı karşı komşun değil!!!arkadasin ve eşi gorgusuzmus konu sahibi.haklisin dusuncelerinde

Bende mi sorun var diyordum ki ayni seyi dusunen varmis. Ben anormal bir durum gormedim, kucuk ve cocuklu eve gidiyorsunuz, kotu niyetle yapsa sizi cagirir miydi sizce?
Kaldi ki herkes kek borek yapmak zorunda mi? Abur cubur ikram etmek misafir perver olamamak midir? Bence beklentileriniz hos degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…