• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteyi Bırakmalı Mıyım?

Ben de Kocaeli mühendislik mezunuyum ve eski mezunlardan da değil. Sınıftaki arkadaşlarım(yaklaşık 100 kişi) ve ben iş bulduk. Şu an işsiz olduğunu bildiğim bir tane bile arkadaşım yok ve geneli çok iyi yerlerde. Otomotiv sektöründe zaten biz varız, savunma sanayide (TEI, TAI gibi) çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var hatta CERN’den teklif alan bile var.

Kendinize güvenmeyip okula suç atarak bir yere varamazsınız.

Karpman Drama üçgenini(kurban-suçlayıcı-kahraman) araştırın ve kurban-suçlayıcı döngüsünden çıkıp kendinize gelin lütfen.

Hayatınıza beyaz atlı prens girmeyecek ya da büyük ikramiye çıkmayacak, kendi kendinizin kahramanı olmak zorundasınız.

vallahi ben lafımı dedim
küçüklükten beri nakış nakış işliyorum
istersen bir gün bile çalışıp para kazanma ben sana ölene kadar bakarım
ama üniversite bitecek,o diploma elinde olacak
iki şartla hakkım helal değil dedim
erkek erkek diye kendini ezdirirsen eşine-sevgiline-ailesine
üniversiteyi bitirip meslek sahibi olmazsan bir de
baskıysa baskı eyvallah kaçarı yok yani bu işin
dediğim gibi kendini babasını kapısında bulur -ki eminim beni mumla değil kör karanlıkta bile arar-
mirasımdan da zırnık koklayamaz
çok şanslı çocuğunuz.bunlar baskı değil bana göre de.hayat tecrübelerinin etrafdan gördüklerimizin ve çocuğun iyiliğini herkesten fazla istememizin sonuçları.yolu açık olsun musmutlu bir hayatı olsun kızınızın.

Eski konulara baktım, muhtemelen kendince eğleniyorsun. Okulu bitirsen de, mühendis olsan da, yüksek yere gelsen de yine mutsuz olursun. Sorun temelde. Tövbe büyük konuşmayayım benimde kızım var ama bu nasıl bir yaşam şekli ya. Korkunç

Back
X