• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteyi Bırakmalı Mıyım?

Eğer kendinizi geliştirirseniz mühendislik en fazla iş yapacağınız bölümlerden biri. Eşim inşaat mühendisi. Kendisi bir işte çalışıyor, diploması 2 işte çalışıyor. Tabi bunun için zamanında çok emek verdi. Az para veriyorlar, gece ikiye kadar çalıştırıyorlar demedi, şimdi hep birlikte kaymağını yiyoruz. Makina mühendisi bir arkadaşımız var o da eşim gibi kazanıyor.

Rahatımdan ödün veremem uğraşamam diyorsanız, sizin için en hayırlısı bırakmak, çünkü iyi günler için kötü günler yaşamanız gerekecek. Ama pes etmem derseniz, hem derslere hem iş çevrelerine saldırın.

Demin gördümde 38 yaşındaymış,vanessa genetik hastalık var diyor.
O genetik hastalıkla ilgili Otrera Otrera baya uzun açıklama yaptı hanım ablacığım
Öyle çok tehlikeli bir şey değilmiş hatırladığım kadarıyla
Ben tek çocuk olmalıyım kaygısına düşmüştü
Ve ona harcama yapılacak bana yetmiyor para demişti
O konuda gebelikten çok maddiyat ve tek çocuk olma derdiydi vanessanin telaşı 🤣🤣

O genetik hastalıkla ilgili Otrera Otrera baya uzun açıklama yaptı hanım ablacığım
Öyle çok tehlikeli bir şey değilmiş hatırladığım kadarıyla
Ben tek çocuk olmalıyım kaygısına düşmüştü
Ve ona harcama yapılacak bana yetmiyor para demişti
O konuda gebelikten çok maddiyat ve tek çocuk olma derdiydi vanessanin telaşı 🤣🤣
Ondan haberim yok detaylı anlattı o zaman.
Tek çocuk değil ki,konusundada yazdı hatta 13 yaşında kardeşi varmış.

Bazı insanlar mutlu olacak sebepleri göremiyor. Biz de bir elimiz yağda bir elimiz balda değiliz ama sağlıklı olmak ailemizle olmak mutluluk sebebi.
Hepimizin telaşı var herkeste bir gelecek kaygısı var aynen ne yağda elimiz ne bald heleki bu zamanda herşeyin aşırı zor olduğu donem de
Ama bazılarına da şans vuruyor değerlendirmek yerine okulunu eğitim yeri değilde aşk yeri sananlar var konu sahibi gibi
Ne güzel oku bitir okulunu mezun ol ailene destek çık bir sürü öğrenci çalışıyor part-time çalış ha bu arada kalbine dokunan olursa seversin o ayrı

Bana baktı aşık mi oldu
Merdivende çarptı hoşlandı mi
Annesi doktor babası ünlü
Ben ne yapayım beni öptü yok öpmek istemedi
Sevişelim mi
Intihar etmek istiyorum
Buna benzer bir dünya saçma sapan şey yasa sonra ailem askari ücret aliyor eeee
Ailenin emeğini de yok say
Olacak şey mi
Bazılarına cidden kapılar açılır ama düşüncesiz idrak yolları kapalı olanlar o kapıları kendileri kapatır

Hiçbir şey için geç değil sevgili konu sahibi. Diploma almak için kendini geliştirmek için geç değil. Ama tabi ki hepsi çabayla olacak şeyler…
Okulunuzu kötülemişsiniz ama oralarda okuyupta çok iyi yerlere gelen niceleri vardır. Bende bir devlet üniversitesinde okudum, fakültenin mezunlar derneği vardı, ara ara okulda toplantılar yaparlardı, hemen hepsi gerek Türkiye’de gerek yurtdışında öyle çok şey başarmıştı ki. Gelip öğrencilere tavsiyeler veriyorlardı, hatta işletme sahibi olanlar stajyer seçiyordu.
İstihdam kariyer günleri düzenleniyordu mesela, oteller acentalar vs. gelip stand açıyordu millet staj yapacağı yeri öyle ayarlıyordu. Sanmıyorum ki bunlar sizin üniversitenizde de olmasın. Birçok üniversite Erasmus/ZAV/Mevlana/Farabi gibi programlarla bile anlaşmalı. Bence iş sizde bitiyor.
Şu an kendinizi ne kadar geliştirirseniz kâr.
Olay okula gidip ders süresini doldurup vizeden finaldan geçer not almak olmamalı bence. Bölümünüzle alakalı çeşitli makaleler okuyup notlar almak, tezleri incelemek, seminerlere katılmak (çoğu katılım belgesi bile veriyor) vs. diye uzar gider liste…

Vanessa yorumları okudum ve gidiyorum zaten fizikende ruhende yorgunum bide sen yorma beni güzelim. Beyninin iyi veya kötü mühendislik fakültesi kazanan haliyle kullanır mısın biraz ? Attıklarının mı tuttu anlamıyorum ki sende ki bu halleri tecrübe yok o yok bu yok ne versin adamlar sana CEO luk mu. Git diplomanı al aynı zamanda az çok deme bir işe gir ailene artık biraz destek ol. Kendi ayaklrın üzerinde durmaya bak

Yine yorum yapmayacaktım dayanamadım

şu devirde para kazanamamayı anlamıyorum
hele ki üniversite gibi insan kaynayan bir yerde
kızım okula başladığı ilk hafta arkadaşının gözüne iki minnak çiçek çizip 25 lira kazandı
normal bir makyaj yapsa bu 2500ü bulur
hiç bir şey yapmasan alanınla ilgili bi yerde ücretsiz tecrübe edinmek istiyorum desen acır yine eline harçlık olacak bi tutar verirler
insanın canı isteyecek

Şımarıksınız, hatalarınızdan ders almıyor, sorumluluk almıyorsunuz. Bu günler çabuk geçecek ve çok arayacaksınız. Burada insanlar defalarca akıl verdi size. Bundan sonrası artık kendi düşen ağlamaz olacak.

maddi olarak ailemin durumu çok kötü
part time iş arıyorıyorum ama hepsi ya çok düşük ücret veriyor ya da gece 2ye kadar çalışmamı istiyorlar.
staj zaten yok olsaydı az da olsa rahatlardım
okulumun bana bir şey katacağını düşünmüyorum.
ailemle bunu nasıl konuşucam
Bölüm ne?

Okulunu komple kapatsınlar o zaman, öyle saçma şey mi olur. Rastgele bir anadolu üniversitesinden mezun olup çok iyi yerlere gelmiş mühendis tanıdıklarım var, yurtdışında çalışanlar da.

Kocaeli değil miydi?
Eskiden Yıldız Teknik üniversitesine bağlıydı mühendislik fakülteleri,sonradan Kocaeli Üniversitesi bünyesinde toplandı.

yorumlardan anladığım kadarıyla sizin psikolojik destek almanız gerekiyor. başka bir açıklaması olamaz, ya da buyrun hayatınızı mahvetmeye devam edin.

Konusunda yazmış oradan gördüm,bulayım hatta o sayfayı.
Konu kapanmış sayfada.

38 yaşında kendisi çalışıyor ve bugün öğrendim şok oldum.
E 38 yas yasli degil ki, niye annesinin yasi var yazmışlar? Ben kizimi dogurdugumda 39 yasindaydim yaw, gayette anne olunabilecek genc bi yas

Back
X