üniversite ortamına uyum sağlayamıyorum

Esprili bir insan olabilirsiniz ama yakın çevreniz içinde, dediğiniz gibi. Dışarıdan soğuk görünüyorsanız insanlar size yaklaşmaz zaten.

Konuştuğunuz kişilerle öylesine konuşuyorsanız, konuşurken kendinizi kasıyorsanız insanlar seziyordur. Kafasının uyduğu, şamata yaptığı insanlarla takılmak varken size pek adım atmaz kimse eğer o anlaştığı insanları bulduysa. Sizin daha girişken olmanız lazım.

Üniversite zamanları hayatın en güzel olduğu zamanlardan biri ve tadını çıkarmak lazım. Evet belki 7-8 sene sonra hiçbiriyle görüşmeyeceksiniz ama "ileride görüşmem zaten" diye şimdinin keyfini ıskalamak gereksiz.

İş hayatında da her zaman kafanıza çok uyacak insanlarla karşılaşmayacaksınız maalesef. Üniversiteyi iş hayatının demosu gibi düşünün.

Ama bu demek değil ki yanında huzursuz olduğunuz insanlarla takılın. Hayır böyle yapmayın tabii. Sadece "kafa dengi insanlarla karşılaşırım umarım" diye yerinizde beklemeyin, gözünüzü açın. Kiminle nasıl tanışacağınız hiç belli olmuyor :)
 
pekisizinde moraliniz bozulmuyomuydu yani gözüm görmese gene umrumda olmaz ama sınıfta o kadar çok gülüp eğleniyolarki anlatamam bide size bi faydası oldumu uzak kalmanın umarım bana olur
 
yazın part time çalışmayı düşünüyorum faydası olur mu sizce o zaman belki biraz daha tahammüllü olurum
 
teşekkür ederim cidden içimi ferahlattınız inşallah benimde öyle kardeşim diyeceğim insanlar olur peki nasıl buldunuz arkadaş çevrenizi siz mi ilk adımı attınız
 
teşekkür ederim cidden içimi ferahlattınız inşallah benimde öyle kardeşim diyeceğim insanlar olur peki nasıl buldunuz arkadaş çevrenizi siz mi ilk adımı attınız
Oyle adim gibi bi durum olmadi. Sinifta toplu halde konusmalar not alisverisleri vs derken zaten yakin karakterde insanlar bi siyrilir aradan. Hatirlamiyorum bile ben nasil arkadas oldugumuzu.
Zaman alacak seyler bunlar. Uzak durmayin kimseden ama kimseyle de arkadas olmak icin ekstra bi caba sarf etmeyin bence. Zamanla olur samimiyet.
1. Sinifta kanka gibi dolasip son sene birbirinin arkasindan kufur eden cok. Onemli olan oylr olmamak. Varsin bi doneminiz biraz yalniz gecsin
 
yazın part time çalışmayı düşünüyorum faydası olur mu sizce o zaman belki biraz daha tahammüllü olurum
Olur bence. Sonuçta hepimiz farklı sosyal ortamlara girmek zorunda kalıyoruz. Hoşlanmadığınız insanla her gün saatlerce yanyana oluyorsunuz.

Kimseyi sevmek zorunda değiliz ama bazı ortamlarda herkesle beraber olmak zorundayız maalesef.
 
bende uzak durmuyorum ama dediğiniz gibi insanların üstünede düşmüyorum bu konuda biraz daha tevekküllü olmam lazım sanırım yani akışına bırakacağım artık
 
pekisizinde moraliniz bozulmuyomuydu yani gözüm görmese gene umrumda olmaz ama sınıfta o kadar çok gülüp eğleniyolarki anlatamam bide size bi faydası oldumu uzak kalmanın umarım bana olur
Canım eger az kişiyseniz sınıfta belki samimi bir ortam olusur. Hatırlıyorum egitim fakültesinde sınıflar az kişiydi samimi ortam oluşuyordu. Bizim fakültede bi sınıfta iki yüz kisi oluyordu samimi ortam falan olmuyordu. Daha okul başlayalı ne oldu zamanla kaynasırsın sınıftakilerle bence cok dert etme. Ben daha cok uzak durmayı tercih ettim zamanla kafa dengi kisilerle kaynastım. Ama üniversite bitince arkadaslık falan genelde kalmıyor benim bir arkadaşım var görüstügüm. Okul bitince herkes iş derdinde bi de farklı sehirlerden geldigi icin kimse kimseyi aramıyor sormuyor.
 
evet işte en katlanamadığım şey sahte olmak istemiyorum görüşmeyi sevmediğim insanla bağımı koparmak istiyorum soğuk duruyorum o zamanda yalnız kalıyorum sanırım ölene kadar sevmedeiğim insanların yüzüne gülmek zorunda kaldığım için kendimden nefret edeceğim
 
bizde az sayılır 50 kişi falanız sanırım hayat nereye götürürse oraya gitmek daha iyi debelenmek fayda etmiyor
 
Üni ayrı dünyadır alışman zaman alır ama alışırsın ha bu onlar gibi olacaksın anlamın da değil umursamıyorsun artık
 

Aah ah maalesef öyle bir dünya yok.
Kendinizden nefret etmeyin, yaşadığımız hayatın getirileri maalesef bunlar. Yapmak zorunda olduğunuz şeyi yapıyorsunuz sadece. Sahte olmanıza, yakınlık kurmanıza gerek yok ama her zaman bağınızı koparamıyorsunuz işte.
 
Acele etme populer kisiler degisiyor gruplar degisiyor yanindakiler degisiyor :) hic sevmediğin o sınıfta cok iyi arkadaslarin olacak ve mezun olurken otogarda sarilip hickira hickira aglayacaksiniz cok cok özleyeceksiniz :)
 
bağınızı koparttığınızda da evren mesaj yolluyor insanlara sanki bununla arkadaşlık etmeyin diye dünyanın adaleti farklı işliyor cidden
 
Insanlari uzaktan takip ederim bir sure. Kafama yatarsa arkadaş olurum.
Mesela suan bir kurda gidiyorum. Koca koca insanlae var. Başta 4 kizla muhabbet ettim. Sonra baktim uzaktan bir. Aman Allah dedim kac Merve bunlardan.
Sözde hepsi okumuş etmis. Biri özelde öğretmen. Ama muhabbetleri görsen. Okuldaki ogrencilerini ifşa ediyor. Sevgililerini ballandirip anlatiyorlar. Daha neler neler. Bir gun çıkışta bu öğretmen bayan siniftaki diger ogrenci bayani sıkıştirip sen bana oyle bakamazsin diye ustune yurudu.
Ben o günden sonra bunlarla selami sabahi da kestim zaten.
Varoş insana tahammul edemiyorum.
Sende en iyisini yapiyorsun. Seviye her zaman iyidir.
 
)) ben üni 1 deyken 2-3 hafta hiç kimseyle samimiyet kurmadan sadece gözlemledim.
Bahsettiğiniz popüler kesim bizde de vardı.
Zamanla bi baktım içlerinde sevgili olanlar çıktı,bu grup bölündüde bölündü.
2 sene geçince "iyi ki kaynaşmamışım bunlarla" diyordum.
Başka sınıflarda başka bölümlerde seçmeli derslerde,kulüplerde kafa dengi insan çok buluyordum.
Sizde illa sınıftan arkadaş edinecek değilsiniz ki.bir kıza lan diyebilen bir erkekten ve o erkeğe kendisine lan dedirtebilecek bir kızdan arkadaşlık beklemeyin en iyisini yaparsınız.
 
Önce kendine güven, sanırım güzel değilim lafını kabul etmiyorum. Güzel olmayan kadın yoktur, kendine bak, yaşına uygun ve yakışır giyin, lise psikolojisinden çık artık üniversitelisin, çocuk değilsin. Üniversite zamanları insanın ömrünün en güzel zamanları, o zaman yaşadığın şeyleri hayatın boyunca hatırlayacaksın. Asla tek bir kişiye bağlı kalmasın sosyal çevren, herkesle konuş, tanış, kaynaş. Sen onların yanına git, derste yanlarına git otur, ders aralarında sohbetlerine katıl, dersler hakkında sorular sor. Sınav dönemi beraber ders çalışır bazen, o zamanlar onlara dahil ol. Organizasyon yapılınca sınıfça, mutlaka katıl. Sınıfla kalma, kendini geliştir, okulda topluluklar vardır, onlara üye ol. Kendini geliştir, okul bittiğinde elinde sadece diploma olmasın. Erkeklerin konuşma şekillerine çok takma, muhtemelen konuştuğu kızın tarzı farklıdır, sen kendini bilirsen, herkes de sana saygı duyar.
 
bence hayatı kaçırıyorsun.

çekinme çok önemsiyorsun amaç eğlenceli vakit geçirmek olmalı. öğlen yemeğe giderken ders arasında kantinde çay içerken bir sürü kişiyle kaynaşabilirsin. akşam konserlere birlikte gitmeyi teklif edebilirsin çıkışta oyun bowling filme gidebilirsiniz bunları yapmak için canciğer dost olmana gerek yok. en güzel eğlenceli yaşlar onlar böyle korkarak kendini bundan mahrum etme. gençliğini yaşa ki 3-5 sene sonra içinde kalmış olmasın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…