Üni arkadaşımdan Gösterilmeyen misafir perverlik yanlışmı anladım

sayfalar uzun

lakin siz kol çantanızı neden bıraktınız ki

ne bileyim o insandan ayrılmaz ha sırt çantası da bizim evde koridorda kalırdı yani banyoya falan taşıyamam

arkadaşlarım geçerken uğramıştı

ne buldu isem onu uydurdum yenilecek olarak

benim oğlanın yediğinden onunkiler yemedi ben de onlara tekrar fırına patates attım vs vs

kek yapmadım zira yemiyoruz biz onlara da daha sağlıklı bir şeyler hazırladım peynir vs koydum özensizlik değildi çocuklu aile özeniydi aksine

:))) valla süper cevap.Demek ki konu sahibine yazanlar misafirlerini aynen yazdıkları gibi ağırlıyorlar .Hayatımda ne kendim misafirlerimi öyle boş ağırladım ne arkadaşlarımda ne akraba çevremde böyle insanlar görmedim
İlk defa burda okuyorum ve acayip şaşırıyorum daha neler duyacağız diye...

Çantaların banyoya konulduğu nerede görülmüş? Tuhaf bence de. Ama yemekten sonra kek yoktu demek biraz abartılı, çeşit çeşit abur cubur almış işte. Demek ki kek-pasta konularında yeteneğine güvenmiyor veya zamanı olmadı. Kocası ise öküz olabilir, ya da banyo olayından sonra size her şey batmış da olabilir.

Kesinlikle katiliyorum. Coluk cocuk sahibi insanin evine 4 bas insan gidip de kek yoktu diye burun kivirmak cok ayip. Kadinin elinden gelen buymus yapmis. Su devirde yatili nasil kalinir coluk combalak hayret yani.

Kadın zaten 7 kişilik yemek yapmış,doyurmuş üstelik çocuğu da varmış.
Zamanı yetmemiştir ki şahsen ben yemek yaptığım kişilere de arkasından kek börek yapıp önlerine koyamam. Toklar yahu zaten? Çaya gelsen kek yapılır da yemekten sonra kek mı beklenir? İnsanlar ne kadar tuhaf beklentiler içine giriyor anlayamıyorum.

konu sahibesi arkadaşınız bana hiçte normal gelmedi eşide öyle.Gereksizleri ağırlar gibi muamele yapıp baştan savmiş bir yemek yapmaya bir ufak tatlı yapmaya ne var ya altı üstü1 gece agırlayaccak valize girmiyorum bile boşverin ya görüşmeyin olsun bitsin.

Banyoya götürülmez valizler tuhaf bir durum cidden ama keşke ordayken sorsaydınız 'kız banyoda ne işi var bizim valizlerin' diye, açıklamanızı almış olurdunuz. İletişim önemli.
İster banyo götürür ister götürmez ister kek yapar ister kuru bir çay ikram eder bu karşındakine verdiğin enerji ile değişir
Kuru bir çayın yanında ikram ettiğiniz sıcak içten bir muhabbet bütün ikramlardan güzeldir
Bence konu sahibi beklediğini bulamamış nokta

Ya bavulun altını silmek, altına bez sermek falan olabliir de, banyo tamamen tuhaf orası nemli bir ortam. Biraz tuhafmış bence arkadaşın, bilinçli bir terbiyesizlik olduğunu sanmam daha çok cehalete benzettim :)

Bilmemek niçin ayıplanır ben de bunu anlayamam mesela.
Tabi yorumunuzu direkt üzerime almadım; "Yönsüz bir davranış" tarzında belirterek olabilecek şeylerdir dedim zaten konuyu ele alırken.
Ama şahsen ben annemde görmesem, bavul altına vb. şeyler için örtü bulundurmayı ve kullanmayı akıl edemeyebilir, banyo kapısının kenarına götürüp koyabilirdim, ya da odada halı çekmeye kalkışabilir, antredeki vestiyerin neresine koyabilirim vb. bakınabilirdim.

Madem bir insan çantasını banyoda görmekten rahatsız, üni. arkadaşı imiş ki ısrarla evine yatılı davet edecek kadar samimi; niçin bu samimiyetle birlikte "Canım elimden bırakmadım hiç, altları temiz eğer ondan götürdüysen" ya da "Gazete-örtü varsa serelim mi odaya, banyoda çantanın işi ne kız el olsa ayıplar" diyememiş? Arkadaşlıklar böyle şeylerdir, gönül koyuluyorsa, üzerine konuşulur ki adına arkadaş densin.

Gelip burada "Ay çantamı buralara koydu, canım çok sıkıldı, muhabbeti iyiydi ama özen göstermedi. Soğudum" filan denmesi, o arkadaşın yönsüzlüğünden daha ayrı bir yönsüzlük kusura bakmayın. İnsanlar da bunun tepkisi ile eleştiriye tuttu.

Bu kadar yakın arkadaşım olsa ben sorardım ona neden banyoya koydun pis değildi diye.Abur cubur belki marifetli değildir , belki fırınları bozuldu. Belli başka bir şey oldu. ikramdır ne varsa o kabuldür. Eşi ise ev içini bilemezsiniz. Başka sıkıntıları vardır

Siz de mi eşeğin bir taraflarıyla bağdaştırdınız konuyu

Ne kadar saçma bir insan.
Ben kendimi senin yerine koydum da varya benim çantamı bana gore pis bir yer olan banyoya koyması iggggrennccc

Hiç bir iyi niyet yok .
Ev küçük de olsa altı üstü bir çanta
Herturlu bir fort manto yada birdolap icine konuşabilirdi.
Çok saygısızca ve kendini bilmez bir tavır.
Hee belki kek yapmayı bilmiyorduk diyelim hadi ana krakerden daha havalı ürünlerde var okadar uzun yoldan gelmişdin.

Kocasına gelince tam bir gün görmemiş
O nedir 6a aradan kitap fırlatmak
Istemıyorsalar misafir baştan dedelermiş

Buda sana ders olmuştur umarım
Birdaha kimsenin evine çocukla gitme senin yerine kafam atti:))

Onuda çağırma burak olduğu yerde kalsın arkadaşlığımız çünkü böyle bir arkadaşlık yok.

cantalarin banyoya konulması çok saçma geldi.ilk defa duyuyorum böyle bişey.
ama kek meselesinde felan beklentiniz de bir okadar şaşırttı beni.
evinde kalacak kadar samimiyseniz bu tur beklenti içine girmeden beraber yapsaydiniz.
iki çocuklu misafir ağırlamak çok zordur.ama bir okadar misafirede zordur.ve çok iş düşer.
rahat rahat oturmak çok zordur.hangi ara bunlara takildiniz merak ettim.
2 çocuğum var bırak yatılı, oturmaya gidince rahat edemiyorum.
karşılıklı memnuniyetsizlik var bence.arkadaşınız konu açsa neler yazar.
eliniz dolu mu gittiniz?
yemeğe bulasiga yardım ettiniz mi?
çocuklarınızı kontrol altında tuttunuz mu?
v.s v.s
yani beklentiler farkli oluyor.
siz bunlara takılırken oda başka şeylere takılmış olabilir.

Son düzenleme:
Ne kadar ilginç bir yorum.Misafir kendi götürdüğü tatlıyı çıkarıp kendi mi kendine ikram etseydi??

Misafirlige giderken goturulen tatlinin amaci budur zaten. Ev sahibi zaten tuzluyu yapar, tatliyla ugrasmasin diye nezaketen tatli goturursunuz.
Olurda misafiriniz gelirken tatli getirirse sizi dusundugu icindir. Ikram etmek gerekir.
Eger tatli goturduysem ve onume ivir zivir kek geliyorsa "bizim tatli insallah guzeldir bi tadina bakalim" derim.
Kutuyu onume koyup yemem yani

sonuçta sürekli gidip geldiğiniz bir ortam değil haliyle insan güzel bir şekilde ağırlanmak istiyor size hak veriyorum ama şöylede olabilir maddi yönden sıkışık bir dönemine denk gelmiş olabilirsiniz ya da ev sahibinin belkide sizden kaynaklı olmayan bi problemi olabilir size ister istemez yansıtmış olabilir sıkmayın canınızı

Sizin evinize gelse cok daha iyi karsilardiniz sanirim. bunu onda goremeyince garibinize gitti.

Misafirin esyasi banyoya koyulmaz en basta o nasil bir ayiptir !

Gelecek misafiri ne kadar istemesem bile asla boyle seyler yapmazdim. Oyle gormus oyle ogrenmis ona normal geliyor demekki boyle davranmak. Herkes ayni görgüde olmuyor.

Ilk defa evine gitmissiniz, sizi iyi bir sekilde agirlamasi gerekirdi. Ayip etmis !

Ayrica ne var bunda siz de ne cok sey bekliyorsunuz abarttiniz diyenler ,evine biri gelince ayni sekilde karsiliyor sanirim:)

Haklisin konu sahibi,arkadadasin misafir agirlamayi becerememis.Yani haberli kalmali gelecek misafire hazirlik yapilir buna itiraz edenlere sasiriyorum.Bi kek yapamiyosan da gidip bi pasta alirsin cayin yanina ikrami dusunup.Ayrica hal ve hareketler hos degil demekki gelin gelin derken laf olsun diye demis.Aslinda istemiyormus..Bence bir kere kabul edin onlar da gelsin ve misafir nasil agirlanirmis gorsun bi daha da evinize almayin..ben de yasadim buna benzer.Benimki 4 yil can dostumdu.Komsumdu.Arkadasimdi.Tayinle baska sehre gectik.Sonra sadece 1 gece kalmali olarak gittik hazirligi birak onumuze uyduruktan bi cesit yemek pilav ve kaselerde 1 kasik yogurt koydu ne salata ne baska bisey.Surat bi karis.Oyleki o sehirde firina bi tel acip tepsi yemegi yaptirilir her misafire oyle cok pahali filan da degildi..Benim tepsi yemegini cok sevdigimi de bilir kendisi.Ama ne hikmetse esi de sofrada kusura bakmayin boyle oldu yapamadik felan geveledi.Cok ayipladim misafir boyle agirlanmaz.Ben kendilerini evimde ne sofralarda agirladim.O gun bugundur bi daha gitmedim davet etse de.Misafir buldugunu yer mevzusu degil bu.Kimse kusura bakmasin evinde yapamiyorsan elinden geleni yaparsin o da yeter ama ozensiz ozensiz misafir agirlanmaz.Simdi tepsi yemegine de laf eden olur soyliyim arkadasimin maddi durumu da gayet yerindeydi firin evinin karsisindaydi ve adettendir orda hep yaptirirdik biri gelince kendisi de iyi bilir bunu.Demekki zor geldi agirlamak ben oyle yorumladim

Tabi ki gittiğimiz yere mutlaka tatlı,çikolata vs.götürülür fakat ikramı ev sahibine bırakırız. "Bizim tatlı inşallah güzeldir bir tadına bakalım " demem .Bunu ev sahibi zaten yapmalı .
Konu sahibi eşi ile gitmiş hadi diyelim arada eşler ve çocuklar olmasa buluşmayı öyle gercekleştirseylerdi. İki arkadaş oturup çayın yanında çekirdekte kırabilirlerdi

Eşler olunca hele ki ilk defa misafir olarak bana geliyorlarsa çocuklar olduğu için kek,puding benzeri ikramliklar hazırlar yetişkinlere de hadi tatlı yapamadım. Pastaneden baklava alır getirdiklerini de yanında ikram ederim.
Sırt çantasıyla kol çantasını da kaptığım gibi banyoya atmam bu hareket bana göre çok ayıp.
Hem davet etmişim hem de kovar gibi hareket etmem .Olmamalı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…