“ürünlerimiz helal değildir”

yapma arkadaşım yağlıkısmını falan iyice ayırırsan daha iyi tabii..ama bence herşeyin fazlası zarar öyle değilmi:26:

elbette her şeyin fazlası zarar,suyu bile fazla içsen sağlık sorunları yaşarsın.Şimdi sırf bu yüzden su zararlıdır diyebilir misin ?

Ben hiç yemedim bildiğin lezzet artıcı tozla buluyorlar yapay tat sonra bol yağda kızartıyorlar o yağ da kaç defa kızartıyorlar allah biliyor bu da sağlık sorunlarına yol açıyor ,en iyisi yememek o buladıkları sos nasıl birşey acaba
tamamen yapay ve zararlı , müşterini memnunlyeti değil patronun cebinin para dolması ,önemli

elbette her şeyin fazlası zarar,suyu bile fazla içsen sağlık sorunları yaşarsın.Şimdi sırf bu yüzden su zararlıdır diyebilir misin ?
yoo fazla et yemek zararlı bence zararlı olduğunu düşünmeyen yesin yiyebildiğince:)fazla su içmekte mesaneyi büyütür..

yoo fazla et yemek zararlı bence zararlı olduğunu düşünmeyen yesin yiyebildiğince:)fazla su içmekte mesaneyi büyütür..

canım ben de onu diyorum ya işte.Her şeyin fazlası elbet zarar.Et de olsa su da olsa bu gerçek değişmez.Kararında yersin bütün vitamin minerallerini de alırsın.Abartmadığın sürece et kesinlikle çok faydalı.Çok fazla su mineral kaybı yapar ve böbreklerde sorun oluşturabilir,mesaneyi büyütmez yani:)

yahu teşhisi ben koymadım doktor anneme öyle söyledi ondan yazdım...mesanen çok su içmekten büyümüş dedi ben uydurmadım herhalde..siz doktormusunuz..

yahu teşhisi ben koymadım doktor anneme öyle söyledi ondan yazdım...mesanen çok su içmekten büyümüş dedi ben uydurmadım herhalde..siz doktormusunuz..

bir kez daha anladım ki insanlar yanlış da bilse onları bilgilendireyim ya da yardımcı olayım diye çok uğraşmayacağım.Sonra basit bir açıklama yapıyorum,karşı taraf sert cevap yazabiliyor.Bırak işte ne diye müdahale diyorsun,akıllandım diyordum ama .....Kusura bakmayın,haklısınız,doktor demişse kesin doğrudur,herkes işini çok iyi yapar çünkü.

aslında benzer şeyi düşünüyoruz canım kusura bakma sinirliyimde..herşeyiz azı karar çoğu zarar değilmi..annemde bayağı abartmıştı rahmetli nur içinde yatsın cümleside..

sanırım ben vegan olamam .hayvansal beslenmek insan için gerekli bence.

bence de yer çekimi diye bir şey yok=) bu işin sencesi bencesi mi var arkadaşım? insan anatomisi tamamen otçul/frutaryen. yani herhangi bir hayvansal ürün bizim vücudumuza uygun değil. bugün bilinen hastalıkların, sağlık sorunlarının neredeyse hepsi, hayvansal ürünlerden kaynaklanıyor.
ama vegan olmanın altında yeten ana neden bu değil, hayvan sömürüsünü, hayvan katliamını, hayvan köleliğini reddetmek. aynı kadınların köleliğini, siyahilerin köleliğini reddetmek gibi. aynı ırkçılığa, cinsiyetçiliğe karşı çıkmak gibi. bu karşı çıktığımız şeye "türcülük" deniyor bu arada. insanın kendi türünü diğer türlerden üstün görerek, diğer türleri tahakküm altına almasına, köleleştirmesine, sömürmesine karşı çıkmaya da "türcülük karşıtlığı" deniyor.

olayı yanlış biliyorsunuz sanırım.Zaten islami usullere göre kesmek demek,hayvana zarar vermeden kesmek demek.Helal olmaması taraftarıyım lafına katılmam zaten mümkün değil.

bu durumda ben de sizi islami usullere göre kesersem size zarar vermemiş oluyorum değil mi? oh içim rahatladı, adresinizi verin, sizi zararsızca kesmeye geleceğim ^^

bu durumda ben de sizi islami usullere göre kesersem size zarar vermemiş oluyorum değil mi? oh içim rahatladı, adresinizi verin, sizi zararsızca kesmeye geleceğim ^^

gerçekten mükemmel bir karşılaştırma olmuş.İnsan eti yeniyordu her yerde de zaten

Helal olmama nedeni sanırım hayvanları etı kemiği ayıtmadan presleyıp bize yedorıyorlar aklıma bu geldi. Zaten Allaha şukur ne mcdanıls ne kfc ne diğerleri hiçbirini yemedim inşallah çocuklarımda yemez canım çok cekerse hamurunuda koftesınıde yapıp afıyetle yerım. Kesiminden tutunda tuzuna kadar zarar zaten bu yabancılardan hangısı turklerın onune sağlıklı bişey koyıyorlarki hele amerıkanın nıyetı osmanlıdan beri bizi ortadan kaldırmak. Direk olmayınca yedıklerımızden tutta kullandıgımız pede kadar hep zararlı şeylerle yavas yavaş Soyumuzu kurutmaya calısıyor.hastalıklı millet olmaya doğru hızla gıdıyoruz zaten son duraktayız nereye baksan kanser kıme sorsan çocuk için tedavı görüyor. Allahım sen sonumuzu hayıreyle.

Evet ama hayır şöyle ki yufka üreticisi helal sertifika için müracat etmiş ama red edilmiş ve helal olmadığı ortaya çıkmış üretici sormuş nedenini içinde domuzun (böcekleri)katkıları olduğu ortaya kanıtlanmış sonra büyük araştırmalar sonucu yufka üreticinin kullandığı tavukların yumartaların domuz kemikleriyle beslendiği ortaya çıkınca herşey anlaşılmış üreticide yumurta adedini düşmüş düşünce sertifikası onaylanmış , bazı yumurtalar iğrenç kokuyor bundan dolayıda olabilir

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz acaba hangi dr size insan anatomisine et uygun değil dedi Allah aşkına. Hayvan katliamı nedir ne katliamı. Her hayvanın eti yenmiyor ki zaten aslan kaplan filan kesip yemiyoruz yani. İnsanlar için gerekli olan ne varsa Allah yaratmış hayvansal gıdaların önemini doktorlar zaten söylüyor et tüketmeyen insanlar bakliyatlarla yeteri kadar protein alamıyorlar vitamin alıyorlar bu iyi birşey mi. B12 vitamin eksikliğinin hafızayı, beyn faaliyetlerini etkilediğini bilmiyorsunuz demek ki. Çocukken kesinlikle et yemeyi reddettiğim içim vitaminler kullanmak zorunda kalmıştım okul çağındaydım ve en çok ihtiyacım olan zamandır doktorum yazmıştı. Her besinin ayrı bir yeri vardır neeye dayanarak insan vücudu otçuldur diyorsunuz nerede var bu bilgi. İnsanlığın ilk zamanlarından itibaren tüketilmiş birşey avcılık yapılarak. Balık da omega 3 var beynimiz için yine gerekli evet sadece vejeteryan olarak yaşanır ama vitamin takviyesiyle. Tür karşıtı filan değiliz zaten soyu tükenebilecek hayvanlar yenen hayvanlar değil ve hayvanların sadece kürk için öldürülmesine bende karşıyım ama dünya böyle ayrıca bir de şöyle birşey var her bitki de bir canlı toprakla suyla besleniyor ve en canlı güzel halinde topraktan ayırıp yiyoruz öyle değil mi. Çünkü yeniden ekebiliyoruz yerine koyabiliyoruz inek, koyun tavuk da soyu tükenen canlılar değil zaten. Allah onları bir amaç için yaratmış insanlığın tüketmesi için. Size de saygım var ama insan vücudu buna uygun değil gibi şeyler demeyin yani.

Elektrik verilerek öldürüldüğü söyleniyordu o yüzden helal değil deniyordu ama bu haber çoktan yalanlandı helal ürün sertifikasını da yayınladılar kaldı ki Türkiye'de banvit ürünleri kullanılıyor. Evinize banvit tavuk alıyorsanız o zaman da helal olmayan ürün almış oluyorsunuz. Ben arada yiyorum kfc seviyorum da. Önceden yemezdim hiç ama son 1 senedir tüketiyorum. Her dışarıda yediğimiz şeyde neler var biliyor muyuz.

Turkiye'deki tavuk ciftlikleri de KFC zihniyetinden cok farkli degil. Taa 1987de Denizli'de bir tavuk ciftliginde bulunmustum, tavuklar ayni videodaki gibi altalta ustuste idiler. Kesimi goremedim, cunki makinalari olmadigindan canli sekilde toptan satiyorlardi binlerce tavugu her 45 gunde bir, alan musteri kesimini ve paketlenmesini herneyse kendi yapiyordu. Kesim tavugu yetistiren hangi ciftlik teknolojiyi kullanmak yerine binlerce tavugu tek tek elle bismillah cekerek kesebilir ki? Bir makinanin yapacagi is icin onlarca adam tutmasi gerekir ki bu da ilave maliyettir saticiya. Bu zamanda marketten alinan tavuga helal kesim yapildigina inanan var mi hala?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…