- 25 Mayıs 2018
- 748
- 366
- 33
- Konu Sahibi mellifluous
-
İstanbulun en iyi iki ünisinde okuduğum bir tanesini de istanbul dışında okudum. O kadar çok karaktersiz gördüm ki.. en yakın arkadaşım dedğim kişi beni hasta hasta bıraktı, bem ona hastayken karşılıksız baktım yemeğimi paylaştım evimde buyur ettim, sevgilisi erkeklerle yemekte oturmasına izin vermeyen kız benim adıma masada erkeklerin oturduğunu söyledi sevgilisine. Masaya oturttuğu çocukla adı çıktı ben artık samimi olmak isyemiyorum seninle dedim diye bana kızdı ... sonra o çocukşa sevgilioldu falan
Sana diyeceğim şu ki varsın tek ol. Ben hatasız değilim lakin karşına öyle insanlar çıkar ki sen nasıl tepki vereceğini şaşırırsın kötüyle kötü olunmaz.
Böyle şeyleri düşünüp kendini üzme boş yere. İlk hafta gruplaşmalar olur ve birkaç haftaya dağılırlar genelde. Sen kendi yoluna odaklan, mutlaka arkadaş bulursun ama hemen herkese güvenme, kendini sevdirmeye çalışma bırak da seni olduğun gibi sevsinler. Ben ilk hafta neredeyse ağlayacaktım yalnızlıktan ama daha sonra çok yakın arkadaşlarım oldu. İlk hafta her yerde zordur alışma süreci yıpratıcı olabiliyor. Her şeyden önce tüm sene çalışmışsın şimdi tadını çıkarma zamanı bunları daha sonra düşünürsün.bu sene açılırsa üniversiteye başlayacağım ve üniversitede yalnız kalmaktan korkuyorum. aslında istediğim üniversite ve bölümü kazandım ama mutlu olmam gerekirken böyle bir endişeye kapıldım. lisedeyken çok fazla okul değiştirdiğim için sağlam arkadaşlıklar kuramadım. sınıfta kimsenin en yakını değilimdir mesela. ama hep güzel bir arkadaş grubum olur diye hayal ediyordum.
şimdi de fobi gibi bir şey oluştu resmen. mesela internetten benimle aynı sınıfta olucak kişilerle tanıştık facebook ders grubundan. 14 kişiyiz whatsappta grup kurduk ve sanki kimse bana ısınamadı gibi bir hisse kapıldım. çekingen kalmak istemedim baya aktif oldum ama itici mi gözüktüm bilmiyorum. grupta sorduğum sorulara kimse cevap vermedi arada kaynadı resmen.
toplam mevcudumuz 120 kişi bu arada, yani bakınca lise gibi olmaz illaki gruplaşmalar olur ama sanki grupta sevilmeyen kişi ben olacağım gibi bir his var içimde. nasıl bir profil çizmem gerek bilmiyorum. bu durumu hiç umursamamayı istiyorum çünkü umursamayınca daha kolay arkadaşlıklar oluşuyor ama eskiden yaşadığım kötü tecrübeler aklıma geldikçe üniversitelerin açılmasını bile istemiyorum. bu durumu nasıl yenebilirim
Sen illaki böyle olucaksın değil ya.herkes böyle diyor üniversite ortamı hakkındahaklısınız kötü bir arkadaşlıktansa yalnız kalabilirim ama işte sanki ben arkadaş bulamazsam ezik gibi hissedicem.
Böyle şeyleri düşünüp kendini üzme boş yere. İlk hafta gruplaşmalar olur ve birkaç haftaya dağılırlar genelde. Sen kendi yoluna odaklan, mutlaka arkadaş bulursun ama hemen herkese güvenme, kendini sevdirmeye çalışma bırak da seni olduğun gibi sevsinler. Ben ilk hafta neredeyse ağlayacaktım yalnızlıktan ama daha sonra çok yakın arkadaşlarım oldu. İlk hafta her yerde zordur alışma süreci yıpratıcı olabiliyor. Her şeyden önce tüm sene çalışmışsın şimdi tadını çıkarma zamanı bunları daha sonra düşünürsün.
Görüldü atıp bırakırlarÜniversitede gerçek dostluk görmedim ben. Daha çok çıkarlar üzerine kurulu arkadaşlıklar var. Tabikide istisnalar vardır. Whatsapp gruplarında çoğu zaman sorulara cevap verilmez kişisel algılama :)
Sen illaki böyle olucaksın değil ya.
İlk haftadan herkes gruplaşır o gruplar çatırdar sınra herkes kendi yolunu bulur..
Ailemin yanından ayrılıcak mısın üniveriste için?
Bu yüzden mi birazda telaşın?
Kendi yaşadığın şehirden farklı bir yeri kazandıysan ilk hafta şehrin çok bilindik yerlerini gezebilirsin. Ben ilk hafta etrafımı gezmiştim bu sayede hem çevremde işime yarar yerleri gördüm hem de canım sıkılmamış oldu. Bu arada tebrik ederim umarım güzel bir sene geçirirsinçok haklısınız çok teşekkür ederim ❤ en büyük korkum da kendim gibi olamamak. rahat olamamak. umarım bunları aşarım
grupta kaynaşanlar oldu ama bana karşı soğuk gibiler sanki. ya da ben öyle hissettim biraz alınganımÜniversitede gerçek dostluk görmedim ben. Daha çok çıkarlar üzerine kurulu arkadaşlıklar var. Tabikide istisnalar vardır. Whatsapp gruplarında çoğu zaman sorulara cevap verilmez kişisel algılama :)
kendi şehrimde kazandım ama hiç gitmediğim çok yer var oraları gezebilirim. o kadar çok yapilacak şey var ki cidden. çok teşekkür ederim umarım öyle olur❤Kendi yaşadığın şehirden farklı bir yeri kazandıysan ilk hafta şehrin çok bilindik yerlerini gezebilirsin. Ben ilk hafta etrafımı gezmiştim bu sayede hem çevremde işime yarar yerleri gördüm hem de canım sıkılmamış oldu. Bu arada tebrik ederim umarım güzel bir sene geçirirsin❤❤
ne kadar güzel ya çok özeniyorum öyle arkadaşlıklara. umarım benim de güzel arkadaşlıklarım olur.lise de yalnızdım, sessiz ,..üniversitede şansıma yaklaşık 10 kişilik grubumuz oldu, hocalar bile sizin gibi iyi arkadaşlar görmedik diyordu. Hayatımın en güzel yıllarını geçirdim. 20 yıl oldu hala görüştüklerim var. Ben dostlarımı üniversitede buldum yani, şimdiden nasıl olur diye düşünme .
umarım dediğiniz gibi olur. ben biraz da kendimi yanlış tanıtmaktan korkuyorum. mesela normalde eğlenceli biriyimdir ama beni soğuk olarak algılamalarını istemem. sanki böyle olucakmış gibiAsıl senin yaptığın çok iyi.
Sınıfta kimsenin en yakını olmamak demek, sınıf içinde bir tartışma çıktığında hiçbir şekilde karışmayacağın, kimseyle küsmeyeceğin anlamına gelir.
Ayrıca asla yalnız kalacağını düşünmüyorum, üniversitede her telden insan var. O yüzden için rahat olsun.
İlk tanıştığında mesafeli durman normal. Önemli olan aradaki mesafeyi ayarlaman. Sonra kaynaşırsınız.umarım dediğiniz gibi olur. ben biraz da kendimi yanlış tanıtmaktan korkuyorum. mesela normalde eğlenceli biriyimdir ama beni soğuk olarak algılamalarını istemem. sanki böyle olucakmış gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?