- 12 Mart 2013
- 37.828
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
Yaa soylenir mi bu uff biftek var mi biftek
Canım köfte ve tavuk var bildiğim kadarıyla ama sen iste onu da alır yaparız ne demek..Kocaelideyim yakın olan gelsin.
Ben gelene kadar sen sindirirsin bile onlariamma kizarmis kofteye bayilirim ya biraz da patlican biber kozliceksin yanina uff
Aklima soktunuz kalkip tavuk yapicam sizin yuzunuzden
yapma arkadaşım yağlıkısmını falan iyice ayırırsan daha iyi tabii..ama bence herşeyin fazlası zarar öyle değilmi:26:
yoo fazla et yemek zararlı bence zararlı olduğunu düşünmeyen yesin yiyebildiğince:)fazla su içmekte mesaneyi büyütür..elbette her şeyin fazlası zarar,suyu bile fazla içsen sağlık sorunları yaşarsın.Şimdi sırf bu yüzden su zararlıdır diyebilir misin ?
yoo fazla et yemek zararlı bence zararlı olduğunu düşünmeyen yesin yiyebildiğince:)fazla su içmekte mesaneyi büyütür..
yahu teşhisi ben koymadım doktor anneme öyle söyledi ondan yazdım...mesanen çok su içmekten büyümüş dedi ben uydurmadım herhalde..siz doktormusunuz..canım ben de onu diyorum ya işte.Her şeyin fazlası elbet zarar.Et de olsa su da olsa bu gerçek değişmez.Kararında yersin bütün vitamin minerallerini de alırsın.Abartmadığın sürece et kesinlikle çok faydalı.Çok fazla su mineral kaybı yapar ve böbreklerde sorun oluşturabilir,mesaneyi büyütmez yani:)
yahu teşhisi ben koymadım doktor anneme öyle söyledi ondan yazdım...mesanen çok su içmekten büyümüş dedi ben uydurmadım herhalde..siz doktormusunuz..
aslında benzer şeyi düşünüyoruz canım kusura bakma sinirliyimde..herşeyiz azı karar çoğu zarar değilmi..annemde bayağı abartmıştı rahmetli nur içinde yatsın cümleside..bir kez daha anladım ki insanlar yanlış da bilse onları bilgilendireyim ya da yardımcı olayım diye çok uğraşmayacağım.Sonra basit bir açıklama yapıyorum,karşı taraf sert cevap yazabiliyor.Bırak işte ne diye müdahale diyorsun,akıllandım diyordum ama .....Kusura bakmayın,haklısınız,doktor demişse kesin doğrudur,herkes işini çok iyi yapar çünkü.
sanırım ben vegan olamam .hayvansal beslenmek insan için gerekli bence.
olayı yanlış biliyorsunuz sanırım.Zaten islami usullere göre kesmek demek,hayvana zarar vermeden kesmek demek.Helal olmaması taraftarıyım lafına katılmam zaten mümkün değil.
bu durumda ben de sizi islami usullere göre kesersem size zarar vermemiş oluyorum değil mi? oh içim rahatladı, adresinizi verin, sizi zararsızca kesmeye geleceğim ^^
Helal olmama nedeni sanırım hayvanları etı kemiği ayıtmadan presleyıp bize yedorıyorlar aklıma bu geldi. Zaten Allaha şukur ne mcdanıls ne kfc ne diğerleri hiçbirini yemedim inşallah çocuklarımda yemez canım çok cekerse hamurunuda koftesınıde yapıp afıyetle yerım. Kesiminden tutunda tuzuna kadar zarar zaten bu yabancılardan hangısı turklerın onune sağlıklı bişey koyıyorlarki hele amerıkanın nıyetı osmanlıdan beri bizi ortadan kaldırmak. Direk olmayınca yedıklerımızden tutta kullandıgımız pede kadar hep zararlı şeylerle yavas yavaş Soyumuzu kurutmaya calısıyor.hastalıklı millet olmaya doğru hızla gıdıyoruz zaten son duraktayız nereye baksan kanser kıme sorsan çocuk için tedavı görüyor. Allahım sen sonumuzu hayıreyle.
bence de yer çekimi diye bir şey yok=) bu işin sencesi bencesi mi var arkadaşım? insan anatomisi tamamen otçul/frutaryen. yani herhangi bir hayvansal ürün bizim vücudumuza uygun değil. bugün bilinen hastalıkların, sağlık sorunlarının neredeyse hepsi, hayvansal ürünlerden kaynaklanıyor.
ama vegan olmanın altında yeten ana neden bu değil, hayvan sömürüsünü, hayvan katliamını, hayvan köleliğini reddetmek. aynı kadınların köleliğini, siyahilerin köleliğini reddetmek gibi. aynı ırkçılığa, cinsiyetçiliğe karşı çıkmak gibi. bu karşı çıktığımız şeye "türcülük" deniyor bu arada. insanın kendi türünü diğer türlerden üstün görerek, diğer türleri tahakküm altına almasına, köleleştirmesine, sömürmesine karşı çıkmaya da "türcülük karşıtlığı" deniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?