üniversitede yalnız kalma korkum var

grupta kaynaşanlar oldu ama bana karşı soğuk gibiler sanki. ya da ben öyle hissettim biraz alınganım
Öyle göründüğüne bakma hepsi sahte okul açılınca hepsi birbirine düşecek. Tecrübeyle sabit Ben bilerek öyle gereksiz samimiyetlere hiç girmedim ve böylece başım hiç ağrımadı. Mesafe her zaman iyidir

umursamayınca daha kolay arkadaşlıklar
Cevabı kendin bulmuşsun aslında. Kendini neden sıkıyorsun oluruna bırak. Hem sen o insanları sevecek misin bakalım? kendini sevdirmeye çalışacağına önce onları tanımaya çalış. tanıştıkça karşılıklı sevgi oluşur zaten.

Üniversiteye gelenlerin artık bir şeyleri aşmış, ilgi alanları ve konuşacak konuları bulunan gençler olduklarını sanıyordum gençliğimde. Gider gitmez gördüm ki ergen yuvası.. bomboş bir sürü tip vardı. çok beklentiye girmeni tavsiye etmem.

İçeriği tam okuyamadım ama başlığa istinaden yorum yapayım.

Yalnız kalmazsın.İneksen en önde oturan ineklerle değilsen de bir şekilde diğer gruptan biriyleriyle tanışırsın.

YAlnız kalmamak adına ilk gördüğünle aşırı samimiyet kurma..İlk samimi olduğum kız ruh hastası çıkmıştı. Gerçek anlamda hasta yani,tedavi gördüğünü de sanmıorum ama aramızda dolaşıyordu..Herkesle konuş ama samimiyet kurmak için acele etme.

Benim üniversite ortamında gördüğüm tek şey çıkar ilişkisiydi.Herkes bi şekilde arkadaş olmaya çalışıyor ama özellikle ders notu için ya da işte kalacak yer problemim olursa,para ihtiyacım olursa,yalnız kalma korkusu vs vs.Ama okul bitince hepsi bitiyor,herkes kendi şehrine dönüp yoluna bakıyor, arkadaşlık dahi kalmıyor.Şahsen üniversiteden bir tanecik bile arkadaşım yok

Ben kendi şehrimde okudum belki dezavantajım buydu.Yurtta vs kalsam belki de kendime yoldaş olacak birileri de olabilirdi bilmiyorum. Ama yine de üniversite arkadaşlığı diyince aklıma gelen tek şey çıkar ilişkisi maalesef..İnsan sosyal hayvan sonuç itibariyle.Tanış,gez,dolaşşş ama daha şimdiden bu kadar anlam yükleme.

Bir tane arkadaşın olsun sağlam biri olsun. Diğerleriylede git gel. Plan filan yapın ama En sağlam arkadaşın olsun. Ozaman seni kim sevmiş kim sevmemiş önemli olmuyor. Aranıza üçüncü bir kişi girdiğinde bütün arkadaşlık bozuluyor.bak o gurupta sessiz sakin yönlendirebileceğin kişiyi seç . Onunda arkadaş edinme korkuları vardır .

Kendin olarak.Başkaları seni başka şekilde görsün diye farklı davranma ve bu korkuyu düşünme.Hayatta neden korkarsak ona göre hayatımız şekilleniyor ve başımıza o geliyor

Gittiğim üniversitede bütün sınıf liseden aynı sınıftan gelmeydi hepsi arkadaş toplasan yabancı 6 kişi felandık ama yine de arkadaş gruplarına girdik güzel yıllardı keyfini çıkar.

Konuyu okuyunca üniversiteye başladığım gün geldi gözümün önüne istemsiz gülümsedim.. 10 kilo fazlam vardı yüzüm sivilce doluydu roaccutane ilaç kullanıyodum kıpkırmızı geziyodum :) geçip otur sıranın birine önündeki arkandaki biriyle illaki iletişime geçersin hemen arkadaş bulcam çok sosyal olcam diye uğraşma üniversite 1 de 10 kişilik gezen grupların hepsi 2.sınıfta dağılıyor emin ol. Herkese hemen güvenme özgüvenli ol not için kopya için arkadaşlık kuranlar çok ol dikkat et kimseye muhtaç olma kendi notunu kendin tut güzelce. Aklıma gelen bunlar.. aslında işin özü kendin ol kalbini temiz tut güzel insanlar gelip seni bulsun inşallah. Başarılar

Doğmamış çocuğa don biçmeyin
Dereyi görmeden paçaları sıvamayın.
daha açılmamış okul için gruplardan bu kadar muhabbet yapmayın.
Bakın sonra yeni yeni dertler buluyorsunuz. Akışına bırakın. Yalnız kalmayım dşye bu kadar öne atılmanız belki rahatsız etmiştir bazı insanları. Siz gerilirseniz karşı tarafı da gerersiniz. Ayrıca üniversitede bir sürü arkadaşım oldu da ne oldu? Kazıklar kazıklar... şimdi sadece ikisi ile görüşüyorum.

Üni ortamı bölümünden sınıfından ibaret değil. Kulüpler, kafeler, topluluklar, kaldığınız yurt, apart... Çevre mutlaka edinirsiniz. Ama 3 5 samimi arkadaş dışında öyle kalabalık ortamlardan hayır gelmiyor zaten.

Biraz olgunlaştığınız zaman hayatın arkadaştan ibaret olmadığını göreceksiniz. İnsan ergenken arkadaş ortamında kabul görmeyi çok önemsiyor ama sonra boş olduğunu anlıyor.

İlk üniversite günümü çok net hatırlıyorum. Sınıfa girdim kimseyi tanımıyorum boş bir yer kestirdim gözüme tam geçerken çok afedersiniz g.tmle hiç tanımadığım birinin çantasını devirim sahibi de yoktu sınıfta çanta da açık dağıldı parfüm şişesi yuvarlandı ön sıraya rezillik valla sonra çok gülmüştük ben de çok panik yapmıştım ama üniversite liseden çok daha farklı her tarzda insan bulabilirsin. Mutlaka anlaşabilecegin insanlar vardır. Hem az buçuk sınıfla kaynaşıyorsun. İlk derslerde biraz muhabbet oluyor sıcak geliyor ortam. Hem ben senin gibi kimseyle tanışmamıştım önceden... cesaret edemezdim.

Oncelikle kendiniz olunuz kendi hayatinizi yasayabilmeniz için kendiniz gibi davranmaniza ihtiyaciniz var. O sizi sevsin bu sizi sevsin böyle seyler istemeyin. Bu sayede kafaniza uygun illaki 1 kisi bulacaksiniz hem de rahatsiz olmayacaksiniz.

Diyeceğim şu ki kendini başkalarına sevdirebilmen için kendinden uzaklaşma. Yani sen, sen olmaktan çıkma, yoksa yapmacık olur ve bunu karşı taraf kesin anlar. İlk başlarda çok aktif olmak belkide dezavantajın olur. Bırak grubunda ki kişileri bir incele kimin nasıl birisi olduğunu anlamaya çalış. Arkadaşın olacaksa senin sen olduğun için olsun. Çok takmamaya çalış.

Daha okula bile gitmediniz kaldi ki okula gitsenizda daha ilk gun tanistiginiz kişilere çokta yapişmayin, zamanla oturur arkadaslar ve gruplar hersey degisebilir yani.
Bi de "beni sevsinler" diye asiri iyi davranmayin devamli bu insanlari iter...

Ben Gerçekten üniversitede yalnız kalan insan görmedim hiç (ben hariç ) ben istisna olduğumu düşünüyorum bu konuda çünkü çok sosyal bir lisede okudum dolu kulüp falan vardı üstelik hazırlık da okudum ama ben orada bile yalnızdım.baya sorunluyum yani bence siz bunlarla üzmeyin kendinizi.eminim güzel arkadaşlıklar kuracaksınız

arkadaş edincem diye herkesle iyi olmak için çok çabalarsan itici görünür bu dışarıdan fark edildiğinde samimi olmazsın. ben daha önceden yakın arkadaşlarım tarafından bıçaklandığım içinilk başta kimseyle muhttap olmamak için cool takılıyordum ders aralarında bahçede dolanıyordum ya da kitap veya podcast oyalanıyordum. ilk dönem kimseyle konuşmadım doğru düzgün bana iyi de geldi açıkçası başta aşırı yakın başlayanların daha ilk ayı doldurmadan patladıklarını falan görüyorsun zamanla edindiğin arkadaşların daha iyi oluyor. kasma o yüzden doğal ol gözlemle etrafı. çok ön plana çıkmaya da zorlama kendini

Üniversitede yalnız kalmazsın korkma o kadar insan içinde mutlaka senin kafa dengin anlaşabileceğin insanlar çıkacaktır.
Sana tek tavsiyem sırlarını kimseye açmaman olurdu içimi dökeyim rahatlayayım paylaşayım dersin sonra bir bakarsın insanların ağzına sakız olmuşsun. Ben üniversitedeyken çenemin kurbanı olmuştum. Kulaktan kulağa oynar bire bin katar sen öyle duyarsın.
Eğitim hayatında başarılar dilerim.

120 kişi içinden arkadaş bulursun orası kesin de bir hocamızın lafı vardı. "20 gündür tanıdığınız kişilere 20 yıllık hayatınızı anlatmayın" diye. demem o ki, üniversitede kimseye güven olmaz.

en guzel arkadasliklarim universitede kurduklarim gercek kizkardeslerim bile diyebilirim. Endise etmenize gerek yok, simdiden telasa kapilmayin universite bambaska bir ortam bambaska sehirlerden, ailelerden, kulturlerden insanlar taniyacaksiniz lise gibi degil yani. Ama burda asil mesele su, herkes sizi sevmeyebilir siz yine de cok degerlisiniz. Lutfen kendinizi insanlara sevdirmeye calismayin ya da insanlarin dusuncelerini, tavirlarini bu kadar onemsemayin. Ilerisi icin sorun teskil edecektir. Basarilar dilerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…