üniversite okurken evlenmek???

Aradigin kan bulundu canım :) 22 yasindayim ağustosta 1 yıllık evli olacam 2 aylık kızım var ve bu yıl mezun oldum sınıf og. Den. Biraz sabreder ve başkalarının lafına bakmazsan hiç zorlanmazsin emin ol. Sabredeceksin çünkü arkadaş ortamın onlarin davranislari birazcik değişecek ve eski yasantin olmayacak. Başkalarının lafı da bitmeyecek epey gündemde olacaksın yok ne acelen vardı bsyleri tutamadiniz mi lar Ayy canım benim yazık sanaaa nasıl yapıyorsun okulla evliliği gb acinasi bakışlar... Bunlar baya bi sürer ama sonra alisirsin onlarda zaten zamanla susar. Benimde eşimle 3 yıllık beraberligim vardı anneleri bi tanistiralim dedik baktık evleniyoruz:) evlendikten hemen sonra istemeden hamile de kaldım çok üzüldüm aldirmaya kalktım ama yapamadım çok şükür o hataya dusmedim şimdi iyiki de olmuş diyorum hafta ici okul haftasonu dersane evlilik ve hamilelik ve kpss :) ama bende esim kayinvalidem annem sagolsunlar destekcilerimdi. Evde sayılı yemek yapmisimdir ya cagiriyolardi ya Benim evimde yemek yapıyorlardı ya eşim hazirliyordu yada dışarıda yiyorduk. Evler yakın olduğu için gelip temizligimide yapiyolardi gayet rahattim yani. Ins seninki de böyle olur eşinin tayini yanına çıkar çok daha rahat edersin olmazsa da hamile kalmadigin sürece zorlanmazsin ev islerinde 2 kişinin işi çok olmuyor çünkü. bölümün de zor değil nasılsa beraberliginizin doyasıya tadını çıkarın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence herşey zamanında güzeldir.Üniversite ortamını rahatça yaşayamadan büyük sorumluluk almak bence yanlış.Arkadaşların gibi olmayacaksın.Onlar çıkışta ne yapsak,akşam buluşsak mı derken sen akşama ne yemek yapsam derdinde olacaksın.
Ve ne kadar korunursan korun 3 sene içinde hiç hamile kalma ihtimalin yok mu sence?
Ya hamile kalırsan ?
Keşke böyle birşeye kalkışmasydın hiç. Kaldı ki bir hafta sonra düğünün varmış.
21 yaşındayım evlenen ve 2 yıllık yüksekokuldan mezun olan arkadaşlarım bile garibime gidiyor.
Allah seni utandırmasın,kolaylık versin.

Aynı şekilde bende sizin gibi 2.sınıfta evlenmiştim ama yüremedi bir tek ev işlerinden dolayı değil tabi.Benim tavsiyem okulu bitirip evlenmeniz gerektiği.

Hamile kalma bebegım okulun bitene kadar korun ve aslanlar gibi okulunu bitir. Hiç de birşey olmaz hem okuyup hem evlenenler cok. Eşin de destekci ne güzel. Neden bu kadar erken dicem ama bahanenız varmıs olsun.
İnsanın istedıkten sonra yapamayacagı hıcbır sey yok.

Ama keşke üniversitenin biraz daha tadını cikarsaydin ilerde bunun için biraz buruk olur için. Kafiyeli de oldu

Duyglarima tercuman oldun valla sağol..

kendine güveniyorsan neden olmasın ..
benim arkadaşım evlendi bitirdi okulu sonra çocuk yaptı ..
tabiki okulu bitirsen daha iyiydi,ama mutluluklar .. :123:

Çok haklısınız. Ev işleri de neymiş, onlar benden korksun, ben korkmam onlardan, hıh!!

Çok haklısınız. Ev işleri de neymiş, onlar benden korksun, ben korkmam onlardan, hıh!!

Cnm ünv okumuyorum ama hazrlanyorum 2 yllıkta evlym hamileym o kadar bi guvenle atıldmki kazanmak için inş. Seneye bende ünv.li olcm ve 1 yaşnda bebegmle :) evlendkten snra bazı şeyler daha kolay olur dye duşunyrm psikolojikmen.bi ark ünv. Kazandgı sene evlendi ve bu sene mezun oldu cok iyi gdn bi evliligi var ve bu sene okul btmedn hamile kaldi istynce her sey olur ins.

Yüksek lisans yaparken evlendim. Hemde çalışıyordum. Ev İşlerinde zorlanmadım. Bir şekilde halloldu. Dışardan ye, aillerede ye, onlardan eve yemek getir derken sıkıntı olmadı. Temizlikte bayanla hallettik.

Ama yinede bir yıl uzattım. Hemen eve adepte olmadım. Yinede evde ihtiyaç oluyordu bana. Işde yorucu olunca baya zorladı.

Ama okul - ev olunca yaparsın. Sadece Millet gezerken sen evin yolunu tutacaksin. Içinde kalmazsa sorun olmaz.

ah canım daha 20 yaşındasın okul ev arası mekik dokumak inşallah kolay olur ne diyeyim ben 28 yaşındayım 20 yaşımı bebe gibi görüyorum şimdi. okudugun bölüm çok zevkli büyük ihtimalle çok fazla zorlanmazsın derslerde eğer sevgiilin de anlayışlı olursa final-vize dönemi. umarım onun sağlığı için yaptığın bu fedakarlığı unutmaz

Ben asla yapamazdim, umarim senin icin kolay olur.
turkce ogretmeniyim, zor bir bolum değil diyen olmus cok sasirdim.
bu is biraz hocalarına, okuluna gore degisiyor anlasilan.
dort senem osmanlica kitap okuyup çeviri yapmakla gecti.
neresi kolay bunun:18:
kitap okumaktan kan canagina donerdi gözlerim.
Biri daha yazmis kolay diye.
bir bana mi zordu yahu:26:

yorumları okurken bana sinir geldi konu sahibi evleneyimmi diye sormuyo yok 20 yasindasin daha evlenilirmi filan huuuu milleeeeet haftaya dügün vaaar! evlilik adına hic bi terapiden haberi olmayan insanlar evlilik uzmani kesilmis valla üzerine çullancak yer arıyo burda
mutlu olursun arkadasim sen mutlu olmaya hazirsan olursun benimde okulda evli hatta hamile arkadaslarim vardi gayet mutlulardi sadrce bu noktada esine biraz daha is dusuyo sana yardimci olcak artik

Son düzenleme:

Bayılıyorum yorumlarınıza

Oruç herkesin başına vurmuş dimi :) benim sorduğum universite okuyup evli olanlar nasıl yürütüyor? du ama.. mrsela bi arkadas yazdi evi fazla dağıtma bulaşık biriktirme her gün temiz bırak boş günlerinde yemek yap dolaba at zorlanmazsin gibi tavsiyelerde bulundu. Beklediğim buydu ama bazılarımız birden durumu şartları bilmeden dalgaya aldı tersledi.. bilmiyorum yani haftaya düğünü olan insana yurutemezsin yapamazsin demek yerine sessiz kalmak bile daha güzel..

Kucuk bir ihtimalden bahsedeyim.burada da cok sik okumussunuzdur."esimle severek evlendik.ama zamanla cok degisti.beni aldatiyor.guvencem yok calismiyorum.bosanamam.ne yapmaliyim ?"
Ben olsam bu kucuk ihtimali goze almazdim.ki almadim da.tercih meselesi.dunyanin bin turlu hali var.once meslek.once guvence.

hakkında hayırlısı olsun
vize final zamanı temizlikçi tut gelsin yemek de yapar rica edersin
yada eşine yaptır o dönem ev işlerini
zaten normalde cumartesi pazarın boş olacak ve tatil günlerin olacak
bana göre çalışmaktan bir farkı yok bunun

okulla bağdaştırılması bana göre yanlış.
çünkü mesela öğretmen olsan zaten çalışacaksın
çocuklarla ilgilenecek sınavlarıyla ilgileneceksin

yada özel sektörde çalışsan saatlern bile belli olmayacak ve bu arada yine evli olacaksın

bence kendini çok fazla kasma
yeeklerini boş günlernde yap at dolaba
temizliği haftada 1 gün yap
çamaşırıda aynı şekilde

mesela sadece cumartesileri evinle ilgilensen pazar eşinle zaman geçirirsin
derslerini aksatmadığın sürece problem olmaz

hem zaten aileleriniz evlenmenize izin verdiğine göre ortada onlar içinde bir sorun yok
baktın çok sıkıştın çağır anneni yada kayınvalideni yanına yardım etsinler sana sıkışınca

bu arada allah mesut etsin inşallah

Son düzenleme:
Tecrubelerimle geldim :)
21 yasindayim. 2. Sinif sonunda nisan 3. Sinif sonunda dugunumuzu yaptik :)
Simdi bir yillik evliyim ve mezun oldum :) okul oncesi ogretmenligi okuyordum canim ben :)

Aralardaki yorumlari es gectim ben ama bayagi bambaska bi yere gitmis galiba konu ..
Ben sahsen hicbir sorun yasamadim. Tabi esinin tavri ve destegi cok onemli . Oyle mulemmel bi ev hayati beklemeyeceksin :) hani bi nevi ogrenci evi oluyor ev. Hergun baklavalar borekler acman gerekmiyor zaten. Vize final doneminde temizlik yapmayiveriyorsun olup bitiyor :) ben bi senemi boyle gecirdim. Bi gun pisman oldugumu bilmiyorum. Harika kadin olma fikrini unut keyif almaya bak :)
Bi sene okulumu da dersanemi de evimi de idare ettim . Kpssye de girdim. Mis gibi puanimi da aldim . Tercih donemini bekliyorum :) ay cok uzun yazdim ama telas edecek hicbir sey yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…