Üniversite Hayatım Çok zor geçiyor .

Hiç grup ödevleriniz falan olmadı mı? Bu tarz grup ödevlerinde bir araya geldiğin arkadaşların falan?

Konuştuğum kişiler elbette var ama lisedeki gibi can ciğer olup çok güvenemiyorum .
Yakın dürüst bir dostun eksikliğini çekiyorum . Diğerleride benim özlemini duyduğum şeyleri yaşayınca bunalıyorum

Konuştuğum kişiler elbette var ama lisedeki gibi can ciğer olup çok güvenemiyorum .
Yakın dürüst bir dostun eksikliğini çekiyorum . Diğerleride benim özlemini duyduğum şeyleri yaşayınca bunalıyorum
Arama o dostluğu ya bence o şans işi ve çoğu zaman lisede kalıyor, benim ortaokulda kaldı düşün :D ben de üniversite 1'im, hep takıldığım belli isim veya isimler var evet ama eve geldiğimde best friend dedikleri gibi mesajlaşmıyoruz, dışarıda buluşmuyoruz vs. Aramıyorum da doğrusu, okulda zamanımı geçirmemde yardımcı oluyorlar kafi dışarda kendim ailem ve çevremle mutluyum :)

Ve bu kadar bunalmamak için o güzel dostluğu aramak yerine vakit geçirmelik arkadaşı bulmanı tavsiye ederim, sevmesen de takılabilirsin yani zaman arkadaşlarla geçiyor okul gibi yerlerde

Hep geniş bir arkadaş çevrem olmuştu lisede falan şimdi böyle olunca bi afalladım kaldım . İletişim kurma ihtiyacım var işte fazlasıyla . Kendimi aşmam lazım ve en önemlisi içimdeki düşman dediğim rezil olma korkumu yenmem lazım

Çok korunmuş ve birbirleriyle tanıdık ufak çevreden mi geliyorsun ah be kuzum ,seni öldürmeyen şey seni ancak güçlendirir şu o safhadası daha önceki hayatını kıyaslama güçlüler
ilerler ve ayakta kalıp gelişme gösterir , bence şu an kendini aşma aşamasında ,sıkıntı yaşıyorsun ama birinci yıl olmanda bu sancıyı aşacaksın ,dayanıklı olman şart dur daha yaşamın başındasın hemen fes etme , mücadeleye devam sen yarın iş hayatında nasıl başedeceksin ,şu an değişik karekter görmektesin , tiyatro sahnesi nasılsa hayat da öyle ,
sende bir role bürün çok ciddi takılma olanları kabullen ve dersini iyi çalış

Canım rezil olma korkunla ilgili youtube da psikologların videolari var bir goz at istersen.
lisedeki arkadasliklar gibi universitede olmuyo benim gozlemledigim kadariyla. Iliskiler daha cok cikar iliskisi ve enfazla
1 -2 ile samimi olunur.
Ilk basladigimda bende senin gibi dusunuyodum ama alısıcaksın zamanla. Illa seninde kafana uyan birileri vardir cevreni iyi gozlemle.
3. Sınıfı bitirdim benim goruslerim bunlar.

4-5 sene okuyacaksin bitecek. Bolum sevdigin bir bolum ise hic sallama. Derslerine odaklan.

Güzel tavsiyeleriniz için çook teşekkür ederim . Sanırım hayatın gerçek yüzünü kabul etmekte zorlanıyorum herkesi kendim gibi saf sandığım için hayal kırıklıklarım kalbime battı . Toparlanıcam ve tek derdim kendimi geliştirmek olacak .

Güzel tavsiyeleriniz için çook teşekkür ederim . Sanırım hayatın gerçek yüzünü kabul etmekte zorlanıyorum herkesi kendim gibi saf sandığım için hayal kırıklıklarım kalbime battı . Toparlanıcam ve tek derdim kendimi geliştirmek olacak .
Hangi bolumdesin canim

Canım ben ek kontenjanla yerleşmiştim üniversiteme, okudum da kendimi tekrar okulda gibi hissettim. Bu yüzden ben okula geldiğimde herkes grup olmuştu hiçbir gruba dahil olamadım. 4 sene içinde tabii samimi bir iki arkadaşım oldu ama koca sınıfta bir türlü hiçbir gruba dahil olamadım. İlk zamanlar senin gibi çok sıkıldım ama hiç umursamadım sonra, üniversite bünyesinde sosyal aktivitelere katıldım, sırf sınıfımdan diye istemediğim arkadaşlıklar kuracağıma farklı bölümlerden birçok farklı arkadaş edindim ve emin ol sınıf arkadaşlarımdan çok daha fazla eğlendim.

Hiç takılma arkadaşlıklar doğal olarak gelişir, sırf aynı ortamdasın diye kimseyle arkadaş olmak zorunda değilsin. Sınıfında dersini dinler gidersin, sonrasında kendi sosyal yaşantına bakarsın.

ilk sene benmde öyle olmuştuu. Ama okula kaldığım yurttaki arkadaşlarımla giderdim, ders aralarında kantinde, yemekhanede onlarla biraraya gelirdik. Derken, o arkadaşların sınıfındaki arkadaşlarıyla da samimi olmaya başladım. Farklı bölümlerden arkadaşlarım oldu, çevrem genişledi. bir süre sonra kendi sınıfımdaki gruplar dağıldı, değiştii. Sonra kendi sınıfımdaki bikaç arkadaşla da samimi oldum. Yani sıkma canınııı neler neler değişecek daha.

Selam kızlar . O kadar doluyum ki anlatmazsam gidip kendimi bir yerlerden atıcam artık .
Ömrümün en güzel yılları harap oldu gidiyor . Yardım edin bir akıl verin .
Ya da içimi ferahlatacak bir kaç söz söyleyin .
Başlıktaki gibi . Okuldan öylesine soğudum ki anlatamam. Buna sebep olanlar sözde sınıf arkadaşlarım en önemliside içimdeki düşman . Aslında kimsenin bana bilerek ettiği bir şey yok . Ben çok duyarlı ve hassasım . Üniversite 1. Sınıftayım . Hatırı sayılır bir üniversitenin güzel bir bölümündeyim . Size ortamdan bahsedeyim . Herkes grup olmuş durumda . Herkes birbirinin canı ciğeri . Ben bu sınıfta hiçbir yere ait olamayan kişi durumundayım . Hiç yakın arkadaşım yok . Herkese fazlasıyla yardım edip iyilik gösteriyorum . Ama sıra bana gelince sınıfta yok hükmündeyim resmen . Topluca bir şey yaparlar haberim olmaz . Bir yere giderler haberim olmaz . Şunu da eklemek istiyorum . Herkes birbirini çok seviyor kanka gibi gözüküyorlar ama inanın hepsi birbirini azılı rakip olarak görüyor. Bu kadar sahte insanın içinde bunalıp kaldım . Dediğim gibi hiç yakın dostumda yok . Kızlar berbat haldeyim . Nolur bana abla tavsiyelerinizi tecrübelerinizi yazın .
universiteden sadece bir arkadasimla gorusuyorum.o.da bambaska bolumden di son seneyakin olduk okadar. derslerine bak sallama, farkli bolumlerle arkadaslik.kur. kluplere katil mesela dagcilik fotografcilik halk oyunlari. dolu dolu yasa okul hayatini gereksiz yere bis seylere takilma. geriye donup baktiginda kafede ictigin nargile degil cektigin bir fotograf kalsin aklinda mesela

Saka misin ya? Ne bu ezik ezik haller? kim kimle kanka olursa olsun, daha 1. Sinif orasi seneye kimse birbirinin suratina bakmayacak. Sen dersine bak, okul bitip de is guc girince universitedeki kimsenin adini bile hatirlamayacaksin.

1. sınıfın ilk dönemi=ben
yani aslında ben her grubun yedek elemanı gibi hissediyordum kendimi, özellikle her ders birlikte oturdugum oglen yemeklerinde falan takildigim 5 kisilik bir grubum vardi ama onlardan 3u ayni yurtta kaldiklarindan ben biraz dışarıda kalıyordum açıkçası..

sonra ara tatilde düşündüm, kime kendimi en yakın hissediyorum diye, dönemin ilk günü gittim karar verdigim yere oturdum ben bundan sonra burada oturacağım diyerek, oradaki arkadaş da şaşkın e tamamm dedi.. aslında yanına oturmak istediğim 2li yoktu o ilk gün.. ilk gün oturduğum kızın yakın arkadaşı geldi sonraki günlerde sonra biz süper 3lü olduk.. birimiz bölüm degiştirdi, ben okul değiştirdim, diğeri erasmusa gitti vs derken bir şekilde hep birleştik.. 9 yılı da devirdik iyisiyle kötüsüyle(3ten 2ye düştüğümüz de bir ayrıntı olarak kalsın)

kulüpler de sosyalleşmen için güzel bir etken, 2. üniversitemde aktif olarak bir kulüpte görev aldım, yönetici durumuna da geçtim hatta (dönem ortasında çok saçma bir zamanlamayla üye olmuştum). şöyle bir şey de var kulüp genel olarak sosyalleştiriyor ve bu güzel bir şey ama kulüp harici bölümden arkadaş(lar)ın da olmalı.. öyle büyük gruplar değil 3-4 kişilik gruplar en fazla.. çoğaldıkça o grup içinde de gruplaşmalar oluyor zaten..

uzun lafın kısası gözüne kimi kestiriyorsan git aç muhabbeti devamı gelir illa ki :)

Üniversitenin ilk yılı hep aynı .. kurulan gruplar 2. Yıl tamamen yıkılacaktır. Eve çıkmak isteyenler can düşmanı olacaktır. Çok anlam yüklemişsin insanlara .. hiç gereği Yok. BiRaZ sabret ortam düzelecek. Hiç olmadı yatay geçiş yapabilirsin ...

Yaşadıklarım normal o zaman çok sağolun hanımlar . Klüp diye düşününcede brnim hiç yeteneğim yok ki neye başvursam bilemedim . Bakalım bi araştırayım . Bundan sonra dersler var . Hayırlısı

Daha iki gün oldu mezuniyet torenini atlatali sana sadece şunu demek istedim: birinci siniftan üçüncü sınıfa kadar siniftan arkadaşlarimla takıldık 3 yil aynı evde kaldık. Bu 3 yılın içinde çok fazla olay yaşadık. Onlar ikili daha yakindi beni disliyorlardi. 3 sınıfta bir sorun oldu ve ayni evd düşman olduk. Son 1.5 yil kala ayrıldık. Sınıfta herkesin bir grubu arkadaşı vardi ne yapacağım yalniz diye düşünürken bir konferansa katıldım orda sınıftan kızlar vardı o gunu beraber geçirdik kaynastik. Ardindan kimseyle kanka olacak kadar samimi olmadim belli insanlarla oturdum muhabbet ettim. Ev/yurt arkadasin kesinlikle sinifindan olmasın. Kimse için canını sıkma, hepsi bir işe yaramaz çok nadir gerçek dostluk var, hepsi menfaatlerine bakıyor. Kafaya takma gelip geçer guzel anılar biriktirmekle ve derslerinle uğraşmaya bak. Mezuniyet günü çok çabuk geliyor bunu sakin unutma başarılar.

Bence yalnız başınıza da eğlenmeyi, kendinizi dinlemeyi öğrenmelisiniz üniversitenin bana kattığı en büyük değer yalnızlığın öcü olmadığı, insanın kendini tanıması geliştirmesi için büyük bir fırsat olduğunu öğrenmem oldu. Kalabalıklar arasında kaybolmak, boş beleş muhabbetler geyikler size şu dönemde daha çekici geliyordur tabi ama eğer bir birey olmayı yalnızlığı da sevmeyi öğrenirseniz hayatta sırtınız yere gelmez. Kimseye ruhen bağımlı olmazsınız, sırf yalnız kalmamak için saçma saçma şeyler yapmazsınız. O yüzden size tavsiyem YALNIZLIĞI SEVİN.:KK16:

++++ sağolun kızlar . Başka benim gibi olup sonradan değişen var mı nasıl hallettiniz başka

Back
X