Usandım artık bıkma noktasına geldim..

MasAllah sana

Ikinizde bi sakinlesin ondan sonra konusun cnm.oyle hmn ayril demekle olmuyo bu isler o kadar emek var yasanmislik var herseyi gectim birlikte kurdgnz hayallernz var bunlr icin savas ve inan ki dugununz olsn bu sorunlarnza otrup guleceksiniz

Benim kocam karismadi kim gelcek bilmiyordu kardeslerim teyzem yegenler ve kuzen geldi. Ama bizimkiler kendi ödeyecekti kocam ödetmedi. Ama kuafor dolandirici cikti teyzem ve kuzen bi daha gittiklerinde o gün dugunde paranizi odemediler diye tekrar ödetmis. Gorumcem ve kizlari sadece kınada sac yaptirdi dugunde begenmedi baskasina yaptirdi. Para onlarin da odenmesine ragmen bigun sonra postişi vermeye gittigimde kuafor onlarin para odenmedi diye ki resmen ödendi gozumuzun onunde hesap yapmisti tekrar odetti. Bu da sacma bi ayrintiydi

eski konularına göz gezdirdim. bence sen hemen ayrıl hem senin hem ailenin iyi niyetini suistimal ediyor ailesi. Nişanlın ailenin ve senin yaptıklarının altında hem eziliyor hemde kuyrugunu ailesi konusunda dik tutuyor. Hayır gelmez.

Ya ben öderim sorun o değil. 3 tane ablasını getirmeyi biliyor. Teyzem benim anne yarım.
Hic tartismaya gerek yok.
Nisanlin hakli bu konuda.
Abla abi baska teyze baska.
O zmn oda teyzelerini getirebilir.
Helede odemeyi o yapicaksa. Simdi" parasini ben oderim sorun degil" diyosunuz ama sonrada " bana para odetti" olcak.
Ayrica " teyzem benim anne yarim" diye mevzulara boyle girerseniz ben olsam bende derim " benim teyzemde anne yarisi, essek basimi??" Diye. Helede sizinki sehir disindaymis. Hanginizin teyzesinin daha cok emegi gecti uzerinizde tartismayalim bence.

İyi de ben hakaret etmedim ki ? Sadece ablan çocukları getirir sen bakarsın dedim. Bu kadar.. bana terbiyesizsin dedi asıl hakaret eden o geri vites yapıyor şimdi.

Eger konu bi teyzelerse neden simdi cocuklari araya kattiniz? Ne gerek vardi simdi buna? Terbiseyiz olan bence sizsinz. Eski konularnizi bilmiyorum ama nedense sizde sucsuz degilsiniz hic gibime geldi.

Teyze kuzen ne alaka ya abla kardeş götürülür de onlar ne alaka kendi saçlarıni yaptirsinlar nişanlın ödemek zorunda değil gayet de haklı bnce

Neden mesela yorumlar mısın
Hala neden diye soruyor musun?

Bu kadar küçük bir olayda bile ablam ablam diye tutturuyorsa, konuyu senin ailen benim ailemle bir mi'ye çeviriyorsa, sen bu adamdan çoooook çekersin ve asla ama asla bu adam senin yanında durmaz.

Zaten şimdiden belli etmiş kendisini, yol yakınken uzak dur uzak

Kapalı kadın napcakki kuaförde evde şalınj bağlasın gelsin düğüne. Eşini bu konuda neden zorluyorsun ki.
Ay hiç böyle derdim olmadı çok şükür
Ben kapalıyım zaten tesettür evinde hazırlandım kuzenlerim hep saçları açık o yüzden onlae zaten yaptıramazdı. Eşim de zaten milletin saçını yaptırmayı saçma buluyordu okadar düğün masrafı üstüne bide neden üstlensinki kuzenlerimin makyajını saçını. Adam haklı. Oluşan intiba kendi ödeyeceği yönünde ön yargısı var. Teyzen başka kuaföre gitsin hem hepiniz yetişmiş olursunuz. Sen kesinlikle ayrı yerde hazırlan.

Ben düğünümün öncesinde ikimizin de ailesinin önünde ben yanıma sadece yardıma ihtiyacım olursa diye bir kişiyi alacağım. Öyle herkesin kuaför parasını ödeyemem, çok saçma bir adet olduğunu düşünüyorum yapmayacağım dedim. Kuaförüm de çok pahalıydı zaten, son anda yeni bir yer bulmak zorunda kalmıştım. Herkes çok garip karşıladı, ama illa geleceğiz de diyemediler tabi. Eşim zaten bana katılıyordu. Annem sonradan erkek tarafı öder sen niye karışıyorsun bıdı bıdı demeye kalktı. Erkek tarafı erkek tarafı dediğin yine benim farkında mısın sen dedim. Sanki nişanlım ödüyor olunca,onun kartından geçince evlenince o taksitleri borçları ben ödemeyeceğim. (Eşimin babası vefat etmiş, annesi de babasının emeklisiyle geçinen bir kadın. Ve öyle olmasa da biz herşeyi kendimiz ödemek istiyorduk). Bir tane kardeşimi seçtim. Diğerine de kusura bakma artık dedim. Çok yanlış bir seçimdi, benim vefakar kardeşim ben kuaförden çıkıp fotoğrafçıya gittiğimde siz gidin ben yetişirim sonra dedi çünkü saçına yaptırdığı bakımlar vs. daha bitmemişti benim işim bitene kadar. Eşim kuaföre gideceğimiz sabah aradı, abim benimle olacak ya bütün gün, onun eşi de gelsin kuaföre bizimle yalnız kalmasın dedi. Tamam dedim. Bir kişi daha gelmiş oldu. O çok iyi bir seçimdi. Sevgili eltim saçını hemen kısa sürede yaptırdı, sonra benimle ilgilendi. Açsındır dedi, gitti bir yerlerden poğaça falan buldu getirdi bana. Hiç unutmayacağım onun o, kendisine büyük ihtimalle küçük gelmiş ama benim için çok büyük olan nezaketini.
Eğer bir sürü insan getirseydik belki kardeşim gibi neler çıkacaktı... Bir sürü sorun. Bir sürü masraf. Ne gerek var.

Ben bu filmin bir sonraki bölümünü de gördüm ne yazıkkiGenc kız kardesını bile götürmez kuaföre,nişanlısıyla gider,işi bitince nişanlıyı arar,gelen nişanlı odeyecegi miktarı ogrenınce orada tartısma çıkarır,kuaförle kavga eder,bu saça ne kadar emek vermiş olabilirsinki bu parayı ıstıyorsun diye(cünki her konuda engin fikirleri olan biriydi)Kızı orada bırakıp gıder,kızcagız 2 dukkan otede calışan arkadasına gıder gelinligiyle,borc alıp kuafore verir... Evlendilermi evet,sonuc 2 cocukla yıllar sonra mahkeme kapıları...
Yani ipuclarını iyi degerlendırmek gerek,ha sorun para degildi,damat cok gecerli bir meslege sahipti..

neden halen bu saçma şeyleri terk edemiyoruz
offf ne basit konu
kimse gitmesin Allah Allah
Benim nişanımda zaman kısıtlıydı
Eşimde kuzenlerini götürmemişti
Görümcemler bu yüzden nişanımda bir fotoğraf bile çekinmedi
Hatta bunun üstüne görümcem kendi düğününde beni davet bile etmedi
Bende param var çok şükür gittim yaptırdım
Hiçte umrumda olmaz valla

Biraz da ben üstüne gittim çok hakaret filan neyse aynen kendi haline bıraktım..
Yıl olmuş 2017 bütün ahalinin kuaför masrafını ödetmek istiyorsunuz.Tepki alınca da yok ben ödeyecektim diyorsunuz madem başta siz ödeyeceksiniz de neden nişanlınızi arayıp yok benim teyzem yok senin ablan tartışmasını yapıyorsunuz ve neden müstakbel eşinize maddi anlamda bu kadar yük çıkarıyorsunuz?düğün yapmak kolay mı? Herşeyi şimdi yaparsa sonra maddi olarak sıkıntıya girip evliliğin ilk yılını borç ödemekle geçirirsiniz.Biraz akıllı olun herkes kendi parasını ödesin.
Nişanlıniza bu kadar yüklenmeyin .
Tartışırken seviyenizi,uslubununuzu bir bayan olarak ne kadar aşağı çekerseniz unutmayın ki erkekler bunun alasını yapar.
Böyle birşeye hiçbir zaman fırsat vermeyin vermeyin ki seviyeli bir evliliğiniz olsun .Siz daha o evde çocuk büyüteceksiniz.. ..

O zaman nişanlın bizim düğünde kuaföre gelenleri görseydi kalbine inerdi.
Yahu böyle konulardan birbirnizi kırmaya gerek var mı?

bu kuaför işi çok saçma ne erkek ne kız tarafı kimse gelmemeli kuaföre herkes kendi ödesin saçının başının parasını ayıp yahu.bir tek gelin istiyorsa ya kardeşi yada yakın arkadaşı oda saç yaptırmaya değil geline yardıma.

Kuaför işi saçma ya da değil önemli olan nişanlının tutumu. Kendi ailesini üstün görüp sizinkini hor görüyor. Teyzenle ablam bir mi demiş bir de üstüne trip atmış. Daha şimdiden belli ileride yaşacakların. Bile bile lades diyorsun.

ufff

ne ottan b.ktan şeyler mesela oluyor ya

gelinin yanında birisi olur zaten

erkek tarafından da birisi oldu bitti

geri kalanı gitsin başka kuaföre

yengem evlendi şehir dışından gittik gelin, görümce olan annem, diğer yengem ve ben erkek tarafı, gelin ve kız tarafı da kız tarafı oldu zira biz başka yer bilmediğimiz için böyle organize olduk araba sıkıntısı olmasın diye

diğer yengelerim aynı şehirde evlendi annem gitti görümce olarak yanlarına

ben evlendim şehir dışında yanımda kardeşim vs olmadığı için annem ve görümcem vardı

şehir dışından gelenlere de başka kuaförden randevu aldım

görümcem evlendi o da yanına sadece kız kardeşini aldı eve gelen misafirleri eve yakın kuaföre gittiler

sizin konunuza gelince zaten yanınızda bir kişi olmalı bu ister teyze olur ister arkadaş

iki kızı da sıkıntı olmamalı

ama bu tartışmaya neden konu edilir

bir de cümbür cemaat kalabalık olunca o kuaför gerilir insan ne gerek var ki

az ve öz olmak hep iyidir

o kadar abla gitsin kendileri kuaföre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…