Üni arkadaşımdan Gösterilmeyen misafir perverlik yanlışmı anladım

Diğer yazdıklarınıza bir şey diyemem ama 5 yıllık evliyim ve evet gazete hiç olmadı evimde.
Yakın çevremde de gazete alan kimse kalmadı.
Bu devirde evinde gazete olana da şaşırıyorum.
Zaten takip ettiklerimi internetten takip ediyorum, dergiler içinde yine online abone oluyorum.
Ve bence yaygınlaşması gerekende bu çünkü kağıt israfı, çünkü çevrecilik, cunku gereksiz yer kaplama, çünkü gereksiz maliyet, çünkü teknoloji nimeti.
Eşeklik bir durum yok yani.

Dugun hediyesi goturdunuzmu kiza. Diger anlattiklarin takilacak seyler degil kiz evi kucuk oldugu icin belki size karsi telasli ve mahcuptur

Malum bir gazete vardı ya müritlerine isteseniz istemeseniz alacaksınız diyen
Eş dost konu komşu buluyordum bir yerlerden şimdi oda yok

Sonucta yemek hazirlamis, ac birakmamis. Tatliya zamani kalmamis olabilir, yetisememis olabilir, unutmus olabilir vs.

Konu sahibini hakli buldugum tek nokta banyoya esya koyulmasi. En azindan cantalari suraya birakiyorum deseydi, konu sahibi mudahale edebilirdi.

Dugun hediyesi goturdunuzmu kiza. Diger anlattiklarin takilacak seyler degil kiz evi kucuk oldugu icin belki size karsi telasli ve mahcuptur

Bak bu da olayın başka boyutu, yani sen onun düğününe gitmeyip üstüne de birşey vermediysen o ise sana düğün hediyesi verdiyse o da buna bozulmuş olabilir herşeyi insan kendine yontmamalı.

İsrar üzerine İstanbul'dan kalkıp taa Sivas'a gidiyorsunuz iki günlüğüne , gördüğünüz muamele sanki çat kapı gidip evsahibini rahatsız etmissiniz gibi.

Ben sizi anladım.Sonuç olarak orada kendinizi kötü hissetmişsiniz,size bu duyguyu vermişler.

Banyo olayını normal bulan arkadaşlar,sanırım evlerine gelen misafirlerin kol çantalarının altina örtü serip öyle koyuyorlar,yada altlarıni siliyorlar :) Kol çantası ,sırt çantası diye kaç yerde belirtmişsiniz hala " ama valizin alti kirli olur" falan fıstık.
Sık sık görüşen gidip gelen samimi arkadaşların arasında böyle şeylerin lafı olmaz evet.Ama kaç yıldır gorusulmemis, şehirlerarası uzun mesafeler yapılıp gidilmis ısrar üzerine.İnsan ister istemez bir ilgi alaka bekler.

Evlerimize aksam rutin misafir davet ederken bile menumuzu özenle hazırlayıp çay faslını düşünüyoruz.Cünkü elimizden geleni yapmak ,misafiri memnun etmek istiyoruz.Kaldi ki istanbuldan Sivas'a arkadaşın gelecek ve önüne bisküvi koyacaksın.

Bence siz de çağırın bir gün, ama tekrar gitmeyin.

Ay ne yorumlar okudum şaştım kaldım ama benim gibi düşünen arkadaşlara teşekkürler ben ısrarlar üzerine gittim elim boş gitmedim evine hediye aldım çocuğuna aldım tatlı götürdüm evinde yardım ettim menüyü sormuş biri ısrarla hazır Sivas köfte sebzeli tavuk pilav cacık çorba
durumları gayet iyi ve arkadasım beceriklidir yapar bana laik görmemiş ama o geldiğinde misafir nasıl ağırlanır gösterecem bi daha da görüşmem eşimi zorla götürdüğüme pişman oldum

Peki nerede ters düşmüş olabilirsiniz
Radikal bir fikri görüşü savunuyor olabilirler mi siz bilmeden bir şekilde bir ayrıntıya dokunmuş olabilirmisiniz
Çünkü mantıksız birşeyler var

Valla menü iyiymiş, hem köfte hem tavuklu pilav Aslında bu ikisi bir arada genelde olmaz, yani kırmızı etle beyaz et aynı anda menüde fazla kaçar. Bence arkadaşın bilinçli olarak birşey yapmamış. Elinden bu gelmiş

Ben de yemekli misafir ağırladığım zaman gelen genelde tatlı getirdiği için ekstra bir şey yapmıyorum. Getirmeyen olduğunda daha sofraya oturmadan dışarıdan söylüyorum, yemek bitene kadar geliyor.
Bence çoğunlukta öyle düşündüğü için sizin kek serzenişinize binaen tepki aldınız.
Çanta konusunda haklısınız. Ben sırt çantam sırtımda, el çantam elimde girerim gittiğim yere. Onları n’aptınız da banyoya kadar gittiler onu anlamadım.
Ama 12 yıllık arkadaşıma bunu şakayla karışık ben olsam sorardım. Artık soramazsınız da, iş işten geçtikten sonra..
Siz sormayıp içinizde kin tutmayı tercih etmişsiniz. Hatta su an işi bir daha görüşmemeye götürüyorsunuz.
Eğer size Güleryüzlü davrandı ve muhabbet iyidiyse uzatmayın. Arkadaş, dost kolay kazanılan şeyler değil. Gerçi siz arkadaşı olsanız kadın için böyle düşünmezdiniz...

Eşinin kabalığı eşini baglar. Onun faturasını kadına kesmenin anlamı yok.

ben yemekli davete giderken genelde tatlı alıp giderim. ya da coook cok müsait olmadığım bir zamanda - kı sizin durumunuzda arkadaşınızın çocuğu var - misafir geldiyse onlar tatlı getirir diye düşünür ve yapmam. çünkü genelde tatlı gelir ve 2 çeşit olunca biri ziyan olur. o yüzden ayrıca tatlı yapmamış olabilir. bakmış siz de bi şey getirmemişsiniz abur cubur açmış ben cok normal karşıladım. hatta sizin o kadar yemeğe rağmen bi kek yok diye ayıplamanizi ayıplarım. ve ben de zannedilenin aksine cok misafir ağırlarım gelenler memnun kalır. kuruyemiş meyve abur cubur ve ya kendi yaptıklarım, o an neye gücüm yettiyse maddi manevi koyarım önlerine.

banyo olayında sorsaydınız diyenlere katılıyorum.

kitap fırlatma meselesini de anlamadım. belki maksadını aşmıştır, siz içerdesiniz diye dalmak istememiş kapıdan fırlatmak kolayına gelmiştir. önemli olan nasıl davrandıkları. basit şeylere anlam yükleyip bozulmak kolay olan.

Kendisi ısrar etti gelin kalın diye yoksa benim oraya gitmem imkansız eşimi çok zorladım gitmek için
Arkadaşınız ne güzel ısrar etmiş işte,
Benimde arkadaşım gelir gider nadir kek börek yaparım çünkü o konuda pek iyi sayılmam kendi çok güzel börek çörek yapar.
Ben ona gittim mi börek çörek,
Obana geldi mi yöresel yemeklerimizden müsait isem yaparım.
Eşi de sizden yana rahat davranmış belki yakın görmüştür hemen koyup çıkmak istemiştir?
Ben bişey göremedim...

Tatlı ve başka yiyecekler götürmüş konu sahibi ama ikram etmemiş.

Katılıyorum.
Bana da tepkiniz biraz fazla gibi geldi. Takıldığınız şeyler biraz da hayat tarzıyla ilgili aslında. Kimisi çayın yanında kek poğaça ikram eder kimisi abur cubur ya da hiçbir şey. Sonuçta yemek hazırlamış yemişsiniz, yemekten sonra çayın yanına ne koyduğu çok da önemli değil bence. Bir de ben, yemekten sonra içilen çayın yanında ekstradan kek börek nasıl yiyebiliyorsunuz anlayamıyorum zaten.

Arkadaşınıza kırılmanız çok normal. Burada pek çok kişinin 2+1 eve kalmaya mı gidilir filan diye itiraz etmesi ve hatayı sizde bulmaları ise çok garip. Benim evim de 2+1, 4 kişiye yatacak yer illaki bulunur. 10 kişi değilki bu.

Arkadaşınız sizİ uzun süredir davet etmiş. Onun için gitmişsiniz. Sanki çatkapı giden biriymiş gibi davranması uygunsuz. 15 gün önceden haber vermişsiniz. İnsan işini bir günde bitirmiyor ki, tatlı bir gün önceden de hazırlanabilir. haberli misafire tabi ki yemek ve çayın yanında bir tatlı yapılır. Bir aksilik çıkar, baklava bir şey alınır yani. Bu genel misafir ağırlama adabıdır. Bunun neresi garipsenmiş anlamadım.

Ve evet, sırt çantası ve kol çantası banyoya konmaz. Sanki pis muamelesi yapar gibi. Valiz kirliyse de banyoya konmaz. Altına bir şey serilir, kalacakları odaya konulur.

Ama arkadaşınızın genel davranışları kibarsa, misafire pek alışık olmayabilir. Nasıl davranacağını bilmeyebilir. Oluyor öyle şeyler. Benim bir arkadaşım da, misafir işini pek bilmezdi, senelerdir evli olmasına rağmen. misafiri gelmişti.Haberli misafir yine. Ama ben kurmuştum sofrasını filan ve çok garip gelmişti haberli misafire hazırlıksız yakalanmak. Ama demek ki bilmiyor deyip, çok da abartmadım.

Bir daha davet etse de, çok ciddiye almazsınız siz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…