bu sene açılırsa üniversiteye başlayacağım ve üniversitede yalnız kalmaktan korkuyorum. aslında istediğim üniversite ve bölümü kazandım ama mutlu olmam gerekirken böyle bir endişeye kapıldım. lisedeyken çok fazla okul değiştirdiğim için sağlam arkadaşlıklar kuramadım. sınıfta kimsenin en yakını değilimdir mesela. ama hep güzel bir arkadaş grubum olur diye hayal ediyordum.
şimdi de fobi gibi bir şey oluştu resmen. mesela internetten benimle aynı sınıfta olucak kişilerle tanıştık facebook ders grubundan. 14 kişiyiz whatsappta grup kurduk ve sanki kimse bana ısınamadı gibi bir hisse kapıldım. çekingen kalmak istemedim baya aktif oldum ama itici mi gözüktüm bilmiyorum. grupta sorduğum sorulara kimse cevap vermedi arada kaynadı resmen.
toplam mevcudumuz 120 kişi bu arada, yani bakınca lise gibi olmaz illaki gruplaşmalar olur ama sanki grupta sevilmeyen kişi ben olacağım gibi bir his var içimde. nasıl bir profil çizmem gerek bilmiyorum. bu durumu hiç umursamamayı istiyorum çünkü umursamayınca daha kolay arkadaşlıklar oluşuyor ama eskiden yaşadığım kötü tecrübeler aklıma geldikçe üniversitelerin açılmasını bile istemiyorum. bu durumu nasıl yenebilirim