üniversite ortamına uyum sağlayamıyorum

1. sınıf ile 4. sınıf arasında o gruplarda neler olacak neler... uzak kalmak en mantıklısı. yani yakın bir iki kişi olsun yeter. lise gibi gruba filan takılmaya gerek yok. soyal medyadan da ekleyin ne olacak ki.

Üniversiteye başladığımda sizin gibiydim. Hatta buna cok benzer konum vardi. İlk yıl bir sekilde gecti hatta yalniz kalmayayim diye takıldığım insanlarla sadece merhaba merhaba olarak gorusuyorum. İkinci sınıfta cok farkli bir arkadaş grubum oldu kendime guvendim güzel sayılacak bir üniversite hayatim oldu. Su an yine bi kazik yedim orasi ayri :) İlk yıl bir özgüven oluyo sınıfta en gec ikinci seneye sınıfinin kesin hali belli olur okulu bırakanlar sınıfta kalanlar vs. İlla ki kafana gore birileri vardır. Mesela en yakin arkadaşlarımla ders notu kitap malzeme alışverişleri sırasında kaynastim iyi ki de olmus. Zaten bölümünuz ne bilmiyorum ama grup çalışmaları ödevler bir sekilde kaynasirsiniz. He olmadi diyorsan üniversitedeki arkadaşların yüzde 80i çıkar ilişkisi. Sen önüne derslerine bak.su an pek ic açıcı gelmiyo olabilir denilenler. Yeni mezun oldum geriye bakınca o kadar bos geliyor ki bazı seyler.

O gruplar 1365689 kez degisecek izleyin ve gorun. kalitesiz seviyesiz arkadasiniz olcsgna olmamasi daha iyi. ama illaki vardir kafaniza gore birileri
Aynen katılıyorum o gruplar değişiyor kaç kere. Zamanla siz de kendi grubunuzu oluşturursunuz. Zaten üni ortamında herkesle konuşulmuyor yani çok fazla konuşulmuyor bikaç arkadaş yetiyor insana

Zaten herkesle arkadas olmak zorunda degilsin. Hele aninda kaynasip laubali olan her sinifta maalesef bulunan bahsettigin gruba hic hic girmene gerek yok. Ben de herkesle muhattap olmam, universitede iclerinden cimbizla sectigim arkadaslarimla her gun telefonlasirim mezun olmamiza ragmen. Bu durum universiteye ayak uyduramamak degil ayrica. Tek kaldigin zaman git kantine veya yemekhaneye al cayini kahveni. Ohh miss. Kimse kimsenin umrunda degil zaten bosveer. Suan ikinci univ basladim ben. Herkes herkesle arkadas olmus. Ben tek gidip geliyorum suanlik ama dert mi benim icin hayir degil hosuma bile gidiyor. Istedigim zaman yemek yiyorum istedigim zaman telefonla konusuyorm. Halledilecek bir isim varsa gidip kendim hallediyorum. Bulamiyorsam gorevliye veya bir ogrenciye soruyorum. Birak tek kal. Birseyle basetmeyi ogretir insana yalniz kalmaz.

pekisizinde moraliniz bozulmuyomuydu yani gözüm görmese gene umrumda olmaz ama sınıfta o kadar çok gülüp eğleniyolarki anlatamam bide size bi faydası oldumu uzak kalmanın umarım bana olur
Bizim de öyle birkaç grup var.(işyeri)
Eskiler ben yeniyim onların zaten arkadaşlıkları var bana ihtiyaçları yok diye umursamadılar zamanında. E öyle peşlerinde de gezmedim onlar bana soğuk olunca onur yaptım..Hatta onlara hep içten içe kırgın oldum.Sonra kafama göre elbet biri gelir dedim.Ama yok anacım bende şans yok.Yeniler de hepsi yaşı çok genç ve aynızamanda atandılar .Büyüklerine özenip bunlar da kanka grup moduna girdiler.Bu sefer bunlar da beni yaşı büyük diye aralarına almadılar.Yeni gelen ya yeni grupla ya eskiyle haşır neşir oluyor. Ortada kaldım yine anlayacağınız:)

Ne zaman gelecek arkadaş ya kafama göresi şöyle edep adap bileni benim gibi

Bi caba göstermeye çalışmayın bence kendi kafaniza gore takılın ne yapmak istiyorsanız yapın ben uniye hic arkadaş edinmeyecegim bol bol kitap okuyacağım diye başlamıştım mescitte kitap okurken insanlar bana yanaşmaya başladı sonra 7 kişilik bir grubun içinde kahkaha atarken buldum kendimi tabi o grup sonrada kendi içinde ayrıldı değişti değişti anlayacağın ama hala görüşürüm 3 kişiyle sık sık olaylar kendiliğinden gelişir sallama takma kafana akışına bırak... hatta simdi çok sevdiğim görüştüğüm arkadaşım ben seni çok sevdim biz hep arkadaş olalım tamam mi demişti bende çabuk ısınan biri değilimdir bilmem nasip kısmet demistim 1 yıl sonunda kanka olduk ama

Bence üniversite ortamında ortamlara girmeyerek çok da bi kaybın yok. Yeni ünive gelen ergenlikten yeni çıkmış erkekler karı-kız-seks, karı-kız-seks derler de başka bi şey demezler, üniv dışındaki abaza erkekler de aynen çıtır üniversiteli-seks, çıtır üniversiteli-seks diye düşünüp dururlar (benim bi tanıdığım 4 senede her döneme bi fuckbady sığdırırsam 8 iyi rakam diyerek gitti ünive) Bana göre üniv ortamında güzel çirkin çok ayırt etmezler öyle çirkin kızlar gördüm ki sevgili yapan. Velhasıl ortamlara fazla girme sadece yalnız kalmamak adına sınıfta vs sohbetlere katıl kafi.

mühendislik okuyorum ya yeni mi mezun oldunuz görüşüyosunuzdur arkad
üçüncü girdiğini nasıl anladın
okul numaramızın son 2 hanesi kaçıncı girdiğimizi gösteriyor

çok güzel Allah dostluğunuzu daim kılsın ama benim 1 senede hazırlık okuduğumu göz önüne alırsak bu kadar yalnızlık çok fazla bence gerçi hazırlıktan arkadaşlarımla görünce selamlaşıyoruz ama çok yakın kanka dediğim kimse yok

ya demek sizde benim gibisiniz ama sanki işyerinde okula göre daha az muhattap olursunuz arkadaşlarınızla sonuçta herkes işini yapıyo ama tabi siz daha iyi bilirsiniz iki ortamıda gördüğünüz için

Hazırlıkta olmadıysa bölümünden muhakkak kafa dengi insanlar bulabilirsin. ben gittikçe artan bir sevgiyle seviyorum arkadaşlarımı. asla o bağzı gruplara kendimi dahil etme çabam olmadı. bana karakterime uymuyosa kesinlikle muhatap olmadım kendimden taviz vermedim. ilk senen; biraz daha tanımak için zaman vermelisin belkide. uzaktan gözüne kestirdiğin biri varsa git sen tanış birlikte yemek yiyin derslerin hocaların dedikodusunu yapın. 1.sınıftaki sevgimle şu an son sınıftaki sevgim arkadaşlığım güvenim aldığım lezzet inan kıyaslanamaz. seviliyor ve seviyorum. biraz zaman)

bizde de 2 grup vardı diğer grup diğerini sevmezdi kötülerdi vs. ben hep ortadaydım. kimseyle pek takılmazdım. SAlla gitsin.

Hic uzulme ben de ilk sene senin gibiydim ama ben bilincli olarak yakin arkadas edinmedim siniftaki herkesi tanidim oyle samimiyet kurdum ve emin ol universite arkadasliklarinin %95 gecicidir.
Kendine bir tane dost edin fazlasina gerek yok.
Ayrica o arkadalarin hepsi (garanti veriyorum) son sinifta birbirleriyle konusmuyo olacaklar merak etme

Bir de nacizane bir düşüncem var. Artık hepiniz meslektaş sayılırsınız okula kaçıncı girdiğiniz ve üniversite puanı muhabbeti artık geride kaldı. Başarı sırası zeka belirtisi değil. Ortalarda bi sırada bölüme girdim dereceyle bitirdim,birinci giren arkadaşım geçemedi okulu bıraktı.Sinifi zor geçen akademik olarak vasat ama girişken başka bir arkadaşım aktif üniversite hayati sayesinde gayet iyi bir firmada mevkide iş buldu. Takilmayin öyle şeylere.

Bunlar düşünerek olacak şeyler değil, rahat ve doğal ol.
Ayrıca o ilk sene kaynaşmalarının çoğu ilerleyen yıllarda selam bile vermemeye dönüşücek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…