Üniversite Hayatım Çok zor geçiyor .

Birileriyle arkadaş olmaya çalışıyorum bir iki sohbetten sonra konu bitiyor bunu nasıl çözerim ?

Sevdirme derdinde değilim gerçekten . Sadece sevilmeme nedenim ne ? Nankörlük etmemem vefalı olmam mı ? Çıkar gözetmeden Allah rızası için iyilikte bulunmam mı bilemedim ki

Onlar yardımını yardımseverlik olarak görmez, yalaka derler. 1. sınıfta benzer bir grubun içindeydim, bir tane kız vardı, sürekli gruba dahil olmak isterdi, herkesi ders çalıştırmak isterdi. "Geldi yalaka" diyorlardı yemin ederim. Herkes birbirinin arkasından sallıyordu, ben tiksinip toplu görüşmeyi kestim o grupla. Hazırlık sınıfından arkadaşlarım vardı farklı bölümlerden, onlarla takıldım hep, diğerleriyle de merhaba merhabadan öteye gitmedim. İyiliğin sana kalsın, bırak. Taviz vermezsen, kendin gibi olursan sevilirsin.

Üniversiteyi bunlar için mi bırakıyorsun. Birde güldür kendini millete. Canım ben 2 üniversite okudum. Şu an görüştüğüm toplam arkadaş sayısı 2. İlk sene arkadaşlarımı falan zaten görsem tanımam. Sen işine bak okumana bak. Arkadaşlar seni bulur. Sakın kimseye de yardım etme. Milletin enayisi sen değilsin. Ve kimseye ihtiyacın yok. Aklın başına gelince ben ne yaptım diyeceksin. Bir an önce mantıklı düşünmeye başla..

Ayni yollardan bizde gectik kardes :KK15:
Hiiic kafana takma, yurtta ya da evde kaldigin arkadaslarinla arani iyi tut, okulda da bir tane iyi arkadasin olsun, bu yil olmazsa da seneye olur merak etme.

Diğer yıllarda olur mu bilmiyorum inşallah olur kızlar dertlrşebileceğim sevebileceğim bir arkadaşım . Dediğim gibi herkes grup halinde takılıyor . Herkes birini bulmuş gibi . Tavsiyeleriniz için sağolun .

acaba dedim bizim bölümmü .bende aynı oyleydim ilk bir grubun içine girmiştim ama baktım grup işi sacma bagımsızlık kalmıyor cıktım.
sonrasında zaten insanlar grup dısından birilerine cok ihtiyac duymuyor .yinede emin olmayan vardır onlarla iletisim kur yardım sever insanlar iyi olurlar okulla ilgili işlerinde onlarla konus. yoluna bak .

kafana takma yarın ogruplarda dagıl

Bir de üniversitenin klüpleri vardır onlara yazıl ordan çok arkadaş edinirsin sosyal ol okul dışında yapacağın bir aktiviten olsun.

Aynı fikirdeyim. İki kulüp seçip üye ol mesela. Onların konferansları, gezileri, sinema günleri falan olur, dolu dolu geçirirsin zamanını. Bölüm arkadaşlarından bağımsız öyle güzel bir dünya kur ki kendine, onlar sana özensin, imrensin, onlar seninle arkadaşlık kurmaya çalışsın.

sahte insanların arkadaşlığına mı ihtiyacın var ??

okulunun tadını çıkar

üniversitede arkadaşım çoktu şuan sadece 2siyle görüşüyorum

aklıma bile gelmiyor bazıları

he o 2 arkadaşımla da çok sıkı görüşmüyorum herkesin işi gücü başka

İlk sene öyle olur zaten. Lise yıllarından alışkanlık. Bıdıl bıdıl her yere beraber gidilir, herkes kankadır, yeşil sevilir kankalar korunur. Sonra ikinci yıl lisenin bittiği idrak edilir. İlk yılı telafi etmek adına gruplar dağılır, notlar saklanır. Fidanlar ağaca, okulda da hayat normale döner.
Senin yapman gereken yurtta veya başka yerlerden arkadaş edinmek. Mesela klüplerde aktif görev alabilirsin. İlla sınıftan arkadaşım olacak dersen vardır aslında hiçbir grupta olmayan seninle arkadaş olacak biri de sen fark etmemişsindir.
Sana en iyi tavsiyem ise silkelen üniversite hayatı böyle şeylerle mahvedilemeyecek kadar güzel. Kimseye yardım etmek zorunda da değilsin.

Merak etme seneye hepsi ayrılcak o gruplarin. Bence takma önemli olan okulun ve bölümün. Mezun olunca kaciyla goruseceksin ki elinde diploman kalacak. O yüzden değer mi simdi kendini böyle üzmeye ? Bak ne olursa olsun hemde.

Bende aynı yollardan geçtim dert etme sabret sana mesaj atacaktim mesaj bölümün kapalı sanırım .. sana bi kötülük yapıyorlarsa er geç değerini anlarlar.

Selam kızlar . O kadar doluyum ki anlatmazsam gidip kendimi bir yerlerden atıcam artık .
Ömrümün en güzel yılları harap oldu gidiyor . Yardım edin bir akıl verin .
Ya da içimi ferahlatacak bir kaç söz söyleyin .
Başlıktaki gibi . Okuldan öylesine soğudum ki anlatamam. Buna sebep olanlar sözde sınıf arkadaşlarım en önemliside içimdeki düşman . Aslında kimsenin bana bilerek ettiği bir şey yok . Ben çok duyarlı ve hassasım . Üniversite 1. Sınıftayım . Hatırı sayılır bir üniversitenin güzel bir bölümündeyim . Size ortamdan bahsedeyim . Herkes grup olmuş durumda . Herkes birbirinin canı ciğeri . Ben bu sınıfta hiçbir yere ait olamayan kişi durumundayım . Hiç yakın arkadaşım yok . Herkese fazlasıyla yardım edip iyilik gösteriyorum . Ama sıra bana gelince sınıfta yok hükmündeyim resmen . Topluca bir şey yaparlar haberim olmaz . Bir yere giderler haberim olmaz . Şunu da eklemek istiyorum . Herkes birbirini çok seviyor kanka gibi gözüküyorlar ama inanın hepsi birbirini azılı rakip olarak görüyor. Bu kadar sahte insanın içinde bunalıp kaldım . Dediğim gibi hiç yakın dostumda yok . Kızlar berbat haldeyim . Nolur bana abla tavsiyelerinizi tecrübelerinizi yazın .

sen de çok takılma , kaç kişilik bölümün canım? bir tane bile arkadaşın olsa çevreyi yavaşça genişletirsin.
bu arada okuldan olmasa yurt arkadaşlarınla takılabilirsin hem rakip görmezler birbirilerini.. onu da dene.
o da olmadı kesinlikle kuluplere yazıl . hele büyük şehirdeysen çok eğlenceli arkadaşlıklar çıkar. ve bişeyler öğrenirsin verimli olur sana.

Birinci yil herkes kankadir kalabalik gruplar vardir. Ikinci yil teker teker dagilir o gruplar hatta grup degistrenler olur kavgalar yasanir olay bireysellige doner :) ikili uclu takilir artik herkes ya da tek. Mezuniyette de herkes birbiriyle o kadae kavgali o kadar ayrismistirki mezuniyer kutlamalarinda bile guc bela toplasilir. Sana uni hayatmin ozetini anlattim:) inan mezun olunca hicbirinin onemi kalmicak herkes zaten turkiyenin dort yanindan gelms dagilp gtceksiniz.

Ya kusura bakmayın ama ben üniversitede özellikle 1. Sınıfta yalnız kalanların kendilerinde sorun aramaları gerektiğini düşünüyorum. Ya çok içine kapanıksın ya da somurtkan bir tipsin büyük ihtimalle. Ayrıca hem dışlanmış olmaktan şikayet ediyorsun hem onların birbirlerini azılı rakip olarak gördüğünü biliyorsun hem de onlarla arkadaşlık kuramamaktan şikayetçisin. Bence sen kurslara gidip ya da kulüplere katılıp sosyalleşmelisin yoksa üzgünüm 4 sene boyunca kimseyle arkadaş olamayacaksın.

Selam kızlar . O kadar doluyum ki anlatmazsam gidip kendimi bir yerlerden atıcam artık .
Başlıktaki gibi . Okuldan öylesine soğudum ki anlatamam. Buna sebep olanlar sözde sınıf arkadaşlarım en önemliside içimdeki düşman . Aslında kimsenin bana bilerek ettiği bir şey yok . Ben çok duyarlı ve hassasım . Üniversite 1. Sınıftayım . Hatırı sayılır bir üniversitenin güzel bir bölümündeyim . Size ortamdan bahsedeyim . Herkes grup olmuş durumda . Herkes birbirinin canı ciğeri . Ben bu sınıfta hiçbir yere ait olamayan kişi durumundayım . Hiç yakın arkadaşım yok . Herkese fazlasıyla yardım edip iyilik gösteriyorum . Ama sıra bana gelince sınıfta yok hükmündeyim resmen . Topluca bir şey yaparlar haberim olmaz . Bir yere giderler haberim olmaz . Şunu da eklemek istiyorum . Herkes birbirini çok seviyor kanka gibi gözüküyorlar ama inanın hepsi birbirini azılı rakip olarak görüyor. Bu kadar sahte insanın içinde bunalıp kaldım . Dediğim gibi hiç yakın dostumda yok . Kızlar berbat haldeyim . Nolur bana abla tavsiyelerinizi tecrübelerinizi yazın .
Okulun ilk senesinde yaşadığım bir şey geldi aklıma. Herkes dışarı çıkacaktı sınıfça plan yapmışlar. Ben zaten sonradan duydum salak gibi kendim atladım, aa evet güzel olur nerede buluşup çıkıyoruz falan dedim. Kendim de davetliyim sanıyorum ya. Şu saatte şu yurttan çıkıyoruz dediler. Gittim o saatte herkes çıkmış bile. Çok üzülmüştüm. O sırada hazırlıktaydık ve iki ayda bir sınıfımız değişiyordu. O sınıftakiler önceden tanıyordu çoğu birbirini. Ben hiçbiriyle daha önce aynı sınıfta değildim. Tek başıma sinemaya gitmiştim o gün. Erkek arkadaşım da başka şehirde okuyordu zaten. (Şimdiki eşim)
Ama geçiyor merak etme. Sınıflar değişiyor, arkadaş grupları değişiyor. Çok onlara ihtiyacın var gibi davranma. Ama çalışkan ol. Hiç olmazsa not isteyecekleri zaman yalakalık yapmak zorunda kalırlar.

İçime ara sıra bi hırs geliyor madem onlar seni tanımıyor . Sen onlara kendini tanıt . Derslerin mükemmel olsun onlar senin peşinden koşsun . Sonra dışlanmışlığım geliyor aklıma moralim yerle yeksan
Öğrenci kulüplerine gir. Başka arkadaşlar edin. Sınıftakileri boş ver. İlk sene oluyor böyle gruplaşmalar önceki tanışıklıklardan falan. Sonra hep ayrılıyor bozuluyor çoğu. Asıl yakın arkadaşlık derse beraber girdiğin kişiyle değil öğrenci kulübündeki falan kişilerle oluyor bazen. Çünkü ilgi alanın aynı.

Son sınıfa geldiğinde bu dostlukların kanki durumlarının ne kadar degiştiğine hayret edeceksin

Kızlar düşünceleriniz çok değerli benim için . Somurtkan bir tip değilim . İyilik yapmaya gelincede gerçekten kimseye yaranmak için iyilik yapmıyorum inanın içimden geliyor . Ne biliyim yumuşak huyluyum . Karakterlerimiz uyuşmadı belki de çoğuyla . Klüp meselesini düşünücem bakalım umarım olur .

Back
X